View Full Version : демокрацияТА
Страници :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Aeternal
07-27-2015, 11:51
И е във въображението ти.
Това, че даден потребител троли във форума от време на време, не означава, че мнението му няма стойност или че няма възможност да промени България.
you fail to amuse me
defender
07-27-2015, 12:53
"Израелският Парламент прие тази седмица закон, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 20 години за палестинци, които мятат камъни по танковете, съобщава Ал Джазира"
ПП: Израел цепи мрака.
Тва е все едно Българския парламент да приеме закон за 20 години затвор например на румънци хвърлящи камъни по наши танкове навлизащи в Румъния.
Fisherman
07-27-2015, 13:10
Иронията е силна.
няма да си ти,който кемпи в тоя форум от 2012-та година
Aeternal
07-27-2015, 14:02
няма да си ти,който кемпи в тоя форум от 2012-та година
Aeternal
Fisherman
*irony intensifies*
golemiq_korab_minava
07-27-2015, 14:54
Точно такива като Fisherman ще спасят България.
поясни , какъв е той?
Corb1225
07-27-2015, 15:01
Фишката сигурно ще раздава безплатни лекарства на пенсионерите и арсен на гейовете ;д. Ето как ще спаси България.
golemiq_korab_minava
07-27-2015, 15:09
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQqQIwAGoVChMIzqDtxcv7xgIVSQUsCh2YdAps&url=http%3A%2F%2Fwww.standartnews.com%2Fbalgariya-obshtestvo%2Fdyado_dobri_boyko_e_bozhi_chovek-294065.html&ei=WUm2VY6QJMmKsAGY6angBg&usg=AFQjCNFZ4jY_gD_6TTcwe83DQk9FHg85jg&bvm=bv.98717601,d.bGg
то и бойко от 2009 до сега спасявал българия, та и всичките му подръжници - фишермен и чачо.. всички толквоа умни. Ама умни са ти казвам, не е лъжа, че и действат яко, ама нещо пак куца де го 3ба Българията.
Corb1225
07-27-2015, 15:18
Моите уважения към дядо Добри, но не вярвам да е надарен с особен интелект. Пък и е на възраст.
golemiq_korab_minava
07-27-2015, 15:32
Моите уважения към дядо Добри, но не вярвам да е надарен с особен интелект. Пък и е на възраст.
е, нормално. И аз не вярвам да е надарен нито пък с някакви ясновидски божи способности, но е показател за много мъдри истини и е пример за морални ценности.
aurissaaaaa
07-27-2015, 15:59
Интересно. Досега ефендъра, папагала и климатика пускаха новини единствено от Блиц, а днес, в един и същи ден, и двамата пускат линкове от сайт, който допреди това не са ползвали /или поне не са линквали към него, се там/
Забелязал съм, че в интернет пространството е доста като в реалния живот - лайкваш там някакви неща, кефиш се на писаниците на някакви хора, отваряш им линковете, четеш същите статии като тях и в едни момент се оказвате като едно мини общество - реално нищо не ви свързва, но поведението, мисленето и маниера на писане са характерни за мирогледа ви. Един вид с каквито се събереш, такъв ставаш се получава.
Не знам на какво да го отдавам - вероятно е следствие от факта, че нета предоставя лесен начин за комуникация и хората просто си изглаждат различията с времето ; или точно обратното - бомбардирането с провокативни статии и откровени фантасмагории води до зомбирането .... радикализирането на недоволните от социалното статукво.
Във всеки случай е плашещо що за дивотии пускате, че да си подкрепите позициите. Макар да съм на отсрещния полюс идеологически, пак бих се справил безкрайно по-добре.
defender
07-27-2015, 16:03
Във всеки случай е плашещо що за дивотии пускате, че да си подкрепите позициите. Макар да съм на отсрещния полюс идеологически, пак бих се справил безкрайно по-добре.
Ми що, това за 20 години затвор не е ли вярно?
А това за пророка Кейси, го пуснах като закачка с такива като тебе.
dreamwalker
07-27-2015, 16:05
"Израелският Парламент прие тази седмица закон, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 20 години за палестинци, които мятат камъни по танковете, съобщава Ал Джазира"
ПП: Израел цепи мрака.
Тва е все едно Българския парламент да приеме закон за 20 години затвор например на румънци хвърлящи камъни по наши танкове навлизащи в Румъния.
Ахахахаха, това съм го пропуснал. :lol:
Fisherman
07-27-2015, 21:27
Aeternal
Fisherman
*irony intensifies*
ти имаш повече часове клокнати в нета,личи си по найнгагския начин на изказ
Fisherman
07-27-2015, 21:28
Фишката сигурно ще раздава безплатни лекарства на пенсионерите и арсен на гейовете ;д. Ето как ще спаси България.
ти нали не си гей,няма от какво да се притесняваш
defender
08-09-2015, 13:24
Гуинет Полтроу настоява да се отмени приетия неотдавна в САЩ закон, който позволява да не се указват продуктите, съдържащи ГМО.
"Не съм експерт по този въпрос. Тук съм като американка и майка, която има право да знае с какво храни своите деца..., заяви Полтроу.
През юли в САЩ беше приет противоречив закон, според който в редица продукти на етикетите може да не се посочва, че съдържат ГМО. По-просто казано да не се съобщава на клиентите, че те купуват ГМО под формата на най-обикновена храна.
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_699769321
ПП: какъв "демократичен" американски закон, а?
defender
08-09-2015, 13:42
"Windows 10 ще събира следната информация за вас:
- Кой и кога е на компютъра – тоест всеки ще има профил. Има се предвид профил на някакви сървъри на MS, а не локалният ви профил;
- Колко време се използва компютърът;
- Какво пишете по клавиатурата;
- Кои програми сте отворили и какво правите в тях;
- Всяко едно съобщение, независимо дали е по поща, чат или друга система;
- Календари, бележки и букмаркове;
- Камера, микрофон и периферия;
- При наличие на биометрия, данните от биометричните сензори.
На практика Microsoft ви заявяват директно, че ще събират всяка една възможна информация за вас, но никъде не се казва за какво ще се използва тази информация."
:D
Orange4me
08-13-2015, 16:32
Интересно: Шефът на медийната комисия Поли Карастоянова поиска закон за сайтовете (http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D 1%8F---%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D 1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D 0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7-news343902.html)
Аз съм съгласна с такива мерки, защото в България авторското право изобщо не се зачита. Сигурно сте забелязали страшно много знайни и незнайни сайтове във Фейсбук, които печелят доста пари от труда на другите, като крадат новини и дори не посочват източник. Други пък създават "сензации" и драми за сметка на невинни хора само и само да се посещават тъпите им сайтове.
aurissaaaaa
08-13-2015, 18:26
мхм, и утре като дойдат БСП на власт и започнат да затварят сайтове по скалъпени обвинения и останат само говната на Пеевски, к'во правим тогава ? Или то си струва 'щом ще предпазим няколкото там родни производители на авторско съдържание, които и без това не им е таргет родният пазар.
Да си крадат хората - и без т'ва нямат пари. Няма само държавата да краде, я.
Хубаво е обаче да предлагат такива неща. Аз си ги записвам в едно файлче и преди избори цъкам контрол-Ф и проверявам имената на кандидатите.
defender
08-17-2015, 19:31
Определиха най-гостоприемните нации в света
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1433119
Klaudia11
08-24-2015, 11:02
Да ви плюя на скапаната демокрация! На голямото правосъдие, безпаричието, културата и ЕС, който мачка ли мачка, нашата държава, дето я управляват все балъци! Съсипаха я България и туй е то!
defender
09-30-2015, 19:01
В Германия отнемат децата от родители, коментирали срещу мигрантите във FB?
"В Германия се планира да бъдат отнемани децата от родители, които споделят становища, определени за радикални или ксенофобски в социалните медии. До сега те рискуваха само да загубят работните си места.
За подобни действия ще бъде достатъчно дори само публикуване на мнение, което не съвпада с официалната политика."
http://news.ibox.bg/news/id_1811135945
ПП: такоу и при комунизма е нямало... ес чупи бариери
малки деца бъдете послушни....
aurissaaaaa
09-30-2015, 20:19
Германия чупи тъпомера, спор няма
то и хора почнаха да гонят от домовете им (говорим за бедни хора с общинско жилище)
Любимото ми е обаче новата им разпоредба - хващат летните вили на хората и ги 'одържавяват' за нагостяване на африканци и арабели - в замяна ти плаща наем държавата. Йей :))))
Под летни вили да се разбира и луксозни постройки, не просто бараки.
Дочувам даже, че хора в по-малките германски градчета се опасяват, че може да почнат да им тикат хора в къщите ако имат свободни стаи или гаражи.
Цялата хунта са за военен трибунал.
едит; а впрочем по повод децата - става въпрос за крайно расистки изказвания (като моите :Д:Д), а не просто за хора, които казват, че не искат бежанци. Доколкото разбирам са се прилагали винаги същите мерки към неонацистите да речем - взимат им лапетата.
Интересно как при тях е позволено, а също и из скандинавските държави, а ние тука като искаме да вземем на мангалите чаветата и да ги натикаме по училищата вдигат дандания до небесата разните НПО-та
defender
09-30-2015, 20:56
Цялата хунта са за военен трибунал.
И коя е тая хунта? И кой точно ще ги изправи пред военен трибунал, някоя друга хунта ли или пък простолюдието? Малко като фантастика звучи.
defender
10-16-2015, 19:39
гейовете не ме уважават, супер гадно ми е....!
в замяна ти плаща наем държавата. Йей :))))С чии пари - на данъкоплатците, разбира се :D!
defender
10-18-2015, 20:20
Гей двойка се разведе, за да стане гей тройка, и сега иска деца от сестрите си
http://www.blitz.bg/news/article/368474
ПП: нови европейски висини...
defender
10-23-2015, 13:13
Либерален човек, който подкрепя хомосексуализма като "нормалност", съм го виждал да казва на детето си, да е толерантно към хомосексуалистите, но никога не съм чувал този същия либерален човек да казва на детето си, че да е гей е много хубаво и прекрасно, че да се целува с други момченца е много хубаво и да го насочва. Това никога не съм го чувал.
Усещате ли лицемерието.
.
LoveInfect
10-23-2015, 17:22
Докато всеки гледа себе си, държава няма да се оправя.
golemiq_korab_minava
10-23-2015, 19:14
Докато всеки гледа себе си, държава няма да се оправя.
и тръгнаха всички в хорце
defender
10-23-2015, 19:38
а като се обединим, после кво ше праим?
предложение някой?
defender
10-23-2015, 19:59
моим да одим в молу, да гльодаме междузвездни войни баце, всеки с по един чикан макфак макс в ръка, гмо пуканки и кока кола.
какво щяхме да правим без всичкото това забавление, баце.
defender
10-23-2015, 20:06
вива уса!
golemiq_korab_minava
10-23-2015, 20:09
вива уса!
smqtai kak aurisa i tigara shte mislqt obedineno za nas s kakva liubov shte pravim svetove :D
defender
10-23-2015, 20:32
ауриса, за моя виайпи американски му френд ли говориш.
казваш че не ни обича и ще ни се смее.
а тигъра си е балканска подлога, и китайците да дойдат той и тях ще прегръща още на следващия ден.
aurissaaaaa
10-23-2015, 23:21
Либерален човек, който подкрепя хомосексуализма като "нормалност", съм го виждал да казва на детето си, да е толерантно към хомосексуалистите, но никога не съм чувал този същия либерален човек да казва на детето си, че да е гей е много хубаво и прекрасно, че да се целува с други момченца е много хубаво и да го насочва. Това никога не съм го чувал.
Усещате ли лицемерието.
.
Какво лицемерие виждаш в това ?
Да си 'толерантен' означава да подкрепяш правото на другия да живее както му е удобно, дори да не си съгласен с избора му. И въпросната толерантност се простира дотам, докъдето позволява закона.
Аз съм толерантен към русофилите, например. Макар да смятам Русия за абсолютен кенеф и враг на Б-я и тези, които искат да ни завлекат пак в някакви близки отношения с нея за родоотстъпници, не съм излязал да скандирам 'пребийте русофилите с камъни'.
Ако детето ми ме попита защо някой е русофил, ще му отговоря, че има всякакви хора на този свят - израснали в различна среда, с различни приятели и различни убеждения. Ще му кажа защо не го намирам за адекватно, но ще му кажа и, че не е окей да съсипва живота на хората само защото е на друго мнение.
И плюс имай предвид, че хората не се раждат 'русофили' - за разлика от онези с различна сексуална ориентация.
dreamwalker
10-24-2015, 04:00
И плюс имай предвид, че хората не се раждат 'русофили' - за разлика от онези с различна сексуална ориентация.
Така ли?
defender
10-26-2015, 18:52
израснали в различна среда, с различни приятели и различни убеждения. Ще му кажа защо не го намирам за адекватно, но ще му кажа и, че не е окей да съсипва живота на хората само защото е на друго мнение.
"В САЩ над 90% от храните съдържат ГМО съставки. Въпреки че световно известни учени доказаха, че консумацията на тези храни води до диабет, алцхаймер, инфаркт, синдром на Даун, всички видове рак и редица други болести, американското правителство не предприема никакви мерки за защита на своето население, въпреки заплашително високия ръст на тези заболявания и спадането на възрастовата им граница. Нещо повече. Тези изследвания умишлено не се популяризират и дори се игнорират, защото интересите на големите корпорации са тясно преплетени с интересите на властта. Типичен пример в тази насока е подготвящото се Трансатлантическо споразумение за търговия и инвестиции (TTIP). Всички клаузи в този скандален договор между ЕС и САЩ са изцяло в интерес на едрия бизнес... Въпреки това обаче се случваше понякога да бъдат ограничавани апетитите им за абсолютна власт под натиска на гражданското общество. Сега, чрез бъдещото Трансатлантическо споразумение, се цели узаконяване на същата тази абсолютна власт."
http://big5.bg/obshhestvo/dobre-doshli-v-sveta-na-oruel-ili-za-skepsisa-na-dvete-kravi.html
ПП: аурисе, и как ще му обясниш това на твоето дете? Ще му кажеш, че плодовете и зеленчуците така са се родили природно ли или че храните в магазините така са природно естествени с химията вътре. Или че хората да се разболяват съзнателно чрез вредна храна е нещо нормално и ще му купиш да си хапне нещо вредно, че да свиква с нормалността на баща си.
defender
10-26-2015, 19:05
че има всякакви хора на този свят - израснали в различна среда,
аурисе, а това като ходиш на болница да си даваш пръстовите отпечатъци, наистина ли те кефи човек, в такава среда ли си израснал. Брех, къде си живял бре, в затвор ли.
defender
10-26-2015, 19:18
Ама то има и хора дето в началото са били хетеросексуални, а после са станали хомосексуални (например Джордж Майкъл, Рики Мартин), така че ти трябва да му помагаш на твоето дете да осъзнае и открие вродената си сексуалност, трябва да му говориш колко хубаво е да е гей, да го насърчаваш да пробва, ако не го правиш значи един вид дискриминираш хомосексуалните му заложби, ако има такива.
ПП: има и друго, твоя син може да се е родил жена, но в мъжко тяло и трябва да му помогнеш да се осъзнае като жена, да не се притеснява, а като порасне да си смени пола (даже в някоя държава можеше и деца да си сменя пола ако пожелаят), така че и това трябва да насърчаваш в него, ако го има, да започне да го развива.
Трябва всеки месец да го питаш например: "синко, мислиш ли че си жена, ако мислиш, то дръж се като жена, няма проблем не се притеснявай, това е много хубаво да си жена, дори и в мъжко тяло, ако искаш да отидем в Джъмбо да ти купя детски грим", или нещо такова.
Всички тези неща, дали е хомосексуално, жена или момче, трябва да му ги повтаряш еднакво, докато само реши. Айде успех аури, толкова си готин, толкова готин баща си.
golemiq_korab_minava
10-26-2015, 19:30
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5074647 поздрави за всички ауриси и българи любящи ЕС http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5074647
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5074647 поздрави за всички ауриси и българи любящи ЕС http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5074647
Не го харесвам тоя педал, но позна за нещо и вече е факт
Бареков разкри кроеж на Брюксел: Пращат ни 100 000 имигранти
http://www.blitz.bg/news/article/370420
От тия 100 ние получаваме 70, а за Гърция са 30
http://www.blitz.bg/news/article/370625
....
Полицай измете пода с 14-годишна пред очите на съучениците й
http://www.blitz.bg/news/article/371077
https://www.youtube.com/watch?v=VIiFhOHJlgw
това даже няма да го коментирам, че днес само полицейска простотия гледам и ми се повръща от тия нещастници
Путин разпореди да продават нефта за рубли
http://www.blitz.bg/news/article/371094
Става забавно след като Китай направи подобно нещо преди месец
defender
10-28-2015, 21:46
"ЕП отхвърли правото на страните членки да забраняват вноса на ГМО"
честито
чувствам се едно такова, демократично се чувствам.
абе пей ми се дето се вика и ми се пий.
ПП: вече си мисля, че само Доктор Сатан може да ни спаси, с неговата извънбариерна философия, демек пълен непукизъм чак извън рамките на битието докато забравиш че физически съществуваш.
демек жив си ама си умрял, направо жив-умрял братче
defender
11-04-2015, 11:15
"В Ирландия ще се премине към декриминализиране на вещества като хероин, кокаин и канабис като част от "радикалната културна промяна", обявиха здравни експерти, пише "Индипендънт". Ръководителят на Национална стратегия за наркотиците на Ирландия Аодан О 'Риордаин обяви по време на лекция в Лондон, че употребяващите наркотици ще могат да си инжектират дозите в специално определени за това места в Дъблин следващата година."
http://www.segabg.com/article.php?id=776538
ПП: тва се вика държавна политика за законно пристрастяване.
ПП: тва се вика държавна политика за законно пристрастяване.Това си е държавна политика за деградиране на обществото!
http://goo.gl/forms/ylSKWjgNFc Много ви моля, мили хора, да попълнете моята анкетка, защото утре в университета доцента ще ме направи на решетка !!! Много благодаря! :))
aurissaaaaa
11-04-2015, 16:25
Това си е държавна политика за деградиране на обществото!
http://geocurrents.info/wp-content/uploads/2012/05/Per-Capita-Opiate-Use-Map.jpg
В Португалия са позволени. Откакто са ги позволили, употребата е паднала.
В тоталитарна Русия са забранени, уви - т'ва че си забранил със закон нещо не спира наркоманите и трафикантите. Дори напротив.
golemiq_korab_minava
11-04-2015, 17:34
ако слушате ауриса, ще изкара и Германия най-прогнилата държава и народ в червата
Ако слушаш ауриса ще излезе, че в Сибир има най-много наркомани.
Тъпото парче не схваща, че тия статистики включват Украйна към Русия, а в Украйна над 10% от населението им се друса, освен това 15% от населението им е с ХИВ, та така стоят нещата.
aurissaaaaa
11-04-2015, 18:21
ако слушате ауриса, ще изкара и Германия най-прогнилата държава и народ в червата
хър дър нямам кво да кажа
хър дър статистическите данни не важат щом ауриса ги е постнал
агрономче
defender
11-04-2015, 18:22
В Португалия са позволени. Откакто са ги позволили, употребата е паднала.
Каква е тая обратна логика.
А ако декриминализираме убийствата, дали насилието ще спадне?
А ако позволим наркотиците и им направим една готина реклама, дето да се върти нон стоп по телевизията, дали ще спадне? Ако декриминализираме наркотиците и в дискотеката приятелчетата на детето ти му казват колко и готино да се друса, дали няма да се надруса? А доколкото знам хероина е силно пристрастяващ наркотик, не е безобиден.
defender
11-04-2015, 19:07
Ако позволим да се кара с 200 км/ч в градска среда или позволим на шофьорите да не спират на пешеходна пътека, или на знак стоп, то произшествията дали ще спаднат или нещата ще отидат към хаос? Обясни ве аурисе, обясни ми диаграмата, как я разбираш?
defender
11-04-2015, 20:00
От това излиза, че ако киното е без пари, то ще се увеличи броя на хората, които искат да си плащат за филма просто благотворително. Защо ни вземат тогава пари, така травмират клиентите.
баси, изведнъж ауриса ми разясни жиота, Ще си помисля.
defender
11-04-2015, 21:19
ЧОВЕК НА ГОДИНАТА
КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР
Всеки може да номинира. Могат да бъдат номинирани хора или организации.
Дейността – постъпка или практика, трябва да отговаря на критериите, изброени по-долу.
Тези критерии са алтернативни – не е необходимо кандидатът да отговаря на всички тях.
Да е прецедент в правозащитната сфера.
Да има значителен потенциал за обединяване и развитие на обществото.
Да вдъхновява към действие.
Да се отличава с гражданска доблест.
Да е новаторска и оригинална.
http://www.humanoftheyear.org/
ПП: Съгласни ли сте да номинираме ауриса? Пише, че кандидата не е задължително да отговаря на всички критерии, но аз мисля, че ауриса отговаря на всички.
Аурисе, учителю!
ауриса вече е печелил тая награда, два пъти поред, няма нужда, да дадем шанс и на някой не толкова голем расист и малоумник
defender
11-05-2015, 10:47
Проф. Георги Лозанов от СЕМ: Думата "циганин" не е предмет на санкции от закона
да се знай........
golemiq_korab_minava
11-05-2015, 22:47
auris da gleda https://youtu.be/lOTU9vYZx98
defender
11-06-2015, 11:56
голем расист и малоумник
Според мен ауриса е интелигентен, уравновесен, нестандартен. Просто често има по-различно мнение от нашето, което е прекрасно. Друг е въпроса, че това мнение по някога се изразява в идеи като "защо да не сложим данък на въздуха". Както и да е, но ауриса е нужен събеседник.
defender
11-06-2015, 12:18
Другото което е човека получа 3к заплата, ама има хора дето тия пари ги получават 3-4 месеца, ама човека иска данък въздух да слага за да го пречиствал. Ами хубаво, ама тия хора с малките заплати какво да правят (и забележи, тия хора не са мързеливи, просто толкова са им силите), така, че не мисли за другите, мисли за другите само ако става въпрос за сексуалните им права, ама иначе на бедния и данък на въздуха ще сложи, иначе много толерантен.
defender
11-06-2015, 12:25
Чета един човек го уволнили на 56 години, до ходил да се преквалифицира, пазара го изисквал! Ми да ти пикам тогава и на пазара, кво да прави тоя човек. А този същия дето го уволнил, утре се показва па телевизията да ми защитава правата на костенурките в Камбоджа, братче. Мега толерантния еко защитник.
Aeternal
11-06-2015, 13:57
Абе дефенди, ти още ли вярваш в руските православни ценности, или станаха само православни ценности?
defender
11-06-2015, 14:08
Ми те винаги са били само православни, няма "руски" православни ценности, те са всеобщи, за който вярва в тях разбира се, всичко е на доброволни начала.
defender
11-06-2015, 14:19
търнале, ти като се пенсионираш ще вземеш ли 20 заплати накуп?
Aeternal
11-07-2015, 17:48
Аз пари за бира нямам, ти 20 заплати. Да му еба майката.
2.5 милиона българи работят в чужбина.
Лично и персонално да еба майката на всеки един.
2 милиона работят у нас.
golemiq_korab_minava
11-07-2015, 18:51
тЕЗ капиталисти след време сами ще почнат себе си да се изяждат един с друг, до 5, 6 години ще им се 3бе майката на всички
defender
11-07-2015, 19:11
тЕЗ капиталисти след време сами ще почнат себе си да се изяждат един с друг, до 5, 6 години ще им се 3бе майката на всички
мисля, че капитализма ще завърши с корпоративен комунизъм.
а социалната държава ще остане в миналото, заедно с нея и средната класа, ще остане елит и бедна класа от лумпени.
поне такава ми се види съдбата на злощастния запад.
golemiq_korab_minava
11-07-2015, 19:24
мисля, че капитализма ще завърши с корпоративен комунизъм.
а социалната държава ще остане в миналото, средната класа ще изчезне, ще остане елит и бедна класа от лумпени.
поне такава ми се види съдбата на злощастния запад.
Може. Една огромна бавноразвиваща се маса от неграмотна смесица от имигранти, цигани и българи и малък процент от вихрушката заедно с големи специалисти...... ама да ти кажа, че по-вероятно като спрат да си плащат данъците хората и като масово настъпи анархия.... правителството да е принудено да направи нещо.
мисля, че капитализма ще завърши с корпоративен комунизъм.Това вече се случва, за съжаление.
Терористите, свалили А321, говорили с британски акцент
http://www.blitz.bg/news/article/373402
става все по-хубаво
Aeternal
11-08-2015, 07:37
корпоративен комунизъм.
ахахахахахахаххааххах корпоративен комунизъм.
аххахахахахахаахах
Aeternal
11-08-2015, 07:39
Абе, благодарете на руснаците и живков, повече хора работят извън българия, отколкото в нея.
А на нашите "комунисти" мога само да им кажа - КУРВИИ до последно ревете за кура.
golemiq_korab_minava
11-08-2015, 08:56
Абе, благодарете на руснаците и живков, повече хора работят извън българия, отколкото в нея.
А на нашите "комунисти" мога само да им кажа - КУРВИИ до последно ревете за кура.
Ако не беше Русия Чърчил щеше да ни унищожи! :D
Пак Русия ще ви спасява кожите. :Д
defender
11-08-2015, 09:45
Какво, по дяволите, означава корпоративен комунизъм?
Ами ролята на "партията майка" се изпълнява от корпорациите, включително в политиката, образованието, живота на хората.
Те владеят пазара, те определят и насоката политиката.
Свят в който корпоративния, банковия и политическия елит е едно и също нещо, в този свят какво точно ще защитава обикновения човек от феодализъм, примерно?
ПП: Примерно никой човек не иска да се храни с вредни с храни, тогава как се получи така магазините да са пълни 90% само с вредни храни. Как така?
golemiq_korab_minava
11-08-2015, 10:13
Защото само парите направляват производството, а не здравето на хората.
Дефендера пише за вече сбъднали се неща. И толкова работят синдикатите. Синдикатите са също в играта, законът също се пише в полза на големите, а ''работническата'' класа отново се преръна в една безпомощна и експлоатирана маса нищожни хорица. Само най-приспособените към системата успяват да постигнат един по-задоволителен начин на живот след години на труд и умствен потенциал. Останалите близо 90%, които нямат нужните качества или не са родени в правилната среда (защото има огромно влияние това къде си роден) - остават в пумията. Техния труд не е толкова от значение, защото вече се разчита на механизирани процеси в производството.. Работната ръка вече не се цени толкова, въпреки че е безценна за някои секори - тя ще си остане нископлатен труд.
defender
11-08-2015, 12:21
Корабе, мисля, че Търнала и Ауриса много добре ги знаят тези неща, въпроса е обаче, защо са винаги толкова безкритични, когато става въпрос за статуквото и каквото и да става, нямат ни едно възражение (примерно да каже, ето това е добре, ето онова не е добре). Но иначе ако става въпрос за нещо друго не можеш им затвориш устата от критики. Каква ли е тая страна метаморфоза?
golemiq_korab_minava
11-08-2015, 13:12
ауриса не го знае, той е пристрастен към идеологията на системата и си мисли, че само трябва да се коригират някои неща, а за лошото е виновна Русия. А търнала просто не е в час, насъдено му е да мрази комунистите, защото за него провалилия се СССР е виновен за всичко и ние трябва да 3бем всички по между си, дори себе си.
defender
11-08-2015, 13:13
хихихи,
карабе, кажи нещо и за Дарки, да ми напълниш дуШъта на макс, хихи.
Какво, по дяволите, означава корпоративен комунизъм?Когато държавата се намесва за да спасява с пари, финансово закъсали частни предприятия - това значи!
Aeternal
11-08-2015, 14:07
Когато държавата се намесва за да спасява с пари, финансово закъсали частни предприятия - това значи!
И по какво се различава от 'стандартния' в които държавата налива пари и поддържа предприятия които работят на загуба само за престиж?
defender
11-08-2015, 14:16
И по какво се различава от 'стандартния' в които държавата налива пари и поддържа предприятия които работят на загуба само за престиж?
Искаш да кажеш, че когато хората работят за своите нужди, работят на загуба, защо трябва да работят за да завладяват чужди територии.
За мен правилната система трябва да води до мир между хората, а не до конкуренция или вражда помежду им.
Англосанксонската система е основана на шибаната теория на Дарвин.
безбожна система, където вярата се ползва само за декор за малоумниците, а не като основа за живот.
aurissaaaaa
11-08-2015, 14:23
И все пак единствено в държавите с 'англосаксонска' система има работещи синдикати, които отстояват правата на служителите и гонят от пазара фирмите, които подбиват стойността на труда.
САЩ, Русия, Китай, Япония - кой ще те защити там ? Точно така - никой.
Aeternal
11-08-2015, 14:25
Искаш да кажеш, че когато хората работят за своите нужди, работят на загуба, защо трябва да работят за да завладяват чужди територии.
За мен правилната система трябва да води до мир между хората, а не до конкуренция или вражда помежду им.
Англосанксонската система е основана на шибаната теория на Дарвин.
безбожна система, където вярата се ползва само за декор за малоумниците, а не като основа за живот.
И отново противоположно на това, къде вярата се ползва за нещо различно?
defender
11-08-2015, 14:33
^ а защо е така.
Наистина ли да тъпчеш по-слабия, ти доставя удоволствие.
защо за тебе Дарвин > Иисус
defender
11-08-2015, 14:36
И все пак единствено в държавите с 'англосаксонска' система има работещи синдикати, които отстояват правата на служителите и гонят от пазара фирмите, които подбиват стойността на труда.
тогава например защо защитаваш ТПТИ, като знаеш какво представлява, какво синдикатско има в ТПТИ.
ТПТИ синдикатите ли са го измисли?
aurissaaaaa
11-08-2015, 14:41
нямам спомен да съм защитавал ТПТИ ? може да съм казал нещо, което те е оставило с подобно впечатление, но нямам абсолютно никакво желание да ми продават гмо помии и цените на лекарствата да хвръкнат в небесата.
От друга страна наскоро излезе пълния текст на TPP
http://www.mfat.govt.nz/Treaties-and-International-Law/01-Treaties-for-which-NZ-is-Depositary/0-Trans-Pacific-Partnership-Text.php
доколкото разбирам от различни източници (не съм го чел, лол) няма нищо фрапиращо в него. Имат 90 дни хората да го прочетат и да протестират ако ще протестират преди черньо чернев да го подпише.
defender
11-08-2015, 14:45
Ми аз от това, което разбирам чрез тпти корпорациите ще придобият по-големи правомощия от държавите.
Демек нещо като "корпоративен комунизъм", ти на това ли му викаш свободен пазар, на мене ми мяза повече на предопредепен пазар.
Aeternal
11-08-2015, 14:48
^ а защо е така.
Наистина ли да тъпчеш по-слабия, ти доставя удоволствие.
защо за тебе Дарвин > Иисус
Защо си мислиш, че някъде не е така?
defender
11-08-2015, 14:57
Защо си мислиш, че някъде не е така?
И това, че никъде не е така какво трябва да значи?
Че вярвам в утопия ли?
Aeternal
11-08-2015, 15:02
И това, че никъде не е така какво трябва да значи?
Че вярвам в утопия ли?
А не вярваш ли?
aurissaaaaa
11-08-2015, 16:47
Дифендъра е набожен човек, само в ииисуууса христа вярва.
В ииииссууууса христа и рублата.
defender
11-08-2015, 18:17
Папа Франциск:
Не можем да скрием очевидното: сегашната световна система е непоносима.
Човечеството трябва да спре да обожава парите и да постави отново в центъра човешката личност, нейното достойнство, общото благо, бъдещето на поколенията, които ще населяват Земята след нас.
Трябва да се погрижим за онези, които нямат дори необходимия минимум и да започнем структурни реформи, които благоприятстват един по-справедлив свят.
Ако алчността е в основата на нашата социална и икономическа система, тогава нашите общества вървят към гибел. Хората и цялото творение не трябва да бъдат в служба на парите: последствията на това, което е на път да се случи пред очите на всички!
ПП: рубладжия
ако папата е рубладжия, значи ауриса е обратното на папата - значи ако интерпретираме думите на папата наобратно, ще разберем що за животно е ауриса.
golemiq_korab_minava
11-09-2015, 08:59
В това няма никакъв смисъл.
Корпорациите имат частни интереси, изобщо не им е в ролята да се грижат за равенство.
Чатния бизнес и държавата взаимно се потдържат и по този начин налат властта си срещу дребния чиновник и данъкоплатците на държавни, общински и частни фирми, а дребния и средния безнес са унищожени
golemiq_korab_minava
11-09-2015, 09:07
Остави Китай и Япония. ЕС е на същите принципи, а най-развиатата държава - Германия, дори е зависима във военно положение от 2 световна война на сам от САЩ, така като цяло ЕС винаги е клонил повече към САЩ. Същата насрана система е, разликата е, че при едните има по-висок стандарт на живот, по-багати са, а от там и корупцията по етажите не се набива на очи за средната класа толкова силно, докато тук, в покрайнините на една затихваща ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, и по средната на две огромни империи - са си забили отдавна спинозните им пишки, нямат изгода от нас, освен да не им пречим, като задния двор за боклук и тука капитализма на прогнилата система в пъти повече се вижда !!!
golemiq_korab_minava
11-09-2015, 09:09
хихихи,
карабе, кажи нещо и за Дарки, да ми напълниш дуШъта на макс, хихи.
дарки обича тортички по изискани демократични събрания
Aeternal
11-09-2015, 09:12
Остави Китай и Япония. ЕС е на същите принципи, а най-развиатата държава - Германия, дори е зависима във военно положение от 2 световна война на сам от САЩ, така като цяло ЕС винаги е клонил повече към САЩ. Същата насрана система е, разликата е, че при едните има по-висок стандарт на живот, по-багати са, а от там и корупцията по етажите не се набива на очи за средната класа толкова силно, докато тук, в покрайнините на една затихваща ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, и по средната на две огромни империи - са си забили отдавна спинозните им пишки, нямат изгода от нас, освен да не им пречим, като задния двор за боклук и тука капитализма на прогнилата система в пъти повече се вижда !!!
Значи логиката е, че системата е прогила, ама при нас се вижда повече, щото сме бедни?
Това ли искаш да кажеш?
golemiq_korab_minava
11-09-2015, 09:27
Значи логиката е, че системата е прогила, ама при нас се вижда повече, щото сме бедни?
Това ли искаш да кажеш?
Да. Щото както казах сме покрайнина. Преди СССР е давал много повече за нас, за да има укрепена граница, но днес системата е коренно различна.
Аз го виждам така.
След разпада нас СССР, ние трябва все в някое пространство да се присъединим, но ни поставят едни такива ултиматуми, едни правила, които не са в полза на нас, ами целящи да ни извадят от строя и все пак да ни потдържат леко, да не умрем.
Ей така това приобщаване към Западна Европа не се и случи, защото сме и с различни култури и начин на мислене -обратното става. - приватизиран и колонизират. Сега в Украйна тъпите украинци, малоумните украинци тепърва ще обясняват на времето колко велика държава са били като нас (били сме световен износител на много продукти) .
Щото всичките тея машини и американски фирми, които ги кувуваме и използваме днес ги КУПУВАМЕ и плащаме на ЧУЖДИ предприятия, докато от нас нищо не се купува или произвежда!!!
А иначе богатите Европейски държави успяват да поттдържат някакъв вид социализъм, макар че навсякъде ще видиш хора, които ровят по кефите ( в Лондон например, и Париж, Виене (по площадите им е пълно пък с всякакив бедни, които избиват пари като правят някакви рисунки и глупости, за да не ги изгони полицията, в Лондон отварят метрото през зимата за да не измръзват хиляди бездомни и тнт), ама като цяло и там е пълно със свръх богати олигарси, които дори не поглежат от презрение хора от средната класа, дори не говорят с подчинените си.
И по какво се различава от 'стандартния' в които държавата налива пари и поддържа предприятия които работят на загуба само за престиж?Различава се по това че в "стандартния" случай, държавата налива пари да спасява държавни предприятия, а в "корпоративния" прави същото за да спасява частни ;) !
Още по-просто - "Моето е мое, чуждото е общо!".
aurissaaaaa
11-09-2015, 18:44
За служителите обаче няма разлика дали предприятието е частно или държавно - и в двата случая остават без работа при липса на намеса от страна на държавата.
Нека правим разлика между престъпно източване на държавни пари и поддържане на иначе печелившо предприятие, срещащо затруднения поради външни фактори.
Отново стигаме до изводът, че не системата е проблемът, а тези, чиято отговорност е да я защитават.
Багдад предупредил Париж в четвъртък за 24-има касапи и масов мор!
http://www.blitz.bg/news/article/375159
За това съобщи АП, като се позова на секретен документ, изпратен от Багдад в Париж ден преди касапницата във френската столица.
АП е единствената западна информационна агенция, на която имам довери, за това давам статията.
defender
11-19-2015, 19:42
аурисе, колко бежанци вече си подслонил у вас, човече?
такава толерантна мултикултурна персона като тебе едва ли ще се задоволи и ще намери покой ако не го направи.
разбира се никой не се съмнява, че вече си го направил и си дал светъл пример!
defender
11-20-2015, 14:26
Наръчник по време на атентат:
http://www.novini.bg/news/318354-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82.html
ПП: Докъде се докарахме, че сега да се пишат подобни наръчници.
хахаха, цял наръчник, в който дават един единствен съвет и той е да бягат
Наръчник по време на атентат:
http://www.novini.bg/news/318354-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82.html
ПП: Докъде се докарахме, че сега да се пишат подобни наръчници.
Даа, заради неверниците!
defender
11-28-2015, 13:38
"Ако се вярва на официалната версия, атентатите в Париж са извършени от хора с френски и белгийски паспорти, родени там. Това поставя много въпроси за така наречения европейски интеграционен модел и защо араби и бербери второ, трето и четвърто поколение се чувстват араби и бербери второ, трето и четвърто поколение във Франция или Белгия, а не се чувстват французи или белгийци."
ПП: Това означава ли, че мултикултурализма е утопия?
Aeternal
11-29-2015, 13:20
ПП: Това означава ли, че мултикултурализма е утопия?
Да, също както комунизма, интернационализма и глобализма са утопия.
"мултикултурализма", винаги е бил и ще бъде утопия, докато са намесени религии.
defender
12-01-2015, 11:37
http://www.standartnews.com/svyat-asia_okeania/tragediya_eto_kade_i_koy_shie_drehite_za_zapada_-312480.html
defender
12-03-2015, 18:43
"Норвегия маха кръстовете за да не обиди мигрантите"
ПП: Ако подслоните гостоприемно някой в нужда, да живее у вас, но той е все недоволен от вас, като например ви каже, че дрехите, с които се обличате не му харесват, то ще си смените ли гардероба?
Не е ли по-добре гостенина, да напусне като не му харесва у вас, все е недоволен и не зачита вашата гостоприемност?
defender
12-04-2015, 13:06
"Дейвид Камерън: България е пример как се охранява външна граница на ЕС, държави, изправени пред нарастващия мигрантски поток, трябва да се поучат от България как да подобрят външния си контрол."
ПП: Добре, човече, този чичо не беше ли либерал, от една, от най-либералните държави, какви ги говори?
"мултикултурализма", винаги е бил и ще бъде утопия, докато са намесени религии.И без да са намесени религии, хора с различни ценности, обичаи и начин на живот, не могат да живеят в едно общество. Коренът на думата "ОБЩество" е "общ" - т.е. нещо "ОБЩо", което свързва участниците в "ОБЩеството"! "ОБЩите" неща обединяват хората, различията ги разделят. Винаги е било така и така ще бъде!
"Норвегия маха кръстовете за да не обиди мигрантите"Тия съвсем са полудели!
Не е ли по-добре гостенина, да напусне като не му харесва у вас, все е недоволен и не зачита вашата гостоприемност?Когато това се случи, гостенинът се превръща в натрапник, който злоупотребява с гостоприемството на домакина! Натрапниците трябва да бъдат гонени.
golemiq_korab_minava
12-06-2015, 09:23
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5157205
Сега не мога да разбера кой лъже, защото турците попринцип нали са във война с кюрдите?
А Ирак не беше ли завладян на половина от ИДИЛ?
defender
12-08-2015, 14:54
"Тогава изглежда вероятно, рекох аз, че тиранията се установява не от някакво друго устройство, а от демокрацията, и по-точно, мисля аз, от твърде крайната свобода се поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.“
– Платон
платон (някъв селяк)
defender
12-08-2015, 16:09
Всеки финландец ще получава по €800, без да работи
Правителството ще гарантира на всеки граждани на страната над 18 г. минимална сума за живот - независимо дали работи или не
http://temaonline.bg/publication/276-%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D 1%86-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%E2%82%AC800-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-
комунисти
DoctorSatan666
12-09-2015, 00:45
И без да са намесени религии, хора с различни ценности, обичаи и начин на живот, не могат да живеят в едно общество. Коренът на думата "ОБЩество" е "общ" - т.е. нещо "ОБЩо", което свързва участниците в "ОБЩеството"! "ОБЩите" неща обединяват хората, различията ги разделят. Винаги е било така и така ще бъде!
Общи са явленията, а тяхните индивидуални проекции са само привидно общи, докато в колективен план прерастват в т.нар. егрегори - метафизични обекти, които един вид заживяват свои собствен живот извън просто сумата на всичката енергия и вяра в тях, извън сумата от всички индидивидуални съзнания, и стават част и двигател на колективното съзнание. И именно това създава културата и религията и всичките глупости, които ги следват. Идеите за раса и народ са допустими егрегори, защото единственото поне отчасти научно проследимо нещо в цялата тая история за колективното съзнание са именно тези две неща - кръв и история, раса и народ. Още повече че оцеляването на индивидуално ниво винаги е било свързано с оцеляването на колективно ниво, както и vice versa. Сега това е дори повече от съответствено, защото най-първия критерии за една култура е расата, а сега тя е застрашена.
Дори и да е както се натрапва на западните общества че зад расата, културата и религията, стоят хора с потенциал да се интегрират в интелектуалния и културен живот на запада, тоест че расата е само социална структура - добре де, ами културата им, като е само социална структура, това прави ли я по-малко нерешим проблем? Как може да изтръгнеш културата от някого? И как може да му натрапиш своята или дори само да му я предложиш, особенно ако той има религиозното убеждение че неговата е съвършена? И как ще го постигнеш, като го пратиш да живее в отделен квартал с други, които, Оу, каква изненада, имат същата култура като него? Ето затова няма как тая политика след ВСВ да е просто някаква естествена реакция на духа на времето. Не, тази политика е очевидно целенасочена и то в огромен мащаб. Естествено вплетена в привидно истинен исторически контекст, може да изглежда почти нормална и логична. Но дефакто това си е чиста манипулация. Жалкото е повечето ще го усетят твърде късно.
Aeternal
12-09-2015, 18:19
Всеки финландец ще получава по €800, без да работи
Правителството ще гарантира на всеки граждани на страната над 18 г. минимална сума за живот - независимо дали работи или не
http://temaonline.bg/publication/276-%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D 1%86-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%E2%82%AC800-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-
комунисти
Тъпо,а ?
Оня комунизъм дето го мечтаха руснаците го построиха финландците.
Че и могат по света да пътуват.
http://www.investor.bg/evropa/334/a/finlandiia-bolnikyt-na-evropa-205943/
defender
12-09-2015, 20:24
Всеки човек трябва да получава безусловен базов доход колкото да може да си плати парното, тока и хляба, за да не умре, а който иска повече от това и по-висок стандарт, да има кола, да има хубави дрехи, по-хубава храна и други, то нека да работи.
Така е човеколюбиво
ПП: и справедливо.
Справедливо?
"Мярката би струвала на Финландия около 46,7 милиарда евро годишно, ако се приложи напълно."
При БВП от 243млрд.евро, това са 19% от БВП-то им за хрантутници, буквално. От къде ще ги намерят тия пари? Как държавата ще ги стимулира да си намерят работа? Че аз ако вземам 1000евро заплата, веднага бих спрял, защо да бъхтя за 200 евро на месец, вместо да си клатя краката и да вземам 800? Ако искат да им дават пари, то да е под минимума им за живеене (по какъвто и начин да е изчислен той), току виж така си си казал - абе да го еба, не ми се живее повече в мизерия, не ми стигат парите, трябва да си намеря работа.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 08:51
През комунизма още като завършиш идват и с полиция ако трябва те пращат на работа, защото иначе 1 лв няма да намериш. Точно така трябва да бъде. Ако ще се подпомагат с пари безработни то трябва да е с минимална заплата до 300 лв. Иначе безделниците ще са много. Въпросът е , че тези които работят много също трябва да взимат достатъчно , а не някакви кирливи 400 лв. Да няма пълно равенство, но да има толерантност. А за целта трябва да излезем от ЕС и да си направим нова система, да има работа за всички.
.
И докато сме на жанра sky-fi, да няма спин и рак!
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 10:49
И докато сме на жанра sky-fi, да няма спин и рак!
толкова ли си паднал, че си мислиш, че пиша фантасмагории? Не осъзнаваш ли, че няма други цивилизовани държави, в които има хора със 150 лв пенсии, а хлябът да е 1 лв? За теб май е нормално теднецията в близко бъдеще пенсиите да се вдигат с по 5 лв, а токът с по 25.
И как раздаването, на пари, на безработни, ще вдигне пенсиите примерно? А сети се що са толкова пенсиите. За да има пенсии трябва да има РАБОТЕЩИ, които ДА ПЛАЩАТ данъци и осигуровки.
И като гледам пенсионерите как раздават по 4-5-10к лв. на всеки мангал, които им позвъни, ами явно са си заслужили съдбата, част от тях.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 12:14
И как раздаването, на пари, на безработни, ще вдигне пенсиите примерно? А сети се що са толкова пенсиите. За да има пенсии трябва да има РАБОТЕЩИ, които ДА ПЛАЩАТ данъци и осигуровки.
И като гледам пенсионерите как раздават по 4-5-10к лв. на всеки мангал, които им позвъни, ами явно са си заслужили съдбата, част от тях.
Отиди на пазара и виж повечето пенсионери! Днеска пак чух един със 170 лв.
Нямах предвид да не се работи, а да се създадът услосия за работа за всички, а минималната заплата да се покачи, което ще рече, че системата коренно трябва да се измени, защото до сега не се виждат никакви признаци на промяна в целия ЕС.
defender
12-10-2015, 12:21
Ако искат да им дават пари, то да е под минимума им за живеене (по какъвто и начин да е изчислен той), току виж така си си казал - абе да го еба, не ми се живее повече в мизерия, не ми стигат парите, трябва да си намеря работа.
Звучиш като някой рекетьор, защо трябва да караш насила хората, все едно ги удряш с камшик. Тва твоето е май концлагерска философия.
Казах ти, който иска висок стандарт, като тебе, нека да работи, който не работи обаче не трябва да умре като скот и да бъде лишаван от най-нужни неща, като ток, хляб и подобни.
Когато вдигаш минималната работа заплата, без реално повишение на БВП, ти просто закопаваш частния сектор. Аз ако имам 4 човека на 3лв. и утре ми кажат - минималната заплата става 450лв.. Ми единия ще си ходи... И ето ти още безработица. Докато се раздават пари за щяло и нещяло, вместо да се инвестират в неща които след време биха повишили БВП.
Това програма за саниране е поредната глупост. "Удобни" фирми ще си вземат поръчките, естествено със съмнително качество на строително-монтажните работи, нито енергийната ефективност, която са искали е постигната, нито се знае колко ще издържи цялото това нещо, преди да падне и да убие някой. А тия които живеят в къщи? В моя град мнозинството е в къщи. По селата блокове няма. Всички блокове ново стройтелство, нямат нужда от това също.
Тая програма за младежката безработица - държавата поема част от заплатата, а фирмата другата част, всичко ок, гледам в доста обяви я има, ето това за мен е по-смислен разход на пари. Фирмата рискува по-малко, тя пак е вложила пари в теб, но не толкова много, колкото без тая помощ. Държавата е осигурила работно място на някой, а ако си кадърен, тая фирма ще те наеме за постоянно, рядко някой би изгонил човек, който си върши работата.
Звучиш като някой рекетьор, защо трябва да караш насила хората, все едно ги удряш с камшик. Тва твоето е май концлагерска философия.
За мен всеки здрав човек, в работоспособна възраст, трябва да работи, ако не му се работи, да си намери начин, сам да си изкарва доходи, в рамките на закона, а ако има много пари по дефаулт, жив и здрав, да си ги ползва със здраве. Ако иска да се съблича пред камерата за пари, аз съм ок с това, това е неговия избор, но не е нормално да стоиш, без да си търсиш работа и да врещиш, как държавата не й пука за теб, не ти давали пари. Докато се раздават без причини, едни мургави ще си живеят, както и част от белите, white trash - любим израз за такива, на български не звучи така силно.
Казах ти, който иска висок стандарт, като тебе, нека да работи, който не работи обаче не трябва да умре като скот и да бъде лишаван от най-нужни неща, като ток, хляб и подобни.
Аз не искам висок стандарт, аз искам средна класа. Точно заради такива, които не плащат ток и вода, средната класа им го плаща. На богатите не им пука за 150лв. ток. И на мен нямаше, ако правех 5к+ на месец. Не може едни да се лекуват безплатно, а другите да си плащат, а от техните пари да се лекуват и безплатните.
defender
12-10-2015, 13:22
Частник оставя село без гробище
"Ако до 17.30 часа утре община Сатовча не намери 100 000 лв. и поне 2 дка свободна общинска земя, с. Фъргово остава без гробище и жителите ще трябва да погребват близките си в дупки в дворовете на къщите."
http://www.novini.bg/news/322428-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%89%D0%B5.html
ПП: yakuza, тва да не си ти бре?
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 13:31
Когато вдигаш минималната работа заплата, без реално повишение на БВП, ти просто закопаваш частния сектор. Аз ако имам 4 човека на 3лв. и утре ми кажат - минималната заплата става 450лв.. Ми единия ще си ходи... И ето ти още безработица. Докато се раздават пари за щяло и нещяло, вместо да се инвестират в неща които след време биха повишили БВП.
Това програма за саниране е поредната глупост. "Удобни" фирми ще си вземат поръчките, естествено със съмнително качество на строително-монтажните работи, нито енергийната ефективност, която са искали е постигната, нито се знае колко ще издържи цялото това нещо, преди да падне и да убие някой. А тия които живеят в къщи? В моя град мнозинството е в къщи. По селата блокове няма. Всички блокове ново стройтелство, нямат нужда от това също.
Тая програма за младежката безработица - държавата поема част от заплатата, а фирмата другата част, всичко ок, гледам в доста обяви я има, ето това за мен е по-смислен разход на пари. Фирмата рискува по-малко, тя пак е вложила пари в теб, но не толкова много, колкото без тая помощ. Държавата е осигурила работно място на някой, а ако си кадърен, тая фирма ще те наеме за постоянно, рядко някой би изгонил човек, който си върши работата.
Брех, аз тази думичка ''система'' и ЕС, що ги слагам? За да ме изкарваш от малоумните, дето не знаят, че за бизнеса му е необходима евтина работна ръка, както и че нискоклалифицирания труд е евтин, защото е най-многоброен!
За да се подобри минималната заплата, държавната икономика трябва да е много развита, а това според мен не ние нещо не го постигаме, защото нямаме нито родно индустриално производство, нито стриктен контрол от една страна, а от друга целия тъп капитализъм и ЕС е на този принцип. Пък да не говорим, че във всичко сме смилани от конкурентните хубави западни стоики бла и вече нямаме и научен потенциал.
А гипсокартоните по блоковете поне ще намалят домакинските разходи за отопление и ще направят градовете по привлекателни за окото на туристите.
Да, потока от туристи в Кърджали, по време на избори, ще се радва да види санирани панелки. Тук масата туристи са или от бивши комунистически държави, които са свикнали с панелки или от алкохолизирани младежи, които изобщо не се вясват в град с панелки.
Нямам идея какво искаш да кажеш с "За да ме изкарваш от малоумните"... За човек с претенции за "казарми", имаш доста неясен изказ.
Аз казвам, че за мен не е решение да се раздават безцелно пари, а ти ми говориш за промяна на система, без да казваш в какво се изразява тая промяна. Ти просто пишеш, за да си написал нещо.
А за това гробище - да са си уредили документите навреме. Докато има балъци, ще има и тарикати, стара максима.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 14:55
Да, потока от туристи в Кърджали, по време на избори, ще се радва да види санирани панелки. Тук масата туристи са или от бивши комунистически държави, които са свикнали с панелки или от алкохолизирани младежи, които изобщо не се вясват в град с панелки.
Нямам идея какво искаш да кажеш с "За да ме изкарваш от малоумните"... За човек с претенции за "казарми", имаш доста неясен изказ.
Аз казвам, че за мен не е решение да се раздават безцелно пари, а ти ми говориш за промяна на система, без да казваш в какво се изразява тая промяна. Ти просто пишеш, за да си написал нещо.
А за това гробище - да са си уредили документите навреме. Докато има балъци, ще има и тарикати, стара максима.
Доколкото се вижда - всички пишат за да си чешат пръстите, защото всички знаят, че никой от управляващите не ги слуша в тоя форум.
Аз се съгласих, че не трябва да се плаща за без труд, но и повдигнах нова тема.
Ако знаех конкретно как се предлага и сътворява друг тип държавана и световна система можеше вече да са ме гръмнали, нямаше да си пишем дори, щото щях да съм по работа хаха, но и много пари се искат, за такава работа.
Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици.
"Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици."
А моето е, че не трябва да сме с никой и да поддържаме неутралитет, в стремеж към максимални ползи за държавата. Ако Америка ни дава пари за развитие на стадион Х, приемаме ги, ако ЕС ни дават пари за пътища, приемаме ги, ако Русия ни предлага отстъпки за газта, приемаме я.
Аз лично бях силно за идеята ЕС, в началния и вариант, въпреки че той трудно може да се предложи между държави с толкова голяма разлика в стандартите. Да сме заедно, за да имаме шанс като икономически съюз. Само че ЕС отдавна излезе извън рамките на чисто икономическите решения и тръгнаха да оправят наляво и надясно държави извън ЕС.
В момента съм за това да стоим в ЕС, въпреки че до евро програми се уреждат основно "наши" фирми, има и такива които са успели да извлекът ползи. А парите които вземаме от ЕС, няма кой друг да ни ги даде. Свободата на движение - аз живея на 30км. от границата с Румъния, лятото има много румънци по морето, а имам много познати, които работят там, но живея тук. За разлика от преди вече се излиза по-лесно да береш зеле в Англия. Наскоро четох за италиански пенсионери, които са дошли да живеят тук, заради по-евтиния начин на живот от Италия. Без да сме в ЕС, това няма как да стане.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 15:42
"Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици."
А моето е, че не трябва да сме с никой и да поддържаме неутралитет, в стремеж към максимални ползи за държавата. Ако Америка ни дава пари за развитие на стадион Х, приемаме ги, ако ЕС ни дават пари за пътища, приемаме ги, ако Русия ни предлага отстъпки за газта, приемаме я.
Аз лично бях силно за идеята ЕС, в началния и вариант, въпреки че той трудно може да се предложи между държави с толкова голяма разлика в стандартите. Да сме заедно, за да имаме шанс като икономически съюз. Само че ЕС отдавна излезе извън рамките на чисто икономическите решения и тръгнаха да оправят наляво и надясно държави извън ЕС.
В момента съм за това да стоим в ЕС, въпреки че до евро програми се уреждат основно "наши" фирми, има и такива които са успели да извлекът ползи. А парите които вземаме от ЕС, няма кой друг да ни ги даде. Свободата на движение - аз живея на 30км. от границата с Румъния, лятото има много румънци по морето, а имам много познати, които работят там, но живея тук. За разлика от преди вече се излиза по-лесно да береш зеле в Англия. Наскоро четох за италиански пенсионери, които са дошли да живеят тук, заради по-евтиния начин на живот от Италия. Без да сме в ЕС, това няма как да стане.
Тогава как половината руснаци живеят в ЕС и Америка? Как още от 89-та година се изсели 1 милион от Бг? По-трудно е, но не е невъзможно. Да не говорим, че за да получиш днес немско гражданство например, ти трябват години живот. А за САЩ и днес искат визи.
Неутралитет за съжаление не може да има. Ние като член на ЕС сме длъжни да се потдържаме към общи правила, които ако противоречат на Русия, просто ще ни санкционират. И в допълнение, когато политиците ни са дупедавци, просто изпълняват всяка дума на ЕС. Пълна пародия е, като случая с НАТО и Руся и българските изтребители, които са руски и са обслужвали от Русия. Ами то дойде време, когато НАТО се обърна срещу Русия и сега естествено Полша ще ни ремонтира изтребителите на по-скъпи цени.
Как може да бъдем неутрални и да извличаме ползи от всички, че ние тогава трябва да сме в някакъв световен съюз, а ЕС кво означава тогава? Та нали всеки гледа да завре на противника отзад - това е реалноста.
Европейските пари са толкова малък процент от БВП, добави и нашите дългове, добави и санкциите - излиза, че европейските пари са нищо. Само сме вкарани с чуждите банки в безисходица, като Гърция. По всяко време могат да запорират сметките и край.
Пълна пародия е, като случая с НАТО и Руся и българските изтребители, които са руски и са обслужвали от Русия. Ами то дойде време, когато НАТО се обърна срещу Русия и сега естествено Полша ще ни ремонтира изтребителите на по-скъпи цени.
Цените на Полша са по-ниски, именно това бе основната обосновка.
Да не говорим, че за да получиш днес немско гражданство например, ти трябват години живот. А за САЩ и днес искат визи.
Аз не ти говоря за гражданство, а да отидеш и да работиш там. Визата струва пари. САЩ не са в ЕС, че да нямаме визи.
Европейските пари са толкова малък процент от БВП, добави и нашите дългове, добави и санкциите - излиза, че европейските пари са нищо. Само сме вкарани с чуждите банки в безисходица, като Гърция. По всяко време могат да запорират сметките и край.
"страната ни е усвоила близо 60% от изминалия програмен период. Това е 4.8 млрд. евро по седемте оперативни програми от общо малко над 8 млрд. евро безвъзмездна европейска помощ и национално съфинансиране."
Дали са ни 8млрд., това че ние не можем да ги усвоим е наш проблем. Въпреки всичко сме усвоили 4.8млрд.
" националната вноска на България възлиза на 398 400 649 евро", вадим вноската и пак ни остават малко под 4.5млрд
БВП на България в евро - 42.01млрд., значи те ни предлагат малко под 20% от БВП-то, а ние усвояваме малко над 10% от бвп-то си. Нека ти го кажа така годишния растеж на Китай в момента е 6.9% за да придобиеш някаква престава, колко значим е тоя процент, но вината е изцяло в нас, като манталитет и като държава. Чуждите банки пък какво общо имат, видяхме ги българските колко са, разликата е, че чуждите банки са към ЕЦБ и спазват реална капиталова адекватност. Никоя банка няма да ти запорира сметката ей така, защото и е кеф. Не се научихте, че на пазара има един фактор - репутация, а тя, особено в България, в банките, е много крехка. Борбата за клиенти е толкова голяма, че никой не иска да те изпусне.
Ние като член на ЕС сме длъжни да се потдържаме към общи правила, които ако противоречат на Русия, просто ще ни санкционират.
Това изречение е толкова сбъркано, че е обидно за мен, изобщо да общувам с теб. Ето какво се разбира, ние поддържаме общи правила (представи си, ако имаше дума от сорта на - придържаме) и ако тия правила вредят на Русия, ЕС ни санкционира. :lol: Разбрах ли какво искаш да кажеш - да. Какво говорят такива изречения за теб (те са системни) - кофти неща.
Швейцария как спазва неутралитет толкова време? Когато си стабилна държава, със стабилна икономика, всеки иска да навлезе на твоя пазар, защото се очаква, че има ръст на икономиката, а това означава, че и те ще имат ръст на печалбите, навлизат фирми от Русия, Америка, Германия, те откриват нови работни места, дългосрочни инвестиции, за сметка на печалбата, която ще извлекът всяка година, а вероятно и много хора биха си отворили тук фирми, ако не бе такава бюрократщина, защото данъците са едни 10%. Най-големите компании в Америка, не плащат данъци там, а предпочитат други страни.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 17:52
Твърдиш, че е по-добре да бягаш да работиш в чужбина като летен имигрант, вместо да можеш да получаваш стабилни доходи у нас? На това какво му се вика?
Съжалявам, но тези 4 милиярда, които твърдиш, че взимаме, съпоставимо с правилата, които ни налагат като ''демократични свободи'' , раздробяването властта на множество партии, приватизирането на всичко в държавно в частно, колонизацията ни от всякакви американси предприятия, които изнасят печалбата ни, забраната ни да ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската и всички останали екологични и прочие лайна, които съсипват всички бизнес сфери - е по-добре?
Повярвай, но ако реши някой да се цепи и да сменя нещо - в първия момент ще бъдем икономически блокирани.
Швейцария добре си е изиграла ролята, на ключово място е и не е в ЕС.
Колкото до последното ми изрчение. Когато ЕС е във Война с Русия, ние не можем да се цепим от ЕС. Примера със санкциите, от които ние най-много загубихме, но защото сме в ЕС - налат ни приетите решения. Ако тръгнем да правим нещо без разрешение просто ни изритват, толкова ли не зацепваш? Но по-скоро, преди на ни изхвърлят, биха ни направили Сирия номер 2.
Не знам в кой свят живееш, но ние ще доживеем промяната, действаме или не.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 18:02
И да добавя, че Швейцария е в центъра на Западна Европа, разликата е огромна,
Твърдиш, че е по-добре да бягаш да работиш в чужбина като летен имигрант, вместо да можеш да получаваш стабилни доходи у нас? На това какво му се вика?
Съжалявам, но тези 4 милиярда, които твърдиш, че взимаме, съпоставимо с правилата, които ни налагат като ''демократични свободи'' , раздробяването властта на множество партии, приватизирането на всичко в държавно в частно, колонизацията ни от всякакви американси предприятия, които изнасят печалбата ни, забраната ни да ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската и всички останали екологични и прочие лайна, които съсипват всички бизнес сфери - е по-добре?
Повярвай, но ако реши някой да се цепи и да сменя нещо - в първия момент ще бъдем икономически блокирани.
Швейцария добре си е изиграла ролята, на ключово място е и не е в ЕС.
Колкото до последното ми изрчение. Когато ЕС е във Война с Русия, ние не можем да се цепим от ЕС. Примера със санкциите, от които ние най-много загубихме, но защото сме в ЕС - налат ни приетите решения. Ако тръгнем да правим нещо без разрешение просто ни изритват, толкова ли не зацепваш? Но по-скоро, преди на ни изхвърлят, биха ни направили Сирия номер 2.
Не знам в кой свят живееш, но ние ще доживеем промяната, действаме или не.
Да си видял, да казвам, че е по-добре да работиш навън, отколкото в България? Не се мъчи да ми променяш думите.
Никой не ти дроби властта на 100 партии, 60% от народа НЕ гласува, това си е единство. И други държави направиха приватизации, просто тук го взеха синове и дъщери на "партията майка", Банев и разни гущеровци за живия пример. Приватизацията стана 17 години преди ЕС. Не виждам какво ти е виновен той. Кажи ми 3 американски предприятия в България, хващам се на бас, че познанията ти за такива се изчерпват с ТЕЦ-а. Лукойл? Руснаци, виваком - 30 и колко процента бяха на руснаци, другите на цецо василев, зад който също са руснаци. Много хора твърдят, че и зад ТИМ са руснаци. А тия тримата са си просто бг пешки.
"ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската"
Как хем ограничаваме вноса, хем тя измества българската :lol:
Нормално да има голям наплив на плодове и зеленчуци от други държави, граничим с Турция и Гърция, а там климата е по-добър за целогодишно земеделие.
ЕС никога не е бил във война с Русия, Русия няма да го позволи най-малкото. Без Европа, трябва да закрият "Газпром". Как разбра, че ние сме загубили най-много не знам, явно са го казали по алфаТВ. Както и никой не е бил изритан от ЕС, това че нашите са се насрали и се държат като кандидат-членове, вместо като членове е друг въпрос. Винаги можеха да искат допълнително пари за компенсация, не само за плодове/зеленчуци. Те и поляците разправяха, че имали еди си колко тона ябълки, ама се оказа, че си фантазират и им отрязаха мераците.
"10 млн. евро загуби за България заради санкциите срещу Русия", това е преди да ни върнат от ЕС парите за плодове и зеленчуци. Швейцария е центъра, но ние сме външна граница. Швейцария не привлича хора и капитал защото са в средата, а защото са добре уредена държава, която си знае интереса. Те никога няма да влязат в ЕС, защото имат неща които ние нямаме - стабилна валута, ниска корупция, стабилна финансова система. Ако ние си махнем валутния борд и пуснем валутата ни свободно, утре хляба сигурно ще е 5лв.. БФБ е в поза "партер", особено при сегашното управление. Няма значение от европейските индекси дали отиват нагоре или надолу, нашата има собствено мнение, в по-често отрицателно.
Аз промяна в близките 40 години не виждам. Трябва всеки от "онова" поколение да умре, за да се смени властта. В момента ни управлява шофьора на бай Тошо:
"Борисов се похвали на Камерън: Три папи са ме пипали"
"Борисов: Возех Дейвид на джипката"
""Като гледахме апаратурата там и виждам, че страшно ми прилича това на чушка. Обаче си викам "Сега, ако кажа, че ми прилича на чушка, кой знае каква след това интерпретация ще получа. И го питам доктора, викам "Кой е този орган, който така прилича на чушка". И той ми вика: "Ами това е чушка", каза Борисов"
"Борисов: Който пие ракия, пуши и яде сланина, няма друг да му плаща лечението"
Аз като гражданин на България, се срамувам, че тоя ни управлява, а още повече ме е срам от тия които гласуват за него.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 19:47
Точно, нещата са вкоренени преди повече години, а именно, че приехме тази сиситема и сега партиите ни са раздробени, а с гласуване нищо не се променя! Явно манталитетът на българинът е такъв и народопсихологията ни изисква някой с твърда ръка като Крум да налага правилата! Не ми променяй и ти изреченията на обратно, казах, че ни забраняват да ограничаваме вноса, и то да не беше само за плодове и зеленчуци, а на всичкото от горе, с наложените изисквания нашите продукти не се реализират на външните пазари, то си е факт. Къде е производството? Малко ли са Тецовете? Я вземи земеделските машини и компаниите? Точно тез транс международни корпоративни монополи доста изтискат хората. А ние точно защото сме покрайнина, не ни имат за нищо. ''онова'' поколения ще умре, колкото и на Запад кралицата им ще умре.
defender
12-10-2015, 19:51
Аз промяна в близките 40 години не виждам. Трябва всеки от "онова" поколение да умре, за да се смени властта. В момента ни управлява шофьора на бай Тошо:
"Борисов се похвали на Камерън: Три папи са ме пипали"
"Борисов: Возех Дейвид на джипката"
""Като гледахме апаратурата там и виждам, че страшно ми прилича това на чушка. Обаче си викам "Сега, ако кажа, че ми прилича на чушка, кой знае каква след това интерпретация ще получа. И го питам доктора, викам "Кой е този орган, който така прилича на чушка". И той ми вика: "Ами това е чушка", каза Борисов"
"Борисов: Който пие ракия, пуши и яде сланина, няма друг да му плаща лечението"
Аз като гражданин на България, се срамувам, че тоя ни управлява, а още повече ме е срам от тия които гласуват за него.
човече, че нали досега ни управляваха Радан Кънев, Москов, Митов, Лукарски, Кунева.
те от кое поколение са
Кой ни забранява да ограничаваме вноса, спокойно можем да вдигнем акциза за вносни плодове и зеленчуци, но зимата какво правим, ако ти се ядът домати? Те и така са скъпи. Когато една стока е качествена, тя ще се реализира навсякъде.
"транс международни корпоративни монополи" :lol: междугалактически си изпуснал. Как гугъл, които са най-голямата търсачка в света ти пречат на живота? А майкрософт? Те държат 90% от пазара на ОС в света. Гадни монополисти... Кои са тия земеделски машини и компании собственост на американци, дай ми пример, по твоята логика Италия ни разсипва, защото има доста шивашки фирми от Италия.
Точно защото сме външна граница сме и в ЕС, и в НАТО. Хърватите, които са по-напред от нас ги приеха едва миналата година. Без нас и Румъния, как ще имат достъп до Черно море? И кралицата ще умре и поколението преди 89-та.
golemiq_korab_minava
12-10-2015, 20:08
Да не би да използваме трактор Болгар?
И магдоналдс да не забравим.
ГМО вноса
не ме интересува гоогле, щом за 20 години 3 милиона българи избягаха
достъп до Черно море имат и през Румъния, до колкото виждам, пристанищата ни не са потръъгнали.
факт е, че ни държат колкото да има някаква погранична държава граница.
В тази система и 1000 години още няма да се оправим ще видиш!
то не останаха качествени българи дори.
Aeternal
12-11-2015, 11:02
Ми след 45-години с Русия, и 25 с децата на тея дето бяха с Русия, кво няма да бягат?
За какво да седят тук, да им се обяснява колко са тъпи и колко е велик съветския съюз ли?
А за теча на образовани хора от Русия какво ще кажеш, и за тях ли е виновен ЕС?
Докато има хора като тебе клима, дето единствения им проблем с наведеното положение е посоката, ще има хора, които бягат.
Не ми трябват на мене някакви малки човечета да ми крадът историята и да се отнасят снизходително на всичкото отгоре.
golemiq_korab_minava
12-11-2015, 11:23
Тя Русия също мина през пренастройка, беше много насърчавана от САЩ тогава, докато не я изнасилиха и сега е един пустиняк с ядрен арсенал.
Русия е в това положение, заради некадърно управление, в началото Путин ги пооправи, но в момента от 2-3 години ги връща назад. Първо с Грузия, после с Украйна. Въпреки това те по-добър от него, вероятно, няма да имат. Путин замине ли, ги чакат големи вътрешни битки за власт, а той сам каза, че няма да е още много време на власт (аз не вярвам да се оттегли доброволно, че иначе вероятно ще го убият, тия които забогатяха покрай него). На негово място бих се мъчил да придърпам колкото мога повече хора да се бият в Сирия, за да не стане както САЩ и Ирак - милиарди долари на вятъра, а сега не могат да се измъкнат от там, защото сами си забъркаха кочината и никой друг не желае да дава някакви особени средства за военни действия там. Всъщност изобщо не бих започвал сухопътна инвазия в Сирия, това означава много жертви и пари. Франция в Либия направи няколко въздушни удара и всичко приключи, никакви жертви, изнесоха се и ги оставиха да се оправят сами. Дори тая година си избраха ново правителство там.
golemiq_korab_minava
12-11-2015, 16:11
Путин е човекът изправил се срещу империализма на Запада, а Западът се разпада.
И как точно запада се разпада?
golemiq_korab_minava
12-11-2015, 16:50
Разпада се като губи световния контрол пред надигащата се нова Китайска и Руска сила. Конкретно Европа вече е в задънено положение, то само на кредит не става. Влез в някоя библиотека и да си вземи книги по социология и политология, повечето известни автори добре са го описали.
Разпада се като губи световния контрол пред надигащата се нова Китайска и Руска сила. Конкретно Европа вече е в задънено положение, то само на кредит не става. Влез в някоя библиотека и да си вземи книги по социология и политология, повечето известни автори добре са го описали.
Ти излез от тая библиотека (в която ме съмнява да си влизал някога) и започни да следиш световните новини, икономиката на Китай отчита забавяне. Преди седмица в Пекин се издушиха заради замърсения въздух, там проблема с екологията е огромен. Цената на петрола днес поглеждал ли си? Русия миналата година имаше бюджет при цена 100 долара за барел, после го коригираха на 70$ след като цената му взе да пада. Днес цената на петрола удари 38$ на барел, което е по-ниско от нивата на кризата през 2008.
http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/rusiia-svi-razhodite-v-biudjet-2015-s-nad-1-trln-rubli-190108/
И това е от началото на годината, когато беше 44-45$ за барел.
golemiq_korab_minava
12-11-2015, 17:28
Това са временни неща, в дългосрочен план Запада е много задлъжнял и в безисходица. Иначе нямаше да прави тези бъркотии по целия свят - Либия, Сирия, Украйна
Европа е на положението да се моли на Ердоган, па иТурция в Ес, защо? Критично е. Но някои хора са го замисляли това което днес става още преди. 30 40 години.. Това е интересното на науката. Че ние виждаме неща които отдавна са предречени.
Това са временни неща, в дългосрочен план Запада е много задлъжнял и в безисходица. Иначе нямаше да прави тези бъркотии по целия свят - Либия, Сирия, Украйна
Европа е на положението да се моли на Ердоган, па иТурция в Ес, защо? Критично е. Но някои хора са го замисляли това което днес става още преди. 30 40 години.. Това е интересното на науката. Че ние виждаме неща които отдавна са предречени.
Научи какво значи думата наука...
Кое е замислено, ти осъзнаваш ли, че в икономиката нищо не може да се прогнозира с точност. В началото на годината едните даваха прогнози, че до края на 2015 петрола ще се вдигне, е той пропадна още. Кога ще научите, че задълженията на държави, които имат стабилни икономики, не са кой знае какво. теглят заем, вкарват го в икономиката, тя нараства и може да поеме нов заем. Те не теглят заеми, за да връщат заеми, както правим ние. Турция не е в ЕС и няма да влезе, поради една проста причина - Кипър. Всяка страна в ЕС, трябва да обяви, че няма претенции към територията на друга страна, член. И запада като е толкова могъщ да бута цели държави (по твоите думи), как така загива в същия момент? Всеки строй преживява промени на 20-тина години, тъй като света се развива и много от старите неща, вече не са валидни. Допреди 20 години, нямаше компютри почти никъде, в момента ги има в телефони, коли и куп други неща.
Тия предсказания ги забрави, правят се предположения и то за период от максимум 10 години, като дори това е много. Навремето Майкрософт решиха да не развиват ИЕ, защото решиха, че интернет няма да се задържи дълго, а бъдещето са компакт дисковете и принтерите. Ето как водеща ИТ компания, се застрелва, ако не в крака, то поне в ръката, едва преди няколко години успяха да наваксат като пуснаха версия 9.
това което искаш ти да стане и това което става, са две корено различни неща, научи се да ги разграничаваш
golemiq_korab_minava
12-11-2015, 17:49
Няма да влизат ама получиха безплатни визи. Предсказанията , които са замислени да се случат не са 100% сигурни, но много от тях се случват. Нищо случайно няма. И не всичко стои на икономическа основа , ами и на куштурна, социална и мн др. Системата се сменя на извстен период, съюзи се разпадат, появяват се други, едни влизат във възход, други потъват и пак се сменят, а процесите траят много години 50 100 300
Още нищо не са получили. Европа просто не иска повече бежанци, но го казва с половин уста.
defender
12-14-2015, 14:04
"Мултикултурализма води до паралелни общества и си остава една житейска илюзия."
Ангела Меркел днес, на партийния конгрес.
ПП: Сега какво ще стане с европейския модел, братя?
братя...........
братко якудза?
братко търнале?
братко кораб, ако отговорят ти да ги затапиш после.
"Мултикултурализма води до паралелни общества и си остава една житейска илюзия."
Ангела Меркел днес, на партийния конгрес. А какви ги приказваше същата тая лелка само преди 3-4 месеца, а :D? Може би е почнала пак да прави секс и ѝ е дошъл ума в главата ;) !
В читанка присъства лекцията на Ноам Чомски "Медиите под контрол", и там много добре обеснява какво представлява либералната демокрация. Обществото се дели на две класи- управляващи и управлявано стадо. Като стадото има единствената реална привелегия да избира кой от специалната класа да го управлява. Специалната класа, от свея страна, се дели на изпълнители и на тези с реалната власт- олигарси, собственици на корпорации, и т.н. Идеите за толерантност и интеграция, в тази снобарска и морално деградирала Европа, са несъстоятелни. И ако не се спре с повтарянето им като папагали, и да се предприемат реални мерка, ще стане нещо много лошо. Хората под влияние на променящата се обстановка се озлобяват, а поддали се на тези низши страсти, се превръщат в тълпа, а при тълпата разумните разсъждения не са нещо присъщо.
golemiq_korab_minava
12-31-2015, 09:21
На 25 НОЕМВРИспряха руския газ за Украйна, тоести и за нас, а медиите гърмят как всичко е наред, че дори поевтинявал. Е каже те ми какви изруди трябва да са?
Скоро ще се научи, че 200 000 семейства ще останат без газ, или с резервите от газ, или със ограничения газ, който идва от Турция.
LoveInfect
01-02-2016, 16:28
Позна
defender
01-03-2016, 22:51
Мюсюлманите в Швейцария искат държавата да смени знамето си, понеже в него имало кръст, а той бил обиден за тях...
http://makegoodnews.net/muslims-demand-cffends-them-what/
defender
01-08-2016, 13:53
Защо никой не казва нищо за гнусните изнасилвания в Кьолн?
Къде са мега либаралите, свръх глобалисти на форума, чиято мега либералщина клони вече към идиотия и липса на здрав разум?
aurissaaaaa
01-08-2016, 16:35
Либерализмът няма нищо общо с мюсюлманите и емиграцията. Дори напротив - социалния либерализъм предвижда затворени граници и никакви привилегии на базата на някакъв признак, бил той религия, пол или ориентация.
Т'ва е комунизъм, което виждаш, или поне началото му. С разликата, че е омешан с интересите на големия бизнес. Корпоративен комунизъм, лол
Интересно че споменаваш глобализма. Идеята тръгва именно от социалистите/марксистите, а ти, ако не греша, се пишеш загрижен за обществото, а не за индивида, което те прави и теб най-малко социалист.
С климатика нали това искахте. Дерзайте.
Защо никой не казва нищо за гнусните изнасилвания в Кьолн?
Къде са мега либаралите, свръх глобалисти на форума, чиято мега либералщина клони вече към идиотия и липса на здрав разум?
Не мисля, че някой в тоя форум или поне в тоя раздел, е оказал симпатия към орките.
Аз отвратителни изнасилвания не виждам. Аз виждам последиците от глупава постъпка на група политици, които сега не знаят как да си оправят нещата. Бяха решили, че след като не им достига евтина работа ръка, така ще си я набавят, само че тия не искат да работят, искат пиене и ебане. Старите германки си падат по фистинга, да запретват ръкави и да ги почват. Както каза един познат - нашите цигани само ги крадяха, а тия и ги ебът.
defender
01-08-2016, 20:04
Ауриса пак е много изобретателен, колко е мазен и се върти като намокрен сапун в сапунерка.
От нета:
"Тест за европейска принадлежност.
Как според вас трябва да се отнесе обществото към една предизвикателно съблечена гола жена. Отговори :
А. Да бъде заровена до шия в земята и да бъде убита с камъни.
Б. Да й се ударят 2314 камшика
С. Да бъде изнасилена от 999 преселници от Северна Африка.
Отговор на теста :
Ако сте подчертали който и да било от отговорите А, Б и С, то вие сте съвременен европейски либерал, който уважава културното своеобразие на разните племена. Ако не сте избрали нито един от отговорите и сте се възмутили от гаврите в Кьолн, то вие сте съвременен европейски неофашист според същите тези съвременни европейски либерали."
Който ги е поканил там (Меркел), да си поеме последствията и отговорността! А германските граждани докато търпят такива политици, ще търпят и навлеците, които ги обират, опипват и изнасилват!
golemiq_korab_minava
01-08-2016, 20:50
пОЛИТИЦИТе следват демократичните ценности.
не се ли спазват, системата се разпада
така че гответе се за ссср номер 2 :Д
defender
01-08-2016, 20:59
така че гответе се за ссср номер 2 :Д
Ама русия нЕма пари и развита икономика. Как ше стане?
defender
01-08-2016, 21:17
Според мен русия може да възкръсне само с Божията помощ, просто да стане някакво чудо (което за мен не е невъзможно, вярващи хора сме), иначе ако тръгнат да се надпреварват със запада според правилата на идола на парите, материализма и идеологията на капитализма няма да стане.
defender
01-08-2016, 21:22
може да падне метеорит, да стане катаклизъм и да обърне нещата :)
или пък нещо друго.
Може Северна Корея да пусне новата си иЕдрЕна бомба. Луда работа.
defender
01-08-2016, 21:39
Може ауриса да се ожени за рускиня (или руснак), да създаде руска фирма конкурент на Микрософт, Интел, АМД, с бързи темпове да завземе световните пазари и американците да фалират.
тво много вероятно ми се види.
defender
01-08-2016, 22:00
Всъщност ся като се замисля, тъй като всички доходоносни нисши в световните пазари са заети от запада, дори и долара е световна резервна валута, докато русия след дълго комунистическо изгнание се появи на световния пазар в заварено и предопределено положение, вече отдавна разпределено между западния свят. То първото нещо, което трябва да направи Русия е да се откъсне от вече завзетите световни пазари и парична система и да създаде свои пазарен свят, откъснат от западния пазар т.е. да създаде от пазарна гледна точка нов свят около себе си, нещо като ссср 2, но икономически. Така ми се струва.
Кажи ти нещо корабе, какво мислиш, какъв ти е плана да победим ауриса.
aurissaaaaa
01-08-2016, 22:57
В Русия е пълно с изключително талантливи специалисти. В моята област 2/3 от познанията, които имам, са от руснаци. Проблемът е, че правителството им е крадливо, та дори повече от нашето. Путака върти там няк'ви театри за пред масите и тръби колко му е крив запада, ама хунтата около него краде ли краде.
На Русия ще й е напълно достатъчно образовани националисти (айде ще кажа патриоти, че да не излезе, че говоря за някви скинхедове) да вземат властта. С толкова природни ресурси, огромно население и евтина валута ще дръпне до нивото за 2-30 години, както СССР го направи през 60-те, въпреки некадърното управление.
Ама в толкова богата и беззаконова държава, трудно ще отместиш от софрата пълчищата от алчни мафиоти. Успех й пожелавам на Русия. Ако не разполагаше с петрол и газ, вероятно щеше да е нормална държава в момента. Т'ва е тъжното.
defender
01-08-2016, 23:00
Че защо, петрола и газта не са ли в нейна полза?
То и сащ имат петрол!
aurissaaaaa
01-09-2016, 00:17
http://money.bg/economics/rezervniyat-fond-stava-prekaleno-golyam-za-tsentralnata-banka-na-norvegiya.html
Въпросът е - къде е на Русия фонда с няколко трилиона ?
http://money.bg/economics/rezervniyat-fond-stava-prekaleno-golyam-za-tsentralnata-banka-na-norvegiya.html
Въпросът е - къде е на Русия фонда с няколко трилиона ?
Там, където е и на Норвегия - в някоя голяма фантазия, която само идиот би приел за истина.
http://www.nationmaster.com/country-info/profiles/Norway/Energy
Айде като са математик да ми сметнеш как с 2 милиона добив на ден са успяли всяка година да вкарват в някъв фонд по 40 милиарда.
aurissaaaaa
01-09-2016, 08:25
2 милиона на ден при цена доскоро май към 80$ , 365 дни в годината ... що да не могат ? Мързи ме да отварям калкулатора, но грубо са над 50млрд / година това
golemiq_korab_minava
01-09-2016, 08:38
Еврязийския съюз
За там сме.
2 милиона на ден при цена доскоро май към 80$ , 365 дни в годината ... що да не могат ? Мързи ме да отварям калкулатора, но грубо са над 50млрд / година това
Доскоро 80, имаше време и по 100, но най-вече е към 50 средната цена.
Освен това не знам коя болна логика би вкарвала всички пари от даден ресурс в някви фондове и то в долари, а не да ги харчи за нормалните неща.
Освен тия да са по-зле от Чичко Скрудж и да са се учили от него.
aurissaaaaa
01-09-2016, 09:19
Е Норвегия открай време е богата държави - дори още през 40-те, преди да открият залежите на петрол, е била адски богата.
Всичко вкарват във фонда и купуват акции в разни компании в развиващите се държави. Ако имахме адекватно правителство и работещата съдебна система, сигурно и тук щяха да инвестират ...
golemiq_korab_minava
01-09-2016, 09:46
Е Норвегия открай време е богата държави - дори още през 40-те, преди да открият залежите на петрол, е била адски богата.
Всичко вкарват във фонда и купуват акции в разни компании в развиващите се държави. Ако имахме адекватно правителство и работещата съдебна система, сигурно и тук щяха да инвестират ...
Къде сравняваш Норвегия с Русия? Русия е на два континента, я ти ми управлявай народ на такава територия! И Русия е световен лидер, империя Норвегия е една хралупа.
defender
01-09-2016, 10:24
В моята област 2/3 от познанията, които имам, са от руснаци.
аурисе, да нямаш газстанция?
Aeternal
01-09-2016, 12:23
И Русия е световен лидер, империя.
Хахахахахахахха СВЕТНОВНА ИМПЕРИЯ
ЛИДЕР
хахахаха
120 милиона бедни, пияни катила.
Световна империя.
И двамата говорите глупости. Фонда на Русия беше 600млрд.$, вече е 364,708млрд.$ (валута), 47,680млрд в злато, 306,658млрд. в други активи, тия данни са към 31.11.2015г. в сайта на централната банка на Русия, се пускат отчети винаги когато се ползват пари от там и в какъв размер е сумата. http://www.cbr.ru/eng/ това им е сайта, ако на някой му е интересно.
Петрола миналата година 50$ не знам дали е минал. А не всички пари от петрола отиват за фонда. 50% от бюджета на Русия се формира на база цената на петрола. Преди 2014 базовата цена беше 100$/барел, после го свалиха на 80, после го коригираха отново до към 60, а за тази година бюджета им е на база 50$/барел. В момента петрола е 33.40$ нещо от сорта. Така че отново ще имат дефицит, а дефицита го попълват с част от скътаното през добрите години.
Другото което е - 80$-те долара на ауриса ако говорим че са за миналата година отново не важат. Руския петрол е сорт Уралас, който се търгува на по-ниски цени, поради по-високия процент сяра в него. Като напоследък се говори, че ще спрат да добиват петрол от татарските области, тъй като там %-та сяра е още по-висок и сваля качеството на Уралас. Цената на петрола се формира на база този от Северно море - брент, какъвто вадят Норвегия и Англия. А другия петрол е WTI, който също служи за определяне на цената, но предимно за америка, тъй като това е петрол от Тексас, а САЩ петрол изнесоха за пръв път едва миналата седмица, когато им падна 40 годишната забрана от правителството да го правят.
Въпроса е кой първи ще си издуха фонда, Русия или арабите. Тъй като войната е основно между тях вече. Арабите произвеждат при цента 5$, докато Русия го прави около 10$, но арабите имат много голяма социална политика, а тя става с пари. За миналата година имат дефицит от около 92млрд.$, а за по-предната 100млрд. В един момент парите ще свършат и ще трябва да се съкращават разходи, руснаците им стига да имат водка и корени, но арабите са свикнали да живеят на широки и ще падат глави. Та арабите се скараха с Иран, които пък тепърва ще се борят да си възвърнат пазарния дял, след като им паднат санкциите, наскоро арабелите свалиха цената на петрола за Европа, за да не може Иран да си върне частта от тези пазари. За това и петрола едва ли ще мръдне особено и тая година. Другото което е, ако СА се задъха и започнат да имат вътрешни проблеми, шийтите ще завият към Иран, а именно в тази част на страната са по-големите петролни залежи.
И докато съм почнал - за Норвегия също да кажа нещо, като всяка инвестиция и техните подлежат на рискове. Тази година имаха загуба за пръв път от 3 години, вкл. и заради скандала със фолксваген. Които според много хора е началото на края, за дизеловите двигатели, което е още една предпоставка цените да не се вдигнат.
golemiq_korab_minava
01-09-2016, 15:36
ЛИДЕР
хахахаха
Световна империя.
За това при ЕВРОПЕЙСКИТЕ санкции, Русия като отвърна със забрана на внос на храни и Европа се посра.
За това като Путин отиде да подписва с китай договор за газ, всички тръгнаха да му се молят, да не спира газта за Европа.
За това сега спряха да летят Турски изтребители навсякъде и се посраха, както и Украйна, а Полша не спира да трепери от страх.
За това Американците не смеят да пипнат Асад.
Mary_Jane_69
01-09-2016, 17:58
ЛИДЕР
хахахаха
Световна империя.
Нали знаеш, че тая армия ще очисти цялото НАТО за време от една кихавица
Aeternal
01-09-2016, 19:03
Пък аз си мислех, че тука сте врагове на империализма...
тая армия ще очисти цялото НАТО за време от една кихавицаНе точно...
golemiq_korab_minava
01-09-2016, 19:44
На никой не сме врагове. Едно беззащитно човече сме. Либералисти.
defender
01-09-2016, 19:52
Ние сме съпротивата от Междузвездни войни, всички си имаме светлини мечове.
А вашия лагер сте дроидите на Кайло Рен, който иска да създаде империя и да унищожи републиките, затова взривиха ония планети с мегатронния си лазер чудовище, дето се зареждаше от едно слънце и то при всяко зареждане се смаляваше.
Aeternal
01-09-2016, 20:06
Ние сме съпротивата от Междузвездни войни, всички си имаме светлини мечове.
А вашия лагер сте дроидите на Кайло Рен, който иска да създаде империя и да унищожи републиките, затова взривиха ония планети с мегатронния си лазер чудовище, дето се зареждаше от едно слънце и то при всяко зареждане се смаляваше.
Нямам идея за кво говориш, ама вече ти вярвам, че си девствен.
defender
01-09-2016, 20:15
Нямам идея за кво говориш, ама вече ти вярвам, че си девствен.
аха, значи си експерт по светлините мечове.
defender
01-17-2016, 11:14
Малка порция висша демокрация:
"На Стария континент бяха събрани близо 3 милиона подписа срещу споразумението ТТИП – най-мащабната обща петиция на граждани на ЕС в историята на този съюз. И въпреки това, на 28 май 2015 г. Комисията по международна търговия към ЕК реши да не се съобрази с гражданските настроения и гласува резолюция за продължаване на преговорите по ТТИП."
ПП: мислите ли че точно "либерализма" прокара пътя на новата корпоративна диктатура, която явно се очертава скоро, в светове мащаб?
ПП: мислите ли че точно "либерализма" прокара пътя на новата корпоративна диктатура, която явно се очертава скоро, в светове мащаб?По принцип да.
aurissaaaaa
01-17-2016, 18:12
ПП: мислите ли че точно "либерализма" прокара пътя на новата корпоративна диктатура, която явно се очертава скоро, в светове мащаб?
Зависи какво имаш предвид. Либерализмът в основата си е социална 'идеология', не икономическа. Не виждам как с правото си да сключват брак, хомосексуалните са отговорни за алчността на големите бизнеси или нежеланието на политиците да защитават интересите на средната (и надолу) класа.
Глобализацията е източникът на проблемите според мен, не някоя идеология. И по-точно възможността да си изнесеш бизнеса в някоя Азиатска държава. То реално за хората, живеещи в Азия е дори по-зле положението, 'щото на Запад живееш на практика цял живот под наем или с дълг, а в бедните държави дишаш сяра и пиеш и ядеш лайна.
Пък ние тук сме най на оферта - имаме си и от двете :Д
defender
01-17-2016, 19:39
Зависи какво имаш предвид. Либерализмът в основата си е социална 'идеология', не икономическа.
мисля, че либерализма е в основата на глобализма и глобалния пазар, свят без граници, без държави, традиции и догми, освен корпоративните, но корпорациите са всъщност представители на пазара.
aurissaaaaa
01-17-2016, 20:17
не знам аз да има такова нещо. Либерализмът най-простичко означава всеки е свободен да си живее живота както сметне за добре, стига да не вреди на другите. Отнася се до индивида, не до общността, пазара или човечеството.
Социализма / Комунизма се занимават с това, което описваш - с разликата, че идеята е държавата да държи производството и да преразпределя ресурсите.
Случващото се е отроче на капитализъм и комунизъм и е гадните черти и на двете. Дори не знам как да го нарека, но някой ден ще присъства в учебниците по история под отделна графа, напълно убеден съм в това.
Социализма / Комунизма се занимават с това, което описваш - с разликата, че идеята е държавата да държи производството и да преразпределя ресурситеПри неолиберализма е същото, само че ресурсите ги разпределя не държавата, а корпорациите, които са по-силни от нея!
aurissaaaaa
01-17-2016, 21:00
неолиберализма
Това вече е в областта на икономистите. Ако Дифендъра за икономика говори като каже 'либерализъм', просто ще се оттегля, тъй като нямам никакви познания там.
Просто исках малко разграничение да направя.
defender
01-17-2016, 21:25
може би либерализма бе използван за да разбие възможно всички граници, които досега се явяваха някаква пречка за глобалния пазар и да има някакви негови възпиращи регулатори в полза на обществото.
т.е. настъпва нов свят, в който позара триумфално заема мястото на Бог, като преди това детронира истинския Бог с пропаганда на атеизъм.
Всъщност атеистите какъв свят са се надявали да създадат без истинския Бог, ми всичко е някак си логично си идва.
defender
01-17-2016, 23:35
и е гадните черти и на двете. Дори не знам как да го нарека
"Днешният фашизъм дори не е длъжен да бъде десен. Днес „Лявото” успешно и безпроблемно умее да обслужва мистерията на глобализирания вече господстващ финансов капитал – и в този смисъл Троцки може да се разглежда като ранен пророк , който е предусетил невъзможния за онази епоха модус на съществуване на Лявото. Днес глобалният капитал успешно утилизира всички форми на лявата култура, цялата троцкистка вяра в световната революция, цялото съмнение на Маркс във всички форми на държавността.
Глобалният финансов капитал днес не може да не посегне и към марксовото наследство, вижданията на Маркс в писмата му до Вера Засулич безпроблемно могат да се използват като глобално революционно know-how."
ПП:
"Този нов фашизъм няма нужда от вулгарно насилие, а от цветни хапчета. Много по-успешно за него работят не антиеврейските погроми и нацистките чистки, а технологията на шопинговото безпаметство, консумеристката хипнотизираност и универсалната овещественост на Смисъла до предметните му форми.
Това е свят, в който Бог отдавна е умрял, но никой не е забелязъл това, защото всички са потопени в сладостното и трепетно очакване на Айфон 7."
за да разбие възможно всички граници, които досега се явяваха някаква пречка за глобалния пазар и да има някакви негови възпиращи регулатори в полза на обществото.
ahahahhaha какви са тия граници, които пречат на глобалните пазари? Китай купува облигации на САЩ, СА внася петрол в Китай, Русия също внася петрол в Китай, чужди компании разработват съвместно с руски, петролни находища на руска територия. За какви граници изобщо говориш :lol: всяка една от тия държави си гледа интересите.
т.е. настъпва нов свят, в който позара триумфално заема мястото на Бог, като преди това детронира истинския Бог с пропаганда на атеизъм.
Всъщност атеистите какъв свят са се надявали да създадат без истинския Бог, ми всичко е някак си логично си идва.
Пропаганда на атеизма? Това от БПЦ ли ти го спуснаха? Атеистите са ненавиждани от всеки вярващ, в много държави да си атеист е по-зле от това да си мюсюлманин/християнин. Кой е тоя истински бог за който говориш?! В Индия и кравите са богове. Едва ли можеш да осъзнаеш колко тъпо звучиш, това все пак е част от тъпотата. Всеки човек се ражда атеист, а религиите ги набиват такива като теб. Ако всички бяхме атеисти, в момента нямаше да има араби из цяла Европа, а може би щяхме да колонизираме Марс. Макар че религиите носят една странична полза - унищожаване на населението, а такова трябва да има, Земята има лимит.
Един филм който няма да видите по бтв-то и первий канал - Richard Dawkins - The Root of All Evil, това е преподавател от оксфорд, има букви из бг сайтовете.
golemiq_korab_minava
01-18-2016, 09:10
Якуза, не ставай наивник, че да си правиш лесни заключения какво прявят религиите и какво щяло да бъде само с атеизма. Тва,дори да беше професор, дори доктора да беше, щеше да звучиш тъпо..
Иначе дефендера малко прекалява, но е прав, че днес хората се обучават от раждането си да стават капиталисти, през комунизма поне се е държало на ''равенстото в масите', сега се набляга само на парите...
Якуза, не ставай наивник, че да си правиш лесни заключения какво прявят религиите и какво щяло да бъде само с атеизма. Тва,дори да беше професор, дори доктора да беше, щеше да звучиш тъпо..
Иначе дефендера малко прекалява, но е прав, че днес хората се обучават от раждането си да стават капиталисти, през комунизма поне се е държало на ''равенстото в масите', сега се набляга само на парите...
Осъзнаваш, че комунизма е бил най-светлото време за атеизма нали? Същност едва ли...
Аз да съм наивен? Аз не вярвам в неща който не са доказани, дори минимално. След като Бог прощава всичко и ти очакваш да отидеш в рая, то там ще има си правиш компания с много изнасилвачи и убийци, които са се разкаяли малко преди да умрат. Кой те обучава още от раждането да ставаш капиталист? Идва Сорос и ти връчва пакет акции ли? Че в твоята любима Русия е най-дивия капитализъм, Роснефт, Газпром и редица други, които не дават на нови фирми шанса да започнат.
golemiq_korab_minava
01-18-2016, 10:45
Осъзнаваш, че комунизма е бил най-светлото време за атеизма нали? Същност едва ли...
Аз да съм наивен? Аз не вярвам в неща който не са доказани, дори минимално. След като Бог прощава всичко и ти очакваш да отидеш в рая, то там ще има си правиш компания с много изнасилвачи и убийци, които са се разкаяли малко преди да умрат. Кой те обучава още от раждането да ставаш капиталист? Идва Сорос и ти връчва пакет акции ли? Че в твоята любима Русия е най-дивия капитализъм, Роснефт, Газпром и редица други, които не дават на нови фирми шанса да започнат.
От къде знаеш какво прощавал и къде отивали? Не твърдя, че трябва да се вярва сляпо на всичко, но това не означава, че всички религии са ей така измислени. Аз не знам какво осъзнавам, ама ти не можеш да изчисляваш какво щяло да бъде, ако милиарди хора станали невярващи в нищо по-висше и неосъзнато от нас. За комунизма не визирах релгията, ами съзнанието на хората. Всички знаем, че след разпадането на тази система идва дивия капитализъм, в който сега се намираме и няма да излезем, щото нито обществото ни, нито твойте любими европейци имат тая нагласа.
defender
01-18-2016, 12:05
Кой е тоя истински бог за който говориш?!
Истинския Бог е твоята истинска същност, това е нещо, което идва от вътре и излиза навън, а не се приема отвън за да те програмира отвътре, както например материализма (атеизма), "с който си се бил раждал", който единственото, което прави е заробва душата, което го прави фалшив бог, нещо различно от истинската ти същност.
Материализма и атеизма е твърде първичен, унижение за разума на човека.
Истинския Бог е твоята истинска същност, това е нещо, което идва от вътре и излиза навън, а не се приема отвън за да те програмира отвътре, както например материализма (атеизма), "с който си се бил раждал", който единственото, което прави е заробва душата, което го прави фалшив бог, нещо различно от истинската ти същност.
Материализма и атеизма е твърде първичен, унижение за разума на човека.
Материализъм != атеизъм. Спри да ползваш думите и въобще да говориш по теми, ако не си сигурен в това което казваш. И как ти заробва душата атеизма? Първичен? Първично е да вярваш, че някой ти е дал всичко след седем дни и то ей така се е появило, а кой е създал Господ? Унижение за разума е да вярваш в Бог. Какво казва Бог за Плутон? А динозаврите? Сериозно ли вярваш, че Земята е на 4-6к години? Разума на човек се развива, днешното население осъзнава неща, които преди са били приемани за даденост/излишни.
"От къде знаеш какво прощавал и къде отивали?"
Ако си християнин, значи вярваш в Бог, библията, рая, опрощението.
Равенство при комунизма е имало, колкото има равенство сега. Равенство никога, ама НИКОГА няма да има, най-малкото защото хората не сме еднакви. Равенство няма дори при животните, докато яде най-големия лъв, без дори да е участвал в лова, другите само гледат.
golemiq_korab_minava
01-18-2016, 13:20
Якуза, молим ти се не пускай бисери.
Всички знаем, че няма пълно равенство, а само частична форма в пределите на определени граници, които днес тотално липсват. И по-добре в днешното положение и деградация на народа. Днес няма смисъл да се прави социална политика, при положение, че няма на каква база. Липсват всякакви ресурси и функциониращи органи на контрол, за да се прави социализъм. Няма ляво, нито дясно. Първо трябва да се осигорят работни места, индустрия, за да можеш да правиш каквато и да е политика. А социална, не означава да даваш на безработните цигани пара, а само на работещите. И сега, ако го приложим това нещо, ако изведнъж увеличим заплатите, в тази систеама освен всичко да фалира или да избяга, друго не може.
defender
01-18-2016, 14:22
Материализъм != атеизъм. Спри да ползваш думите и въобще да говориш по теми, ако не си сигурен в това което казваш.
че атеизма не вярва ли в това, което вижда и пипа, а това не е ли вяра в материализма, като някаква вселенска истина във вечността.
А да вярваш в материализма не е ли първично, какъв разум се иска в това, тук се иска само сетивна чувственост, като при животните.
Първо материализма не вярва само в неща които може да види и да пипне, вярва в гравитация, антиматерията, един от най-големите комунисти е бил негов поддръжник - Карл Маркс. Но основата му е, че първо е материята, а след това съзнанието.
А основата на атеизма е отричане от свръх естественото.
на гемията няма смисъл дори да отговарям, поредния пост разтягане на локуми в опит да каже нещо, но реално не му се получава
defender
01-18-2016, 18:16
А основата на атеизма е отричане от свръх естественото.
А за атеизма какво е "естественото"?
golemiq_korab_minava
01-19-2016, 09:09
https://youtu.be/n2C5aAxpRGM
golemiq_korab_minava
01-19-2016, 09:12
Стягайте се за нова свят, не може да се разминем.......
Aeternal
01-19-2016, 17:16
Стягайте се за нова свят, не може да се разминем.......
Спри да ядеш, по-лесно ще ти е да се разминаваш с хората.
:Д
defender
01-21-2016, 13:09
Какво ще кажете за четвъртата индустриална дигитална революция, безработицата щяла много да се увеличи заради машините и изкуствения интелект, които щели да заместят хората. Много професии щели да изчезнат. Все прекрасни работи.
ПП: Ся това либерализъм ли е, да поставиш неживата машина, пред живия човек?
golemiq_korab_minava
01-21-2016, 13:17
Какво ще кажете за четвъртата индустриална дигитална революция, безработицата щяла много да се увеличи заради машините и изкуствения интелект, които щели да заместят хората. Много професии щели да изчезнат. Все прекрасни работи.
ПП: Ся това либерализъм ли е, да поставиш неживата машина, пред живия човек?
Истина е, че бъдещето е на машините, за това всеки трябва да се приспособява.
defender
01-21-2016, 13:23
ми човека става излишен, то машина изцяло те замества. Например един човек от пулт ще управлява цял завод с машини. Докато преди завода е бил пълен с хора, а сега е нужен 1 човек.
defender
01-21-2016, 13:28
На индустриалния капитал, май сега пак ще му трябва още един Хитлер, да разчисти малко земята.
Aeternal
01-21-2016, 14:23
ми човека става излишен, то машина изцяло те замества. Например един човек от пулт ще управлява цял завод с машини. Докато преди завода е бил пълен с хора, а сега е нужен 1 човек.
И тва как е лошо?
Или дай всичките да сме роби и да копаме с мотиките.
golemiq_korab_minava
01-21-2016, 14:33
И тва как е лошо?
Когато 1 човек управлява цял завод с машините - той обира цялата печалба. На лице е огромна безработица.
А подобни маси не са нужни никому, нарочно са опростявани. Колкото по-тъп, толкова по-ограничен, толкова лесно мануполиран.
Aeternal
01-21-2016, 14:43
Когато 1 човек управлява цял завод с машините - той обира цялата печалба. На лице е огромна безработица.
А подобни маси не са нужни никому, нарочно са опростявани. Колкото по-тъп, толкова по-ограничен, толкова лесно мануполиран.
Знаем.
Жив пример си.
И точно затова докато роботите работят, хората ще четат книги :Д
defender
01-21-2016, 14:48
И тва как е лошо?
Какъв ще е тоя бъдещ свят, където човека е излишен. Неживата машина не страда, но човека страда, има разлика, не може да се слага знак за равенство.
Сега става така, че хората и да искат да се трудят, то не може, машината е по-добра и безгрешна.
Aeternal
01-21-2016, 14:55
Какъв ще е тоя бъдещ свят, където човека е излишен. Неживата машина не страда, но човека страда, има разлика, не може да се слага знак за равенство.
Сега става така, че хората и да искат да се трудят, то не може, машината е по-добра и безгрешна.
Демек машините са лоши и излишни, да държим хората като роби на 1 заплатка. Да ви имам и човеколюбието
defender
01-21-2016, 15:05
Демек машините са лоши и излишни, да държим хората като роби на 1 заплатка. Да ви имам и човеколюбието
Пример: Търнала си прави планове за бъдещето, има си работа, решава, че време и се жени, тегли кредит за апартамент, има 3 деца, обаче след 5 години шефа му го замества с робот с изкуствен интелект, например суперфункционален робот за триизмерно принтиране, който може да върши работата на 20 човека, а да се управлява от един човек и Търнала си отива вкъщи, децата му искат да ядат, банката си иска вноските по ипотечния кредит за 20 години изплащане, демек роб си на банката за 20 години, за чиито роби Търнала сега толкова се е загрижил, само, че забравя, че цялата му система на която е фен, е основана на лихварство.
Как да живеят хората с толкова несигурно бъдеще, дето всеки момент нова технология със свръх памет и изкуствен разум и супер функции, 10 в едно, може всеки един момент да те измести.
.
golemiq_korab_minava
01-21-2016, 15:13
Има си граници. Когато заплатата удовлетворява защо не? В момента обаче не става въпрос за машините, а за това, че ние сме една утайка на кръстопътя и не се вписваме никъде!
Aeternal
01-21-2016, 15:20
Пример: Търнала си прави планове за бъдещето, има си работа, решава, че време и се жени, тегли кредит за апартамент, има 3 деца, обаче след 5 години шефа му го замества с робот с изкуствен интелект, например суперфункционален робот за триизмерно принтиране, който може да върши работата на 20 човека, а да се управлява от един човек и Търнала си отива вкъщи, децата му искат да ядат, банката си иска вноските по ипотечния кредит за 20 години изплащане, демек роб си на банката за 20 години, за чиито роби Търнала сега толкова се е загрижил, само, че забравя, че цялата му система на която е фен, е основана на лихварство.
Как да живеят хората с толкова несигурно бъдеще, дето всеки момент нова технология със свръх памет и изкуствен разум и супер функции, 10 в едно, може всеки един момент да те измести.
.
Даеба, тая ситуация хич не се е случила вече с индустриялната революция в анлгия,а?
И там хич не са протестирали тея със становете срещу машините.
Ама по-добре да не се беше случвала, да нямахме машини и прогрес, а да човъркаме земята с мотиките.
Или още по-добре да сме крепостни като в русия са били по онова време.
Бахти рая, а?
defender
01-21-2016, 18:06
"даейба", само, че ако впрягането на водата и парните машини, а после и електричеството създадоха заводи и работа, то в тая ситуация изкуствения интелект отнема работните места, бай хой.
Aeternal
01-21-2016, 18:11
"даейба", само, че ако впрягането на водата и парните машини, а после и електричеството създадоха заводи и работа, то в тая ситуация изкуствения интелект отнема работните места, бай хой.
А създаването, подръжката, и прзводството на суровини и технологи не създава работна ръка, или за да има живот трябва всички да сме назадничави и да си седим на едно ниво.
defender
01-21-2016, 18:24
Почина най-богатият човек в Турция
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1545720
ПП: И свръх богатите умират и както се вижда от статията не чак толкова стари 56.
Aeternal
01-21-2016, 18:48
Почина най-богатият човек в Турция
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1545720
ПП: И свръх богатите умират и както се вижда от статията не чак толкова стари 56.
И машините са виновни за това.
defender
01-21-2016, 18:59
исках да кажа, че умираме равни (голи), демек когато смъртта ни излекува от психичните ни отклонения.
Aeternal
01-21-2016, 19:12
исках да кажа, че умираме равни (голи), демек когато смъртта ни излекува от психичните ни отклонения.
А тея дето не са излекувани, облечени ли умират?
defender
01-21-2016, 19:35
ми и облечени да умират, в земята дрехите изгниват, а и едва ли някой ще му се възхищава за тях.
golemiq_korab_minava
01-22-2016, 07:47
Аз съм за високите технологии. За компютърното развитие. За инженерните открития.
Те са бъдещето. Особено изобретенията, свързнани алтернативна енергия, заместваща петрола. Вечен двигадел -
http://vbox7.com/play:f2602e0b9d
Не може да има друго спасение.
Изкуствения интелект ще се наложи, ние вие не определяте нищо.
Но всичко това, не излючва и останалото ни развитие. Докато не се научим да съжителстваме разумно, то никое чудо няма да ни помогне. Винаги едни ще пожелаят да са над други.
Замислете се.
Днес също можем да съжителстваме равноправно, с днешните примитивни технологии и ресурси също имаме възможност да работим колективно. Имаме всички възможности, да ви кажа.
Но не става въпрос за ресурси, а за съзнание. Човешката ни природа не е мръднала. Хората продължаваме да се направляваме по животински инстинкти, зависим от личното ни его. В същото хората нямат желаяние за развитие (повечето са прости).
алтернативна енергия, заместваща петролаДоста сме далеч от заместването на петрола 8) !
Вечен двигадел - Това е физически невъзможно и ако беше малко по-образован щеше да го знаеш :D !
golemiq_korab_minava
01-22-2016, 15:29
Доста сме далеч от заместването на петрола 8) !
Това е физически невъзможно и ако беше малко по-образован щеше да го знаеш :D !
Науката твърди, че за всичко - може ИЛИ. Тоест няма напълно сигурни неща..
И мисля, че традиционната физика може да бъде изместена.
golemiq_korab_minava
01-22-2016, 15:31
А вие си следвайте наложените правила..
defender
01-22-2016, 15:52
Това е физически невъзможно
възобновяемите енергийни източници са кажи-речи вечни, като вятър, вода, слънце и други.
Науката твърди, че за всичко - може ИЛИ.
Коя е тая наука дето твърди че "всичко може"?
И мисля, че традиционната физика може да бъде изместена.От какво? Невъзможността за конструиране на "вечен двигател" е доказана отдавна. Ако мислиш че това е невярно - докажи обратното 8) !
golemiq_korab_minava
01-22-2016, 16:44
Коя е тая наука дето твърди че "всичко може"?
От какво? Невъзможността за конструиране на "вечен двигател" е доказана отдавна. Ако мислиш че това е невярно - докажи обратното 8) !
Не всичко може, а е възможно да е друго. Има разлика.
От какво е доказана? От писателите на учебнци за 6 клас ли? Ти къде си тръгнал да философстваш без дори сам да си се убедил, тъй като предполагам не си някакъв голям физик. Аз не излкючвам в този случай и обратното. Какво като не мога да го докажа?
Ще ти дам и друг пример. Представи си, че си открил мръсните схеми на държавната мафия. Ще ги разоблечиш ли? Ще ги доказиш ли?
А в случая дори не си се напълнал (както и аз) да ги потърсиш.
От къде знаеш, че няма вечен двигател вече?
С колко учени на световно ниво си разговарял, с колко агенти на ЦРУ И КГБ си общувал?
От какво е доказана? От писателите на учебнци за 6 клас ли? Ти къде си тръгнал да философстваш без дори сам да си се убедил, тъй като предполагам не си някакъв голям физик. Аз не излкючвам в този случай и обратното. Какво като не мога да го докажа? Ако беше поне малко грамотен и знаещ в тази област, щеше да знаеш че съм прав 8) ! Но ти не си, очевидно!
От къде знаеш, че няма вечен двигател вече?Знам, защото по принцип не вярвам в невъзможни неща :) !
Aeternal
01-22-2016, 19:57
http://i.imgur.com/KwJjeI5.jpg
с няколко години закъснение
Aeternal
01-22-2016, 19:58
От къде знаеш, че няма вечен двигател вече?
Първи закон на термодинамиката?
golemiq_korab_minava
01-22-2016, 20:14
Първи закон на термодинамиката?
Както казах, утре тези закони може да са история.
Дали на база свръх силни магнити, или на нещо друго. Но като сте още в средновековието..
Aeternal
01-22-2016, 20:46
Дали на база свръх силни магнити, или на нещо друго. Но като сте още в средновековието..
https://www.youtube.com/watch?v=CEYcGPF00l0
Хубаво, че ти си казал, иначе можеше и да се притесним
defender
01-22-2016, 20:58
https://www.youtube.com/watch?v=CEYcGPF00l0
Хубаво, че ти си казал, иначе можеше и да се притесним
:D
това не е хуманно, човек.
defender
01-22-2016, 21:07
"черните", щели да бойкотират оскарите, щото нямало номинации на чернокожи актьори.
дай и ние да ги бойкотираме, че няма българин.
ПП: много се разшлевиха ми се струва, то рев, то сополи.
defender
01-25-2016, 21:10
https://www.youtube.com/watch?v=ixTddQQ2Hs4&feature=youtu.be
Изкуствен интелект, посредством заложения алгоритъм Kociemba Rubik
defender
01-26-2016, 13:18
"Принципите на социалната държава не са радикални и американските гласоподаватели ще гласуват срещу огромните неравенства в страната. В това е убеден Бърни Сандърс, един от евентуалните кандидати за президент на Демократическата партия в САЩ."
ПП:
Интересни кандидат президенти започнаха да се появяват в САЩ, с интересни послания - Тръмп, Сандърс....
defender
02-03-2016, 21:18
ето каква е ситуацията около президентiките избори в сащ към момента, малки разлики:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12654701_10206061507319286_333815296311999388_n.jp g?oh=b40132470152f840b18faccb02c9efe0&oe=57335F13
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12647396_10206061492798923_3496663164280101653_n.j pg?oh=b9e9b8812ff71317fb29f282272354cd&oe=5731B7D6
defender
02-05-2016, 21:56
"САЩ, освен това обикновено купуват и управленските върхушки в различни страни. Това става в Източна Европа, например. Аз съм работил не една година в Българи. Там никога не забравят, че Руската империя през 1878 г. е освободила страната от 500-годишно турско иго. Но около 50 хиляди души от българската върхушка са купени от САЩ и водят антируска политика.
Има и още една причина. Лидерите на много страни са лесно управляеми, защото се боят от физическо унищожение. Да не забравяме, че ЦРУ стои зад десетки държавни преврати."
http://www.blitz.bg/news/article/391083?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz
"И именно САЩ, а не Сталин, организираха желязната завеса. Американците се надяваха, че в разорения от войната СССР, изолиран от света, хората като паяци в буркан ще се изядат едни други. Но те недооцениха силата на духа на на нашия народ. Истина е обаче, че изолирайки СССР, Америка стана властелин на света."
http://www.blitz.bg/news/article/391083?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz
aurissaaaaa
02-06-2016, 13:22
^Като минеш през коментарите и осъзнаваш, че нужна масова стерилизация на населението
defender
02-06-2016, 21:02
^Като минеш през коментарите и осъзнаваш, че нужна масова стерилизация на населението
най-накрая си показа фашистката мутра, която ловко прикриваше зад образа на либерален гей-активист.
ама чат-форумната ти аура те издаваше и тогава.