View Full Version : демокрацияТА
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
golemiq_korab_minava
03-08-2017, 16:38
А България в целия пъзел се намира в една нестабилна зона между Турция, руските интереси и Запада. С напълно деградирал елит.
golemiq_korab_minava
03-08-2017, 16:41
Докторчо, така правят илюминатите.
"Политческа независимост" е твърде обширно понятие. Дори като общо приета идеология, нео-либерализма не спада само към една форма на управление, политика и икономически модели. Политическа независимост има и в демократическият процес, до степента в която всяка суверенна държава изповядва свой собствен или обширно приет модел на икономика - в зависимост от партийните идеологии. Скандинавските държави например, са до голяма степен социал-демократични - по-голяма редистрибуция, износване, корпоратистки, граждански и търговски съюзи с голяма зависимост към държавата от страна индивида. За разлика от Англо-Саксонският модел на икономическа/капиталистическа либералщина, където освен корпоратизма, социалните програми попринцип се подтискат до макс наблягайки на частният пазар. Ta така, не са един или два модела на икономическо управление спрямо идеологически и политически нагласи (Кейнс, Фриидмън и т.н.), политическа зависимост може да се възприеме под много форми, но попринцип суверенна държава не виждам как би била политически зависима като в ядрото на една демократична държава винаги има опозиция и фракции/партии с различни политически и идеологически възгледи за управление, което само по-себе си предпоставя политическата независимост на държавата спрямо това как електората избира.
Та какво предлагаш да се върнем в добрите стари времена на глобалната икономика само че без прищевките на МВФ и Фед. Резерва ли? Екслопатирането на ресурси е ядрото на човечеството от както сме на тази земя, трупането на резерв и блага, та дали то ще са монетарни или в друга форма е винаги било на лицето на човек под каквато и да е било форма, феодализъм или друга. Това е и политката на човек от както е започнал да експлоатира ресурсите заложени в земята. Глобална икономическа политика на експлоатация има от 16-ти век насам със започването на Европейскят империализм и колониализм, търговията с роби между Европа, Африка, И Северна Америка/ тъговията с чай и други подправки от Азия към Европа през този период в исторята. Пример: "East India Company" създадена през 1600-ната. Няма да влизам в детайли. Може сам да се поровиш ако ти се иска. Казваш че в глобализираната световна икономика суверинитет няма. Протекционизма на Рейгън, Татчър и Тръмп е самото въплащение на суверенитет. "British post-war consesus" е още един пример за политическа и икономическа независимост в лицето на радикални промени след войната и в начолото на 70-те. Въобще чел ли си що е то суверенитет? Май си пропуснал тази част дето пуснах линк към Хобс. Ако разбирам логиката ти правилно,суверинитет в глобализирана икономика няма как да има защото материалният носител на този суверинитет е експлоатиран от де факто буржоаски индивиди, тоест труда на пролетариата е обезмислен. Суверенитета не е някакво си физическо трето лице или клон в парламента. Суверенитета се отразява като социален контракт между индивида и множеството.Строго погледнато, суверенната държава няма задължения към своите поданици: контракта е един с друг, а не с държавата или суверенитета като трето лице. Тоест по-твойта логика и на регионално - дори федерално икономическо ниво, суверинитет няма как да има. Та така всеки би си въртял бизнес и експлоатирал държавата и хората както му скимне бре, щом самата тя няма суверинитета да регулира и дерегулира бизнес или да въведе иканомически модел на управление ... Че Садам не беше ли този който стисна зъби и каза 'не' на универсално наложилия се долар като обменна единициа през 70-те? Това не предполага ли че в самият принцип на отказване на използването на американският долар - като универсална и най-голямата обменна единица в циркулация, аспект на икономически/политически суверенитет? Скупчваш и маргинализираш
твърден голям и обширен термин като икономически/политически суверенитет в твърде малко кондензирано понятие което не пасва на 80% от тези аспекти които изброи.
golemiq_korab_minava
03-09-2017, 06:51
Зленокс. Ти би ли дал да ти бият чип, защото и това ще е реалност под прикритата либерална мода. :]
Всеки вече знае защо свалиха Садам..
Така и не откриха химически оръжия.
defender
03-09-2017, 11:48
https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17098156_10158295960055576_8906885758011016325_n.j pg?oh=daa7e5c08655ebd4991fd103fddaec4b&oe=5973A3D7
ПП: Либерална бурка, в защита правата на жените. :)
Зленокс, що не забулиш и ти гаджето си. Ако гаджето ти не иска значи е буркофобка, хаха.
Пореден либерален нонсенс.
defender
03-10-2017, 12:39
"Представете си маминка, която неотлъчно бди над детенцето си. Не му дава да излиза, за да не пострада. Не му дава да си говори с другите дечица, за да не го нагрубят. Не му дава да гледа телевизия, за да не чуе мръсна дума. Не му дава да свърши нещо само, за да не се товари излишно. Това правят либералите със своите гласоподаватели - създават им сладникава фалшива реалност, от която никой не смее да излезе, за да не бъде наранен.
След като стана ясно, че Тръмп няма да връща робството, няма да гори жените и гейовете на клада, след като американската икономика взе глътка въздух и тръгна нагоре, остана един-единствен аргумент на либералите срещу Тръмп - че е простак.
В контекста на новите политически реалности - дай боже всекиму такъв простак."
defender
03-10-2017, 19:13
"Начи гадно нещо е амокът! Хваща само мигранти и бежанци-мюсюлмани. И само в германските ЖП структури, вече втори път. И то точно в момента, когато носят брадвата или мачетето си на точилар."
http://wars.bg/%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80/
само да вметна
defender
03-12-2017, 19:36
Саудитска Арабия готви депортацията на 5 милиона души
https://frognews.bg/news_130680/
ПП: Меркел и Трюдо могат да ги поемат.
ПП: Либерална бурка, в защита правата на жените. :)
Зленокс, що не забулиш и ти гаджето си. Ако гаджето ти не иска значи е буркофобка, хаха.
Пореден либерален нонсенс.
Той няма жена! Той е истински либерал и си ляга само с мъже :cool:
defender
03-12-2017, 20:12
Той няма жена! Той е истински либерал и си ляга само с мъже :cool:
Либералите имат около 35-40 пола, така че, не се знае с какво точно си ляга.
Дето се вика има два рационални пола, другото е наслагване на либерално въображение.
anonymous908491
03-16-2017, 20:29
Украински военен експерт категорично: Разбиваме руската армия само за един ден!
https://www.youtube.com/watch?v=UqguIgHihS0
според мен за по-малко от ден, руснаците не издържат на смях и ще умрат само като видят армията на укрите
те се хвалеха с новите си оръжия лък, прашка и копие
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/article-50-brexit-theresa-may-michael-heseltine-peter-mandelson-vince-cable-a7654896.html
Великобритания "поема контрол" над уж "загубеният" си суверенитет с над 60 милиарда обезпечения по-развода й с ЕС, инкорпориране на всички Европейски закони с вътрешното законодателството на държавата и все пак нямайки намерение да намалява миграцията от ЕС към страната.
Не знам дали да се смея или да плача над малоумнщината на средностатистическият Британски идиот.
golemiq_korab_minava
03-29-2017, 13:31
Монсанто и всички ГМО гиганти сега ще завладеят земеделието на Великобритания, освен ако крайно се съпротивят, което извън европейска подкрема няма стане.
defender
03-29-2017, 13:36
"Днес Великобритания официално стартира член 50 от Лисабонския договор - започва процедура по напускането на ЕС. Днес тя възвръща независимостта си. От днес тя отново е суверена държава, без политбюрото в Брюксел. За добро, или за лошо. Дори и преговорите по напускането да протекат в неин ущърб, тя пак няма да изгуби пазарите си. В най-лошия случай, ще изгуби 500 милионния пазар на ЕС, но все още ще разчита на 2 милиардният пазар на Общността на нациите - наследник на Британската империя. Тази общност наброява 53 държави, включително Канада и Австралия. Неин глава е Елизабет Втора и представлява междудържавна конфедерация с общи интереси. Така че - няма място за ревове и тръшкания за съдбата на острова. Обединеното кралство излиза от ЕС, за да се върне към света."
golemiq_korab_minava
03-29-2017, 13:58
"Днес Великобритания официално стартира член 50 от Лисабонския договор - започва процедура по напускането на ЕС. Днес тя възвръща независимостта си. От днес тя отново е суверена държава, без политбюрото в Брюксел. За добро, или за лошо. Дори и преговорите по напускането да протекат в неин ущърб, тя пак няма да изгуби пазарите си. В най-лошия случай, ще изгуби 500 милионния пазар на ЕС, но все още ще разчита на 2 милиардният пазар на Общността на нациите - наследник на Британската империя. Тази общност наброява 53 държави, включително Канада и Австралия. Неин глава е Елизабет Втора и представлява междудържавна конфедерация с общи интереси. Така че - няма място за ревове и тръшкания за съдбата на острова. Обединеното кралство излиза от ЕС, за да се върне към света."
Абе по-мъчно ще им стане търговията с Австралия като се има предвид разстоянието. Трудно ще преодолее и вече изградените търговски отношения с Германия и ЕС. Реално стандарта ще падне и кризата ще продължи дълго.
Спасява я единствено , че е колониална страна и е присвоила световното богатство.
Гърция например я чака пълен фалит и моментално дестабилизация при тези условия. България да не говорим.
Ако ЕС се разпадне ще има и войни. Може би първо на Балканите в Косово ,Босна, Македония.
А ГМО ще плъзне и тук.
http://www.bbc.co.uk/news/business-39256909
https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_free_trade_agreements
https://www.instituteforgovernment.org.uk/brexit-explained/brexit-explained-10-things-know-about-world-trade-organization-wto
Ефенди, Ефенди... тази тяхна "service-based" икономика като трябва да минава през тарифните правила на WTO до къде ще го докара? + тази ютопия за световният пазар минава в преговори през WTO, това отнема време, през което икономиката ще го духа най-яко. ЕС има FTAs със световния пазар, + преговори за други такива се водят в моемнта.
Британците ядът един голям к*р в момента. Истината е че са овци, водени от популистки демагози до края на ръба на огромна пропаст.
golemiq_korab_minava
03-29-2017, 14:39
Зленоск, поне ще си запазят расата.
defender
03-30-2017, 10:35
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17626276_10154322711692050_2545545381917867899_n.j pg?oh=c87ea0daf98ac59e07a8b38130631820&oe=5965FB62
anonymous908491
04-02-2017, 21:50
Стандартът на живот в Източна Европа
Нито една държава от Източна Европа, не е повишила стандарта си на живот, след геополитическата си преориентация през 1990 г.
http://www.aliceswonderland.eu/Standard_of_living_Eastern_Europe.html
defender
04-04-2017, 14:52
"Футболни фенове правят за смях мултикултурните политкоректници :D
След въвеждане на забрана за носене на маски на мачовете, с цел по-лесно идентифициране извършителите на криминални прояви, ултраси на шведския отбор AIK се дегизирали с бурки. Бурките са разрешени за носене, за да не се нарушава свободата на изповядващите исляма."
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/3a2VL/tyder-pa-humor-fran-aik-fansen
http://fortune.com/2017/04/07/syria-airstrikes-tomahawk-missile-boeing-raytheon-stock/
Оказа се че на дядо Тръмп са му влезнали парички в джоба след изтрелването на 59 ракети по аеро-базата на Сирийското правителство. Фондовата стойност на Raytheon - производителя на упоменатите ракети - скочи с почти 5 милиарда след атаката над Сирия. В следствие става ясно че лично заявилият се "анти-елитист" дядо Тръмп имал акции в Raytheon. Руснаците са били уведомени преди самата акция, в което те уведомяват Сирийското правителство. Та какво се оказва, всичко е една голяма постановка за да може тоз клептократ да сваля пари. Атаките с химически оръжия били морално отвратителни, убивайки десетки невинни деца, налагащи интервенция от чичи Сам, според Тръмп, докато всъщото време, този така нагъл лицемер нарежда "muslim-ban" за бежанци.
*Смея се по-либералски* Ето ви анти-елитист, нали искахте да го набутате на естаблишмънт-та, за това пък и избрахте точно това за което гласувахте против.
defender
04-11-2017, 11:35
"Четейки новините от Германия (и цяла Европа всъщност), разбирам, че съществуват само две групи хора - либерални хуманисти с открити сърца за всички араби по света и крайнодесни екстремисти и фашисти.
Нищо по средата. Неутрални хора, консерватори няма. Който не е либерал - е фашист, много ясно.
Предизборната пропаганда на Мути работи с пълна сила."
ПП: типичен пример е либералното мекотело ауриса, с неговото: "всички сте фашисти беее".
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/09/post-brexit-trade-deal-india-worth-extra-2-billion-british-economy/
Хаххах... Ефенди, глей брат що е тва глобална Великобритания свободна от окобите на ЕС. :D Глобална, свободна, та и тъпа да заебе най-голeмият единичен пазар за някви си 2 милиарда+ (GDP-то им е горе-долу 800 милиарда). 44% от брутната економика на износ е към ЕС, 55% от вноса им е от ЕС.
golemiq_korab_minava
04-13-2017, 18:57
Дефендито е в екстаз. Волен отново е с герб в управлението.
Дефендито е в екстаз. Волен отново е с герб в управлението.
Сега с Герб, следващия път да се надяваме да е самостоятелно.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 08:48
Сега с Герб, следващия път да се надяваме да е самостоятелно.
Да, да. И ти ли се връзваш.
Да, да. И ти ли се връзваш.
(Почти) Всички православни християни са за Волен Сидеров.
Аз даже го познавам. Първо го бях видял случайно в Александър Невски. После един колега ме запозна с него и аз му подарих книга.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 09:25
(Почти) Всички православни християни са за Волен Сидеров.
Аз даже го познавам. Първо го бях видял случайно в Александър Невски. После един колега ме запозна с него и аз му подарих книга.
Това ли е познаване?! Познавал го бил. Първо беше с герб. После с ДПС и БСП. После всички го изгониха и щяха да го затварят. А сега отново е с герб и бившите си врагове, нали. Иначе, то че си го познаваме, познаваме си го. Всички са хора. Почти, де.
Много ясно, че все тябва да е с някого. В страна на атеисти, неверници и еретици никой не би подкрепил човек, който е за православието.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 09:55
Много ясно, че все тябва да е с някого. В страна на атеисти, неверници и еретици никой не би подкрепил човек, който е за православието.
Наивен си и докато повечето хора са толкова наивни ще бъдат лъжени като теб .
И не всички православни християни са като вас.
Наивен си и докато повечето хора са толкова наивни ще бъдат лъжени като теб .
И не всички православни християни са като вас.
Ти си наивен, пъпеш, ама няма да споря с теб, че ми харесваш.
Не знам какво искаш да кажеш с това.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 10:16
Ми още не правиш връзка , че политиците използват малката искрица на хората, за да им повярват и да гласуват за тях пък те клякат пред пари и чужди интереси. Властта е удоволствие..
Това е ясно дори на най-простия екземпляр от форума. Работата е там, че лъжите на Сидеров са най- близки до моите възгледи.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 10:48
Добре.
Работата е там, че лъжите на Сидеров са най- близки до моите възгледи.
Да разбираме че възгледите ти са базирани на лъжи, така ли?
Да разбираме че възгледите ти са базирани на лъжи, така ли?
Да разбирате, че той (може би) лъжливо подкрепя моите възгледи.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 14:11
То и моите възгледи са същите , но...
То и моите възгледи са същите , но...
Какви същите? Като моите?
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 16:54
Какви същите? Като моите?
Не. Да ти кажа на Волен възгледите са съответно с който се закачи но преди всичко е комунист...
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 18:03
Честит празник.
Честит празник.
Какъв празник?
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 18:45
Петър
Велики Петък е най- тъжния ден от целия годишен богослужебен кръг. Малко нахално е да го наричаш празник.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 19:05
Благодарение на него сега четеш библията и си християнин
Щеше ли да е интересно ако историята беше за един човек който живял дълго и на края умрял от кост в гърлото
Щото нали за това се бил жертвал
Или тайно не е умрял така.
Не е тук мястото, където да обсъждаме такива неща.
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 19:28
Ок . Илюминатите ще видят...
Как е иначе при теб
Ок . Илюминатите ще видят...
Как е иначе при теб
Не си разбрал, слънчо. Имах предвид, че пишем неща, които не са по темата. Има си Философия и религия за тая работа.
Супер. Чакам сряда, за да уредя един колега с мръсница. При теб?
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 19:33
Ухае, голям женоразбирач си. :]
Ами нищо. Стаж. Изпити пипане мързелуване . И лутане в незнание
А, като е за друг какво ми пука. Отивам при нея, казвам й че тоя я харесва и това е.
Аз толкова неща не правя за цяла година, ти нищо викаш. :D
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 19:42
Ее то през трети човек не е добре. Пък и не е мъжко за оня.
Иначе ти си добре. Имаш още 2 години студентски живот. :] :} :Д
Ами не знам .. И приятелка намери ли.
Него го е срам, какво да направи...
Така е, ще му се радвам.
Не съм. Ти намери ли?
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 19:49
Него го е срам, какво да направи...
Така е, ще му се радвам.
Не съм. Ти намери ли?
Ами , ако и нея е срам?
Не. Една ме намери. Ама аз не усетих привличане и не ми беше до връзка.
Ами , ако и нея е срам?
Не. Една ме намери. Ама аз не усетих привличане и не ми беше до връзка.
Не изглежда срамежлива. Пък и те само да се запознаят...
Пъпеш, как може да пропускаш такива възможности? Хубава ли беше, а?
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 19:57
Нормална беше. Умна. Душа. Но я отрязах. Нормално е като не бях сигурен.
Нормална беше. Умна. Душа. Но я отрязах. Нормално е като не бях сигурен.
И как може да си толкова слабохарактерен? Тя ти се натиска, ти...
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 20:10
И как може да си толкова слабохарактерен? Тя ти се натиска, ти...
Хахаха . То не става с всяка. ;)
golemiq_korab_minava
04-14-2017, 20:12
Хайде лека.
Януари 2017, Майкъл Гоув с интервю с Тръмп за вестник Таймс
Майкъл Гоув: "И сега сме отпред на опашката за търговски сделки с Америка?"
Тръмп: "Мисля че се справяте чудесно (Брекзит)"
Април 2017, ЕС е приоритет за Тръмп и търговията между двете икономики, Британците ядът к**
https://www.thetimes.co.uk/edition/news/trump-puts-eu-ahead-of-britain-in-trade-queue-l7t8zwn7k
Ефенди, Ефендиии... плаче ми се като ви гледам колко сте заблудени такива като теб и тези тъпи Британци. Глобална Великобритания, пффф...
defender
05-04-2017, 12:09
"По същество съвременната култура - онова, което наричаме либерална демокрация - е възможно най-изтънчената и усложнена форма на лихварство, съществувала някога. Нищо повече. Но и нищо по-малко."
anonymous908491
05-08-2017, 20:53
http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/kak-za-po-malko-ot-mesets-frantsiya-podpisa-smrtnata-si-prisda_news510973.html
французите си го набиха сами
aurissaaaaa
05-08-2017, 20:58
набиха ви го на вас фашагите
http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/kak-za-po-malko-ot-mesets-frantsiya-podpisa-smrtnata-si-prisda_news510973.html
французите си го набиха сами
Ако Франция успее да изпревари Швеция като първа ислямска република в Европа, това ще е постижение :D
Западна Европа умира (самоубива се).
anonymous908491
05-12-2017, 15:18
французите си го заслужават, след като се насраха в Алжир и още няколко арабски държави
виж другите европейски страни сами си поканиха чалмите и ще си берат плодовете на тая простотия
NomNomNom
05-12-2017, 21:00
"Всъщност обаче е глобалист, чието решение на проблема с рушащата се икономика на страната е зелена енергия – същата тази, която преди години унищожи икономиката на Испания.
"
Т'ва не го разбрах, ама прозвуча като фейк нюус :Д
anonymous908491
05-13-2017, 09:50
"Всъщност обаче е глобалист, чието решение на проблема с рушащата се икономика на страната е зелена енергия – същата тази, която преди години унищожи икономиката на Испания.
"
Т'ва не го разбрах, ама прозвуча като фейк нюус :Д
*В материала е използван и коментар на журналиста Пол Джоузеф Уотсън
https://www.youtube.com/watch?v=D6H0cjIN4gw
*В материала е използван и коментар на журналиста Пол Джоузеф Уотсън
https://www.youtube.com/watch?v=D6H0cjIN4gw
:D :D :D Какъв "журналист" е този бре? Слушал ли си му идиотщините които дрънка? Някъв си 30-годишен xроничен мастурбатор правещ клипчета в Ютуб в някво мазе под слоугън-а "Info Wars". Работещ за още по-големия идиот Алекс Джоунс. Да не говорим че 110 на 100-те тоя няма и завършено образование в журналистическата сфера.
anonymous908491
05-14-2017, 14:18
друго е да бачкаш в кенефи като bbc и cnn и "новините" да ги четеш от някой хумористичен журнал
https://www.youtube.com/watch?v=pV80Wec9IBs
DarkTemplar
05-14-2017, 15:14
В тея "кенефи" има много по-високи стандарти за работа и професионализъм, отколкото при всички самозвани блогъри, влогъри и всякакви други генератори на фалшиви новини взети заедно.
anonymous908491
05-14-2017, 15:43
хахахахаха
стандарти за работа имали
http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D 0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/a-38821798
вероятно и тия шибаняци бачкат по същите стандарти
aurissaaaaa
05-15-2017, 00:37
нищо погрешно не намирам в статията
дори по-възрастните ми роднини, които симпатизират на отминалия строй, си признават, че населението е било под постоянен контрол и познават хора, които просто са изчезвали.
Наясно съм, че пиша на вятъра, тъй като ти и хора като теб изпитвате нулево уважение към държава, нация и сънародници, но в една нормална страна на първо място трябва да е достойнството на индивида. Дори да предположим, че се налага правата му да бъдат ограничени поради някакви обстоятелства, страшна пyрзалка е да добиеш мироглед, който ти позволява да не изпитваш уважение към честта на собствените си сънародници.
Неслучайно държавите, масово населени с невежи, са икономически и социални издънки. Уважението и сътрудничеството са абсолютна необходимост, а невежеството води единствено до бедност и ниско самочувствие и нуждата да принизяваш всичко и всички. Не си спомням някога да съм чул невеж човек да говори за някой друг с възхищение. Не вярвам и да чуя някога.
DarkTemplar
05-15-2017, 09:01
Не спирам да се учудвам как някой цивилизован модерен човек може да се възхищава на руския начин на управление и народ, в чието ДНК са залегнали неуважение към елементарни човешки права, невежество и алкохолизъм. Където правото на силата винаги е било над всички останали права и човешкия живот не струва пукната стотинка. Всичко описано в материала на DW се е случвало не само на Балканите, но и в цяла Източна Европа (има достатъчно разкази на очевидци и потърпевши). Случва се и в самата Русия от столетия. А най-странното е, че все още има хора, които боготворят тази античовешка система и силно се надяват някой ден тя да се върне. Що за мазохизъм..?
Случката от Бургас е абсолютно достоверна и се помни и разказва в града и до днес.
defender
05-15-2017, 11:36
Дарки, а ти изобщо способен ли си да имаш друг възглед за обществен строй, който е различен от този, който се налага политкоректно в обществото? Мисля, че отговора е еднозначен, едва ли ще ме изненадаш, колкото и да се напъваш да ми покажеш, че това не е така. Можеш ли да демонстрираш нещо повече от идеологическа инфантилност, едва ли. :)
anonymous908491
05-15-2017, 12:33
темплара е нисък и дебел, много ясно, че няма да му харесва някой по-силен да го гърби редовно, щото живее, за да яде
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4504332/Top-private-school-allow-boys-wear-skirts-uniform.html
друго са тия еврогейски неща, само не знам кой родител ще приеме, че синчето му спокойно може да се облича с рокли и това било нормално
https://www.researchgate.net/publication/30520769_%27It%27s_a_boy%27_%27It%27s_a_girl%27_re flections_on_sex_and_gender_in_Madagascar_and_beyo nd
Папагала и тези като него още живеят в 17-ти век не разбирайки че всичко около тях и всеки обществен строй, норми, традиции, разбирания за човешката природа и обществото като цяло, са социални конструкти. Култура. Плод на мозъка. Също както и неговото голямo мъжество е плод на собствено и общественото идеализиране на мъжкия пол.
Да те питам, това племе в Мадагаскар от 500 години не слага обществени норми на междуполовите сношения. Самият индивид се счита за двуполов, не физиологически, но психологически и културно погледнато. Та, тези и те ли са от политкоректните, либералисти/елитисти/еврогейци?
Трудно е да си промит догмиран мозък...
DarkTemplar
05-15-2017, 17:06
Ефенди, двамата с папугай може да поживеете в Русия (но не в Москва и Петербург, а някъде във вътрешността), да видим тогава как ще ви се отрази техния обществен строй. Или пък някъде в арабския свят. Или в Северна Корея. Или в Африка, при някой местен деспот. Може пък да се чувствате по-добре там.
Много е лесно да живееш в демокрация и да лаеш срещу нея. Като сте много смели, отидете на място, където всичко това, което презирате, не играе и е без значение. Да ви видим тогава как ще оцелеете.
Не знам за моята инфантилност, но вашата идеологическа заблуденост е безкрайна.
defender
05-15-2017, 18:07
Дарки, че аз кога съм казвал, че искам да имаме същи обществен строй, като в Русия. Единственото, което направих е че защитих хората в източна Украйна срещу фашистките главорези и оттам вие ми преписахте всевъзможни обвинения в комунизъм, агент на Путин и какво ли не, защото такъв е либералния ви манталитет, нагъл и превъзнесен (демек нищо общо с "умен и красив").
DarkTemplar
05-15-2017, 18:41
Ефенди, не се измъквай. Когато всячески защитаваш една система и едновременно с това си недоволен от тази, в която живееш, е най-логично да отидеш там, където властва предпочитаната от теб система. Всичко друго са зле скалъпени оправдания и демагогии.
https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/15/donald-trump-shared-classified-information-russia-white-house-report
http://www.bbc.co.uk/news/business-39932653
Патриот/националист, дедо Тръмп е елитистка руска п**ка! Но да де, Клинтън била по-голямото зло уж... Не знам дали такива като Папагала и Ефендито си спомнят по-време на кампанията му колко плюеше по Клинтън че била разкрила високо секретна и класифицирана информация с тези лични имейл сървъри, та чак едно от обeщенията му ако бъде избран беше да я заключи зад решетки. Е такива искате да ви гвоздят и да са ви лидери, некомпетентни малоумници като Тръмп, Лю Пен, Обран, Мей/Фараж... Администрацията и президентсвото на Тръмп се разпадат под краката му.
А от другата страна на гьола Британците ядът к**ра на Брекзита който сами си го вкараха. Хубаво е да се знае обаче, че докато острова и кралството се разпада/срива в повечето аспекти - икономически и политически - средностатистическия малоумен Британец го нацепи на "Елита и бюрократите в Брюксел". Ще се построи една голяма 300 метра висока стена по-средата на Ла-Манш-а та да не могат имигрантите да влизат. Освободени от окобите на ЕС - най-вероятно ще излезнат от преговорите без никаква сделка с ЕС по въпрос с търговията - Великобритания ще е пак свободна да западне като икономическа и политическа сила на световно ниво. Vive la révolution!
anonymous908491
05-16-2017, 14:13
https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/15/donald-trump-shared-classified-information-russia-white-house-report
Патриот/националист, дедо Тръмп е елитистка руска п**ка! Но да де, Клинтън била по-голямото зло уж... Не знам дали такива като Папагала и Ефендито си спомнят по-време на кампанията му колко плюеше по Клинтън че била разкрила високо секретна и класифицирана информация с тези лични имейл сървъри, та чак едно от обeщенията му ако бъде избран беше да я заключи зад решетки. Е такива искате да ви гвоздят и да са ви лидери, некомпетентни малоумници като Тръмп, Лю Пен, Обран, Мей/Фараж... Администрацията и президентсвото на Тръмп се разпадат под краката му.
http://dnes.dir.bg/news/moskva-sergey-lavrov-sekretna-informatzia-donald-tramp-sasht-izbori-2016-falshiva-novina-rusia-putin-25767381?nt=4
само тва мога да кажа за "големите" журноля, от които се информираш
утре могат да напишат, че е задължително мъжете да ходят гримирани и ти първо ще се гримираш, а след това ще провериш дали е вярно
Я ходи се нагримирай първо, и пак провери защо Тръмп все още не си е пуснал данъчната история, дори твърдо заяви че няма да го направи при положение че голяма част от платформата и кампанята му се въртеше около този аспект? Всеки президент от времето на Никсън са обявявали данъчната си история. Я го питай защо лапаше на Коми 2 месеца преди изборите когато ФБР решиха да отворят пак делото с Клинтън, след като не намериха никакви доказателства че е застрашила националнатта сигурност, и пак не намериха нищо. След изборите Коми тръгна и него да го проучва за връзки с руснаците и де-легитимизирането на Клинтън и изграждането на идиотската му изборна платформа. Коми беше уволнене като директор на ФБР миналата седмица след като тръгна да рови из лайанта на Тръмп. И ми говориш за сензации...
Провери пак защо уволни Сали Йейтс... Провери пак защо каза че има записи между него и Коми в белия дом, в които Тръмп твърди че Коми и ФБР не го били разследвали по-повод съглашателство с руснаците. Въпреки твърденията, все още не ги е предоставил в конгреса. Кажи ми пак, не беше ли Тръмп в имението си в Мар-а-лаго където дискутира класифицирана информация с Китайски дипломати, на маса, обкръжен от над 100 цивилни с камери и други държавни дипломати?
Гузното гомно Тръмп не е много-добър актьор, личи що за руска п**ка е! Руснаците го издигнаха, и Руснаците печелят най-много от него.
anonymous908491
05-16-2017, 16:42
Руснаците го издигнаха, и Руснаците печелят най-много от него.
хохохохохох
тва само тотелен олигофрен може да го каже
руснаците били сложили президента на кравария
скоро краварите взривиха стената на най-големия язовир в Сирия и обвиниха чалмите, че сами го били направили
дори не схващат, че никой няма да взриви нещо, което ще доведе до собственото му удавяне
пък ония зомбита с белите тениски са сякаш дошли от холивуд, дори роля на умрели не могат да изиграят
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4512806/Comey-claimed-Trump-asked-SHUT-Flynn-probe.html
Моля те обясни ми как Тръмп не е долнопробна руска п**ка? Флин, съветник по националната сигурност, с връзки със рунсаците... Това и на сън да е, няма как да го опишеш! Дори и фашистките лайняги от Мейл-а са на същото мнение...
Папагал, муха без глава си приятелю!
anonymous908491
05-17-2017, 15:56
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4512806/Comey-claimed-Trump-asked-SHUT-Flynn-probe.html
Моля те обясни ми как Тръмп не е долнопробна руска п**ка? Флин, съветник по националната сигурност, с връзки със рунсаците... Това и на сън да е, няма как да го опишеш! Дори и фашистките лайняги от Мейл-а са на същото мнение...
вика му се дипломация, вика му се бизнес отношения
ама нали соросидите са ви втълпили, че всяко отклонение от зададения ви курс води до ада, та сега не смеете да си избършете и задниците по собствен начин, ами го правите според спуснатите ви правила
цялото семейство Буш са едва ли не в роднински връзки с арабите, пък толкова години президенти и нито дума за тва не отворихте
herkules
05-23-2017, 11:14
Всички тука сте идиоти
Грешиш! Идиотите са само Zlennox, DarkTemplar и поддръжниците им. Те плюят по Тръмп и Путин, като проповядват анти-мъжка политика, превъзнасяйки женския пол и педерастията в култ! Така и не разбраха, че полът има огромно значение, и че за президент и за папа, жени не се избират, защото са от по-нисшия пол при вида хомо сапиенс! Туй дето пикае клекнало, освен за разплод, за нищо друго не става..... - народна мъдрост! Хилари се съдра да драпа за световната власт, и заедно с Меркелица и Мей, жените щели да управляват света?!? Само че отново я отсвириха! Ако вместо Марин Льо Пен мъж беше лидер на партията, нямаше да изгубят изборите, и сега този педал наслага 50% жени в правителството, за да имало равнопоставеност, така ЕС ще удължи агонията си. У нас Цецка беше най-лошият избор, а народът каза! "Не щем жена за президент!" Ако КУрнелия не беше лидер, а беше някой мъж, партията им щеше да спечели повече, и не се знаеше кой щеше да има повече депутатски места в парламента. За това на феминизма ще трябва да му се сложи край, за да могат народите за заживеят нормално, и междуполовата война да спре, като мъже и жени поемат своите отговорности природно предопределени! Над 8 трилиона евро изяждат женозащитните НПО-та годишно, за борба с мъжкия облик и насилствено погазване на мъжкия авторитет, насърчавайки чрез законите женската гавра с мъжа, и наглото женско поведение. За това в Русия декриминализираха домашното насилие, и жените не могат вече да издевателстват (вербално), като заплашват мъжа със затвор и отнемане на всичко, защото освен шамари, вече ще им трошат и кокалите. Феминизираната сган дерибействаща от Брюксел няма да се задържи дълго, и ако не се саморазпадне, то брадатите "бежанци" ще и видят сметката. В природата съществува йерархия, както и в обществата, а по-слабият винаги е подчинен на по-силния. Ако при хората единият пол е физически по-силен от другия, то на практика слабият пол няма как да доминира над по-силния. За това женското лидерство е пагубно, а патриархатът като ценностна система е доказал своето съвършенство, като система за оцеляване на човечеството!
Chrysothemis
05-23-2017, 13:19
Грешиш! Идиотите са само Zlennox, DarkTemplar и поддръжниците им. Те плюят по Тръмп и Путин, като проповядват анти-мъжка политика, превъзнасяйки женския пол и педерастията в култ! Така и не разбраха, че полът има огромно значение, и че за президент и за папа, жени не се избират, защото са от по-нисшия пол при вида хомо сапиенс! Туй дето пикае клекнало, освен за разплод, за нищо друго не става..... - народна мъдрост! Хилари се съдра да драпа за световната власт, и заедно с Меркелица и Мей, жените щели да управляват света?!? Само че отново я отсвириха! Ако вместо Марин Льо Пен мъж беше лидер на партията, нямаше да изгубят изборите, и сега този педал наслага 50% жени в правителството, за да имало равнопоставеност, така ЕС ще удължи агонията си. У нас Цецка беше най-лошият избор, а народът каза! "Не щем жена за президент!" Ако КУрнелия не беше лидер, а беше някой мъж, партията им щеше да спечели повече, и не се знаеше кой щеше да има повече депутатски места в парламента. За това на феминизма ще трябва да му се сложи край, за да могат народите за заживеят нормално, и междуполовата война да спре, като мъже и жени поемат своите отговорности природно предопределени! Над 8 трилиона евро изяждат женозащитните НПО-та годишно, за борба с мъжкия облик и насилствено погазване на мъжкия авторитет, насърчавайки чрез законите женската гавра с мъжа, и наглото женско поведение. За това в Русия декриминализираха домашното насилие, и жените не могат вече да издевателстват (вербално), като заплашват мъжа със затвор и отнемане на всичко, защото освен шамари, вече ще им трошат и кокалите. Феминизираната сган дерибействаща от Брюксел няма да се задържи дълго, и ако не се саморазпадне, то брадатите "бежанци" ще и видят сметката. В природата съществува йерархия, както и в обществата, а по-слабият винаги е подчинен на по-силния. Ако при хората единият пол е физически по-силен от другия, то на практика слабият пол няма как да доминира над по-силния. За това женското лидерство е пагубно, а патриархатът като ценностна система е доказал своето съвършенство, като система за оцеляване на човечеството!
Да не си бил кастриран като малък.
Хохохохо, само по името му - "херкулес" - може да си извадиш ясни изводи що за несигурен лилипут е. Явно приятелката/жена му го е вкарала под чехъла, та сега компенсира по-форумите с малката си пишка.
defender
05-24-2017, 12:37
"А вчера протестърите пак направили прформънс за съдебната реформа. Събитието е отразено само от либералните медии и явно е протекло в тесен семеен протестърски кръг. Язък за куклите, постерите, балончетата, цветенцата и безсмисления труд." :)
Какво става със Сл. Триф.?
Нали щеше да спука парламента от протести всеки ден :D?
anonymous908491
05-25-2017, 19:28
Да не си бил кастриран като малък.
ако те кастрират като малък, тялото не почва производството на тестостерон, та вероятно щеше да прилича повече на теб или някоя от "сестрите" ти
https://nova.bg/news/view/2017/05/24/183139/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B5-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D 0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D 1%82-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D 0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F/
https://c1.iggcdn.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_limit,w_620/v1466458353/putin_trolling_ahff9f.jpg
defender
05-26-2017, 14:31
Europe 2017!
Скоро и пред блока на Ауриса и Зленокса! :D
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/18700028_314072059023787_2235967255025520408_n.jpg ?oh=dba1437a87a94a659c053738c92557b4&oe=59A35E1A
defender
05-27-2017, 10:38
"Египетската бойна авиация нанесе шест въздушни удара срещу лагери близо до Дерна в Либия, където според Кайро са се обучавали екстремистите, отговорни за смъртоносната атака срещу християни вчера, съобщи Ройтерс, като цитира египетски военни източници.
А Ариана Гранде ще се върне в Манчестър за още един концерт, за да обедини хората от всички религии с любов. Хахаха"
defender
05-27-2017, 10:43
Искам да попитам либерал Зленокса, имайки предвид дълговете на САЩ, коrто натрупа Обама, както и войните и разходите по негово време, той би ли доверил семейния си бюджeт на него? Ама честно :)
defender
05-27-2017, 12:38
Паскал Брюкнер: Мултикултурализмът по англосаксонски се провали
"Мултикултурализмът по англосаксонски е провал. Англия с нейните “зони на шариата”, цели градове (Ашфорд, Бирмингам) под контрола на салафитите, вече е гангренясала отвътре. За да бъда честен, нито един модел не функционира срещу тероризма. Фразата на Брехт - “Все още е плодородна утробата, откъдето излезе мръсният звяр” - която повтаряхме до втръсване по повод на фашизма, отново придоби смисъл. Днес плодородната утроба е уахабизмът, салафизмът, братството на “Мюсюлманските братя”, това са всички тези групи, които искат да ислямизират света."
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/paskal-bryukner-multikulturalizmyt-po-anglosaksonski-se-provali
Ефенди, жалкото е че ти и такива апологети като теб винаги драскат по върха на айсберг-а, докато повърхностното ви мислене се свлича до примитивни аборигенски разсъждения, защо света около вас бил така и така и как да го оправим като се заключим в мазето докато си баем един на друг и прехвърялме вината от нас та на друг източник. Племенният ви манталитет не е по-назад от шимпанзетата и този на терористите. Кога на теб ще ти трекне че тероризмът е реакционен механизъм а не чисто идеологически. 40-години окупация, репресия и потисничество в близкия изток, над 500-хиляди убити в Ирак - деца, майки, бащи, дядовци, баби... - от 2003 до към 2013, това е без до броим тези измрели от тогава до сега. Около 250-хиляди измрели в Сирия. Американската и Западната империалистична идеология е отговорна за 15-20 милиона убити души от края на втората световна до сега. Британците влезнаха в Ирак под рационала че Садам имал химически оръжия. 10 години по-късно стигнаха до заключениято че Садам никога не е бил в притежание на химическо оръжие, въпреки десекти рапорти преди влизнаето им във войната от UN ги предопреждаваха че включването им е несъбстанциозирано. Идиотската външна политика на Запада докара нещата до това което са сега. Когато за 40-години ти сринат цялата държава и общество + културната ти идентичност, това дава път на малки секти и факции да експлоатират страха и гнева на хората. Извращават и перверзничат религиозни идеолгоии, самият размер на исляма и последователите му го правят лесен метод за радикализиране на голяма част от масите. Защото когато си притиснат то стената и губиш по член-два от семейството всеки ден заради Американските/Западни бомби, радикализация в мисленето на хората че Джихад-а е дар божий, става единственият начин по-който да се търси отмъщения за всички тези несправедливости. Но ти като типичен привилигерован, бял, средностатистически европеец няма как да го осъзнаеш докато ръсиш идиотските си размишления как исляма щял да покори европа някой ден та дай направо да ги изтребим всички чернилки и всеки който не е християнин. Огън с огън не се гаси, външната политика на запада трябва да се промени, бомбардирането върху цивилни под предтекст че това е нужно за унощожавенто на ислямска държава няма да ти оттърве от терористи, дори подклажда огъня повече. Искам да те попитам като истинки рицар на бялата "раса" и европа, през 20-те, 70-те и 80-те що не хванахме да бомбардираме ирландските терорист от IRA? Сепаратистите в Испания и Италия убили над 200 души, Октобърфест в Германия? Света Неделя в България? Както Леви-Страус би казал, такива като теб възприемат света в двойни опозиции (Binary) - белият индивид, цивилизован, няма терористични наклонности, а от другата страна на спектрума, кафяво/черният варварин, с ниска тъпа култура и с възгледи да покори Запада с неговата ислямска култура. Та това което бих искал да направиш е да се позамислиш малко от малко, и да вкараш малко "brain power" в тази ниско оборотна глава, и се замисли защо ислямо радикални терористични актове се случват точно сега и по-това време в историята. Също така и за други социално-икономически проблеми които ни доведоха до това положение. Да не говорим че последнят ти пост по тема мултикулурализма в провинциалните градчета няма нищо общо с реалноста.
Ефенди, направило ми е впечетление че тези думички 'либерал' и "либерална медия", се подхвърялт от немай къде само защото ти и тези като теб се водят против статуквото. И в много случай докато съм ти чел постовете ми е правило впечатление че ти въобще си и нямаш напредстава що е тва 'либерална медия' или либерализма като цялостно развита политическа философия.
Поне аз както го виждам за такива като теб либералните медии са това: "Либералните медии, понякога известни като либерално-предубедени медии или по-скоро "lamestream медии" (според Сара Пейлин), са това, което крайно идеологични шезофреници наричат всички новини, развлечения и информационни източници, които не спадат идеално към партийната им идеология. Това се състои от - о, практически всичко освен Breitbart, Rush Limbaugh и FOX." Концепцията за "либералните медии" е пример за враждебния медиен ефект, в който хората, които заемат силна позиция по даден въпрос, вярват, че обхватът на този въпрос в медиите е предубеден от позицията им.
Освен това, как можеш да кажеш дали има някаква истина в твоите "алтернативни факти"? Трудно е да се дефинират всички фактори. Какво се брои като медии? Телевизор, радио, вестници, интернет? Трябва ли да се броят само "прави новини" или трябва да се включат мнение, анализ и редакционна информация? Трябва ли "центристкото" отчитане да се счита за безпристрастно или да се основава на факти, което би могло да противоречи на едната или другата страна да се счита за безпристрастно?
Светът на Тръмп / Брайтбарт /alt-right e по-конспиративен. Вярват, че MSM има умишлено тласък да представят новините чрез либерален филтър, за да маргинализират републиканците. Можеш да видиж семките на това оформяне през 90-те години с Fox News, които се възприемат като "реагиращи" на това възприемано пристрастие от мейн стрийм медийте, като натискат контра-разказ. Противоположно на това е, че пазарът е коригирал тази пристрастност чрез Fox News, която има по-голям пазарен дял от всички други доставчици на кабелни новини. (С други думи, свободният пазар вече е коригирал тази пристрастност.) Та Ефенди, не мога да ти разбера логиката, уж си против либерализма, но все пак не си против нео-капитализма и това че можеш да си избереш от кой канал да ти промиват душицата с новини, дори това че свободният пазар в повечето случаи се коригира сам по-себе си?
Моля те, ама честно, прочети на Джон Стюърт Мил "On Liberty". Също така докато съм тръгнал да ти препоръчвам литература, прочети философията на Джон Лок и разсъжденията му за толератност. Русо. Роулс. Фанон. Малкълм Х. Жалко е да си умреш идиот. Не бъди този.
А до колкото това дали съм съгласен с политиката на Обама, да, 80/100 съм. Икономиката на Америка се укрепи най-много между 1993 и 2000 г., когато Клинтън беше в длъжност, следван от годините на Обама, 2009-2016. Така че, каквото и да мислиш за политическия избор на Обама, икономиката на САЩ се справи по-добре, докато той беше в Белия дом, с изключение на един от петте си най-близки предшественици. Националният дълг на Америка не е от президенството на Обама такаче не говори глупости и да сле излагаш, това е проблем от близките 30-40 години, никой президент дали ще е демократ или републиканец не го е адресирал адекватно. Искам аз сега да те попитам, ти ако живееше в Америка и дядо тръмп като премахна Обамакейр, и като имаш някви минимални приходи, едвам свързвайки двата края, неможещ да си позволиш добър осигурователен примиум без Обамакейр на който над 20 милиона души държат та да могат да си плащат разходите по леченията като рак и други хронични заболявания, ти би ли поверил здравето и бъдещето на семейството ти на дядо тръмп? Да не говорим че икономиката под демократите винаги е била по-добра от колкото под републиканците...
https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-01-19/ranking-the-obama-economy
Консервативната партия във Великобритания е на власт от 2009 насам, много по-малко либерална от колкото социалистическата им партия. Икономичексата им политика е политиката на нео-капитализма, уж се водят икономически по стабилини и отговорни. След финансовата криза консерваторите преминаха към аскетични мерки и орязаха социалния и публичен бюджет брутално и продължават в същият дух под предтекст да балансират бюджетния дефицит което трябваше да стане в 2015, после 2020, а сега е отвърден за 2025. Всичката тази социална мизерия за последните 10 години. От 2010 насам външният дълг на Великобритания скочи от 76% от GDP-то им до 89% от GDP-то им до сега. Ти би ли доверил семейният си бюджет на консерваторите?
defender
05-27-2017, 21:29
А до колкото това дали съм съгласен с политиката на Обама, да, 80/100 съм.
Щом подкрепяш политиката на Обама, защо тогава не превърнеш семейния си и домашен живот, в огледало на неговата политика - например можеш вкъщи си да подслониш завинаги бежанци-мюсюлмани, да сложиш забрадка и да направиш спалнята си импровизирана джамия за да не обидиш чувствата на бежанците, или да нападнеш комшията с бомбардировки от камъни, да му потрошиш къщата, защото ти се струва лош човек, и неговото поведение не допада на твоите ценности и си решил да го "цивилизоваш" по твой модел чрез цялото това насилие.
Вкъщи всеки е консерватор, защото когато нещо засяга толкова пряко личното му пространство, тогава изведнъж му се включва мозъка.
Щом подкрепяш политиката на Обама, защо тогава не превърнеш семейния си и домашен живот, в огледало на неговата политика - например можеш вкъщи си да подслониш завинаги бежанци-мюсюлмани, да сложиш забрадка и да направиш спалнята си импровизирана джамия за да не обидиш чувствата на бежанците, или да нападнеш комшията с бомбардировки от камъни, да му потрошиш къщата, защото ти се струва лош човек, и неговото поведение не допада на твоите ценности и си решил да го "цивилизоваш" по твой модел чрез цялото това насилие.
Вкъщи всеки е консерватор, защото когато нещо засяга толкова пряко личното му пространство, тогава изведнъж му се включва мозъка.
Ефенди, с такива глупави коментари ти проличава колко си невеж приятелю. Колко пъти съм те карал да прочетеш Лок и Мил та да разбереш що е то това "Либерализма". Тези твои измислени "либерални" политики са пряко противоположни (antithetical) на либералната идеология и политическа философия. Това което ти описваш е принуда и насилствено опражнение на държавата върху индивида към това как да мисли, държи, облича, яде, каква религия да изповядва и т.н. Теб някой да те е принудил против твойта собствена воля да станеш мюсюлманин, да приютиш беженец в къщата си, да ядеш халал храни или да превръщаш семейният си живот в огледало на някоя друга култура? Не, нали? Свободен си да практикуваш каквото си искаш. Твоята интерпетация на Либерализма е по-скоро дефиниция на авторитарно поведение и политика, противоположното на либерализма и неговата адвокация за индивидуална свобода и воля, до степента до която живота или благополучието на индивида не са директно ефектирани. Трябва да си яко промит че да си с такава параноя че някой ще те пречука с камъни. Не знам с какви бежанци или мюсюлмани въобще си имал някакъв контакт със - най-вероятно нулев и просто говориш през клитура си - но по-твойта логика до сега да съм станал мюсюлманин или да се ме пречукали с камъни, обявил Шариа-та в квартала и всичко това щото да речем 15-20 души в моя квартал са мюсюлмани или бежанци. Обективно погледаното всичко това което си ми изброил не засяга личното ти пространство, защото първо никой не е тръгнал да те насилва да се адаптираш към този начин на живот и второ 95/100 мюсюлмаснкия ти комшия няма да тръгне да те пречука за най-малкото, но твойта параноя и до това свежда. Звучиш нелепо тъпо!
Сигурно за стотен път ти казвам, прочети Мил и Лок а не ми давай някви твои интерпретации на Либерализма и политическата му практика. Даже ще ти дам няколко по конкретни материала; "Low and High Value Speech", "Hate Speech", "Deliberative Speech", "Harm vs Offence", "Self-regarding and Other-regarding actions"
defender
05-29-2017, 08:55
"Европа вече не може да разчита на своите съюзници", казала Меркел.
Какво направи Тръмп, че да загуби доверието на Меркел?
Събра мюсюлманските лидери и половин час им говори за ислямския тероризъм в прав текст, а накрая ги накара да подпишат документ, че няма да финансират терористични организации и няма да предоставят убежище на терористи. Тероризмът трябва да бъде заличен от лицето на Земята, каза дословно Тръмп.
След това пред европейските лидери в по-кратък вариант Тръмп повтори същото - че сигурността на гражданите ще бъде приоритет на НАТО и НАТО ще получи повече пари и човешки ресурси, за да може да изпълнява основната си цел. С която цел всички членове на НАТО трябва да се ангажират.
В края на посещението на Тръмп, Меркел споделя, че вече не може да разчита на САЩ и Европа трябва да поеме съдбата си в собствените си ръце.
И ако борбата с тероризма е това, което кара Меркел да се чувства несигурна, означава ли това, че тероризмът в Европа е нейна цел? За тази съдба ли става дума?"
golemiq_korab_minava
05-29-2017, 10:09
Спрете да анализирате по разни хвърлени думи и медийни изяви , че ще си останете по схемите.
defender
05-29-2017, 10:47
Корабче, а какъв е твоя обективен анализ на събитията?
golemiq_korab_minava
05-29-2017, 13:03
Корабче, а какъв е твоя обективен анализ на събитията?
Ако имах обективен анализ, потвърден с достатъчно информация, най-вероятно нямаше да го споделям тук.
Какъв е смисълът да знаеш мнението ми?
Какво ще получа?
Какво ще се получи?
Мислиш ли че на някой изобщо му пука тук?
Ти на живо въобще правиш ли нещо по въпроса?
defender
05-29-2017, 13:39
Че какво да правя, тая система е сбъркана и рано или късно ще се разпадне от само себе си, както комунизма. А дотогава да използваме времето пълноценно да й се присмиваме, както и на шайката наречена системен пролетариат, дето се е взел толко на сериозно. :)
golemiq_korab_minava
05-29-2017, 14:20
И какво ще дойде на нейно място? Пак същите хора, само че със същата, но обърната система. Същите ще се натискат за власт, същите ще командорят от вън. А ние ще си пишем във форума. Не го ли разбра? И война ще направят, за да ни поразчистят малко. А може и природата да го направи.
defender
05-29-2017, 16:34
"Изказванията на Меркел и Шулц са много показателни за това, което се случва в Европа.
Те не искат сигурност за гражданите си, не искат край на терора - те искат отворени граници, внос на араби, искат си глобализацията на всяка цена (което се подразбираше и от реакцията им към атентатите в Европа или по-скоро нейната липса).
Толкова си искат глобалната ислямизация, че са готови дори да изострят отношенията си със САЩ, от които зависят много и по много начини.
Смятайте, хора, за какви интереси, за какви пари и за какво всъщност става дума."
defender
05-30-2017, 13:16
"Барак Обама (2009) - американски президент, първият в историята на Америка, при когото по време на двата му мандата САЩ е постоянно във война. През първия си мандат ескалира незаконната намеса на САЩ в Ирак и Афганистан, а през втория - дестабилизира Либия, Сирия, Йемен и подпомага нелегитимното правителство на Порошенко в Украйна да избива собствените си граждани."
Но за сметка на това Зленокса (либерала, човекът свобода, любов, дрън-дрън) го подкрепя почти напълно.
Зленоксе кажи ми, че сте някаква организирана група обслужваща властта, за да не си помисля, че сте чистокръвни малоумници. Молим ти се. :)
Ефенди, не се излагай с такива имбецилски коментари!
"...първият в историята на Америка, при когото по време на двата му мандата САЩ е постоянно във война."
Смешник, Буш от 2001 до 2009 с войните в Афганистан, Ирак и Северо-Западен Пакистан да не би да ги е водил в симулационна зала? Без 7 месеца са два пълни мандата, но не забравяй кой ги инициира тези конфликти. Но пък персонално любимият деспот на Ефенди, Путин, светеца, от 1999 насам не е бил без военни конфликти - Дагестан, Чечня, Грузия, Украйна, Сирия....
И ако слабопаметният ти мозък работеше на добра честота щеше да си спомниш че на предишната страница говорих точно против външната интервенционна политика на Запада, та ако не знаеш, Америка спада към "Запада", включително и външната политика на Обама. Интелектуалното разсъждение на Ефенди е че щом си "либераст" значи си съгласен с политиката на "либерасткият" лидер като цяло във всички аспекти - "Everything is permitted, nothing matters". Ако ми взимаше съветите на сериознo и си правеше труда да четеш малко от малко по-интелектуално предизвикателни текстове, вместо съзнателно да си щастлив с идиотското ти мислене сега нямаше да ми пускаш такива малоумни коментари.
http://www.libertarian.co.uk/lapubs/forep/forep008.pdf
https://abadapple.wordpress.com/tag/интервенция/
Ето ти например един-два 'либерастки' текста на тема външна политика и военна/политическа интервенция!
anonymous908491
05-31-2017, 16:56
Но пък персонално любимият деспот на Ефенди, Путин, светеца, от 1999 насам не е бил без военни конфликти - Дагестан, Чечня, Грузия, Украйна, Сирия....
аз доколкото знам в Сирия и Чечня поканиха Русия, в Крим сами избраха да са с Русия
ма теб толкова ти разбира промитата тиква, сигурно се кефиш черни да те клецат
dreamwalker
05-31-2017, 21:24
аз доколкото знам в Сирия и Чечня поканиха Русия, в Крим сами избраха да са с Русия
ма теб толкова ти разбира промитата тиква, сигурно се кефиш черни да те клецат
Да, то и съпругата на Иван Владислав е поканила византийците да присъединят българските земи през 1018 г., ама дали българите са го искали, или тя го е искала е съвсем отделен въпрос.
anonymous908491
06-01-2017, 10:36
ключовата дума е 'съпруга'
без Русия в момента нямаше да има държава Сирия
без Русия в Чечня щеше да е втори фронт на ИД
без Русия малоумните укри щяха да са подарили Крим на Нато и тогава вече Русия нямаше да е толкова мила с тях, ами щеше да ги тресне по начини, за които шибаните гейчета не са се сещали
dreamwalker
06-02-2017, 12:46
ключовата дума е 'съпруга'
без Русия в момента нямаше да има държава Сирия
без Русия в Чечня щеше да е втори фронт на ИД
без Русия малоумните укри щяха да са подарили Крим на Нато и тогава вече Русия нямаше да е толкова мила с тях, ами щеше да ги тресне по начини, за които шибаните гейчета не са се сещали
"Съпруга" и "политически опонент" понякога са синоними в исторически контекст, но не това е важното в случая.
anonymous908491
06-02-2017, 20:08
и Ирландия се хвана на хорото
ще имат премиер гей, но понеже тва е малко
освен обратен, тоя дори е от индийски произход
defender
06-02-2017, 20:20
"Само човекът, болен от комунизъм, може да вярва, че комунизмът се лекува с демокрация."
dreamwalker
06-02-2017, 20:29
"Само човекът, болен от комунизъм, може да вярва, че комунизмът се лекува с демокрация."
В такъв случай този над теб от какво е болен.
anonymous908491
06-02-2017, 20:37
В такъв случай този над теб от какво е болен.
моето е лечимо
твоето е вродено
dreamwalker
06-02-2017, 20:42
моето е лечимо
твоето е вродено
Да, предразсъдъците ти не са вродени със сигурност.
anonymous908491
06-02-2017, 20:44
Да, предразсъдъците ти не са вродени със сигурност.
нямам предрасъдъци
dreamwalker
06-02-2017, 20:47
нямам предрасъдъци
Нямаш силикон, но предразсъдъци имаш.
anonymous908491
06-02-2017, 21:13
Нямаш силикон, но предразсъдъци имаш.
предрасъдъци нямам, за силикон не гарантирам
dreamwalker
06-02-2017, 22:11
предрасъдъци нямам, за силикон не гарантирам
Виктория?
anonymous908491
06-02-2017, 22:30
Виктория?
знаеш ли, че силиконът е страшно разпространен
не само циците са такива
може да имам изкуствено око
може да имам две изкуствени очи
съобразявай се малко
не всички сме перфектни като теб
dreamwalker
06-02-2017, 22:34
знаеш ли, че силиконът е страшно разпространен
не само циците са такива
може да имам изкуствено око
може да имам две изкуствени очи
съобразявай се малко
не всички сме перфектни като теб
Извинявай, прости ми.
anonymous908491
06-04-2017, 18:23
Извинявай, прости ми.
къш от сайта
но ще го пратя назад във времето
за да го получиш вчера
anonymous908491
06-05-2017, 20:21
в залива стават интересни неща
Катар го пое много сериозно
краварите имат огромна база при тях
ама дума не казват
наистина става интеерсно
defender
06-05-2017, 20:46
"Знаете ли защо либералите подслаждат всичко? Сладникава реч, цветове на дъгата, фалшиви усмивки, розови теми.
А знаете ли защо прасетата получават обилна и вкусна храна три пъти дневно?"
Хайде лека на феновете на Ариана Гранде."
anonymous908491
06-06-2017, 19:25
ние нямаме ли бира Ариана Гранде
тва да те кръстят на българска бира
anonymous908491
06-08-2017, 13:02
http://afera.bg/%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b7%d 0%bc%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d 1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0.html
НЕОНАЦИЗМЪТ И МЪЛЧАНИЕТО НА „ЕВРОПА“
понеже дриймоука ме смята за расист, пък тя истината е доста по-различна
defender
06-08-2017, 20:09
"Лягам си спокоен, защото и в този момент някой розов пудел (либерал) будува някъде и се опитва да измисли приемливо обяснение на факта, че отрепките от футболния отбор на Саудитска Арабия не почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от Лондон.
По време и на най-свирепата война /защото това сега е война/ - Първата Световна, немци и англичани са сключили временно примирие за Коледа и са изиграли приятелски футболен мач между окопите на фронта.
Това е и разликата: Едното са хора, а другото - отрепки."
"Лягам си спокоен, защото и в този момент някой розов пудел (либерал) будува някъде и се опитва да измисли приемливо обяснение на факта, че отрепките от футболния отбор на Саудитска Арабия не почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от Лондон.
По време и на най-свирепата война /защото това сега е война/ - Първата Световна, немци и англичани са сключили временно примирие за Коледа и са изиграли приятелски футболен мач между окопите на фронта.
Това е и разликата: Едното са хора, а другото - отрепки."
Eфенди, през миналата седмица 481 души изгубиха живота си в Ирак и Сирия от бомбардировки, химически атаки, и ислямистки джихадисти, 481, 481, 481, 481, 481... Ти смешко, почете ли им паметта по някакъв поне малък начин или седя пред компютъра и писа разсъждения и локуми, идиотщини и тъпите ти несъбстанциозирани анти-либерални лайнища? Това е за една седмица, 481! Представи си ако толкова измряха за една седмица в Европа... Ти почете ли паметта на тези над един милион измрели от началото на войните в Афганистан и Ирак...?
Това е и разликата: Превилегирования бял, средностатистически Европеец/Западняк плюе по варващината на "нецивилизования" не-европеец от спретнатата си къщурка, не умиращ от глад, нито пък с опасност да бъде взвривен от някой дрон или джихадист, докато самият европеец/западняк не разбир че самият той е причината за лайната в които сме затънали днес. Лесно е да плюеш срещу либерализма докато живееш в демократична държава, ама можеш да плюеш точно заради либералният идеал и демократичните принципи нали Ефенди? Неможе да си против либерализма и в същото време да се възползваш от привилегийте му, нали? Най-малкото това те прави лицемер. Също и смешник.
Докато съм тръгнал да си правя труда да ти отговарям да имбецилските ти постове, кой мислиш продава oръжия на Саудитска Арабия? Тереза Мей! Тези оръжия как мислиш че се използват? Въоражава се Ислямска Държава и бомбардирането на цивилини и деца в Йемен. Всичко това докато на дедо Тръмп главата е 40см в гъза на Абдула и Арабите!
defender
06-09-2017, 11:52
"Ислямска държава" отправи нови заплахи към 8 страни. Държавите, които са застрашени от нови терористични актове са Белгия, САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Канада, Австралия и Италия.
В своя призив джихадистите са се обърнали към братята мюсюлмани да избягват обществените места като пазари, улици и паркинги, защото "бойци на халифата ще се взривяват там, ще прегазват хората и ще им режат гърлата".
ПП: Зленоксе, да се пазиш, стой си вкъщи, избягвай пазари и молове, че световното либерално общество без тебе ще осакатее. Калко прекрасен мулти-култи свят създаде баба Мути. :)
aurissaaaaa
06-09-2017, 19:44
Превилегирования бял, средностатистически Европеец/Западняк плюе по варващината на "нецивилизования" не-европеец от спретнатата си къщурка, не умиращ от глад, нито пък с опасност да бъде взвривен от някой дрон или джихадист, докато самият европеец/западняк не разбир че самият той е причината за лайната в които сме затънали днес.
По-скоро бих гласувал за неонацисти отколкото за някой, споделящ подобно мнение.
И така да беше - все тая. Никъв проблем не бих имал с този факт.
defender
06-10-2017, 19:49
"Каквато е връзката на комунистите с бедните хора, такава е и връзката на гей парада с гейовете.
Имам много приятели гейове - нормални, умни, готини, реализирани хора. Нито един от тях не ходи на гей парад. Ходят на бизнес срещи и на научни конференции.
Тези, които ходят на гей парадите, са протестъри - с розови шапки, с бурки или с цветни знаменца, все същото. А парадът си е просто либерален пърформънс."
defender
06-11-2017, 12:24
"Ето ви една история за един нормален мъж. Такива, каквито не харесва либерална Европа и ги пуска на втора скорост.
Бил нощна смяна по време на атентата в Лондон. Видял, че терористите пробождат хора с ножове и излязъл, хлопнал единия с каквото имал под ръка - щайга. Прибрал в пекарната си няколко човека и излязъл да помага на полицията и другите хора."
http://www.informo.bg/bg/2017/06/06/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D 1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%81-%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D 1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%B3/
defender
06-11-2017, 20:36
"Не бях избран, за да продължа провалената система. Бях избран, за да я променя."
Тръмп
:)
defender
06-13-2017, 19:55
:D живеем във времената на новите болшевики
http://www.img-share.eu/f/images/370/19030486_1883825148533641_590263435833163383_n3eZX 0TW.jpg
defender
06-14-2017, 10:00
"Категорично и принципно протестираме срещу решението на ЕС. Протестираме заради натиска и желанието да ни принудят да бъдем послушни", заяви Вацлав Клаус.
Ние и в момента участваме при взимането на решения, но ние не решаваме. Пренебрегват нашият глас. Нямаме нужда и не искаме еврофондове. Дойде време да подготвим страната за напускането на ЕС."
ПП: Както са тръгнали нещата, скоро "европейския съветски съюз" ще бъде история.
anonymous908491
06-14-2017, 10:06
Шведски евродепутат: Не искаме да сме в Съединени европейски щати, работим за референдум за Швекзит
https://www.blitz.bg/obshtestvo/shvedski-evrodeputat-ne-iskame-da-sme-v-sedineni-evropeyski-shchati-rabotim-za-referendum-za-shvekzit_news521248.html
тоя много добре си го казва, тия там не са работили друго освен брюкселска хранилка и си живуркат в някъв балон
defender
06-14-2017, 13:45
"Откачалките в САЩ прекалиха!
Ненормален левичар стрелял по републикански конгресмен, ранени хора, включително полицаи."
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/14/shots-fired-republican-party-baseball-practice-near-washington/
ПП: Мисля, че Зленокса е способен на това?! хаха
anonymous908491
06-14-2017, 15:00
откачалките в краварника са в сената
събрали се 170 маймуни и решили да съдят Тръмп
понеже правил пари с руснаците
anonymous908491
06-14-2017, 18:45
Бащата на сирийчето, станало символ на страданията на Алепо, доказа лъжите на западните медии, използвали сина му за политически игри
https://www.blitz.bg/svyat/bashchata-na-siriycheto-stanalo-simvol-na-stradaniyata-na-alepo-dokaza-lzhite-na-zapadnite-medii-izpolzvali-sina-mu-za-politicheski-igri_news521458.html
мързи ме да търся оригиналната статия, ама тва са факти, които отдавна се знаят
anonymous908491
06-15-2017, 17:46
Германия и Австрия срещу САЩ заради антируските санкции
http://dnes.dir.bg/news/Germania-sanktzii-USA-rusia-avstria-krajat-zhen-potok-sasht-izbori-2016-25920554?nt=4
"Заплашването на компании в Германия, Австрия и други европейски страни с глоби на американския пазар, ако те заедно с Русия участват в газови проекти като "Северен поток-2" или ги финансират, привнася абсолютно ново и много негативно качество в европейско-американските отношения", се казва в декларацията.
В документа пише, че единствена цел на тези санкции е опит за проникването на американски втечнен газ на европейските пазари за сметка на руския природен газ. "Не можем да приемем заплахата от незаконни и екстериториални санкции срещу европейски компании", заявяват Керн и Габриел.
По-скоро бих гласувал за неонацисти отколкото за някой, споделящ подобно мнение.
И така да беше - все тая. Никъв проблем не бих имал с този факт.
https://www.goodreads.com/book/show/74737.The_Conquest_of_America
anonymous908491
06-16-2017, 21:24
Как се нарича 30 килограмово врабче ?
- Капиталист
Да, то и съпругата на Иван Владислав е поканила византийците да присъединят българските земи през 1018 г., ама дали българите са го искали, или тя го е искала е съвсем отделен въпрос.
тъй украинеца Александър дядо на 70г работил 40г в завод за нещо си там взима 3000 рубли пенсия а сина му взима 10 000 рубли заплата ама видиш ли днеска станали руснаци и дядото взима сега 100 000 рубли пенсия а сина му 200 000 рубли заплата
никой не би искал да му се случи подобно нещо нали?
кой ли би искал да му се вдигне стандарта на живот за сметка на това на х.я да вика гуй
що се отнася до либерализма демократизъма комунизъма и тн до сега в историята на човечеството не съм видял подобно нещо в нито една държава
все едно да кажа че съм негър с липса на меланин и за това съм бял :D
относно снакцийте докато бях в Русия редовно вдигахме тост за тях с онази червенокоса рускиня Дария :D (много умно момиче се оказа дай боже да има повече жени като нея)
това което убива Русия е ниската цена на петрола за това вместо да си го копат си го купуват готов от съседните на тях държави ама като гледам не са легнали да умират даже си им е много добре
основното гориво в Русия си остава водката все още
defender
06-17-2017, 11:07
"Защо все грозни жени защитават неотнети права на гейовете?"
ПП: Защо? :)
defender
06-19-2017, 10:42
Политкоректните либерални болшевики са жадни за кръв
Патологичната параноя на съвременните прогресивни либерали
https://trud.bg/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%be%d1%80%d 0%b5%d0%ba%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bb%d0%b8%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d 0%b8-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d 0%b8/
anonymous908491
06-19-2017, 16:01
Когато се правиш на мъж пред грешния мъж и последва як шамар
Россия приостановит действие меморандума с США по полетам над Сирией
https://ria.ru/syria/20170619/1496826209.html
ти вече с готовност навеждаш глава
Коалиция во главе с США решила передислоцировать свои самолеты в Сирии
https://ria.ru/syria/20170619/1496850654.html
defender
06-20-2017, 12:31
"Либерализмът след като не успя да преобрази Близкия Изток по свой образ и се провали в опитите да включи Русия в своята орбита, изглежда по същество не е способен повече да разшири границите си. Това предизвика криза на увереност в Запада, който вярва че останалата част от света един ден ще прилича на него.
Тази двойна криза на либерализма, води след себе си поне два важни урока за Запада.
Първо, това, от което либерализмът има нужда, за да успее в дългосрочен план е цялостно преосмисляне – отдалечаване от сегашния свръхматериалистичен консуматорски характер на либерализма и даване на един по-голям фокус върху човешкото достойнство, взаимните задължения и общото благо.
На второ място, либералните държави може да се наложи да се подготвят за свят, обхващащ множество застъпващи се международни зони, вместо една еднополярна международна система. По-нататъшните опити на Запада да наложи своите ценности на водещите незападни сили само ще засили антизападните гласове вътре в тези държави.
По-предпазливият и реалистичен подход е най-надеждният начин за мирен преход към един свят, в който Западът в крайна сметка вече няма да бъде идеологически или материално господстващ." ~ Професорът Джон Айкънбъри
defender
06-20-2017, 12:41
"Зелените" в ЕП искат бежанците да бъдат разселени и в Източна Европа, дори и насила
https://www.actualno.com/europe/zelenite-v-ep-iskat-bejancite-da-bydat-razseleni-v-iztochna-evropa-dori-i-nasila-news_617916.html
ПП:
"Ето ви нагледно какво представлява ,,петата колона,, на ислямизма в Европа- така наречените ,, зелени,,. Това са просто едни болшевики, които имат задачата да ислямизират Европа. Те не са забравили и болшевишките си методи, ще налагат насила на Източна Европа да приеме ислямски мигранти...."
FLEKTARN
06-22-2017, 00:46
Завоевателите използват различни пътища на контрол - както агресивна пропаганда, ислямизация, верски натиск и ограничения към свободата ни, особено свободата на речта. Сподпомагани от много по-голяма сила, подтисниците упражняват натиск, като малко са хората, които се осмеляват да кажат нещо. Ако искате да знаете истината, не я търсете в масовата медия. www.flektarn.com е новооснован новинарски уебсайт, създаден от истински патриоти, които не членуват в нито една политическа партия, и не са спонсорирани от никого. Сайтът на Флектарн е само началото. Нашата цел е да се превърнем в нещо много по-голямо, интернационално, но само с вашата помощ ще имаме шанс, и ще успеем, да изкараме всичко на открито!
defender
06-22-2017, 21:44
Откакто съм във форума стигнах до още един извод, а той е че в Шотландия също има болшевики! :)
ПП: Даже знаят да пишат на български.
anonymous908491
06-23-2017, 05:53
Завоевателите използват различни пътища на контрол - както агресивна пропаганда, ислямизация, верски натиск и ограничения към свободата ни, особено свободата на речта. Сподпомагани от много по-голяма сила, подтисниците упражняват натиск, като малко са хората, които се осмеляват да кажат нещо. Ако искате да знаете истината, не я търсете в масовата медия. www.flektarn.com е новооснован новинарски уебсайт, създаден от истински патриоти, които не членуват в нито една политическа партия, и не са спонсорирани от никого. Сайтът на Флектарн е само началото. Нашата цел е да се превърнем в нещо много по-голямо, интернационално, но само с вашата помощ ще имаме шанс, и ще успеем, да изкараме всичко на открито!
https://www.flektarn.com/zashto-nai-izvestnite-muzikanti-germania-arabi-afrikanci/
тая статия само доказва, че сте музикални инвалиди и пълни идиоти
патриоти сте, колкото са патриоти валери симеонов и каракачанов, шибани олигофрени
FlektarnCom
06-24-2017, 02:52
https://www.flektarn.com/zashto-nai-izvestnite-muzikanti-germania-arabi-afrikanci/
тая статия само доказва, че сте музикални инвалиди и пълни идиоти
патриоти сте, колкото са патриоти валери симеонов и каракачанов, шибани олигофрени
Не мисля, че сме. Командирът слуша CRO и Мартерия, а аз лично не слушам изобщо немска музика.
Благодаря все пак за коментара.
Поздрави,
Флектарн
anonymous908491
06-24-2017, 09:19
същата работа сте
симеонов се хвали с големия си патриотизъм
щото по изборите пречеше на някво бабе да влезе в България да гласува
пък вие не гледате качествата на даден продукт, а къде и от кой бил произведен
defender
06-24-2017, 21:28
"Унгарското правителство отхвърля отварянето на европейските граници, и преместването на „цели мигрантски села“ в Централна и Източна Европа.Това заяви началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан Янос Лазар.
Според него всяка страна има право да реши сама какво да се случва на територията й, както и как да живеят гражданите й.
Според унгарския представител, всяка една терористична атака, която се случи в Европа в последните години, има връзка с миграцията."
ПП:
Виктор Орбан приятелски е казал на Макарон, че западните политически елити предават европейските ценности и собствените си народи.
anonymous908491
06-25-2017, 10:14
Германия подготвя санкции против САЩ
https://www.blitz.bg/svyat/germaniya-podgotvya-sanktsii-protiv-sashch_news524248.html
четох и нещо за ударите не Израел ония ден
нали по Голанските възвишения сирийците стреляли без да искат, евреите веднага им отвърнали с огън, ама вместо да уцелят сирийските сили, те треснали ал нусра групировката
aurissaaaaa
06-25-2017, 15:04
https://euvsdisinfo.eu/
defender
06-25-2017, 17:23
"Тръмп прекъсва традицията на Клинтън и Обама и няма да празнува Рамадан в Белия дом.
Нашият човек "
FlektarnCom
06-26-2017, 04:07
същата работа сте
симеонов се хвали с големия си патриотизъм
щото по изборите пречеше на някво бабе да влезе в България да гласува
пък вие не гледате качествата на даден продукт, а къде и от кой бил произведен
Не, но ние вярваме, че германците, говорим за белите коренни германци, истинските германци, че са изключително кадърни хора, като често думата "германец" е синоним на "качество", на "инженерна мисъл", и на "върхова технология". За жалост, нещата сега са срещу тях, като единствените, които се лансират на пазара, са хора без особен талант, а това често са - имигранти, придошли отнякъде си.
defender
06-26-2017, 20:15
"Феминистките откриха решението на проблема с белия расизъм - абортирането на бели деца!
Толкова елегантно решение! Ма как не сме се сетили по-рано?"
https://medusamagazine.com/beyond-pro-choice-the-solution-to-white-supremacy-is-white-abortion
Новини от либералната психиатрия.
"Адвокате на либерализма" от някое шотландско село на брега на студения океан, ела да заседаваш, хаха
Нали осъзнаваш че може да съм либерален но също и критичен към идиотски несъбстенциозирани простотии като тази статия. Тези два аспекта не са ексклузивно уеднаквени.
FlektarnCom
06-27-2017, 02:35
Ето още за европейската демокрация:
#1 https://www.flektarn.com/imigranti-fireworks-malmo-sweden/
#2 https://www.flektarn.com/syrians-obarvat-jeni-paris/
#3 https://www.flektarn.com/germany-zabrani-svinskoto-meso/
Супер си е, к'во!
defender
06-27-2017, 11:10
Белгийците против ЕС, бежанците и мюсюлманите
Общо 64 на сто от белгийците са за прекратяване на имиграцията от мюсюлмански държави, показват данните.
https://www.24chasa.bg/novini/article/6303467
ПП: "Навсякъде е така. Ако не беше политическата диктатура, ако някой изобщо даваше глас на тези хора, това щеше да се чува от всички държави". :)
FlektarnCom
06-27-2017, 12:19
Често срещаме различни хора, и както е казано – разни хора, разни идеали! Някой път обаче те ни дразнят доста, и затова решихме да демонстрираме какво понякога казват някои крайно-леви, начинът по който се изразяват, и въобще – как мислят. Истината понякога боли, ама този път – е смешна. Защото ден без смях – е ден изгубен.
https://www.youtube.com/watch?v=3cqy10AzljE
Ето още за европейската демокрация:
#1 https://www.flektarn.com/imigranti-fireworks-malmo-sweden/
#2 https://www.flektarn.com/syrians-obarvat-jeni-paris/
#3 https://www.flektarn.com/germany-zabrani-svinskoto-meso/
Супер си е, к'во!
http://www.snopes.com/germany-bans-pork-under-sharia-law/
Какъв новинарски сайт сте като неможете да си направите елементарното проучване на фактите ами си плющите тъпата ви пропаганда навсякъде. Същият имбецилски начин на мислене имате като Ефендито, неспособно трудни гео-/политически и икономически проблеми се решават с елементарни отговори като излизане от ЕС, възвръщането на уж изгубения национален суверенитет, цялостнo спиране на имиграцията, 'елементарната' логистика с депортирането на всички имигранти или мюсюлмани та дори чернокожи... За всичко има елементарен отговор, как не сме се сетили до сега, ами тези политкоректни, бюрократични елити ни натрапчват колко сложен бил света.
Спомням си Ефенди, крещеше - "Брекзит, БРЕКЗИТ!", "Британците си върнаха суверенитета от тези тирани в Брюксел, контрол над границите, търговия с целия свят, просперитет..."
Е те, иконимиката прогнозирана да спадне с 6% до 2030, 17% по-малко сезонни работници (предимно от други държави) в агро-сектора, инфлацията скочи до близо 3%, увеличение на заплатите в застой, инвестиции в строителния сектор долу с 0.7%, индустриалния сектор долу с 0.5%, разтежа върви бавно но славно надолу... Ама нали си върнаха уж изгубеният суверенитет и могат да депортират всички мюсюлмани и чернилки...
FlektarnCom
06-27-2017, 13:01
Какъв новинарски сайт сте като неможете да си направите елементарното проучване на фактите ами си плющите тъпата ви пропаганда навсякъде. Същият имбецилски начин на мислене имате като Ефендито, неспособно трудни гео-/политически и икономически проблеми се решават с елементарни отговори като излизане от ЕС, възвръщането на уж изгубения национален суверенитет, цялостнo спиране на имиграцията, 'елементарната' логистика с депортирането на всички имигранти или мюсюлмани та дори чернокожи...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4042194/Facebook-fact-checker-arbitrate-fake-news-accused-defrauding-website-pay-prostitutes-staff-includes-escort-porn-star-Vice-Vixen-domme.html
Не бих вярвал на "оцапани" и хора, около които се въртят съмнителни дела.
FlektarnCom
06-27-2017, 13:03
Despite the numerous erroneous and propaganda news items disseminated by the mainstream media, CNN, BBC, Fox News among others, Snopes has never ‘fact-checked’ them. Snopes’ attention has always leaned toward alternative outlets.
CNN са едни от най-големите изверги, като преди 2 години докараха английското чеверме Пиърс Морган, който не спря да говори анти-гън помия, и да тропа на американската врата, искайки да бъде отнето оръжието на следващите закона граждани. Достатъчно казах.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4042194/Facebook-fact-checker-arbitrate-fake-news-accused-defrauding-website-pay-prostitutes-staff-includes-escort-porn-star-Vice-Vixen-domme.html
Не бих вярвал на "оцапани" и хора, около които се въртят съмнителни дела.
Oхохох, ако трябва да говорим за оцапани и съмнителни дела, напиши в гугъл Paul Dacre или Rupert Murdoch и делото с Мили Даулър... Като гледам си взимате инспирацията от най-долнопробните сензация-търсещи и страх-експлоатиращи таблоиди като Мейл-а и Сън, ясна е значи аджендата. Ти ако щеш си вярвай, в статията са ти линк-нали до всяка една друга новинарска статия видимо показателно че плющите лайна и пропаганда.
Колкот до Пиърс и конституционното право да носиш оръжие със себе си, от началото на 2017 до сега, над 7 хиляди са умряли в САЩ заради това право, повече загинали за 6 месец от оръжия от колкото от терористични актове в Америка за последните 20 години... Хубаво е обаче че дядо Тръмп ни пази от терористи с неговия травъл-бан :)
DoctorSatan666
06-27-2017, 14:46
Какъв новинарски сайт сте като неможете да си направите елементарното проучване на фактите ами си плющите тъпата ви пропаганда навсякъде. Същият имбецилски начин на мислене имате като Ефендито, неспособно трудни гео-/политически и икономически проблеми се решават с елементарни отговори като излизане от ЕС, възвръщането на уж изгубения национален суверенитет, цялостнo спиране на имиграцията, 'елементарната' логистика с депортирането на всички имигранти или мюсюлмани та дори чернокожи... За всичко има елементарен отговор, как не сме се сетили до сега, ами тези политкоректни, бюрократични елити ни натрапчват колко сложен бил света.
Спомням си Ефенди, крещеше - "Брекзит, БРЕКЗИТ!", "Британците си върнаха суверенитета от тези тирани в Брюксел, контрол над границите, търговия с целия свят, просперитет..."
Е те, иконимиката прогнозирана да спадне с 6% до 2030, 17% по-малко сезонни работници (предимно от други държави) в агро-сектора, инфлацията скочи до близо 3%, увеличение на заплатите в застой, инвестиции в строителния сектор долу с 0.7%, индустриалния сектор долу с 0.5%, разтежа върви бавно но славно надолу... Ама нали си върнаха уж изгубеният суверенитет и могат да депортират всички мюсюлмани и чернилки...
Тъпата пропаганда съвсем закономерно се явява след като има толкова много малоумна марксистка пропаганда. Не виждам какъв ти е проблема с такива сайтове. Всъщност е добре, ако го гледаш от перпективата колко е ефективна една пропаганда. Хитлер прави революция в тази насока, и затова целия свят скача срещу него - не заради опасността от буквално превземане на света, а чрез силата на пропагандата. Той казва че перфектната пропаганда е тази, която "говори" на всяка социална прослойка в едно общество - тоест трябва да е максимално разбираема дори и за най-глупавия човек, но в същото време да не е очевидно малоумна за интелигенцията. Само че евреите доста злоупотребиха с тая практика, като години наред хвърлят възможно най-малоумната пропаганда в мейнстрийм медиите с цел да създадат класова война, или в случая по-скоро война на идентичностите. И както в едно химично равновесия, в системата се задействат вътрешни сили противоположни на всякакво външно за системата влияние, което тласка равновесието в една или друга посока, така и съвсем естествено днес се явява едно ново политическо отношение, което отговаря на идеологичните потребности на ниските слоеве от обществото. И статуквото дори и сега прави всичко възможно да инфилтрира това политическо отношение и да го дискредитира. Така че не виждам какво ти пречи тоя сайт. Интелигенцията никога не е правила революция - тя само я запълва с подходяща идеологическа основа. Революциите винаги са се осъществявали тъкмо при навлизането на политически въпроси и проблеми в съзнанието на обикновенния човек.Не случайно и сегашната пропаганда, която промени политическата атмосфера толкова много през последните 50 години, е насочена главно към млади либерални типове, родени при възможно най-масовите и честосрещани обстоятелства. Но, същата пропаганда се оказа толкова успешна защото освен на такива невротипични индивиди, тя е насочена и към традиционно маргиналните елементи в едно общество, а именно чуждите етноси, хомосексуалисти, трансексуални и изобщо всяка аберация от стандарта, която може да се използва като оправдание че дадена група е опресирана и с това да се тласне политическата дискусия във въпроси и проблеми, чието възникване е фалшиво, а решението им е еквивалентно на това да си гониш опашката. И в тоя смисъл съм съгласен с това което казваш, че такива елементарни решения като борба срещу малцинствата и др. са напълно лишени от смисъл. Прости решения за прости умове. Уви, това е което хората искат. И това съвсем не би трябвало да изненада който и да, сериозно мислещ и наблюдаващ нещата, тъй като бясната марксистка пропаганда с години в една посока съвсем закономерно създава потребност от еднакво бясна и пошла пропаганда в другата насока.
FlektarnCom
06-27-2017, 15:48
Oхохох, ако трябва да говорим за оцапани и съмнителни дела, напиши в гугъл Paul Dacre или Rupert Murdoch и делото с Мили Даулър... Като гледам си взимате инспирацията от най-долнопробните сензация-търсещи и страх-експлоатиращи таблоиди като Мейл-а и Сън, ясна е значи аджендата. Ти ако щеш си вярвай, в статията са ти линк-нали до всяка една друга новинарска статия видимо показателно че плющите лайна и пропаганда.
Колкот до Пиърс и конституционното право да носиш оръжие със себе си, от началото на 2017 до сега, над 7 хиляди са умряли в САЩ заради това право, повече загинали за 6 месец от оръжия от колкото от терористични актове в Америка за последните 20 години... Хубаво е обаче че дядо Тръмп ни пази от терористи с неговия травъл-бан :)
Важното е, че скоро хора като теб, и хора с мнение като твоето - ще млъкват завинаги. Друго не е важно.
FlektarnCom
06-27-2017, 15:54
Ето истината за САЩ, и защо е една от най-великите държави във света.
Трима наркомана с ножове влизат да обират къща посред бял ден. Изход: фатален.
https://www.youtube.com/watch?v=nK6WYLa0oDA
Изявлението на полицията. Ето това е истинска полиция.
https://www.youtube.com/watch?v=xWRWp4F1V-k
Не очаквам роб да разбере "американската идеология", но постовете ми не са насочени към един човек, напр. някой анти-гън, а са насочени към свободните хора.
anonymous908491
06-27-2017, 16:46
Не очаквам роб да разбере "американската идеология", но постовете ми не са насочени към един човек, напр. някой анти-гън, а са насочени към свободните хора.
хахахахаха
30% от пълнолетните кравари смятат, че Слънцето се върти около Земята
основното им население е наследници на крадци, убийци, чумави, сифилистици, проститутки и всички най-гнусни отрепки живели в западния кенеф по онова време. Толкова голяма демокрация са, че ако си черен, ще те гръмнат на улицата като куче и ще им дадат медал за тва.
FlektarnCom
06-27-2017, 16:54
хахахахаха
30% от пълнолетните кравари смятат, че Слънцето се върти около Земята
основното им население е наследници на крадци, убийци, чумави, сифилистици, проститутки и всички най-гнусни отрепки живели в западния кенеф по онова време. Толкова голяма демокрация са, че ако си черен, ще те гръмнат на улицата като куче и ще им дадат медал за тва.
Това, което току що описа се отнася за Калифорния, Вашингтон, Орегън, и всички Североизточни щати.
Иди го кажи това на някой от Тексас, Уайоуминг, Луизияна и тези щати около-около, да ти се смеят.
anonymous908491
06-27-2017, 16:58
Това, което току що описа се отнася за Калифорния, Вашингтон, Орегън, и всички Североизточни щати.
Иди го кажи това на някой от Тексас, Уайоуминг, Луизияна и тези щати около-около, да ти се смеят.
Тексас са най-известни с двамата президенти Буш старши и младши, а тия двама президенти са известни с войната в Ирак, която беше началото на сегашния тероризъм и коефициента си за интелигентност. Общото IQ на двамата сладури е под 100, а е доказано, че човек с под 50 е слабоумен.
FlektarnCom
06-27-2017, 19:57
Тексас са най-известни с двамата президенти Буш старши и младши, а тия двама президенти са известни с войната в Ирак, която беше началото на сегашния тероризъм и коефициента си за интелигентност. Общото IQ на двамата сладури е под 100, а е доказано, че човек с под 50 е слабоумен.
Тексас е известен, че искат да се отделят в отделна държава, че да си извадиш оръжие не ти трябва дори и бекграунд чек, а купуваш все едно е сладолед - на момента; и също имат смешен брой престъпления.
anonymous908491
06-27-2017, 20:47
и като си вземеш желязо топките ли ще ти пораснат
25 годишен оръфляк, през живота си не си вдигал нещо по-тежко от уй
FlektarnCom
06-27-2017, 23:16
и като си вземеш желязо топките ли ще ти пораснат
25 годишен оръфляк, през живота си не си вдигал нещо по-тежко от уй
Помага, налей си. Имаш нужда.
https://s3.postimg.org/7li5i6c8z/water_1.png
FlektarnCom
06-28-2017, 01:47
Бежанец от африкански произход спи в центъра на София до някакъв хотел, мисля, че до хотел България беше. Снимката я свалих лично от фейсбук групата "Забелязано в София" преди около 2 седмици - тоест прясна, прясна е!
Мога да кажа едно - недопустимо! Не само, че е грозно, показва липса на каквато и да е култура, но и никой турист не би се върнал или инвестирал в София след подобна отвратителна гледка! И добре си е легнал върху малкото цветенца, които вече ни останаха; смачкай ги, защо не!
Бежанци викаш?
https://s3.postimg.org/lyb6qktk3/18664521_1865982457060726_7928007748450172700_n.jp g
defender
06-28-2017, 11:59
''У нас няма никаква бежанска вълна, тъй като в нея няма бежанци, а нелегални криминални престъпници, нека граничарите да си вършат работата!''
FlektarnCom
06-28-2017, 13:02
''У нас няма никаква бежанска вълна, тъй като в нея няма бежанци, а нелегални криминални престъпници, нека граничарите да си вършат работата!''
Не граничарите. Трябват още частни патрули и да се удари едно рамо на организации като Войнски съюз Васил Левски и БНО Шипка.
anonymous908491
06-28-2017, 16:17
Не граничарите. Трябват още частни патрули и да се удари едно рамо на организации като Войнски съюз Васил Левски и БНО Шипка.
хохохох
и си дойдохме на думата
под едно рамо разбираш кинти
то "патриотите" тва разбират като поискат помощ
май от Симеонов и Каракачанов взимате бизнес съвети
aurissaaaaa
06-28-2017, 18:15
http://keithhennessey.com/2013/04/24/smarter/
FlektarnCom
06-28-2017, 20:24
хохохох
и си дойдохме на думата
под едно рамо разбираш кинти
то "патриотите" тва разбират като поискат помощ
май от Симеонов и Каракачанов взимате бизнес съвети
Не всеки има печатница за пари в двора си на село, като теб например.
anonymous908491
06-28-2017, 20:50
Не всеки има печатница за пари в двора си на село, като теб например.
имам и свинарник в дворът ми, доста твои роднини съм настанил в него
имам и свинарник в дворът ми, доста твои роднини съм настанил в негоПапи много си се озлобил напоследък!
Пак ли си прекалил със секса :razz: ?!
FlektarnCom
06-28-2017, 22:41
Папи много си се озлобил напоследък!
Пак ли си прекалил със секса :razz: ?!
Не си на прав път, затова ще те насоча. Някои хора не виждат секс никога. Но искат. И в същото време са спряли мастурбацията. Проблем.
defender
06-30-2017, 10:16
"Колкото ПОВЕЧЕ комунизъм има в главата ти, толкова повече антикомунизъм има в активизма ти."
ПП: За един "адвокат на либерализма" питам.
anonymous908491
06-30-2017, 17:00
http://www.dw.com/bg/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D 0%B8%D1%82%D0%B5/a-39348096
чудя се коя ще е следващата цел за бум в европата
Не си на прав път, затова ще те насоча. Някои хора не виждат секс никога. Но искат. И в същото време са спряли мастурбацията. Проблем.Това беше сарказъм, но нищо. Друг път ще пиша когато употребявам сарказъм, за да се сещат всички :)!
"Колкото ПОВЕЧЕ комунизъм има в главата ти, толкова повече антикомунизъм има в активизма ти."
ПП: За един "адвокат на либерализма" питам.
Ефенди, ето ти един елементарен принцип над който може да поразмишляваш. Колкото повече равенство - тъй нареченото "equality", в какъвто и да е аспект дали то икономически, социално, граждански/човешки права - има в едно общество и между масите, толкова по-малко свобода - "liberty" - имаш не само като индивид но и като общество, което е и проблема на комунизма. Тоест едното е пропорционално на другото. Колкото повече "liberty" има в едно общество толкова по-голямо ще бъде неравенството измежду масите - проблемът на нео-либералният капитализм. Та, няма утопия. Виж, ако мислиш че съм Марксист, по-скоро клонея към Тони Блейр и Антъни Гиденс, ако знаеш що е тва "third way politics".
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4655610/Active-shooter-guns-2-Bronx-hospital.html
Най-най-най ама най-великата а? :D :D :D
defender
07-02-2017, 19:49
Зленоксе, да не си решил да ставаш политик? Не мога да повярва;, че някакво тинейджърче, като тебе е толкова политически компетентно и грамотно. Сигурно още от малки ви готвят за властта? :)
Вече, като се появи някакъв нов млад министър (завършил образование в Шотландия), дето никой не е чувал за него преди това, и изведнъж го правят министър, винаги ще имам съмнение, че това си ти. хихи.
defender
07-03-2017, 12:16
"За тези, които не знаят: всичките 8 депутати мюсюлмани в Германия са гласували в подкрепа на легализирането на еднополовите бракове.
Това показва само какъв политически тюрлю гювеч са забъркали либералите и как експлоатират идеите и вярванията на хората"
anonymous908491
07-03-2017, 18:45
в Германия вече има джамия, я която пускат жени и отслужват жени
или както там се нарича мюсюлманското пеене
еднополовите бракове са дреболия, щото засягат главно другите религии
defender
07-03-2017, 20:19
в Германия вече има джамия, я която пускат жени и отслужват жени
или както там се нарича мюсюлманското пеене
еднополовите бракове са дреболия, щото засягат главно другите религии
Според мен, за тази либерална гавра с исляма, сега Аллах трябва да се разгневи и да превърне Джермънито в шериатски халифат, а баба Мути в сексуална робиня на великия бъдещ падишах от Корана, Мехди. Ще гледам с интерес събитията в близкото бъдеще.
https://www.google.co.uk/amp/www.politico.eu/article/eu-and-japan-negotiators-seal-trade-agreement/amp/
СЕТА, та сега и Япония. Ефенди ако може да ми напомниш за скалъпените аргументи на Британците от икономическа и политическа гледна точка че били по-добре извън ЕС и единичният пазар? 50+ Trade agreements между ЕС и останалата част от света. Хубаво е да се знае че Британското правителство е поне достатъчно компетентно да ги навърже тези 50+ сделки в рамките на следващите 50/60 години, когато икономиката ще е изяла к**а, и репутацията им като глобален лидер на политическата сцена ерозирала.
defender
07-06-2017, 15:15
Ефенди ако може да ми напомниш за скалъпените аргументи на Британците от икономическа и политическа гледна точка че били по-добре извън ЕС и единичният пазар?
Доколкото знам, британците няма да излязат извън глобалния пазар, те искат да излязат извън политическия-идеологически диктат на ЕС, а пазара е нещо съвсем друго.
defender
07-06-2017, 15:18
"Невероятна реч на Тръмп пред хиляди негови поддръжници в центъра на Варшава:
"Ще укрепваме НАТО в отговор на дестабилизиращите действия на Русия; Източна Европа никога повече няма да бъде заложник на един монополист-доставчик на газ. Този континент вече не е заплашен от комунизма, но сега има други заплахи за сигурността - ще се изправим срещу тях и ще победим; Западът никога няма да бъде разрушен, нашите ценности ще надделеят, нашите хора ще се замогват и нашата цивилизация ще триумфира."
И на тоя фон група ляво-либерални имбецили стоеше с плакатчета "Тръмп е в малкия джоб на Путин!" :)
defender
07-07-2017, 22:33
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19665262_1578144645550948_927326137202850094_n.jpg ?oh=930019c42344d607c644e6ce07e4d047&oe=59CF8C7F
ПП: Така изглежда краят на глобализмът на срещата на Г20
Зленоксчето да почва да си бърше сополите. :)
Писна ми, бе, писна ми!
Заради тази тъпа демокрация сега сме в това положение и страната ни е изправена на ръба на икономическа и демографска криза! Заради нея храните ни вече са пълни с набухватели и ГМО-та. Заради нея вече не може да се излиза след залез слънце, заради страха да не бъдеш нападнат от банда ненормалници, които скитат по улиците. Заради нея София е пълна с араби и всякакви забулени мюсюлманки. Заради нея родителите ми работят до скапване за някакви жълти стотинки.
Писна ми, бе, писна ми! :cry: :cry: :cry:
ةتشضل انزفث
07-08-2017, 13:43
И какво като е пълно , аз и семейството ми сме араби също и живеем в близост до Лъвов мост , Женски пазар и тн и мога да ви уверя че няма никаква опасност за който и да е. Някои не говорят български , но пак са добри хора като цяло. Да не би ултрасите и скинарите които бият беззащитни хора са по-добри ??
defender
07-08-2017, 14:09
И какво като е пълно , аз и семейството ми сме араби също и живеем в близост до Лъвов мост , Женски пазар и тн и мога да ви уверя че няма никаква опасност за който и да е. Някои не говорят български , но пак са добри хора като цяло. Да не би ултрасите и скинарите които бият беззащитни хора са по-добри ??
Ти и още двама-трима не сте представителна извадка. Около 90% от тероризма в света е дело на мюсюлмани.
Аз нямам проблем с арабите, проблема е в завоевателната им религия. Не е ли в основите на Корана, как щял да падне кръста и да се установи някакъв световен халифат, социалистически рай или нещо подобно. Либерали + комунисти + страните под шериат + комунистическия Китай - и ето ти светове социализъм.
ةتشضل انزفث
07-08-2017, 15:28
В Корана не пише нищо такова , това са лъжи и измислици на ония психопати за да убиват невинни хора. Те нямат нищо общо с нас.
Проблема е в това , че обществото тормози и дискриминира мюсюлманите които искат да се интегрират и са свестни , а другите които се наричат такива не им се казва нищо. Замислете се дали това което казвам не е така , и дали това не е стимул на онези убиици да използват това като мотив за целите си.
FlektarnCom
07-08-2017, 18:21
Аз и хората около мен, и повечето от българите - сигурен съм, че нямаме против арабите! Но имаме против арабите, които показват къде стои лоялността им! Араби като теб добре показват кое слагат на първо място!
Виж си никнейма! Арабските символи доказват теорията ми - Арабският полуостров пред България, и арабският език пред българския!
Аз казвам не!
ةتشضل انزفث
07-08-2017, 19:55
Аз и хората около мен, и повечето от българите - сигурен съм, че нямаме против арабите! Но имаме против арабите, които показват къде стои лоялността им! Араби като теб добре показват кое слагат на първо място!
Виж си никнейма! Арабските символи доказват теорията ми - Арабският полуостров пред България, и арабският език пред българския!
Аз казвам не!
Чакай ние не ви превземаме. Не е ли по-важно какъв ти се чувстваш , дори и да си единствения българин ти трябва да си горд от това което си и както се чувстваш , а не колко ще бъдете. На мене лично ми е все тая дали ще стане халифат или не , както и дали ще съм единствения мюсюлманин или ще сме много , в една държава живеем не сме в миналия век да се определяме и мразим по религия , етнос и народност. Това правило важи за всички , дори и за мене самия !
Ти и още двама-трима не сте представителна извадка. Около 90% от тероризма в света е дело на мюсюлмани.
Аз нямам проблем с арабите, проблема е в завоевателната им религия. Не е ли в основите на Корана, как щял да падне кръста и да се установи някакъв световен халифат, социалистически рай или нещо подобно. Либерали + комунисти + страните под шериат + комунистическия Китай - и ето ти светове социализъм.
Ох... "Не съм расист или пък ксенофоб, просто мразя негрите, черната мърша и висчко което не е бяло, християнско и далечно от културният ми стереотип!". Нямал проблем той с арабите но пък иначе спами как ни заливали с бежанци и терористи. Нямал проблем с арабите той, но пък за това повечето му постове слагат терористи и етничност, под общ знаменател. През 70/80/90-те когато повечето терористични актове в Европа бяха от страна на бяли хрситияни и сепратисти от Испания, Италия, Ирландия, Великобритания даже и Германия, според теб трябва ли и тях да ги слагаме под един общ репрезентивен знаменател на християнската религия? Разбира се има и трябва да има място за реформация в религията, както и християнството мина и продължава да минава през реформации като религия. Да ти дам още един показател колко си наивен, с откриването на Америка от Колумб, в началото на 15-ти век е остановено че популацията на западна и южна Америка е била около 80 милиона (400 милиона световна популация). До средата на 16-ти век, от тези 80 милиона остатака е 10. Или погледнато под друг ъгъл, в навечерието на завоеваването на Ацтеките, популацията на Мексико е 25 милиона, за 100 години е намалена до 1. 70-милионен геноцид в името на "цивилизоването" на "варвари" и "религиозно християнко просвещение". Хитлер пасти да яде. Казвал съм ти стотици пъти, замисли се защо има ислямски джихадизм/тероризм; гео-/политически, икономически, социално-икономически, "демократични" проблеми за последните 40 години.
Ефенди, социализма е икономическа преразпределителна система, комунизма от друга страна е екстрамната смесица от икономика и политика (два аспекта/системи). Социализма не отхвърля капитализма. Както виждаш Скандинавците са социалисти, но пък са и либерали и капиталисти. Дженерал Мотърс продаде повече коли в Китай, отколкото в САЩ през първата половина на 2010 г. като за пример, а Китай вече представлява една четвърт от продажбите на компанията в световен мащаб. Това изглежда много като капитализъм за страна, която се представя за комунистическа. След края на Културната революция през 1976 г. Китай изостави всички принципи на класическия марксизъм, включително колективната собственост върху средствата за производство. Днес почти всичко е поне частично приватизирано. Авторитарна държава? Да. Комунистическа? Едва ли. Дори, Ефенди, дори всеки консервативен/регресивен политик и партия приемат социализма под една или друга форма/полици/закони. Дори даже и в либерална, анти-welfare state Америка, където дядо тръмп спря кранчето за осигуровки на 20 милиона финансово неспособни да си закупят insurance от частният сектор.
Виж бях се зачел вчера, та какъв хубав цитат намерих, баш като за теб:
"The man who finds his country sweet is only a raw beginner; the man of whom each country is as his own is already strong; but only the man for whom the whole world is as a foreign country is perfect". - Hugh of Saint Victor.
От антропологична гледан точка има много поуки за такива като теб.
A на такива "патр-идиоти" като Флектарн, стимула за мислене - или тръмп манталитет, е добре пояснен от този репортер:
https://www.youtube.com/watch?v=OxeiORNjjeA
"Donald Trump is a man who craves power because it burnishes his celebrity. To be constantly talking and talked about is all that really matters and there is no value placed on the meaning of words. So what's said one day, can be discarded the next."
defender
07-10-2017, 20:54
"The man who finds his country sweet is only a raw beginner; the man of whom each country is as his own is already strong; but only the man for whom the whole world is as a foreign country is perfect". - Hugh of Saint Victor.
Има истина в това, но от друга страна глобализацията преобразува народите в безлична хомогенна маса, удобна за икономическите интереси на една анонимна олигархия.
Мразя хората, когато порастват, защото се самозабравят и започват да обръщат внимание на не това, което трябва и забравят да живеят!
ТЪЖНО!
Ей такова! Нали знаеш, че една птичка пролет не прави! Знам, че и сред арабите има свестни хора, но аз ти говоря за болшинството такива. :) Вече не е безопасно да се замръква по улиците на големите градове, защото не знаеш откъде кой може да те нападне. :cry:
Заради тези хора, аз трябва да се ограничавам от разходки! Въпреки, че Берковица е малко градче и не може да се сравнява с големите български градове от сорта на София, Пловдив, Варна и Бургас, пак си имам едно наум.
ةتشضل انزفث
07-12-2017, 13:33
Ей такова! Нали знаеш, че една птичка пролет не прави! Знам, че и сред арабите има свестни хора, но аз ти говоря за болшинството такива. :) Вече не е безопасно да се замръква по улиците на големите градове, защото не знаеш откъде кой може да те нападне. :cry:
Заради тези хора, аз трябва да се ограничавам от разходки! Въпреки, че Берковица е малко градче и не може да се сравнява с големите български градове от сорта на София, Пловдив, Варна и Бургас, пак си имам едно наум.
Аз лично цяла нощ си обикалям с приятелите из София и досега нищо не се е случило , говоря ти за центъра по-конкретно.
Всеки трябва да си има едно наум , аз имам за всяко нещо такъв инстинкт.
defender
07-12-2017, 14:48
....
Защо бежанците мюсюлмани не искат да спазват законите на държавите, които са ги приели, а често създават зони на шериат, в които спазват някакви техни си обществени правила, но и ги налагат на местните. Имаше такива случаи във Франция, Германия, Англия - например, бяха отцепили зона от града, където са се настанили, и там всеки минаващ трябваше да спазва техните наложени правила, жените нямаха право да ходят на кафе и някакви такива, даже си бяха създали шериатска полиция. :)
ПП: Ти като един интелигентен, цивилизован арабин кажи, това нормално ли е?
Аз лично цяла нощ си обикалям с приятелите из София и досега нищо не се е случило , говоря ти за центъра по-конкретно.
Всеки трябва да си има едно наум , аз имам за всяко нещо такъв инстинкт.
А аз лично съм чувал две истории от потърпевши мои познати момичета, който са били на косъм от изнасилване от разни амуджи посред София...
Нямам абсолютно нищо против българските мюсюлмани, защото в 99% от случаите си съжителстват съвсем нормално с останалите хора, но камиларите, които идват се опитват да си налагат техните обичаи и закони, което не намирам за ок.
ةتشضل انزفث
07-12-2017, 20:58
Защо бежанците мюсюлмани не искат да спазват законите на държавите, които са ги приели, а често създават зони на шериат, в които спазват някакви техни си обществени правила, но и ги налагат на местните. Имаше такива случаи във Франция, Германия, Англия - например, бяха отцепили зона от града, където са се настанили, и там всеки минаващ трябваше да спазва техните наложени правила, жените нямаха право да ходят на кафе и някакви такива, даже си бяха създали шериатска полиция. :)
ПП: Ти като един интелигентен, цивилизован арабин кажи, това нормално ли е?
Ами честно казано , ако не вредят на никого защо да не е нормално ? Дори в цивилизованите арабски държави като Дубай. Това , че дадена общност живее другаде означава че няма право да изповядва и споделя своите ценности ли ? Пък и именно заради това е в ОТЦЕПЕН от тях район да могат на спокойствие да споделят своите ценности и да не вредят на никого.
ةتشضل انزفث
07-12-2017, 21:02
А аз лично съм чувал две истории от потърпевши мои познати момичета, който са били на косъм от изнасилване от разни амуджи посред София...
Нямам абсолютно нищо против българските мюсюлмани, защото в 99% от случаите си съжителстват съвсем нормално с останалите хора, но камиларите, които идват се опитват да си налагат техните обичаи и закони, което не намирам за ок.
Добре че са се спасили , пък и скандали и побоища е имало даже и между мигранти така че никой не е застрахован , дори аз като нищо мога да се спречкам със някой мой сънародник , разбирайте го все едно българи да се сбият някъде в чужда страна където и двамата са там . Не отричам че няма откачалки било то от какъвто и да е произход
Когато според "техните вярвания и обичаи" жените са безправни и могат да ги правят, каквото си искат, не, нямат право да ги изповядват тук. Тук има едни закони и те (трябва да) важат за всички, независимо от къде са дошли и какви вярвания имат. Няма такива филми да ми дойдеш с камилата и да си основеш селище с твои правила тук. Не би трябвало и да се допускат "бежанци", които са боеспособни мъже. Едно на ръка, че са опасни и второ, че е по-добре да си стоят и да си пазят тяхната земя, вместо да идват за нашата.
ةتشضل انزفث
07-13-2017, 11:03
C pиск да ме разберете погрешно като гледам сега България тя отдавна вече е превзета от политици , мутри мафиоти така че за терористите няма да остане място просто :D
defender
07-13-2017, 14:31
Имам няколко приятели турци във фейса и забелязвам, че направо боготворят пашата Реджеп Ердоган. Луда работа. :)
Сигурно очакват да възкреси османската империя. :)
C pиск да ме разберете погрешно като гледам сега България тя отдавна вече е превзета от политици , мутри мафиоти така че за терористите няма да остане място просто :D
Остави ти политиците и мутрите... Не става въпрос и за терористи дори... Маймуните, които идват тук просто намират за нормално да бият и насилват жени, особено „неверници”, което хич не ми харесва. Не може да дойда у вас, да насиля сестра ти, да те наритам, щото си ми се изпречил и да те нарека неадекватен, щото не ме искаш у вас...
ةتشضل انزفث
07-13-2017, 18:39
Остави ти политиците и мутрите... Не става въпрос и за терористи дори... Маймуните, които идват тук просто намират за нормално да бият и насилват жени, особено „неверници”, което хич не ми харесва. Не може да дойда у вас, да насиля сестра ти, да те наритам, щото си ми се изпречил и да те нарека неадекватен, щото не ме искаш у вас...
Всякакви ги има , вече съм го казвал. Ние наистина си държите на честта и хората , единни сме. Не като някой български индивиди които като стане нещо те оставят сам да се оправяш и се разбягват , и в същото време да казват че винаги ще са до теб същото е и с много работи...
Уверявам те че сред нас може да има всякакви , но никога арабин няма да те предаде и да ти прави мръсно зад гърба , такъв ни е инстинкта просто.
Не ми обяснявай глупости. Има разлика между „арабин”, който е роден и израстнал тук и камилар, който до вчера е трепал жени с камъни на площада. Много пъти съм казвал, че нямам против българските мюсулмани, били те „турци” или „араби”. Имал съм приятели български турци, от които нищо лошо не съм видял. Ходил съм и из Родопите, където просто няма да те оставят на улицата да спиш, ако замръкнеш. Нямам против религията като такава(същата простотия като всяка религия), проблемът ми е с разбиранията и възпитанието на идващите от близкият изток.
Не ми обяснявай глупости. Има разлика между „арабин”, който е роден и израстнал тук и камилар, който до вчера е трепал жени с камъни на площада. Много пъти съм казвал, че нямам против българските мюсулмани, били те „турци” или „араби”. Имал съм приятели български турци, от които нищо лошо не съм видял. Ходил съм и из Родопите, където просто няма да те оставят на улицата да спиш, ако замръкнеш. Нямам против религията като такава(същата простотия като всяка религия), проблемът ми е с разбиранията и възпитанието на идващите от близкият изток.
повечето атентатори са родени в ервопа и цял живот са живели там
що се отнася до останалото аман от ервопейски лигавщини
врага ни е пред портата ние сме тръгнали да ги толерираме
Къде прочете да говоря за атентатори? Там е съвсем друга бира... Намират някой с лабилна психика и му промиват мозъка. Същото могат да го направят с всеки.
ةتشضل انزفث
07-13-2017, 19:08
С моето семейство сме от арабска държава , цял живот сме живели там. Аз също спадам към "камиларите" в България сме от 2013 и мога да кажа че бързо научих български , само акцента ми е по-различен като го говоря. Затова се дразня като всеки втори непознат ме запита: -" ама ти защо говориш така странно " :D :D :D
Ами честно казано , ако не вредят на никого защо да не е нормално ? Ако не спазват законите и правата на човека в държавата в която пребивават - тогава не е нормално!
Това , че дадена общност живее другаде означава че няма право да изповядва и споделя своите ценности ли ?Дотолкова доколкото не нарушава законите, правата и интересите на местното население!
Пък и именно заради това е в ОТЦЕПЕН от тях район да могат на спокойствие да споделят своите ценности и да не вредят на никого."Отцепване" на район в/от друга държава е завзвемане! Не можеш да ходиш в друга държава и да "отцепваш" квартали и градове! Това е равносилно на военна агресия, която следва да бъде отблъсната, а виновните наказани/депортирани! Всяка държава има правото да охранява границите, законите и територията си!
Няма такива филми да ми дойдеш с камилата и да си основеш селище с твои правила тук.Точно така!
...по-добре да си стоят и да си пазят тяхната земя, вместо да идват за нашата.Те не бягат, а атакуват и завземат Европа!
Сигурно очакват да възкреси османската империя. :)Ердоган точно това се опитва да прави!
...в България сме от 2013 и мога да кажа че бързо научих български , само акцента ми е по-различен като го говоря.Поздравления и уважение :) ! Пишеш доста правилно и почти без грешки - много по-добре от доста българи!
ةتشضل انزفث
07-13-2017, 20:03
Е вие сега гоните ли ме последно :D :D :D :D
Е вие сега гоните ли ме последно :D :D :D :DНе, стига да спазваш законите и да уважаваш културата на местното население :) .
ةتشضل انزفث
07-13-2017, 20:23
Аз нямаше да искам да живея тук за постоянно , ако не ги спазвах :) иначе в Мюнхен за кратко съм живял , но България си ни харесва и смятаме да живеем за постоянно
defender
07-13-2017, 20:32
Ердоган точно това се опитва да прави!
Това е невъзможно, защото НАТО (демек Ауриса и Дарки), пазят клета майка България. :) Спокоен съм!
Къде прочете да говоря за атентатори? Там е съвсем друга бира... Намират някой с лабилна психика и му промиват мозъка. Същото могат да го направят с всеки.
няма нужда да му промиват мозъка те са си такива
Ердоган точно това се опитва да прави!
Той няма да направи нищо преди да се консултира с теб, не бери грижа.
golemiq_korab_minava
08-07-2017, 18:21
Той няма да направи нищо преди да се консултира с теб, не бери грижа.
Ердоган няма да направи нищо преди да не се консулитира с Тръмп Путин и Меркел. - 3
IlianUSA2002
08-08-2017, 03:48
МАНЕТЕ ГО ТОЯ ТРЪМП БЕ! СЪСИПВА НИ ДЕМОКРАЦИЯТА! КАК МОЖАХА ДА ГО ИЗБЕРАТ!
https://twitter.com/dubsteppenwolf/status/895426945667571712
golemiq_korab_minava
08-12-2017, 14:08
Въпросите, който сега си задавам.
Издържат ли нервите на всеки захванал се с реална политика?
И защо започвам да преминавам на детски книжки?
Във втори курс ходих на хомеопат. От една лаймска. Аз тогава писах на модератора - котката, мисля.
Като казах на хомеопата, че много мисля за политика и се депресирам за бъдещето, той ме излгеда страшно. Помислих си, че си казва, че политиката е мръсно нещо и не оправя нищо.
Големият въпрос е как от една страна да можеш да предотвратиш смъртта на милиони, когато ТИ сам не се влияеш от тази мъка, а от друга страна да запазиш доброто в себе си?
Zlennox
Ти какво мислиш?
defender
08-13-2017, 19:26
Германско семейство емигрира в Русия, заради мигрантите от Близкия изток
http://bgjournal.info/germansko-semeystvo-emigrira-v-rusiya-zaradi-migrantite-ot-blizkiya-iztok/
Въпросите, който сега си задавам.
Издържат ли нервите на всеки захванал се с реална политика?
И защо започвам да преминавам на детски книжки?
Във втори курс ходих на хомеопат. От една лаймска. Аз тогава писах на модератора - котката, мисля.
Като казах на хомеопата, че много мисля за политика и се депресирам за бъдещето, той ме излгеда страшно. Помислих си, че си казва, че политиката е мръсно нещо и не оправя нищо.
Големият въпрос е как от една страна да можеш да предотвратиш смъртта на милиони, когато ТИ сам не се влияеш от тази мъка, а от друга страна да запазиш доброто в себе си?
Zlennox
Ти какво мислиш?
Препоръчвам ти да започнеш да гледаш "House of Cards", може да си направиш една реална представа каква е задкулисната политика която не се показва пред медии и обществото. Ако си се наел сериозно с политика няма как да не ти издържат нервите, може да ти се опънат но ако ти харесва това с което се занимваш няма как да те откаже първото или второто препятсвие.
А останалото е въпрос на идеология и разбирането на човешката природа. Ако мислиш че сам по-себе си не се влиеш от мъката на другите, стани консервативен нео-либерал, остави пазара да оправи неравенството измежду обществото и те така... Виж пак може да си добър без да си или да се влиеш от мъката на други. По-голям смисъл мисля че има в това да има "Equality of opportunity" а не "Equality of outcome", което до няква степен е и проблема на социализма, и проблем на Комунизма. Имаш ли дух и желание да изкрапаш от дъното - с помощ от държавата в това да имаш голям избор от възможности за развитие, винаги ще има как да си оправиш благополучието. Вече как сам фасилитираш тези възможности е до теб. Че то ако всички бяхме равни в сички аспекти в живота и обществото, без социална йерархия и класи, без страдание и неравенство, какъв е смисъла на политиката, та камоли на живота?
golemiq_korab_minava
08-14-2017, 09:38
Задколисието го знам. То не е само в политиката. Всеки има маска, дори ти.
Не, аз съм чувствителен за тези неща.
Гледай филмът - Цар на Войната. Не че показва и 1 процент от истината.
Доктор Сатан пишеше същото. Че без социални класи, страдание и неравенство нямало да има смисъл от живота. Той пък от къде знае какъв е смисъла на живота?
За да има някакво развитие, човечеството трябва да прескочи еволюционен праг в разбиранието си, между отношенията на хората.
Има още един филм.
Ако си го гледал.
За един влак с вечен двигател, в който бяха подредени класите. Най-в задния вагон бяха най-големите мизерници. В средата бяха служители, по-напред, доктори, учени, след това генерали, бурджуази, развратници. В пред последната кабина бяха РАЗВРАТНИЦИТЕ. И машинистът, който управляваше влака беше сам.
Между машиниста и първия вагон имаше винаги скрит контакт. Между двама. Извършваше се манипулация. Другите не знаеха какво има отпред. Държаха се в невидение. За да са по-щастливи.
1 човек обаче успя да пребори всички вагони, всички войници. Осъзна, че първа класа използва за слуги работниците, за да оцелява. Взриви влакът. И оцеляха две деца, за които се появи лъч надежда за ново начало в ледената пустиня.
Има и други филми има.
Например 10 000 години преди новата ера е интересен.
Повтаря се сценария. Защото като че ли не можем да си представим какво вечността.
Виж, има смисъл в това да се облекчи бедноста, ерадикира мизерноста и да се предостави на обществото един нормален и адекватен начин на живот с добър стандард, в който всеки има възможноста да се реализира към това което иска и да се надгражда към това с една здравословна компетиция. Това не значи ердикирането на класовата система или страданието. Не значи и че всички трябва да сме финансово и икономически на едно ниво. Ако погледнеш социализма в скандинавските държави, това е смесица от една адекватна социално/икономическа редистрибутивна система, където социалните аспекти са подчертани но в смесица с нео-либерален пазарен подход. Да, по-равни са като общество, но пък и много по-богати. В системата която живеем, богатство и капитал не се агрегира с комунизъм, равенство и без компетиция.
Както казах, може да облекчиш бедността и страданието, но неможеш да го ерадикираш. Дори и в най богатите държави има страдание и мизерност, както и най-равните общества.
Представи си че живеехме в една утопия. Никакво страдание; няма класова система и йерархия; няма богати и бедни; всички споделяме едно икономическо ниво; всеки е максимално щастлив;всеки има достъп до всичко и всеки, по всякое време на денонощието. Би ли живял в такъв стерилен свят? Принципно без собствена воля, без себеактуализация, без никакви аспирации за постигането на нещо, защото самата система е преърнала това нещо в стока за широко потребеление от всекиго и като знаеш че няма как да си нещо повече от това защото така ти е затвърдено от утопичната ти система на абсолютно равенство, къде, в този случей е компетицията и жаждата за живот?
golemiq_korab_minava
08-14-2017, 13:00
По-прости думи, моля. Не чета много.
И да, и не.
В Скандинавските държави самоубийствата са най-много. Добре, че ме подсети за тях.. Там освен всичко - много работят. И много малко слънце виждат. В Автрия имаше една стена, известа на богатите адвокати, бизнесмени и министри, които са се хвърляли от нея.
Замислям се, но.. Да. Бих живял в такъв свят. Бих живял в свят, в който хората имат достъп до всичко, да са равни. Да работят, всеки му според възможностите, НО с ясната осъзнатост на индивидуалната и групова обвързаност. С яснота във вярата, в развитието, в пътя. На там трябва да се стремим. В противен случай какво правим? Колко години живеем? Един от сравнително ''умните'' ми колеги в университета, когато му казах, че и много богати (средно богати) , които използват парите си за глупости и глезотии - умират сравнително рано. . Та , той ме обвини с думи - ''да не съм изпитвал бил омраза, как можело да съм таил таква завист, сериозно ли съм го мислил това, искал съм смъртта им ли? '' И аз млъкнах! Как да му обясня, че въобще нищо такова съм нямал предвид? И малко по-късно ми се оплкава - лесно ми било, той щял да пътува 2 часа с рейса, а аз ще се прибирам по-наблизо. И много трудно се пътува с автобуса. Е, трудно е.. Не е лесно..
aurissaaaaa
08-14-2017, 21:00
https://jakubmarian.com/wp-content/uploads/2016/09/suicides-europe.jpg
http://stats.oecd.org/index.aspx?DataSetCode=ANHRS - както виждаш германците и скандинавците работят най-малко от европейските народи
defender
08-15-2017, 15:00
Неочаквано в Антарктика откриха над 90 нови вулкана
http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Neochakvano-v-Antarktika-otkriha-nad-90-novi-vulkana_91111.html
ПП: "Но пък левите либерални медии казват, че глобалното затопляне било само заради хората и науката се е произнесла по въпроса веднъж завинаги!" :D
defender
08-15-2017, 20:54
"Глобалното затопляне в Арктика и Антарктида, откакто има реални измервания (1920 / 1957 г. съответно) - всеки да си прави изводите сам" :)
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20799982_1629727017051325_3933032210524192445_n.jp g?oh=1439cf274498c0474428dcf06025c64f&oe=5A2CB982
Ти какъв трол си... :) Няква малкa фундаментална представа за геология имаш ли? Погледни y-axis и виж какво ти пише - аномалия. Сега погледни назад към 1957 и сравни аномалиите от тогава с днешните. Минусовите аномалии стават по-редки и по-ниски за разлика от плюсовите. Същият сайт, малко по-надолу от тази графа ти пише че реално затопляне на полюсите има, дори е субстанционизирано с още графи.
Глобалните температури не се измерват само по-информация за полюсите ако не си наясно, океаните също се затоплят, както и количество други фактори по-които се остановяват тези неща, Ефенди. Погледни промените в климата преди и след индустриалната револуция и ще видиш че "левите либерални медии" които няма нищо общо с научните факти, казват истината. Как искаш господ да те опази теб и нас като цивилизация като такива наивни и примитивни същества като теб и Тръмп се вкарват в конспиративни теории без никаква база факти, та дори дядо тръмп ги изкара от Парижкия договор.
https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/
https://climate.nasa.gov/evidence/
golemiq_korab_minava
08-17-2017, 17:07
Противореча си с предишното си АЗ..
Но, ако заселем африканци от Нигерия и Судан в Европа, може би Европа ще стане по приветливо място.
Тези хора като че ли са по-човеколюбиви и свободолюбиви и природолюбиви..
Не сте ли гледали някои филми? Стига да не се остават права на някои вождове..
Пак трудна работа.
defender
08-21-2017, 14:01
"Немски учени, социални инжинери, разработват психогенни стратегии за любов към мигрантите.
Те установили, че прилагането на окситоцин при хората повишава доброжелателността им към мигрантите. Но не и при хората, които имат негативно отношение към мигрантите. На последните влияело само "притискане от другите хора". А най-добри резултати давало дрогирането с окситоцин и въздействието от други хора. Така всички щели да заобичат мигрантите и да ги интегрират в западното общество.
Както казах, първо се втрещих. После се сетих, че тези хора са правили експерименти с живи хора и са убили милиони в газови камери. Болна нация."
ПП: "Болен" шотландси либерал :D
golemiq_korab_minava
08-21-2017, 18:35
Факторите са безкрайно много. Силите, които взаимодействат върху отделните елементи в системата са хиляди, скоростта им е различна, а математически само Бог може с точност да пресметне.
Аз спирам да пиша в тази измислена тема, която се публикува тук поради все още недовършените и наивни представи за светогледа на един младеж.
Развивайте се, всеки от вас помогна в прибавянето на информация, върху която може да се размишлява с години. Във вечния стремеж към усъвършенстване.
defender
08-22-2017, 10:59
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20993889_10214183254193100_2978723059585192675_n.j pg?oh=2ae8d7a3edd0a944cb8752db0efaa474&oe=5A37C050
defender
08-22-2017, 20:19
Зленоксе, абе не мога да те разбера как едновремено си избрал да станеш атеист и либерал? Това е отвратителна комбинация човече. :D
defender
08-22-2017, 20:57
Докторчето пък избрал комбинация хитлеролюбец + сатанист! Човече, какво може да се случи в живота на един човек за да избере подобна комбинация, в която да се припознае?