View Full Version : демокрацияТА
Страници :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
DarkTemplar
04-16-2016, 15:11
Ефенди, Ауриса не знам дали става за терорист, но на теб ролята на трол ти пасва перфектно. Толкова ти е промит мозъка, че все едно си лоботомизиран в някоя съветска школа. Почвам сериозно да си мисля, че или си платен, или си някъв повреден тип, който се възбужда да лее пропаганда.
defender
04-16-2016, 15:57
Какво толкова съм казал или направил? Обясни.
аурисе куче да се беше родил такава мастия нямаше да станеш
спри се с тия глупости слез на земята малко
aurissaaaaa
04-16-2016, 22:40
ти пък къде си вреш задника бе лебед ?
aurissaaaaa
04-16-2016, 22:57
http://www.express.co.uk/news/world/661689/Turkey-EU-member-language
боже .................................................. ......................
Все са каня да та питам, копираш ми а-тата ли, we :mad:
golemiq_korab_minava
04-17-2016, 18:34
Все са каня да та питам, копираш ми а-тата ли, we :mad:
А аа а а а а големия кораб минавааааааа
LoveInfect
04-17-2016, 19:37
много си прав тук, добро мнение и ще допълня какво имах предвид за успяването.
Има хора, които са успели финансово, но са пълни мишки духовно и философски. Такива хора както ти каза са опасни. Тях не ги интересува общо човешки въпроси, не ги интересува и бъдещето на поколенията. Живеят колкото да задоволят собствените си материални потребности, евентуално и на децата. Дребни хора са. Не могат да понесат евентуални лишения. Повечето са страшни егоисти и им се свиди. Това, че имат натрупани знания в дадена област, или знаят как успешно да въртят бизнес в една среда, не означава че по-интелигентни. И внимание. Не съм против мениджърите. Тези качества са важни, ценят се, необходи ми са, но не са основна база за определяне на цялостния успех в този живот.
А някои от тях за да стигнат до това материално богатсво е трябвало точно да потъпчат всичко човешко у себе си.
DarkTemplar
04-17-2016, 19:52
Това с потъпкването е въпрос на характер и избор. Някои успяват в живота благодарение на комплексите си, други - въпреки тях.
golemiq_korab_minava
04-17-2016, 20:07
Това с потъпкването е въпрос на характер и избор. Някои успяват в живота благодарение на комплексите си, други - въпреки тях.
Пак се връщаме към това какво имаш предвид под успял?
Ако е финансово... Ловинфекта е в права посока.
Повечето забогатели хора вървят по много безморални пътища.
Кото се има предвид, само че в бизнес средите, е от напълно сто процентово значение с каква кола или костюм ще отидеш на среща, заради необходимото изискано представяне - може да се сметне какво решаваш да правиш със спечеленето. А, именно - да го трупаш в нов свой капитал, докато накрая не стигнеш да притежаваш милиони акции, права и фирми. Има положителни страни като да отваряш нови работни места, но в много случай се налага да лишаваш от храна семейства, да експлоатираш и тнт, нещо напълно нормално. Освен това винаги, ама винаги трябва да си ръка за ръка освен с държавната политика, ами с организираните групи, тоест да си част от прогнилата система.
За какви комплекси си говорим?
Не виждате, че народът ни е гладен, а някакви педераси държат присвоените милиони, властта и те определят бизнес средата у нас. Слънчев бриг и Злетни песъци всъщност са изградени с парите на обикновенния данакоплатец, като се изчислява с милиарди крадени пари, в шепите на малцина ''щастливци'' . Хиляди хотели, поникнали като гъби, странно.
А стадото овце - българите, те се спасяват по индивидуално и въобще не могат да проумеят КАКВО СТАВА.
И чакат спасителя.
golemiq_korab_minava
04-17-2016, 20:11
И квото кажат от Брюксел - туй се прави.
Каквото се каже от Вашинктнон - това е.
Клекане, лапане. Иначе ги омитат.
То няма една партия, в която да не влезеш и да не се отвратиш от безнадежното положение. Че който се обърне срещу лайната, на втория ден ще е аут. Лайната ще го изритат.
aurissaaaaa
04-17-2016, 21:16
хаха боже .... :cool:
Бидейки малко свободен да взема да споделя и аз нещо.
Едно време когато трябваше да се обяснява в училище защо се прави възродителния процес пратиха даскала по история.
Той си беше леко чалнат и с говореше каквото мисли. Все пак в СССР имаше перестройка.
Та човека си каза.
Вижте ако не искаме да сме втори Кипър това трябва да се случи. И долълни:
Проблема идва още от царско време когато съседните нам държави си уреждат въпроса с бежанците, но ние сме решили да не гоним никого. И така. Да не говорим как комунистите хранеха малцинствата които възползвайки се от факта имаха по 6-8 деца и живееха от помощите. Вярно е бяха държани на ред и дисциплина за разлика от сега, но какво от това.
Пак конкретна случка която са ми разказвали за онова време.
Изчезва кон от помощно стопанство на военните. Скоро се разбира кой може да е. После войската нахлува в ромската махала и почва проверка на всяка къща. Влиза се без да се чука. Който има нещо против получава приклад в главата. Естествено коня много бързо бива открит. Така е било едно време.
Друго което се сещам:
Макар и много малък още си спомням възмущението на родителите ми по повод факта че на Гергьовден трябваше да купуват агнешки главички от ромската махала защото само там имаше.
Та демокрацията и тоталитаризма си имат предимства и недостатъци.
Принципно съм за демокрацията. Съмнявам се обаче че е в чист вид приложима за всички народи. Примери: Русия, Китай, арабския свят. Те едни Украинци не могат да се оправят дето уж са в Европа, какво остава за малко по на изток.
Определено в момента у нас това не е демокрация, това е свободия.
Който смята обратното да види кои фирми печелят обществените поръчки и дали не са едни и същи всеки път. Естествено като елиминраш конкуренцията твойта цена е най-ниска, но е над реалната. И познайте къде отива разликата.
DarkTemplar
04-19-2016, 13:51
Пак се връщаме към това какво имаш предвид под успял?
Висок обществен статус, финансова обезпеченост, влияние, удовлетвореност от личните постижения. Най-общо казано благоденствие.
golemiq_korab_minava
04-19-2016, 14:28
Leo. Точно сподели, че демокрацията не може да се осъществи при много народи и особено при по-малките и слаби държави. На Запад всичките малки държави са направени изкуствено като центрове на банково и финансово обслужване, тоест там минават всички парични потоци, но реално имат огромни външни дългове и никакво производство.
У нас разбиха нарочно индустрията ни с помоща на платени и поставени наши слуги и в момента изкупуваме чуждото.
aurissaaaaa
04-19-2016, 14:44
Принципно съм за демокрацията. Съмнявам се обаче че е в чист вид приложима за всички народи.
При огромните държави и при тези с омешано население трудно се получава, 100% прав си тук.
И си прав за малцинствата - гърците са постъпили изключително разумно, изритвайки всички турци и забранявайки строежа на джамии (дефакт забранявайки исляма)...
На нас проблемите ни идват от 3 места - роми, турско вмешателство и руско вмешателство. Кой каквото иска да говори за българите, но ако не съществуваха тези 3 проблема, щяхме с малко зор да си уредим държавата. А в момента какво е положението - тръгва да се прокарва някакъв закон и се почва с глупостите от руските подлоги, а турците основават и въртят някакви 'националистически' партии (Сидеров е прекрасен пример), които замитат всякакви опити за дебат и възможност да се реши поне проблемът с ромите.
За капак са и западните подлоги, продукт на горните 3 проблема, които се мислят за много образовани и знаещи, а реалността е, че се опитват да прилагат това, което е работило допреди 40 години в западните хомогенни общества в един мултикултурен кенеф, какъвто е на този етап България.
Аз принципно си троля тук и си драскам за ташак, но наистина ме притеснява случващото се на Запад, защото макар в очите на много хора Балканите/България да се социално изостанали, според нещата са точно обратните - западните държави са се запътили към обществен строи, доста наподобяващ този в България и Русия.
Случайно или не - няма как да знам.
// Климатик, Норвегия, Дания, Холандия, Исландия, Австрия, Унгария, Португалия, Естония, Швеция, Гърция - все 'малки' държави, с население близко до това на България, пък как работи при тях ...
Стига дрънка глупости, човек
У нас разбиха нарочно индустрията ни с помоща на платени и поставени наши слуги и в момента изкупуваме чуждото.
Каквото се разпродаде от 'индустрията' ни отиде в ръцете на червените и техните отрочета. Доказан факт е това и е излишно да се коментира. Същите тези са руски подлоги, та не знам кого точно се опитваш да виниш в случая
golemiq_korab_minava
04-19-2016, 15:36
// Климатик, Норвегия, Дания, Холандия, Исландия, Австрия, Унгария, Португалия, Естония, Швеция, Гърция - все 'малки' държави, с население близко до това на България, пък как работи при тях ...
Стига дрънка глупости, човек
Каквото се разпродаде от 'индустрията' ни отиде в ръцете на червените и техните отрочета. Доказан факт е това и е излишно да се коментира. Същите тези са руски подлоги, та не знам кого точно се опитваш да виниш в случая
Норвегия и Швеция не са малки и са страшно богати на ресурси.
За останалите важи същия принцип.
Може да се добавят обаче и някои важни национални и нравствени принципи. А именно, че Унгария и унагрския народ не са на 100 години държава като нас (освободени през 1878) и не коленичат толкова лесно.
Гърците също са къде по-културни и отстояват нагло правата си, но въпреки това дойде и тяхното време, в което свършват като нас. Тоест, на такова положение са, че ако им спрат парите - рухват. Идеалния пример за изкуствено финансирана държава ми даде. Португалия и Испания не са кой знае какво и двете са едни от най-изостаналите в Западна Европа. Добре, че беше ЕС да поддържа Португалия.
Понякога една малка държава може да се управлява много по-лесно и доброкачествено, отколкото голяма. Но не винаги малцинствата и различните народи са причината за несъответствие! В Германия да не би да няма милиони турци? В САЩ да не би да няма хиляди националности?! Проблемът на нас не ни е с турците, ами с партиите. А самите роми са в пъти по-големи количества, от която и да е Еврпейска с трана. Дори в Румъния са по-малко, спрямо броя на населението им!
При нас проблемът също така е, че сме последна гранична държава, а всички знаем че периферията е уязвимото място. Ние сме разкъсвани от всички страни.
А колкото до индустрията. Странно как тая индустрия 44 години не разпродавашее и изведнъж се раздаде на проциики. Странно как има възможности за съживяване на големи проекти, но всичко тайно е премълчавано и не се прави, защото на някои хора в ЕС не им е удобно да им ставаме конкуренти!! Омрънзма ми от простотията ти!
Между другото, тая наша индустрия не се раздаде, тя изчезна!
aurissaaaaa
04-19-2016, 17:50
А именно, че Унгария и унагрския народ не са на 100 години държава като нас (освободени през 187 и не коленичат толкова лесно.
боже ... :cool:
Айде за домашно ти оставям да видиш как се формира австро-унгарската империя, в която думата 'унгарска' присъства само символично.
Провери после и детайлите около независимостта на унгария и как си я взимат.
Все пак ще ти кажа, че Унгария е по-'млада' държава от нас - поне що се отнася до държавност и такива ми ти неща. Същото важи за Чехия, Словения и Словакия - все държави бая пред нас в сякакво отношение.
Швеция на кви ресурси е богата бтв ? А Финландия ? Освен желязо, дърво и риба ... не знам. А Ислания ? А Дания ? А Холандия ?
Що не вземеш веднъж да не пишеш глупости ? Ей така, за ранообразие :Д ?
защото на някои хора в ЕС не им е удобно да им ставаме конкуренти!! Омрънзма ми от простотията ти!
Икономиките на западните държави за базирани на предлагането на услуги, не на производството. Фабриките са в Китай.
Ако някой умишлено ни цакаше, нямаше ИТ сектора да е толкова развит в България, а професиите от същия са най-добре платените по целия свят.
Издиша ти теорията. Стига чете руска пропаганда и си нахлупи шапката от алуминиево фолио, че пак си почнал да прихващаш радио вълни от марсианците :Д Ненормалник :Д
Ако някой умишлено ни цакаше, нямаше ИТ сектора да е толкова развит в България, а професиите от същия са най-добре платените по целия свят.
развито ти е само въображението, нещастен тъпунгер
то не се спря с ръсенето на тия измислици, ама щото ти е
толкова нисък стандарта, че смешните кинти, които получаваш
те карат да се чувстваш добре заплатен
Вземи питай Ева дали заплатите тук
дори се доближават до заплатите на запад в Ит секторът
или продължавай да вярваш на геймърите идиоти
които са ти основните събеседници от там
а скоро тук и за тва няма да те вземат
защото идват индийците, които са толкова пред теб
че само кафето ще ти позволят да им сервираш
golemiq_korab_minava
04-19-2016, 18:21
Тоя аурса е пълен идиот. Работил в ИТ сектора, а е още толкова заблудено. Заплатите в ИТ сектора в Западна Европа достигат 10 15 000 евро , а тука средно 1500-3000 лв
И за него ИТ сектора е единствен.
Пълен злетак. Да бръкне и да поразгледа колко технологии произлизат от Гермния и за какво производство става въпрос.
Въпреки това всичките тези малки държави, разчитащи на услугите - се въртят в една финансова пирамида, която скоро ще се пропадне. Малоумните китайци няма вечно да работят вместо европейците. А САЩ няма вечно да завоюва нови икономики.
Да бръкне и да поразгледа колко технологии произлизат от Гермния и за какво производство става въпрос.
няма смисъл, та той е завършил немската гимназия
не знам на кво са ги учили там, ама сякаш за Германия не е чувал
aurissaaaaa
04-20-2016, 00:13
Тоя аурса е пълен идиот. Работил в ИТ сектора, а е още толкова заблудено. Заплатите в ИТ сектора в Западна Европа достигат 10 15 000 евро , а тука средно 1500-3000 лв
И за него ИТ сектора е единствен.
Пълен злетак. Да бръкне и да поразгледа колко технологии произлизат от Гермния и за какво производство става въпрос.
Въпреки това всичките тези малки държави, разчитащи на услугите - се въртят в една финансова пирамида, която скоро ще се пропадне. Малоумните китайци няма вечно да работят вместо европейците. А САЩ няма вечно да завоюва нови икономики.
Аха, ама наема в Мюнхен е 1000 евро за едностаен апартамент, а собствено жилище ще си купиш тъкмо никога, пък взимай ако искаш и 20000 евро, не 10.
Бтв заплатите, които ми даваш, са преди данък, който в западните държави, а и САЩ, е между 40 и 70%. Тоест от 50 000К евро на година (което е стартова заплата в ИТ сектора) прибираш нетно не повече от 2000 евро на месец. След 10 години опит ще взимаш в края на месеца по 3-4000 евро.
В САЩ средната заплата на кадърен специалист е около 90 000$ преди данъците. Около 60 000 след тях. Т'ва са 5000$ на месец.
В България взимаш същото в левове.
Откровено казано е изключително лесен животът тук ако си образован, ама ти си реви там ... :)
защото идват индийците, които са толкова пред теб
Масово ги смятат за идиоти, и то дори тук. Некадърно и мърляво работят - питай Ева ;)
Като си я питал к'ви са заплатите на запад, я кажи ? 'Щото нямам намерение да я занимавам с глупости, но цъкам планетсайд с едно момче, което завърши комп.науки в куинс колидж (демек кеймбридж) преди 2 години и работи на 4000 паунда бруто.
golemiq_korab_minava
04-20-2016, 05:20
Абе геврек. Тук думата стандарт липсва. За някои коли например ни правят малък процент отстъпка, но защото ги произвеждат по-калпави за Изтока. Иначе всичко ни е двойно по- скъпо. 1000 лв е 500 евро, рогче.
aurissaaaaa
04-20-2016, 06:09
на теб ти липсва стандарт, аз съм си окей.
отивай на запад като е толкова хубаво :Д:Д
Fisherman
04-20-2016, 06:55
http://www.spekulanti.com/i/2012/04/Zhivkov_Brezhnev.jpg
Fisherman
04-20-2016, 06:56
кашкавал 6 стотинки килограма,напревен с мляко лично от цицката на Тодор Живков
Виждам че споменавате едно време.
При комунизма е имало логика по която е трябвало да се случват нещата в икономиката. и живота като цяло. Принципно работницте са били с привилегии. След управляващите, разбира се. В карйна сметка е имало ниско желание за самореализация и прогрес. Всичко е било подсигурено, за какво да се напъваш. А и да се напъваш няма да взимаш повече от този дето лентяйства. Било е рай на хора занимаващи се с туризъм, спорт и други "тежки" професии.
Лично дядо ми е бил против това да се омаложажава труда на хората на село. Той човека си беше от БЗНС и много добре помони как кгоато е бил малък изпратените от царския режим главорези от ВМРО са търсили да убият баща му. Както се казва, по чудо се е спасил. Заради тези събития комунистите са му предлагали да дойде в София на ръководна позиция, но той отказва. Както и да е.
Това не означава че капитализма е най-правилната система. За пример може да се даде Китай.
Според мен в близкото бъдеще бума ще бъде на Азиатския театър, Европа и САЩ вече леееко залязват.
Демокрация, демокрация, ама благодарение на нея имаме ниска раждаемост в EU.
defender
04-20-2016, 12:42
Откровено казано е изключително лесен животът тук ако си образован, ама ти си реви там ... :).
Ако съм образован и съм завършил "усвояване на еврофондове", мога ли да се реализирам и къде?
Онзи ден един приятел (образован висшист) се явява на интервю за работа в държавната администрация и е имало над 100 човека за 5 места, тва нормално ли е?
Ако съм образован и съм завършил "усвояване на еврофондове", мога ли да се реализирам и къде?
Онзи ден един приятел (образован висшист) се явява на интервю за работа в държавната администрация и е имало над 100 човека за 5 места, тва нормално ли е?
Само ако знаеш как около 50% от усвоеното може да бъде откраднато.
LoveInfect
04-20-2016, 13:05
Принципно мислил ли си са се занимаваш с политика?
да е станал машинист
defender
04-20-2016, 13:12
Принципно мислил ли си са се занимаваш с политика?
не бе, аз не за мене, а за един приятел съфорумец питам, той го е завършил това.
LoveInfect
04-20-2016, 13:18
А ти с какво висше си?
defender
04-20-2016, 13:19
икономическо, дето се вика горе-долу същата работа,
навалицата е голяма, където и да отидеш за работа.
На интервюта за работа съм виждал хора на над 50 години, да си търсят работа, вместо да си гледат старините, тва нормално ли е?
defender
04-20-2016, 13:25
Аз ауриса ще го видим като мине 50 и зрението му почне да се влошава, какво ще работи.
golemiq_korab_minava
04-20-2016, 14:45
Както върви, вече натискат и по-заможните хора да фалират, отново се насочваме към старите времена. И ауриса, ако няма фирми в чужбина, където да си изнасе цървулите, някой ден и до него ще опрат. Той си мисли и се страхува от комунягите, ама именно досегащните капиталисти щще я върлат тая работа. Тост наемниците. Освен, ако не се взене да им чисти обувките.
Както икономика, така и нищо друго няма, когато системата ни е обречена и разрушена, няма производство, нямаме пазари.
aurissaaaaa
04-20-2016, 15:48
баси колко си дразнещ :Д
К'ви капиталисти те гонят ? Бойко бодигарда, който според американския посланик е на редовни посещения в руското посолство ?
Или Пеевски и Доган, които са на руска хранилка ?
Или тоя Местан ли е къв е, който му идват от мала азия идеите.
И ауриса, ако няма фирми в чужбина, където да си изнасе цървулите, някой ден и до него ще опрат
Ще ти се, нали ? Иска ти се и другите да живееха в лайна като теб, та да не се чувстваш като бездарно нищожество.
Тъжно е, когато нечии политически възгледи са следствие от комплекси.
А 3мата глупаци с про руски възгледи тук май сте именно така.
golemiq_korab_minava
04-20-2016, 18:25
За разлика от теб на нас ни е грижа за българския народ като цялост, като единна сформировация при която да съществува равноправие и социално взаимодействие, социална взаоимопомощ, трудово и кариерно развитие за всички.
Боко тикватя всички знаем, че изцяло подчинен на Меркел и ходи на посещения при Обама. А плевнюто което и интервю да изгледа човек се разбира, че говори единствено в подкрепа на НАТО и плюе по Русия. Мустака е про американски. Станишката стана лидер на европейците. Патриотичен фронт са про немски. Реформаторите са про американски. Абв и те клекнаха. Единствено партия Атака и Доган са про руски.
Онзи ден един приятел (образован висшист) се явява на интервю за работа в държавната администрация и е имало над 100 човека за 5 места, тва нормално ли е?И 1000 кандидати да има, най-накрая взимат тия с връзките :D!
навалицата е голяма, където и да отидеш за работа.Не е вярно! Където парите са ебавка - няма навалица!
На интервюта за работа съм виждал хора на над 50 години, да си търсят работа, вместо да си гледат старините, тва нормално ли е?Точно това правят - пенсията зависи от големината на заплатата, която си получавал през последните няколко години на работа 8)!
Станишката стана лидер на евроГейците.Леко си сбъркал, поправям те :D!
Fisherman
04-20-2016, 19:37
Аз ауриса ще го видим като мине 50 и зрението му почне да се влошава, какво ще работи.
тракторист
defender
04-20-2016, 20:05
тракторист
може и да дялка матрьошки и да ги продава в някой подлез, нали е дизайнер.
...
общо взето си прав
aurissaaaaa
04-20-2016, 20:38
може и да дялка матрьошки и да ги продава в някой подлез, нали е дизайнер.
Аз ако можех да дялкам някви красиви неща щях да си платя за един готин сайт на англисйки и да ги продавам на западни хипари.
В даскало като бях още имахме едно момче - баща му имаше компания, която прави шукаритетни кухненски принадлежности от дърво - разни солнички, чинийки, халби и тн. Не ги знам какви пари са вадили, но привидно си бяха повече от добре финансово.
edit; бтв не съм дизайнер, нз откъде ти е хрумнало т'ва.
http://www.blitz.bg/news/article/406716
хубаво е в Норвегия
влизаш в някое училище
застрелваш 100-ина деца
и те осъждат на 20 години затвор
защото те повече нямат
а след това ги съдиш
и ти плащат
aurissaaaaa
04-20-2016, 22:14
да не са го тормозили охранителите и нямаше да осъди държавата - просто е.
Такива като теб си мислят, че са в правото си да издевателстват над околните. Както нямаш против, че са го тормозили този, така няма да имаш и против като разни хулигани безчинстват по улиците.
Кефи ли те или не, законът трябва да се прилага безпристрастно. Норвежците единствено доказват, че имат функционираща съдебна система с това си решение.
Иначе че е потресаващ боклук този спор няма. Поне мюсюлмани да беше избил, а то сума бели скандинавци бяха.
хехехе, всичко очаквах, ама не и нещо подобно да напишеш
ти въобще добре ли си с главата
щом функционираща съдебна система
даваща 20 години затвор за 100 избити деца
я даваш за пример
били го тормозили в затвора
защото го държали сам
и няколко пъти са го напляскали
честно казано аурисе не мислех, че си чак толкова
изнежен и страхлив
aurissaaaaa
04-20-2016, 22:49
а сега се опитваш да oмаловажаваш. Отново - няма значение колко смехотворни ти се виждат проблемите му. Продължаваш да доказваш, че ти липсват елементарни морални устои.
Никому не влиза в задълженията да го 'пляска' ... или да 'пляска' когото и да било.
И изобщо не опира до изнеженост и страхливост, а до елементарно зачитане на достойнство. Което явно аз притежавам, а ти не - в противен случай би разбрал какво ти пиша.
golemiq_korab_minava
04-21-2016, 20:07
https://youtu.be/cqi0Yywp8jo
defender
04-21-2016, 20:24
Ще ти се, нали ? Иска ти се и другите да живееха в лайна като теб, та да не се чувстваш като бездарно нищожество.
Тъжно е, когато нечии политически възгледи са следствие от комплекси.
А 3мата глупаци с про руски възгледи тук май сте именно така.
ауриса току що ни каза, че сме комплексари, щото сме му били завиждали, бах мааму и прасе.
когато самовъзхищението достигне параноични измерения.
аз честно казано досега те мислех за обикновен средностатистически форумен дришльо, не знам за какъв се вживяваш и що заместваш и нас, явно ти е важно да се мислиш за нещо повече.
golemiq_korab_minava
04-21-2016, 20:35
ауриса току що ни каза, че сме комплексари, щото сме му били завиждали, бах мааму и прасе.
когато самовъзхищението достигне параноични измерения.
аз честно казано досега те мислех за обикновен средностатистически форумен дришльо, не знам за какъв се вживяваш и що заместваш и нас, явно ти е важно да се мислиш за нещо повече.
Честно, но той дори не се усеща колко е жалък. Смисъл, същата средностатистическа пионка си е, живее в някаква двустаена квартира на 5-тия етаж сигурно, хахах и е доста съмнителен. Да не се окаже, че точно тези, които изкарвя ''бедняци'' са с 5 пъти по-голямо наследство и с качествен род. :)
defender
04-21-2016, 20:47
честно казано завиждал съм на комшията, че си намери хубава жена, ама след като тя му изневери, вече и за тва не завиждам. Пък ауриса къде се бута и то сам се бута.
ПП: тва е все едно някой почти непознат да ми звънне настойчиво на входната врата посред нощ, да ме събуди, аз да му отворя и той да ми каже: "събудих те да ти кажа, ти що ми завиждаш уе комплексар".
DarkTemplar
04-21-2016, 20:50
Наследството и качествения род са фундаментални, особено във форумното общество.
defender
04-21-2016, 20:56
Наследството и качествения род са фундаментални, особено във форумното общество.
wtf
ПП: дарки, а ти завиждаш ли на ауриса уе?
golemiq_korab_minava
04-21-2016, 21:04
Само аурис има право да завижда!
defender
04-21-2016, 21:06
дарки, ама сега на тебе майка ти ли е от качествен род или татко ти? Пък ти на кой си се метнал?
хихи
DarkTemplar
04-21-2016, 21:08
Притеснява ме това, че някой ден като станеш родител децата ти може да се метнат на теб.
defender
04-21-2016, 21:10
дарки, ама те при "качествените либерални хора", полигамията и безразборния секс са висши ценности, така че може да си се метнал и на някой бежанец.
а за ауриса не искам и да си помислям какъв мелез може да излезе, братче.
DarkTemplar
04-21-2016, 21:49
Ефенди, ефенди, толкова си ми забавен. :D
aurissaaaaa
04-22-2016, 08:32
^^^^^
Никого никакъв не съм изкарвал, и нищо не съм казвал за себе си - нямам и намерение да го правя. Вие си вадете изводи, де.
Пък че си злобно и завистливо човече се вижда от самолет. Прочети си само постовете, които на практика се обобщават с 'богатите хора са боклуци и зат'ва са богати' и ми кажи пак, че не си малък, жалък смешник.
golemiq_korab_minava
04-22-2016, 14:09
^^^^^
Никого никакъв не съм изкарвал, и нищо не съм казвал за себе си - нямам и намерение да го правя. Вие си вадете изводи, де.
Пък че си злобно и завистливо човече се вижда от самолет. Прочети си само постовете, които на практика се обобщават с 'богатите хора са боклуци и зат'ва са богати' и ми кажи пак, че не си малък, жалък смешник.
Ти чети внимателно кво съм писал. А именно, че не слагам всички. Повечето обаче са, особено тези, които управляват българския бизнес. Има и по-свестни, познавам такива, но почти всеки е правил нередни неща докато не стигне до там.
И под богати нямам предвид някакви чиновници или специалисти, които също работят и се мазнят на по-големи, ами тези които например от които зависят цените на пазара, тези които харчат за най-новите коли, имат свои комплекси и тнт. Макар че да работиш дори като секретарка за такъв, си е чиста проституция.
defender
04-22-2016, 19:41
Аурисе, иначе твоята рода от кой край е дошла в София? Аз залагам на Кюстендилския край!
Или пък ти си кореняк софиянец от 5-поколения?
За Дарки съм почти сигурен, че е първо поколение софиянец? Дарки ми мяза от някое село от пловдивския край.
defender
04-22-2016, 19:56
Също се съмнявам, че ауриса може да има руска жилка, което ще е пълен шок.
aurissaaaaa
04-22-2016, 22:08
нямам шумкари в родата - това е единственото, което би трябвало да те интересува ;)
Fisherman
04-23-2016, 05:21
другаря аурис
И изобщо не опира до изнеженост и страхливост, а до елементарно зачитане на достойнство. Което явно аз притежавам, а ти не - в противен случай би разбрал какво ти пиша.
хахаха
с твоето достойнство в моят квартал щеше да си по цял ден клекнал с чеп в устата и задника, защото твоето достойнство го имат само изнежените педали
във всяка нормална държава тоя смешник и за едно подобно убийство щеше да лежи до живот и всеки ден щяха да му сцепват гъза
взел автомат и почнал да трепа деца, ебати страхливото нищожество е тоя, ама иначе достойнство имал
aurissaaaaa
04-23-2016, 11:30
в твоя цигански квартал - нищо чудно.
предпочитам да съм циганин
отколкото педал
сигурно родителите ти са на същото мнение
ама вече е късно да те изоставят
за да осиновят някое индианче
aurissaaaaa
04-23-2016, 11:59
с този речник си си чист бял циганин - щом нямаш оплаквания екстра
http://i.imgur.com/dvdHK6x.jpg
golemiq_korab_minava
04-28-2016, 11:10
Доц. Иво Христов
Това, което се случва в региона, включително и в България е функция на случващото се в Украйна. Пък за да бъде разбрана логиката на украинския конфликт, трябва да се разбере “Операция Украйна 2014”. Не случайно използвам термина “операция”, защото това, което се случи там, е съзнателно провокиран скандал. Украйна се превърна в геополитическа черна дупка, която ще засмуче включително и България”, това каза социологът и юрист доц. Иво Христов пред Росен Георгиев в предаването “Разговор” на Хаштаг-BG.
“Целта на “Операция Украйна 2014″ от страна на САЩ е да се препречи пътя на еманципирането на Русия като самостоятелен геополитически играч.
Това само по себе си е кавалкада от цели. Първата, разбира се, е да бъде монтиран един голям русофобски режим в Киев, второ, да бъде създаден един санитарен кордон по аналогията с линията Кързън след Първата световна война. В тази линия Украйна ще играе най-голяма роля. На трето място целта е да бъде прекъсната връзката между Русия и Европа, защото това беше всъщност най-плашещото за американските стратези – нарастващата синергия между руските ресурси и немската технология, което в бъдеще щеше да доведе до политическа колаборация, в която се намесва и трети играч – Пекин.
Тоест бяха създадени предпоставките за еманципация на Евразия. Както е общопризнато в геополитиката, който контролира най-богатия континент, той е господар на света. Това световният остров в лицето на САЩ никога не биха до допуснали”, смята доц. Христов.
“Опасността от война е напълно реална, само се вдигат залозите. Интересите на Европа е там да няма военен конфликт, защото Европа ще го отнесе по пълна програма.
Първият ешалон, който ще пострада, това сме ние, мераклиите за фронтови участници в Донбас, т.е. държавите, които са на ръчен марионетен режим, България влиза в тази категория. В този контекст вие може да научите много неща за случващото се в България през последните 2-3 години. Така наречените протести на “умните и красивите”, което беше квази ерзац цветна революция, която имаше за цел да свали режима на Орешарски, тъй като нашите американски ментори с основание, че такъв политически режим няма да влезе в логиката на политическа конфронтация с Русия, нещо повече, ще обслужва руските геополитически интереси.
Следователно беше активирана петата колона на чуждите интереси в лицето на “умните и красивите” и цялата онази либералстващата паплач, която дефилираше по екраните и разбира се беше сглобен един марионетен режим начело със стария познайник Борисов”, заяви доц. Иво Христов пред Хаштаг-BG.
“Квалификациите “путинист” или “соросоид” са част от информационната война. Дума да няма, не покриват пълната гама от различия в обществото. Но един от начините да манипулирате едно общество е като вие назовавате нещата. Помните ли от Хари Потър как се наричаше главният герой? “Онзи-който-не-бива-да-се-назовава”. Така целта на новоговора, който е част от новия начин да се манипулира обществото, е вие да контролирате назоваването на нещата. Има един римски мислител на име Тацит, който казва, че първи ще загуби войната този, който сведе поглед. Когато вие започнете да мислите през образите, които някой друг ви влага, вие вече сте загубили войната. Това са концептуални вируси, които разболяват обществата и ги превръщат в биороботи, които само поглъщат и смилат чужди смисли”, добави той.
“Нашето отечество е особено податливо на такива вируси. Ние сме се превърнали в територия. В този смисъл у нас даже не може да се говори за колония, защото колонията означава да има губернатор, администрация, някакви цели и задачи, които следва колонията да изпълнява. У нас и това го няма. В международното право това се нарича подмандатна територия. По мое време му казваха снеговалеж, днес му казват бедствие. У нас държава няма, а най-лошото е, че вече няма и общество. Всеки дъжд ще бъде бедствие, защото страната вече е бедствие”, категоричен е доц. Христов.
aurissaaaaa
04-28-2016, 17:26
шизофрения
aurissaaaaa
04-28-2016, 17:28
http://clubz.bg/38898-dragi_antiliberali_tova_e_za_vas
golemiq_korab_minava
04-28-2016, 18:15
Жалки опити за проява на мозъчна функция.
Либералите освен, че деградирахте света, друго какво направихте?
АА, да. Вкарахте в гражданска война всички ислямски държави.
http://clubz.bg/38868-tri_scenariq_za_krah_na_rusiq
кво да коментирам
твоите източници
не заслужават и
гъза да си трия с тях
цените на петрола закопаха
щатите, норвегия, арабите
и не знам си кой още
ама те пак русия тръгнали
да я мислят
франция сега ще наложи и вето
върху санкциите, които
удрят само европа, на Русия и е през кура
aurissaaaaa
04-28-2016, 19:14
Три са възможните сценарии на сриване на Русия, съобщава специализираното издание "Фрий бийкън".
превели са чужда статия и ти ревеш
плюс т'ва в клубзето има и леви, и десни автори.
ти гъза си предвид интелектуалния потенциал, който ни демонстрираш, се съмнявам изобщо да го триеш. Ходи живей в някоя мюсюлманска канафка - поне ще си сред съмишленици
edit
Либералите освен, че деградирахте света, друго какво направихте?
АА, да. Вкарахте в гражданска война всички ислямски държави.
Статията не е лоша и описва теб - аз затова я линкнах, не 'щото съм изцяло съгласен с нея.
Нейните запалянковци обикновено притежават доста скромни исторически и политически познания, та затова се придържат към простичкия каталог от постулати, с които феодално-православна Москва се преструва, че спасява Европа: европейците се били изродили поради ояждане, демонтиране на половете, атеизъм, хомосексуализъм, обща разгащеност и мултикултурализъм; жените им били с бради, а мъжете - меки Марии, които не искали да се бият с оръжие в ръка срещу жените с бради, идващи от Близкия изток. И прочие, и прочие глуповати обобщения и заключения, които обаче хващат дикиш, особено пред по-необразована публика.
Кажи ми сега че не се припознаваш тук :Д:Д:Д:Д:Д:Д
Я кажи кои са тия либерали, които сложиха диктатори на власт в мюсюлманските държави ? 'Щото аз ако не греша е работа на съветския съюз и на републиканската партия на САЩ случващото се в близкия изток.
Както и да е - твърде необразован си да си пилея времето да пиша. Лека
то превеждащите спокойно можеха да пуснат и някоя част на игра на тронове и да заменят имената с реални
golemiq_korab_minava
04-28-2016, 19:23
Ауриса се празни на всеки про-американски сайт, либерално. Има ги в изобилие, защото пропагандата и информационните вируси са американски, каквото ни е управлението.
aurissaaaaa
04-28-2016, 19:37
нямаме к'во да кажем и почваме да наливаме по ауриса.
Кажи ми кои са тия либерали, които са осрали близкия изток, де. По име ако може - чие правителство е било на власт, кой е бил президент, защо са се намесили във вътрешната политика на държава Х ?
Хайде, давай. Кризата със суецкия канал е добър старт да си споделиш умозаключенията за западния империализъм.
golemiq_korab_minava
04-28-2016, 19:51
Ти инфаркт ли искаш да ми докараш, че им прознасям иметаната чак.
Ами при положение, че уж Обама се смяташе, че води най-миролюбива политика, заразлика от предшествениците си, може да се направят сметки кво плещят.
Либерална е цялата Западна система, либерални са принципите на демокрацията, либерални са защитниците бездомните глутници изяли краката на бабата, либерални са псевдо-еколози, които ни закриват заводи и фабрики, защото сме били подписали либерални договори, либерални са всички тея малоумници, които защитават правата на гей парадите.
Но най-либералните успяха по ред да прехвърлят всички държавни ресурси в частния сектор и да създадът такива условия, в които един частник да бъде с по-големи възмножности от държавата, която съответно спира да бъде всякакъв органичаващ и реголиращ фактор, поради своето безмощие.
Либерални са всички, които реват против Путин и Русия. Либерални са всички, които подкрепиха свалянето на Хюсеин и Кадафи и оставиха държавите им в разруха и смърт.
Либерални са идеолози, марионетки, заблуждавани и служещи на разни империи. :)
А ти искаш по именно да ти обеснявам кои партии, които хора.... с маски.
golemiq_korab_minava
04-28-2016, 19:59
подсадимо е
defender
04-28-2016, 21:12
Както беше написал някой: "Основният проблем на съвременния западен човек може да бъде определен като "страх от свободата" или "страх за свободата". На повечето хора тези въпроси им звучат като един и същ."
Абе не са много с акъла си, дето се вика.
defender
04-28-2016, 21:39
Мисля, че само вярващия може да се ползва пълноценно от свободата, либералствуващия е клоун на свободата.
Или както пише в словото "наглед благочестиви, а от благочестието са се отрекли".
Либерализма е евфемизъм за анархия :x !
golemiq_korab_minava
04-30-2016, 06:32
https://www.24chasa.bg/Article/5462758
golemiq_korab_minava
04-30-2016, 06:33
http://btvnovinite.bg/article/svetut/lavrov-shte-predpriemem-voenni-dejstvija-ako-shvecija-se-prisaedini-kam-nato.html
DarkTemplar
04-30-2016, 12:11
Както беше написал някой: "Основният проблем на съвременния западен човек може да бъде определен като "страх от свободата" или "страх за свободата". На повечето хора тези въпроси им звучат като един и същ."
Абе не са много с акъла си, дето се вика.
Източните хора нямат подобни проблеми, тъй като никога не са били свободни и не знаят що е свобода. Друго си е да си крепостен.
Източните хора нямат подобни проблеми, тъй като никога не са били свободни и не знаят що е свобода. Друго си е да си крепостен.
ти без свобода си 200 кила
направо да те ожали човек
DarkTemplar
04-30-2016, 17:15
Льолин, ти си мозъчно увреден и с твърде объркани възприятия.
а ти ще умреш от инфаркт преди да станеш на 40
защото със свинете така става
DarkTemplar
04-30-2016, 17:36
Ще видим кой кого ще надживее.
ще видим и кой ще умре
защото е толкова дебел
че не са могли да го изнесат от тях
и да го закарат в болница
defender
05-03-2016, 23:27
Франция отхвърля ТПТИ
"Споразумението дава изключителни права на големият американски бизнес, които влизат в разрез екологичните стандарти, принципите на трудовия пазар и националните законодателства на страните на ЕС, а заедно с това затруднява съществуването на по-малките местни производители...
„Не можем да приемем пренебрегването на основни принципи в нашето селско стопанство, на културата ни на общ достъп до обществените пазари”, заяви Оланд"
ПП: Трите корпоративни подлоги (ауриса, търнала и дарки) да четат, да се образоват.
Дано да отхвърлят това споразумение!
defender
05-09-2016, 18:18
Цитат:
"През последните години с все по-голяма почуда наблюдавам едно парадоксално явление. Има го както в развития свят, така и у нас. Става дума за едни особено гласовити хора, които обичат да наричат себе си „демократи“, „защитници на свободата“, „либерали“, „активни граждани“ и които постоянно ни убеждават как са самото въплъщение на плурализма. Проблемът при тези хора е, че ако си дадете труда да изчегъртате либералния лак на публичните им изяви, ще се окажете изправени пред същества, чиито възгледи за живота удивително приличат на възгледите, които са проповядвали идеолозите на нацистката или на фашистката партия. Махате либералната опаковка и пред слисания ви поглед се открива един класически фашист. Звучи особено парадоксално. Обаче е факт."
ПП: Интересно мнение е тва. Какво ли ще кажат ауриса и търнала?
особено гласовити хора, които обичат да наричат себе си „демократи“, „защитници на свободата“, „либерали“, „активни граждани“ и които постоянно ни убеждават как са самото въплъщение на плурализма. Проблемът при тези хора е, че ако си дадете труда да изчегъртате либералния лак на публичните им изяви, ще се окажете изправени пред същества, чиито възгледи за живота удивително приличат на възгледите, които са проповядвали идеолозите на нацистката или на фашистката партия. Махате либералната опаковка и пред слисания ви поглед се открива един класически фашист. Звучи особено парадоксално. Обаче е факт."Факт е, за съжаление! Те са "толерантни" и "либерални" само докато твоите възгледи съвпадат с техните :D!
В тоя случай "плурализмът" означава, че можеш да изразяваш тяхното мнение, по колкото различни начина си искаш, а не само по един!
Ако си на мнение различно от тяхното, ставаш "фашист"/"комунист" или най-малкото изостанал дегенерат :D и ти внушават чувство за вина :x !
ПП: Интересно мнение е тва. Какво ли ще кажат ауриса и търнала?За тях важи същото :D!
defender
05-10-2016, 11:47
цитат:
"10 май 2016 година, Лондон, три дни след избирането на пакистанец за кмет - червените лондонски дабълдекъри вече са окичени с надписи „Слава на Аллаха“. Срам ме е. Нямах никаква представа, преди 14 години, че емигрирам в арабския свят."
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13177293_1032123496869031_5042125019998034426_n.jp g?oh=7f7d751c9ae9c4a4b66ff69f003c5f10&oe=57E3E393
aurissaaaaa
05-10-2016, 13:23
http://imgur.com/a/RqDYg
nuff said
aurissaaaaa
05-10-2016, 13:23
синьото на третата карта са белите европейци
аурисе пак ли бръщолевиш твоите глупости
вече не знам какъв идиот трябва да си за да не виждаш нещата
aurissaaaaa
05-10-2016, 21:23
кви глупости ве мен. Виж картите. Тоя маймун са го избрали другите маймуни. Да му мислят англичаните, 'щото нормален човек оттук нататък не го виждам как ще стане кмет на лондон
DarkTemplar
05-11-2016, 18:43
Поясни за кво говориш, архивни войне.
defender
05-13-2016, 20:51
"Било несправедливо българският данъкоплатец да покрива задължения на БДЖ, а да покрива загуби на банки си е ок."
(Ваня Григорова)
Поясни за кво говориш, архивни войне.
избери си
тоя маймун са го избрали другите маймуни.
същия тоя маймун е след първите десет най-богати англичани
същия тоя маймун е с цвят на останалите девет най-богати англичани
ако не броим кралските кръвосмешения, които през живота си не са
си направили и един сандвич, защото не знаят как се прави сандвич
aurissaaaaa
05-14-2016, 12:18
същия тоя маймун е след първите десет най-богати англичани
същия тоя маймун е с цвят на останалите девет най-богати англичани
и на тва като нещо позитивно ли тр да гледам ?
defender
05-14-2016, 13:01
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13237612_605591059595783_1944934171036278388_n.jpg ?oh=362f6b59017b2def9918c295712e415f&oe=57E48B6E
Докато някои либерасти квичат неудържимо срещу Путин и пускат "кьор-фишеци", то в сърцето на Европа исляма бавно, но сигурно настъпва.
golemiq_korab_minava
05-14-2016, 13:20
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13237612_605591059595783_1944934171036278388_n.jpg ?oh=362f6b59017b2def9918c295712e415f&oe=57E48B6E
Докато някои либерасти квичат неудържимо срещу Путин и пускат "кьор-фишеци", то в сърцето на Европа исляма бавно, но сигурно настъпва.
необратим процес е... Доказано е, че след няколко столетия исляма ще е водеща религия тук.. Не знам ти как възприемаш света, но релиите се раждат, развиват се, транформират се, променят се, изчезват. Много народи са изчезвали и разпадали. Ние като вид също няма вечно да съществуваме, поне тази ни форма.
DarkTemplar
05-14-2016, 14:43
Пакито тръгна със силни послания, но ще го видим какви ще ги свърши. Дано не се окаже демократ и обединител на лондончаните само на предизборни обещания.
aurissaaaaa
05-14-2016, 20:45
Доказано е, че след няколко столетия исляма ще е водеща религия тук..
Западноевропейците ще ги избият като им дойде до гуша, не го мисли. Както са ги избили преди 600 години; както са избили и циганите си; както бяха на път да избият и евреите ... така ще избият и мюсюлманите ако прекрачат границата.
Не знам как го виждаш това ислямът да станел водеща религия като едно 80% от населението в цивилизованите държави са атеисти или агностици. Единствената причина чалмите да се гаврят със западните общества са разните леви псево интелектуалци, които крещят расизъм и се самобичуват задето родителите им са лели кръв и са се скъсали от бачкане, че да им осигурят някакво бъдеще.
И т'ва ще мине. То вече почва да минава - крайнодесни партии се надигат из цяла Европа. Което не ме кефи принципно, ама явно е необходимо на този етап.
Днес попаднах ей на тая дивотия : https://www.youtube.com/watch?v=KM4Xe6Dlp0Y
Не била красива, ами просто виждаш ли представата за красиво били бели хора ... Ей ми ти такива диктуват културното развитие на запад. На хората явно е взело да им писва ако съдим по политическата обстановка.
В Австрия примерно са на път да изберат нацисти ... :Д Не че е учудващо предвид епидемията от убийства и изнасилвания, за която не сте чули нищо, 'щото медиите просто не отразяват случващото се там - бежанци и а-у, знаете песента.
Мисълта ми е да не точиш лиги по разпадащия се запад, 'щото неведнъж са били в къде по-лошо положение западните държави, и всеки път са излизали дори по-силни.
Западноевропейците ... така ще избият и мюсюлманите ако прекрачат границата. Всички граници отдавна са прекрачени, но Европа не прави нищо за да се защити!
defender
05-15-2016, 17:22
"Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който оглави кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, смята, че съюзът е поел по същия гибелен път като Хитлер и Наполеон"
http://www.monitor.bg/a/view/57936-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D0%95%D0%A1-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%A5%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80-%D0%B8-%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD/
ПП: Довчерашния кмет на Лондон е русофилски повлиян, да го ева.
golemiq_korab_minava
05-15-2016, 17:59
Западна Европа квото и да прави, ние се числим към Балканските и Източните народи. Ако Европа задържи положението приемливо, ние входа на Европа няма да просъществуваме в тази система.
defender
05-16-2016, 19:47
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13256186_1427808133945978_2734640469718095775_n.jp g?oh=45f5bb9c687293d2323fa859c1d29557&oe=57E36169
В кой клозет е ауриса?
defender
05-17-2016, 11:40
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13239130_1049616395093824_77607096369015520_n.jpg? oh=c41e79fa1202bcefbda53d2925b8dd01&oe=57DD0D7C
"Отврат. Аз в този автобус не бих стъпила - не защото вярам или не вярвам в някакъв Мохамед (а определено не вярвам), а защото някой насила ме кара да приема нещо, което е безкрайно далеч от мен. На великодушните европейци - честито."
ПП: Мохамедката, новото приятелче на либерастията.
aurissaaaaa
05-17-2016, 15:43
те отдавна са си дружки с фашистите - путин ехеее каква джамия им дигна насред масква
Я гледай само за какво чудо иде реч
http://static.bnr.bg/gallery/82/8232115b107b06332071894a5a3b95d5.jpg
Фашисто-либерите в западна Европа явно се объркали хората и решили, че от маймуната става човек, ама за 2-3 поколения, а не за 200-300.
defender
05-17-2016, 18:59
Фашисто-либерите в западна Европа ....
Чакай сега, колко вида либерали има, а ти за какъв се определяш точно, да не съм се объркал нещо?
aurissaaaaa
05-17-2016, 19:28
бая 'видове' либерали има, ефенди
тези, които наричам фашисто-либерали са тези, които вие наричате просто 'либерали' -> технически това са неолиберали - разликата между тях и класическия либерализъм на хартия е тънка, но последствията са значителни - лобиране за свободна международна търговия и съответно възхода на мегакорпорациите е тяхна заслуга. Реално в какъв цвят се боядисват не е от особено значение. В САЩ, например, и двете основни политически партии следват неолиберални принципи - в противен случай демократите нямаше да напъват за ТТИП и ТПА. Републиканците са същият дол дренки - реално с тях започват проблемите - от Рейгън и Тачър.
Класическият либерализъм от друга страна е нещо като политиката на ГЕРБ - с тази разлика, че са ти необходими функционираща съдебна система и некорумпирано правителство. Ако погледнеш ИТ сектора (дааа, знам, не ви кефи) ще видиш, че работи - държавата не си е пуснала пипалата там и съвсем закономерно заплатите са прилични и условията на труд са повече от добри.
Националният либерализъм пък е политиката на Стамболов.
Социалният такъв е това, което направи скандинавските държави едно от най-добрите места за живот през 80-те. Само дето не са социално-либерални общества вече, а такива, в които се раздават пари на неграмотни имигранти за да се повишава консумацията и да си помпат икономиката. Вървят към някаква изродена форма на корпоративен комунизъм.
Други въпроси да имаш :) ?
defender
05-17-2016, 19:54
Други въпроси да имаш :) ?
Съгласен ли си с Маргарет Тачър че либерализма нямал алтернатива?
Защо либерализма, който уж обещава избор и свобода, прокламира посланието „няма алтернатива“. Тва звучи по-зле и от комунизма.
Ти правиш същото. Постоянно нападаш всяка форма и опит за алтернатива - китайци, руснаци, унгарци.
golemiq_korab_minava
05-17-2016, 20:02
аурисе, като започнат да се прочистват отрепки в държавите първо ще се направят лагери за либералите, досущ да им взлезе малко работна светлина в умовете
aurissaaaaa
05-17-2016, 20:41
Вие без либералите ще измрете от глад уе паляци ...
Ти ли ще управляваш бизнеси ? Ти ли ще оперираш хора ? Ти ли ще влизаш в съдебната зала ? ХАхаухаухаухаух
Ти дори да пишеш грамотно не си се научил ве мен :Д:Д:
Баси бушмена самозаблуден.
Ти правиш същото. Постоянно нападаш всяка форма и опит за алтернатива - китайци, руснаци, унгарци.
'Щото са фашисти - зат'ва ги нападам. Убийци и паразити. Да ти имам алтернативата.
Вие без либералите ще измрете от глад уе паляци ...
Ти ли ще управляваш бизнеси ? Ти ли ще оперираш хора ? Ти ли ще влизаш в съдебната зала ? ХАхаухаухаухаух
Ти дори да пишеш грамотно не си се научил ве мен :Д:Д:
Баси бушмена самозаблуден.
'Щото са фашисти - зат'ва ги нападам. Убийци и паразити. Да ти имам алтернативата.
пич на какво си?
defender
05-17-2016, 20:59
Ти ли ще управляваш бизнеси ?
В бизнеса няма морал или той обслужва определени хора, предпочитам система изградена около Бог, тук никой няма привилегии.
Само че точно Бай Ганьовците не щат да вярват, щото нямат изгода да застанат наравно с другите и създават системата на златния телец, която да ги обслужва, като се чудят как най-добре да я напаснат - имперализъм, колониализъм, комунизъм, фашизъм, капитализъм, ще видим натам.
aurissaaaaa
05-17-2016, 21:31
тия неща ако ги пишеше без да съм наясно, че подкрепяш фашистите в кремлин вероятно просто щях да си замълча, 'щото има нещо такова. То си е по цял свят обаче и типична черта на човека - едно време са били роби и царе, сега са служители и бизнесмени. Светът си се върти, нали знаеш ...
defender
05-17-2016, 21:36
тия неща ако ги пишеше без да съм наясно, че подкрепяш фашистите в кремлин
Всъщност целия спор започна около войната в Украйна и фашизмът срещу хората в Източна Украйна. А не, че съм бил подкрепял Кремъл.
Просто в този случай на войната в Украйна, върху хората в Източна Украйна беше упражнен фашизъм. И тогава вие ни преписахте, че сме били подкрепяли Кремъл, щото така ви отърва.
ПП: Всички знаем нацистките отряди кой им даваше команди и това беше новата украинска хунта дошла на власт.
defender
05-17-2016, 21:51
Между другото познавам бегло една украинка, която живее в България, тя е родом от Донецк. Преди войната в Украйна, казваше, че е украинка, а сега се нарича рускиня и не иска да чува някой да я нарече украинка. Смятай.
defender
05-18-2016, 13:24
"Германският съд забрани шеги с Ердоган"
Новият канцлер на Германия - Ердоган.
Шегите с диктаторЯ Путин са позволени.
ПП: Аурисе, в Германия какъв сорт либерали са уе. Това да не са някакви гмо сортове.
golemiq_korab_minava
05-18-2016, 16:37
В която и да е страна, след като сме превзели главните градове или селища, можем лесно да ги държим в подчинение, като се облегнем на епископите, съдиите, основните собственици, които са заинтересувани да поддържат реда под своя отговорност.- Наполеон..
Свързвате ли го с нещо у нас?
defender
05-18-2016, 19:00
"Пак сексуално насилие, този път на фестивал в Берлин
Най-малко 8 жени са насилени на тазгодишния Карнавал на културите в немската столица"
ПП: Тия бежанци либерално си отеб*ха хубави германки.
"Пак сексуално насилие, този път на фестивал в Берлин
Най-малко 8 жени са насилени на тазгодишния Карнавал на културите в немската столица"
ПП: Тия бежанци либерално си отеб*ха хубави германки.Може да е било част от програмата на карнавала, за обмяна на културен опит :D :razz: !
defender
05-18-2016, 19:56
Може да е било част от програмата на карнавала, за обмяна на културен опит :D :razz: !
Германките трябва да бъдат успокоявани с лафа "нато ни пази", прилежно рецитиран от Дарки на всяка уплашена дама.
А за да има по-голям ефект Драки трябва да поглежда всяка жена с онзи негов секси поглед, в стил "вЕрвайте ми".
Aeternal
05-19-2016, 10:39
Германките трябва да бъдат успокоявани с лафа "нато ни пази", прилежно рецитиран от Дарки на всяка уплашена дама.
А за да има по-голям ефект Драки трябва да поглежда всяка жена с онзи негов секси поглед, в стил "вЕрвайте ми".
А за да е още по-смешно трябва някой да спомене, че руснаците не пускат резаците при тях, щото процента им на домашно насилие и изнасилвания е толкова голям, че ако дойдат и тея паразити няма да им останат жени. :Д
Изобщо тук още ли се мъчат идиофилите да прокарват някаква политика?
defender
05-19-2016, 14:19
ТПТИ – корпоративни ценности вместо европейски
"От това споразумение ще спечелят големите компании и от двете страни на Атлантика и ще загубят обикновените хора, както и малкия среден бизнес от двете страни на Атлантика."
https://www.youtube.com/watch?time_continue=194&v=6QViHzCKNec
ПП: Търнале, ти май не си никакъв европеец, ти си някакъв "корпоративен бакшиш"?
Някой може ли да каже по какво се различават корпорации от ТПТИ и корпорацията на Пеевски дето сигурно владее половината държава.
golemiq_korab_minava
05-19-2016, 17:17
В България се добиват около 4 тона злато годишно, на стойност около 347 милиона лева по борсови цени[33]. Към 75% от добива е в приватизираните от задокеанската фирма Dundee Precious Metals мини в Челопеч. По данни от отчета на „Челопеч майнинг“ за 2011 г. срещу добито и изнесено от тях българско злато за 133 милиона евро държавата е получила всичко 4,7 милиона евро концесионна такса[34], или в приход на компанията е 96,47% от неговата стойност.
Aeternal
05-19-2016, 19:50
ТПТИ – корпоративни ценности вместо европейски
"От това споразумение ще спечелят големите компании и от двете страни на Атлантика и ще загубят обикновените хора, както и малкия среден бизнес от двете страни на Атлантика."
https://www.youtube.com/watch?time_continue=194&v=6QViHzCKNec
ПП: Търнале, ти май не си никакъв европеец, ти си някакъв "корпоративен бакшиш"?
Някой може ли да каже по какво се различават корпорации от ТПТИ и корпорацията на Пеевски дето сигурно владее половината държава.
Корпоративен милиардер съм аз, даже с путинката членуваме в един яхтен клуб. По-хубава яхта има от мен и затова го ненавиждам.
Aeternal
05-19-2016, 19:50
дефенди и ти си неадекватен колкото руската дипломация :Д
defender
05-19-2016, 20:17
дефенди и ти си неадекватен колкото руската дипломация :Д
Ти като си толкова адекватен и дипломатичен, обясни ни какво ще е близкото бъдеще относно ТПТИ, как ще постъпиш дипломатично?
Нали ти си еврейчето-бизнесменче, разбираш я търговийката, просветли ни.
defender
05-19-2016, 22:43
Цитат:
"Финансовото световно задкулисие винаги е имало един основен враг и съперник - политическата държавна власт, олицетворявана от силни и независими политически личности, съсредоточили в ръцете си огромна държавна власт. Така беше и с Муамар Кадафи, който отказа да си сътрудничи с основното банкерско лоби на САЩ и до последно отстояваше Либийската държавна банка; така беше и със Садам Хюсейн, който искаше еднолично да управлява страната си, без да отреже от държавната пита за банките на света. Така е и с Асад, и с Путин. Те са твърде силни политически личности, налагащи върховенство на държавната политическа власт дори над банките и корпорациите, което не е по вкуса на световните печалбари.
Ето защо световното задкулисие е изобретило методи за справяне с този политически враг и съперник, силната държавна власт - било то с кървави революции, било то с кървави Арабски, Оранжеви, Майдановски и прочие пролети; било то с мирни Нежни революции и купуване на политически чиновници на килограм (като в нашия или европейския случай), било то със социален инженеринг и пазаруване на подставени граждански общества.
Целта при всички случаи и използвани методи си остава една - Диктатура на Капитала над Живота на планетата!
И най-страшното е, че тази цел се осъществява с наша помощ - с нашите пари и труд, които наливаме в слугуване на този капитал ( няма значение как ще го наречем - инвеститорски, или финансово-магнатен, или банков, или наднационален).
И ако теглим чертата на равносметката, то излиза, че... ние сме жертва на собствената си алчност и раболепничене пред парите и притежанията."
defender
05-20-2016, 11:22
Папата: Експлоатацията на служители е смъртен грях
"Трудовата експлоатация е съвременна форма на робство.
Франциск осъди „кръвопийците”, които забогатяват чрез експлоатиране на бедните, определяйки като смъртен грях превръщането на работниците в „роби” и сключването на несправедливи договори."
Кой е Франциск, че да определя кое е смъртен грях и кое не?
defender
05-20-2016, 21:33
Кой е Франциск, че да определя кое е смъртен грях и кое не?
Ами за мен си е обикновен дядка, ама специално по тази тема мисля, добре се е изразил.
defender
05-20-2016, 21:37
няма да го пипаш с либералните си ръце. ей
Хихи, това много ме изкефи за "либералните ръце" на ауриса, откровено се посмях.
Ама то пак добре, че са му либерални ръцете, па можеше да е задника, братче. Ама търнала и дарки, може и да нямат тоя късмет, мани-мани.
http://www.webcafe.bg/webcafe/svyat/id_608621421_arena
тва го знам от години, но за първи път някоя медия в щатите му обръща внимание
Хихи, това много ме изкефи за "либералните ръце" на ауриса, откровено се посмях.
Ама то пак добре, че са му либерални ръцете, па можеше да е задника, братче. Ама търнала и дарки, може и да нямат тоя късмет, мани-мани.Те либералните са такива навсякъде - и отпред и отзад :razz:!
defender
05-27-2016, 19:50
Те либералните са такива навсякъде - и отпред и отзад :razz:!
Така е, ама с тия либерални задници какво ли правят? Чак сега започвам да се досещам защо ги спонсорира "Отворено общество"
Демек това са едни "отворени либерални задници", ше падна.
ПП: Ама добре, че на ауриса са му либерални само ръцете, ама то пък от друга страна, ако не му е либерален и задника, то какъв либерал ще е тогава с този консервативен задник, мани-мани.
defender
05-31-2016, 10:33
Френски анализатор:
"Тежка криза на демокрацията в Европа;
Французите не са антиевропейци – те са проевропейци, но са против ЕС на банките и корпорациите;
ЕС е вече в законова криза – има тежка опасност от фашизъм
В Европа има тежка криза на духовността и политическото въображение;
В близките 10 години 25% от населението ще бъде изхвърлено от пазара на труда – това ще роди фашизъм"
ПП: Аз изобщо не схващам търнала и ауриса за каква точно Европа се борят и за какви ценности. Те всъщност защитават статуквото, а по-горе френския анализатор добре е описал какво е статуквото в момента.
Единственото ми обяснение е че търнала и ауриса са някакви системни, политкоректни дебили, въпреки, че не ми се вярва.
aurissaaaaa
06-02-2016, 10:15
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/libe/dv/11_revframework_statute_/11_revframework_statute_en.pdf
Ефенди, хари и климатика - да знаете че сте престъпници според този документ.
То и за мен важи де
defender
06-02-2016, 12:01
Каква е разликата между нас е тези дето казаха "Аз съм Шарли", барабар с баба ти меркел.
Шарли системно се подиграва с вярващите и техните религиозни свободи.
А Търнала като ни псува от време на време като каруцар, а за злобичката на дарки.
Да не говорим за аватара ти дето си бършеше задника с едно знаме.
http://z-news.xyz/in-latvia-prepared-the-black-list-of-russian-names/
понеже един от основните доводи на всяква българска измет срещу времето преди 89-та е, че били сменили имената на турците
http://z-news.xyz/in-latvia-prepared-the-black-list-of-russian-names/
ето ви го демократичния ЕС, който явно няма нищо против насилствено преименуване на всички с руски имена
Правилно ли разбрах, че наричаш тези, които не поддържат режима до 89-та, измет?
Правилно ли разбрах, че наричаш тези, които не поддържат режима до 89-та, измет?
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t30232.html
?
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t30232.html
?
Какво общо има сексуалната ми ориентация?
KaRiNa.Ni
06-08-2016, 06:27
ДемокрациЯ няма има само и единствено СВОБОДИЯ. Заради така наречената демокрация стигнахме до този хал с безработица,не може да се самозащитиш ако те нападнат в собствения ти дом,защото иначе ще ти лепнат присъда,работиш много не получаваш нищо,вдигат цените на абсолютно всичко,ще дойде време когато ще си плащаш и въздуха който дишаш.Това в днешно време е демокрацията,не остана нищо друго освен да живееш този живот щом си се родил на тази земя.
golemiq_korab_minava
06-09-2016, 12:02
ДемокрациЯ няма има само и единствено СВОБОДИЯ. Заради така наречената демокрация стигнахме до този хал с безработица,не може да се самозащитиш ако те нападнат в собствения ти дом,защото иначе ще ти лепнат присъда,работиш много не получаваш нищо,вдигат цените на абсолютно всичко,ще дойде време когато ще си плащаш и въздуха който дишаш.Това в днешно време е демокрацията,не остана нищо друго освен да живееш този живот щом си се родил на тази земя.
Единстяения плюс е, че вече дишаме по- чист въздух, защото няма заводи. : д
KaRiNa.Ni
06-09-2016, 17:23
Единстяения плюс е, че вече дишаме по- чист въздух, защото няма заводи. : д
Да му пикая на чистия въздух :D ако сега има чист въздух аз трябва да съм Мерилин Монро...основните замърсители са колите а най-потърпевшите са големите градове.
golemiq_korab_minava
06-09-2016, 17:43
Да му пикая на чистия въздух :D ако сега има чист въздух аз трябва да съм Мерилин Монро...основните замърсители са колите а най-потърпевшите са големите градове.
оуу Мерилин Монро как е? :Д
Не, не е чист, но на много места е значително по-чист. Заводите буквално са 3бавали майката на близките градчета и села. Обаче въпреки това сме имали нещо, били сме 9.2 милиона, с положителен естествен прираст и сме консумирали качествена храна. Сега колите може да не използват олово, но са 10 пъти повече също така. А пътищата не се поддържат и прахоляка , който се образува е много вреден.
aurissaaaaa
06-09-2016, 18:46
противопехотните мини по границата и липсата на презервативи са сносно обяснение
качествена храна е спорно понятие. Разнообразното хранене е 'качествено' - плюскането на (макар и естествени) хляб, сирене и салам не е точно рецепта за здравословен живот.
golemiq_korab_minava
06-09-2016, 18:57
противопехотните мини по границата и липсата на презервативи са сносно обяснение
качествена храна е спорно понятие. Разнообразното хранене е 'качествено' - плюскането на (макар и естествени) хляб, сирене и салам не е точно рецепта за здравословен живот.
Презервативи е имало, а мините не са фактор за раждаемостта. Храната е била достатъчно разнообразна. Сега е претъпкано с разни глупости и 100% химия. Нови природни продукти не са измислени.
aurissaaaaa
06-09-2016, 20:18
http://felbert.livejournal.com/729714.html
дано поне руски знаеш
провеи данните от световната банка що се отнася до раждаемостта.
В цяла Европа има постепенен спад от 60-те години насам, а драстичният такъв в периода 1990 -2000 го има дори в скандинавските страни, при които финансови проблеми за младите реално няма.
Ако ще величаш прогнилата, бай-ганьовска кочина, създадена от простащи и селяндури ЗА простаци и селяндури -- държава, на която целия цивилизован свят е гледал с презрение и насмешка -- кофа лайна, чиито тайни служби стрелят по папата и най-нагло избиват хора зад граница -- коптор, пратил танкове в чехословакия -- цигански катун, заглушаващ чужди радиостанции от страх българите да не вземат да разберат, че живеят като ... цигани --
и не на последно място бардак, чиито държавници бяха на първо място руски помияри, а след това българи ..
гледай да я величаеш тая подигравка с нещо повече от бяхме 9млн и имахме хляб, сирене да ядем.
Нз що не са те кръстили Ганьо родителите ти, ала съм убеден, че и те са прости селяндури като теб.
Въобще няма да споря с теб по тази тема - ФАКТ! , че вносни плодове е имало рядко, според сезона, и на безкрайни опашки.
ФАКТ , че през 91г. над 70% от българите са дали НЕГАТИВНА оценка на комунистическия режим.
ФАКТ, че през 89та престъпният режим сам си призна, че ВНАСЯ селскостопанска продукция като ... внимание ... картофи, боб и лук.
defender
06-09-2016, 20:39
Има разлика между жесток болшевишки, атеистки социализъм и християнски социализъм, където има нещо, което го сближава с християнското учение: идеята за съчувствие към низшите духом – слабите, унижените, угнетените.
а мините не са фактор за раждаемостта.За раждаемостта не, но за миграцията да :D (ако още не си се сетил)!
golemiq_korab_minava
06-09-2016, 21:32
Аурисе стига ръси пропаганда задръстеняче. Над 60 процента от българите днес милеят за бай ти Тошо и само една малка част капиталисти, децата на които дори не живеят в България имат друго мнение. Това ще рече, че действително тогава е било не по, ами много по - най- добре.
Били сме технологично развита държава, а земеделието е изхранвало няколко Българии, изнасяли сме за целия свят. Били сме прочути.
Да, не е можело да ходите на Запад да просите като бедняци там, в гетата им, каквито тук е нямало, щото сме били социално богати. А сега можете ли с 500 700 лв заплати да ходите? А гражданство? А В САЩ как се ходи? Ами вие сте педераси.
aurissaaaaa
06-09-2016, 22:18
http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb80/eb80_bg_bg_nat.pdf
над 75% от българите искат повече интеграция с ЕС
технологично развита държава :Д:Д:Д в сглобяването на компютри с компоненти производство на врага ахуаххаухауауха
Аз като разбрах, че прословутия правец с сглобяван с компоненти от САЩ щях да потъна от срам;
Казах ти - комунделите сами си признаха 89-та, че внасяме продукция от чужбина - и то такава, която традиционно се произвежда тук.
ФАКТ
Малинов, манолов или нещо от тоя род се казваше червения бастун, който го признава на едно от съборчетата на червените изроди.
Тошко също си го признава впроследствие, и нарича комунизма 'недоносче' - сякаш оплювайки системата ще му се размине некадърното управление.
Уви, разминава му се де
А сега можете ли с 500 700 лв заплати да ходите?
Аз човек с висше образование с под 1000 лева заплата не познавам. Всъщност с под 1500 не познавам.
На една позната на майка ми дъщеря й ми предлагаше работа преди Х време - момичето е на моята възраст, управителка в една фирма - 4 бона прибира в края на месеца. Обясни ми, че племенникът й е отишъл в HP да работи и затова се е отворило мястото и се оплака, че взимал повече от нея.
Смятай колко си смешен да ми говориш тук за някви трицифрени суми. Аз за толкова не бих излязъл от нас.
От друга страна имам познати, които бачкат за тия пари, де, ама каквото си постелиш дето се вика - хем имат потенциал, хем не щат. Еми ... т'ва е положението.
defender
06-09-2016, 22:41
Аз човек с висше образование с под 1000 лева заплата не познавам.
Аз пък познавам доста такива дето изобщо не могат да се реализират по специалността си.
Друг случай - един познат завършил геодезия, успял е да се реализира по специалността, но работата му е супер несигурна, работи само когато има работа.
Друг познат общ работник във Франция ми е казвал, че във фирмата има доста висшисти колеги.
Изглежда наблюденията ти са много тесни.
aurissaaaaa
06-09-2016, 22:48
мн грубиянски ще прозвучи, ама съм склонен да си мисля, че ако има работни места по специалността ти и не те взимат, вероятно причината е в теб.
Са друга тема е к'во ще работиш в България със специалност геодезия и защо не си планирал професионалното си развитие.
Аз ако исках да рисувам комиски и анимета и бях записал нещо такова да уча, щях да го направя с ясното съзнание, че ще трябва да офейкам в Япония.
Не виня хората ни най-малко, де, но си прав - не познавам такива с по-'екзотични' да го наречем специалности.
defender
06-09-2016, 22:57
А това видя ли го:
Годишния доклад за 2015 г. на учени от Икономическия институт към БАН за състоянието на селското стопанство и неговата роля за българската икономика:
"Прилагането на селскостопанската политика на ЕС разруши земеделието у нас. 78% от финансовите средства от ЕС за земеделие се усвояват от едва 3-4% от фермерите у нас в лицето на едри стопански структури."
aurissaaaaa
06-09-2016, 23:18
ем нз, моето семейство има доста земя в един район - идва от родителите на бабата по майчина линия -- и кой да става фермер от нас като нито аз, нито родителите ми сме помирисвали фермерска работа. Нз продали ли са нивите или ги дават под наем нашите, но със сигурност и в двата случая са попаднали в ръцете на някоя голяма компания.
Аз поне така си обяснявам тези цифри.
Отделно имам спомен, че около влизането в ЕС и реформите, които се правиха, доста дребни производители предупреждаваха, че нормите, които ЕС искат да бъдат наложени, ще ги докарат до фалит. Ставаше въпрос за чистота, дезинфекции, някакви изисквания за условията, при които се отглеждат животни и тн и тн.
А за тези, които имат ниви, имам спомен, че трябваше доста пари да отидат за снимки от самолет;
а и като цяло основното оплакване беше, че документацията е бая.
Та не знам - ЕС има косвена вина в случая. Сигурен съм, че при желание, държавата е можела да улесни или поне отачсти да финансира всичко това. Ама ние държава нямаме, а един разграден двор и кварталните глупаци начело.
golemiq_korab_minava
06-10-2016, 03:20
Гледайте го, продължава да ръси от глупости на глупости. Пушено пиле, с грешния човек се захвана, да обесняваш за земеделието. Данните са пред мен за всеки сектор, но няма да ти искарам, защото не заслужаваш внимание. Това, което казал някой след разпада на комунизма, няма никакво значение. Но дори Тошо беше много тъжен. А че коминизма не успя като идеология и изостана - така си е, факт.
Колкото до заплатите няма да комуникирам вече с теб. Само ще кажа, че около 30 процента от българите живеят под робски условия, над 50 процента са под прага на бедноста. А няколко путьовци в парламента, обирайки парата, си мислят, че живота е рай.
Факт е, че до 89-та успяваха идиоти с връзки, а след 89-та успяват идиоти с връзки + хора със способности.
Не знам за вас, но аз предпочитам и хората със способности без връзки да успяват, иначе за сметка на тях идиоти с връзки правят по-големи поразии. Това от лична гледна точка.
А сте толкова необразовани, че да пишете кой режим е по-добър е смешно. Нито знаете какво се е правило по времето на социалната диктатура, нито знаете и осъзнавате какво се прави сега. Спрете да пишете глупости. Гледате всичко от лична гледна точка, защото съзнанието ви е затворено между 6 стени, както и тялото.
А някакви 19-20 годишни младежи да ми казват какво е било, защото това са чули от родителите си - не върви. Като родителите ви толкова са милеели за едното време, явно толкова си могат. Човек, който харесва политика, която подкрепя бедните и глупаците, явно е беден и глупав. Съжалявам, аз няма да дам от моя залък за още 100, които си чоплят пръстите по цял ден и искат да им плащам заплати. Веднъж ми се наложи да наемем трима германци и един англичанин за една работа. Излезе ни 4 пъти по-скъпо и платихме по-високи осигуровки. Свършиха работата 2 пъти по-бързо и после НИКОГА повече, повтарям: НИКОГА повече, не се наложи да поправяме, да се притесняваме, да плащаме глоби за недобре свършена работа и т.н.
Вие как си вършите работата, я си признайте?
golemiq_korab_minava
06-10-2016, 10:50
Да бе, успявали били кадърните... Успяха през прехода, 90-те години да си разпределят богатствата, при приватизацията, с най-различни мръсни схеми и измами, успяха цели поколения за напред да си оправят. Не ми казвай, че в политиката успяват днес кадърни и милеещи за отечеството си. Напротив, същия е принципа както преди. Назначават се хора с връзки, по-възможност по-глупави, на които да им се плаща и да си държат устите затворени, да слушат кротко. Основно три партии държат властта, голяма част от които бивши комунисти (разгледайте досиетата им), а малките партии само ги подпомагат. Има 100 малки партии, които в тази система нищо не могат да направят. Всеки гледа да се докопа до олигархичните кръгове и да хапва баница от европейските субситии. 10 хиляди души и семействата им - това са хората, издържащите се на нашия гръб. Всички успешно слдват саветите на цар Фердинат към сина му Борис.
Пишеш ми, че само кадърните и работливите успявали, което е много грешна представа. От моите лични наблюдения, не само от приказките на родители, за които ще споделя по-късно, мога да кажа, че огромна маса от хора се бъхтят наистина много на на работа, за кирливи възмножности, защото толкова ни е стандарта и икономиката. И не ми говорете, че си били виновни, защото се подчинявали и не ходили на протести. Не, от обикновенния човек не зависи. Протестите се оргазират, а пътищата са предначертани, тълпата не мисли, тя се направлява. (като преврата в Киев).
И не говоря само за работническата класа. Погледнете колко много хора на НАУКАТА има, по научни институти, учители, деценти, асистенит - за какви смешни заплати се трудят. Нарочно унищожиха първо образованието, за а може тъпия народ да се управлява по-лесно. Да учакваш ти от млад човек, магистър да бачка тепътва 10 години в институт за 600 лв, където само квартирата ти е 300. Тва може да си го позволи само пич със странични доходи и свободно време.
Сега се връщам за ''успяването'' през комунизма. Баща ми е бил успял, защото са му харесали възмножностите в дадената сфера. Нищо че рода ни е капиталистически. На прадядо ми са му взели всичко. Но другия ми род е получил. Справедливост няма, но е нямало нито глад, нито безработица, по простата причина, че с полиция са те измъквали от вкъщи ако трябва и не ти се е работило.
Та естествено, че ще има винаги михлюзи, мързеливи, които няма да работят добре, но всеки труд, трябва да се заплаща в социален стандарт. А тези, които успяват, са 90% МАФИОТИ.
Та ето това ти е България без Русия - една циганска кочина, в която или се ураждаш, или умираш от глад и болести.
Комунизма не случайно се е родил. Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
Сега кажи, че демокрация и арабите могат да направят, па съвсем да се посмеем.
Аз съм на 21, много неща още не знам как стоят реално. Трудно е да се управлява.. До не са 2, 3 сектора. Трябват много връзки, много познания, но държавата ни, както се вижда - ако няма световна промяна - вече е изчезнала. Остават ни и малко милиончета беженци от Турция.
aurissaaaaa
06-10-2016, 11:42
Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
В такъв случай и Гърция не 'заслужава' да е в Европа, мен, 'щото те са дори по-зле от нас в това отношение.
Ама ти това, което ще напиша, няма да го проумееш, 'щото представата ти за 'добре управлявана' държава свършва с визията пред света.
Погледни им историята откакто британците и французите ги освобождават - фалит след фалит, диктатури и граждански войни.
Чак до 75-та година на власт са абсолютни изроди.
И ако не бяха САЩ да се намесят, щяха да свършат по-зле и от нас.
Оттам насетне следва масово наливане на пари в Гърция, от което живееха доскоро.
Дори днес са една от държавите, която прибира най-много пари в ЕС - за периода 2010-2015 - по 2.2к евро на калпак от фондове.
Доста сходна ситуация с Италия - кръвопролития, мафия, некадърно управление, беднотия.
Същото с Испания - диктатура, граждански войни, некадърно управление, мизерия.
Нямаш представа от историята на Европа, а си седнал да ни обясняваш коя държава къде принадлежала. Абсурдно е.
Английският пияндурник е бил толкова тъп, колкото е бил и некадърен. Издънка още от училище, едва приет да учи в офицерско училище и впоследствие собственоръчно затрил живота на стотици хиляди британски войници в ПСВ - бахти авторитета, няма що.
Толкова му струва мнението, колкото и на германската отрепка Фердинанд, която собственоръчно затрива българското влияние на международната сцена.
Ние имаме друг манталитет.
ТИ имаш друг манталитет. Между мен и един швейцарец разликата е изцяло визуална. И двама ще очакваме едно и също - върховенство на закона, зачитане на индивидуалните ни права, справедливо отношение от работодателя и гарантирана сигурност в обществото.
Ще ти го кажа така - ако съм HR и ми кажеш нещо подобно, ще си направя извода, че ТИ смяташ за нормално да се мързелува на работното място; да оставяш мърлява работа; да не спазваш срокове и да си избягваш задълженията; да създаваш конфликти и да си налагаш личността.
И няма да те взема на работа. По простата причина, че ти виждаш това за нормално, което означава, че няма причина да смятам, че подобно поведение е отвъд морално допустимото в твоя светоглед.
Ако има нещо, за което мога да се съглася, че е проблем единствено на Балканите, това е масово разпространената идея, че всички тук сме крадливи копеленца. Много добро извинение е и ти да си крадливо копеленце - предполагам затова и се насажда на хората още от ранна възраст.
Има една съветска поговорка - в свободен превод - повтаряй някому че е прасе и скоро ще се разквичи.
Ей т'ва си ти.
Квик.
Факт е, че до 89-та успяваха идиоти с връзки, а след 89-та успяват идиоти с връзки + хора със способности.
кви способности, хехехехе
преди 89-та бяхме трета космическа сила на планетата
явно способните тогава са свършили неща, които способните сега не са в състояние дори да изфантазират
сега чакам ауриса да дойде и да напише как по комунизма сме внасяли дигитални носители от Япония
слагали сме им лепенки 'маде ин булгариа' и сме ги изнасяли
ти специално трябва да си благодарен, че не си живял тогава
щото сега щеше да си заточен в дивата провинция
така постъпваха с некадърните педали
единствения реален факт е, че нито един от вас не е живял във времето, за което давате всякви мнения
и тва само доказва, че сте лаладжийска работа
акъл няма, ама устата не спира да плямпа
aurissaaaaa
06-10-2016, 12:00
Аз точно поради тази причина утре ако някой във Вашингтон реши, че представлявате заплаха за интересите на НАТО и ще е добре да бъдете ... прекратени ... тези с про-руски възгледи, просто ще си трая.
Доста шит е като се обърне палачинката, нали ?
А сега сме втора космическа сила с ЕС.
Приятелю, възрастта ти обяснява много неща. И ако до скоро обмислях варианта да спра да отговарят, току-що ме мотивира. Казах на колегите си да ме оставят за 20 минути и ще обърна специално внимание на всичко написано от теб. И понеже се оказа, че си доста по-малък от мен (мислих, че разликата ни е поне 5-6 години максимум), ще те посъветвам поне веднъж, ама наистина ПОНЕ ВЕДНЪЖ, да ми прочетеш думите много внимателно, да помислиш, да поспиш, да оставиш на съзнанието си да осмисли всичко прочетено и да го разбереш, защото нервите ми започват да вибрират като струна на китара. Харесваш ми, защото виждам, че си упорит. Мислиш. Използвай си плюсовете правилно, иначе дето му казват - язък.
Да бе, успявали били кадърните... Успяха през прехода, 90-те години да си разпределят богатствата, при приватизацията, с най-различни мръсни схеми и измами, успяха цели поколения за напред да си оправят.
Кадърните успяват, да. Проблемът идва в разликата между моята и твоята дефиниция на кадърен. Получих няколко упрека от няколко души в лични съобщения, че ние богатите и там как им викате "илюминати и масони-рептили" сме ви мачкали, че сме ви тормозили, че сме ви изстисквали. Ще го кажа за пореден път, разбери го най-накрая, защото започва да ми писва. В твоя полза е. Кадърен не е човек с висше, магистратура и три сертификата за дадена специалост. Кадърен е личност с изграден характер, хладнокръвие, вземане на правилни решения и дълбоки познания в своята сфера на действие. Такива няма. Като работодател ти го казвам. И когато се появи такъв човек, той получава. Не получава заплата от 600 лв, получава заплата от 2000. Получава бонус. Получава обяд с мен и още няколко съдружника - контакти, които ще са му ценни занапред. Но аз не виждам такива хора, виждам наперени младежи като теб, но малко по-големи. Завършили висше, самочувствие че са европейци, гладко избръснати, добра подстрижка и лицемерно отношение, което те не осъзнават, че се вижда не, ами прозира от празните им глави.
Не ми казвай, че в политиката успяват днес кадърни и милеещи за отечеството си. Напротив, същия е принципа както преди.
И освен, че не четеш, явно и не помниш. Написах ти преди няколко дни, че политиците са поставени пионки и винаги ще бъдат. Без значение дали са Меркел, Обама или Москов. Това са хора, които имат желание да бъдат на сцена, те се манипулират и са кукли на конци. Разбира се, че се слагат хора, които биха направили всичко, за да са там.
Основно три партии държат властта, голяма част от които бивши комунисти (разгледайте досиетата им), а малките партии само ги подпомагат.
Моето момче, знам че ти звучи надменно, знам че "голямото ми его" много те дразни, но не ми казвай нещата сякаш са така, защото си мислиш, че са така. Когато отида да ми поправят разваления лаптоп, колкото и знаещ да съм в някои сфери, стоя, мълча, кимам, плащам и си ползвам услугата без да давам акъл. Не го прави и ти по теми, за които си нямаш идея. Партии не съществуват. Те са параван.
Пишеш ми, че само кадърните и работливите успявали, което е много грешна представа. От моите лични наблюдения, не само от приказките на родители, за които ще споделя по-късно, мога да кажа, че огромна маса от хора се бъхтят наистина много на на работа, за кирливи възмножности, защото толкова ни е стандарта и икономиката.
Не, не ти пиша, че само кадърните успяват. Написах, че успяват идиоти с връзки И ВКЛЮЧИТЕЛНО кадърните. Но когато един идиот е такъв, той държи да го покаже. И когато в едно общество от сто души има 30 идиота, които започнат да си го показват явно и показно, цялото общество става идиоти заради тях. Ситуацията е такава. И между другото, когато си сред публиката трудно се преценя колко народ има на площада. Но като погледнеш от горе, вслушай се в думите ми, ситуацията се изяснява по-лесно.
И не ми говорете, че си били виновни, защото се подчинявали и не ходили на протести. Не, от обикновенния човек не зависи. Протестите се оргазират, а пътищата са предначертани, тълпата не мисли, тя се направлява. (като преврата в Киев).
Добре е, че си стигнал до този извод. Тук си прав.
И не говоря само за работническата класа. Погледнете колко много хора на НАУКАТА има, по научни институти, учители, деценти, асистенит - за какви смешни заплати се трудят. Нарочно унищожиха първо образованието, за а може тъпия народ да се управлява по-лесно. Да очакваш ти от млад човек, магистър да бачка тепътва 10 години в институт за 600 лв, където само квартирата ти е 300. Тва може да си го позволи само пич със странични доходи и свободно време.
Положението на държавата е такова. За съжаление манталитетът на българина има огромни минуси, но и огромни плюсове. Ако помниш, бях ти написал наскоро, че България е една от малкото свободни държави в света в момента. Това няма да е много време още, но все пак за момента е факт. И този факт се дължи на характера и манталитета на българина. Така, че радвай се, ако осъзнаваш какво ти казвам изобщо.
Сега се връщам за ''успяването'' през комунизма. Баща ми е бил успял, защото са му харесали възмножностите в дадената сфера. Нищо че рода ни е капиталистически. На прадядо ми са му взели всичко. Но другия ми род е получил. Справедливост няма, но е нямало нито глад, нито безработица, по простата причина, че с полиция са те измъквали от вкъщи ако трябва и не ти се е работило.
Някъде да съм написал, че е имало глад или безработица? Споменах това, че е имало несправедливост.
Та естествено, че ще има винаги михлюзи, мързеливи, които няма да работят добре, но всеки труд, трябва да се заплаща в социален стандарт. А тези, които успяват, са 90% МАФИОТИ.
Та ето това ти е България без Русия - една циганска кочина, в която или се ураждаш, или умираш от глад и болести.
Първата част на цитата няма нужда да я коментирам, както и втората. По-скоро само искам да задам въпрос - а какво представлява държавата ни с Русия? Една просперираща империя с колонии по планетите в Слънчевата система?
Комунизма не случайно се е родил.
Прав си. Само дано разбереш защо.
Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
Дразни ме това, че използваш заучени фрази или ако не са заучени, а си достигнал до тези изводи самостоятелно, а в същото време не се вслушваш сам в тях, за да разбереш останалото. Нещата вървят ръка за ръка. Къде ги късаш, да му се не види? Мисли с главата си.
Сега кажи, че демокрация и арабите могат да направят, па съвсем да се посмеем.
Формата на управление винаги е една и съща, различните народи по света просто си вярват, че е различна. (това е по темата относно неслучайното раждане на "комонизама и социализама".
Аз съм на 21, много неща още не знам как стоят реално. Трудно е да се управлява...
Пожелавам ти един ден да успееш да стигнеш ниво, в което да управляваш екип от десетина души. Ще научиш много.
До не са 2, 3 сектора. Трябват много връзки, много познания, но държавата ни, както се вижда - ако няма световна промяна - вече е изчезнала. Остават ни и малко милиончета беженци от Турция.
Държавата ни като граница няма никакво значение. Това, което беше важно в нея и от нея вече не се намира на тази територия. Затова, че няма какво да се притесняваш. Аз също съм патриот, не ти го казвам с идеята да я "изоставим тая родина". Става дума за друго. Търси смисъла в думите ми, момче, казвам ти МНОГО. Казвам ти повече от колкото можеш да си представиш. Това, че използвам препратки и закодирани фрази не означава, че е нищо. Ако знаеше дори 50% от написаното ми, щеше да си далеч. Без да си мафиот, без да си политик, без да си измамник. Щеше да си човек. Не бъди роб, имаш мозък и даваш индикации, че го използваш. Още.
А сега сме втора космическа сила с ЕС.
хахахаха
само не ми казвай, че първи са краварите
с всеки пост доказваш, че нямаш грам акъл и собствено мнение
иначе щеше не само да четеш, а и да мислиш над прочетеното
защото да пускаш всякви измислици е опция
когато има кой да им вярва
Ще ти го кажа така - ако съм HR и ми кажеш нещо подобно, ще си направя извода, че ТИ смяташ за нормално да се мързелува на работното място; да оставяш мърлява работа; да не спазваш срокове и да си избягваш задълженията; да създаваш конфликти и да си налагаш личността.
И няма да те взема на работа. По простата причина, че ти виждаш това за нормално, което означава, че няма причина да смятам, че подобно поведение е отвъд морално допустимото в твоя светоглед.
Ако има нещо, за което мога да се съглася, че е проблем единствено на Балканите, това е масово разпространената идея, че всички тук сме крадливи копеленца. Много добро извинение е и ти да си крадливо копеленце - предполагам затова и се насажда на хората още от ранна възраст.
В темата няма по-добре написана цялата ситуация. Браво.
В темата няма по-добре написана цялата ситуация. Браво.
тия свалки се пишат в раздел секс
Ако ти е липсвала родителска грижа, съжалявам. В противен случай не съжалявам, явно си заслужаваш да си сред тълпата.
golemiq_korab_minava
06-10-2016, 12:25
В такъв случай и Гърция не 'заслужава' да е в Европа, мен, 'щото те са дори по-зле от нас в това отношение.
Ама ти това, което ще напиша, няма да го проумееш, 'щото представата ти за 'добре управлявана' държава свършва с визията пред света.
Погледни им историята откакто британците и французите ги освобождават - фалит след фалит, диктатури и граждански войни.
Чак до 75-та година на власт са абсолютни изроди.
И ако не бяха САЩ да се намесят, щяха да свършат по-зле и от нас.
Оттам насетне следва масово наливане на пари в Гърция, от което живееха доскоро.
Дори днес са една от държавите, която прибира най-много пари в ЕС - за периода 2010-2015 - по 2.2к евро на калпак от фондове.
Доста сходна ситуация с Италия - кръвопролития, мафия, некадърно управление, беднотия.
Същото с Испания - диктатура, граждански войни, некадърно управление, мизерия.
Нямаш представа от историята на Европа, а си седнал да ни обясняваш коя държава къде принадлежала. Абсурдно е.
Английският пияндурник е бил толкова тъп, колкото е бил и некадърен. Издънка още от училище, едва приет да учи в офицерско училище и впоследствие собственоръчно затрил живота на стотици хиляди британски войници в ПСВ - бахти авторитета, няма що.
Толкова му струва мнението, колкото и на германската отрепка Фердинанд, която собственоръчно затрива българското влияние на международната сцена.
ТИ имаш друг манталитет. Между мен и един швейцарец разликата е изцяло визуална. И двама ще очакваме едно и също - върховенство на закона, зачитане на индивидуалните ни права, справедливо отношение от работодателя и гарантирана сигурност в обществото.
Има една съветска поговорка - в свободен превод - повтаряй някому че е прасе и скоро ще се разквичи.
Ей т'ва си ти.
Квик.
хахах. Ама факт ли е, че гърците и до днес гългат всички субсидии и са в пъти по-добре? Естествено, че до сега ги издържаха САЩ. Както нас Русия преди 89-та. Испания, Италия, Франция можеш да квичиш за тях само пред американците , че са били в това положение. Не съм на мнение, че само ние не ставаме за този строй. Но също така е важно, с какъв съюзник ще си. Щото сега точно ти си тази марионетка, кланяща се на ЕС и САЩ.
И както винаги, очаквах да не си разбрал всичко. Измисли си простотията, че не ми се работило, защото аджеба, но съм защитавал работниците от робството. Фердинант го споменах в негативен смисъл. А Чърчил и точно този, с когото ти искаш днес да си. И колкото и гаден да е бил, се вижда, че за 26 години ни превърнха в утайка, и издигната на повърхността на блатото такива като теб. А който разбере какво става е обвиняван в сепаратизъм и лудост.
golemiq_korab_minava
06-10-2016, 13:06
Приятелю, възрастта ти обяснява много неща. И ако до скоро обмислях варианта да спра да отговарят, току-що ме мотивира. Казах на колегите си да ме оставят за 20 минути и ще обърна специално внимание на всичко написано от теб. И понеже се оказа, че си доста по-малък от мен (мислих, че разликата ни е поне 5-6 години максимум), ще те посъветвам поне веднъж, ама наистина ПОНЕ ВЕДНЪЖ, да ми прочетеш думите много внимателно, да помислиш, да поспиш, да оставиш на съзнанието си да осмисли всичко прочетено и да го разбереш, защото нервите ми започват да вибрират като струна на китара. Харесваш ми, защото виждам, че си упорит. Мислиш. Използвай си плюсовете правилно, иначе дето му казват - язък.
Кадърните успяват, да. Проблемът идва в разликата между моята и твоята дефиниция на кадърен. Получих няколко упрека от няколко души в лични съобщения, че ние богатите и там как им викате "илюминати и масони-рептили" сме ви мачкали, че сме ви тормозили, че сме ви изстисквали. Ще го кажа за пореден път, разбери го най-накрая, защото започва да ми писва. В твоя полза е. Кадърен не е човек с висше, магистратура и три сертификата за дадена специалост. Кадърен е личност с изграден характер, хладнокръвие, вземане на правилни решения и дълбоки познания в своята сфера на действие. Такива няма. Като работодател ти го казвам. И когато се появи такъв човек, той получава. Не получава заплата от 600 лв, получава заплата от 2000. Получава бонус. Получава обяд с мен и още няколко съдружника - контакти, които ще са му ценни занапред. Но аз не виждам такива хора, виждам наперени младежи като теб, но малко по-големи. Завършили висше, самочувствие че са европейци, гладко избръснати, добра подстрижка и лицемерно отношение, което те не осъзнават, че се вижда не, ами прозира от празните им глави.
И освен, че не четеш, явно и не помниш. Написах ти преди няколко дни, че политиците са поставени пионки и винаги ще бъдат. Без значение дали са Меркел, Обама или Москов. Това са хора, които имат желание да бъдат на сцена, те се манипулират и са кукли на конци. Разбира се, че се слагат хора, които биха направили всичко, за да са там.
Моето момче, знам че ти звучи надменно, знам че "голямото ми его" много те дразни, но не ми казвай нещата сякаш са така, защото си мислиш, че са така. Когато отида да ми поправят разваления лаптоп, колкото и знаещ да съм в някои сфери, стоя, мълча, кимам, плащам и си ползвам услугата без да давам акъл. Не го прави и ти по теми, за които си нямаш идея. Партии не съществуват. Те са параван.
Не, не ти пиша, че само кадърните успяват. Написах, че успяват идиоти с връзки И ВКЛЮЧИТЕЛНО кадърните. Но когато един идиот е такъв, той държи да го покаже. И когато в едно общество от сто души има 30 идиота, които започнат да си го показват явно и показно, цялото общество става идиоти заради тях. Ситуацията е такава. И между другото, когато си сред публиката трудно се преценя колко народ има на площада. Но като погледнеш от горе, вслушай се в думите ми, ситуацията се изяснява по-лесно.
Добре е, че си стигнал до този извод. Тук си прав.
Положението на държавата е такова. За съжаление манталитетът на българина има огромни минуси, но и огромни плюсове. Ако помниш, бях ти написал наскоро, че България е една от малкото свободни държави в света в момента. Това няма да е много време още, но все пак за момента е факт. И този факт се дължи на характера и манталитета на българина. Така, че радвай се, ако осъзнаваш какво ти казвам изобщо.
Някъде да съм написал, че е имало глад или безработица? Споменах това, че е имало несправедливост.
Първата част на цитата няма нужда да я коментирам, както и втората. По-скоро само искам да задам въпрос - а какво представлява държавата ни с Русия? Една просперираща империя с колонии по планетите в Слънчевата система?
Прав си. Само дано разбереш защо.
Дразни ме това, че използваш заучени фрази или ако не са заучени, а си достигнал до тези изводи самостоятелно, а в същото време не се вслушваш сам в тях, за да разбереш останалото. Нещата вървят ръка за ръка. Къде ги късаш, да му се не види? Мисли с главата си.
Формата на управление винаги е една и съща, различните народи по света просто си вярват, че е различна. (това е по темата относно неслучайното раждане на "комонизама и социализама".
Пожелавам ти един ден да успееш да стигнеш ниво, в което да управляваш екип от десетина души. Ще научиш много.
Държавата ни като граница няма никакво значение. Това, което беше важно в нея и от нея вече не се намира на тази територия. Затова, че няма какво да се притесняваш. Аз също съм патриот, не ти го казвам с идеята да я "изоставим тая родина". Става дума за друго. Търси смисъла в думите ми, момче, казвам ти МНОГО. Казвам ти повече от колкото можеш да си представиш. Това, че използвам препратки и закодирани фрази не означава, че е нищо. Ако знаеше дори 50% от написаното ми, щеше да си далеч. Без да си мафиот, без да си политик, без да си измамник. Щеше да си човек. Не бъди роб, имаш мозък и даваш индикации, че го използваш. Още.
Agarta. Малко ме плашиш направо. Още не мога да ти се доверя добре. Дали умееш страшно добре да маниполираш, явно наистина си голям човек, в тиин проблем, обаче си добър!
1) Правилно - да се разберем какво е успех. И аз не знам какво е успех. Универсална рецепна има ли? Не е само до парите. Но да сведем успехът до най-обикновенни материални блага. Да кажем 2000 -3000 хил лв, среден месечен доход, издържане на семейство, подслон, кола. Какво ми трябва повече? 1, 2 пъти в годината почивка у нас или в Чужбина. Всичко останало е глезотии. Има хора, които никога не им стигат парите. Аз в не съм богат, надявам се да не се захлюпя и аз някой ден по парите. Обаче според мен те не стигат. Винаги гоним щастие и когато не е нашето лично, то се стараем да направим нещо друго. Да имаме цел, която да ни поддържа. Поне така мисля. Парите са средство.
2) Какво е кадърност.. Казваш, че кадърни хора почти няма.. Добре. Да сведем личните качества до едно средно ниво на работоспособност, развитие и отговоност. Добре. Вие сте работодател. Да, но не всички работодатели се отнасят благополучно със служителите. В частняи сектор - има голяма експлоатация. Аз съм точно против това. Разбирам, че заплатите на много хора са малки, за да има икономически прирарат във фирмата, но заразлика от шефа, аз комуникарам по-плътно и с работници. Да, те нямат качества да управляват, да са хладнокъвни, но РАБОТЯТ. И едва оцеляват. И аз не желая това. И какво ни остава? На не толкова големите ГЕНИИ. Ами учин английски и си заминаваме от тази СВОБОДИЯ. Да търсим сигурност и контрол. Да - сигурност. Не се успява със сигурност, трябва и риск... Въпросът е че много сфери просто са разбити у нас, не съществуват. Аз правя това, което ми харесва, иначе йок. Не не става само с искане и правене. И ти го знаеш. Обаче хората не го знаят и не са хладнокръвни. Всеки си има някакви ценности.
4) Паритиите.... Щом всички политици - дори Путин , са поставени пионки, кой управлява? Не са богатите, това го знам.
5) Как системата ще е еднаква за всички? Диктатурите налагат едни правила, а демокрацията... кво прави? Дава властта в частния сектор и частния сектор определя положението, според търсене и предлагане.пф В дикатурите също има капитализъм, но държавата е навсякъде. Не съм за диктатура. Но не съм и за либерализация.
6) В момента Русия е толкова пропаднала, че дори ЕС да ни подари на Русия и Американците да не се намесят с НАТО, само ще фалираме повече. Но идеята съм я повтарял хиляди пъти - трябва по централизирано управление и контрол майка му стара. Контрол трябва. Сега всеки прави квото си иска. Това не е свобода. Не е свобода да изсекат ГОРИТЕ И ДА НАТРОВЯТ ЗЕМЯТА щото някой не се върши работа.
Не ми пожелавай власт, защото ще има убити. :Д хаха
Смисъл на думите ни не мога да намеря. Гледам себе си да оправя първо. Останалото е само филосостване.
aurissaaaaa
06-10-2016, 14:20
4) Паритиите.... Щом всички политици - дори Путин , са поставени пионки, кой управлява? Не са богатите, това го знам
В нормалните общества никой не 'управлява'. Политическите процеси са следствие от борбата/прокарването на интересите на различни прослойки.
Дано разбереш някой ден колко по-сложна е политиката в едно цивилизовано общество от това един бабаит да се показва по телевизията и се хвали с това къде е изхарчил парите на данъкоплатците.
Причината да си толкова захлупен, а и тези на твоето мнение, е именно липсата на интерес по отношение на САЩ. Не само, че не те кефи, но и не проявяваш никакъв интерес към случващото се там. Колкото проблеми имат, 3 пъти по толкова има хора, които се борят с тях, вместо да си фантазират как ще променят 'строя' и ще колят и бесят.
А политиците не бих ги нарекъл точно пионки, но е факт, че са там просто да представляват нечии интереси. В този смисъл, ако решиш да си циничен, да - би могло да се каже, че не управляват, а просто представляват. Което, по мое мнение, е добре. Затова и се нарича представителна демокрация.
Кого точно представлява Путин и сам би могъл да си отговориш. Във всеки случай не е руския народ.
https://www.youtube.com/watch?v=0XjLSdqUpx8
какво повече да кажа. Виж клипа - медведев е това.
golemiq_korab_minava
06-10-2016, 14:36
Аурисе интересите на различните прослойки като несъвпадат и няма ресурси - виждаш какво става. Представителна демокрация няма. А че можеш да злепоставиш всеки - прав си. Кво искаш да й каже на бабичката? Че ще даде пари като няма? САЩ всеки ден го гледаме. И той ни гледа.
технологично развита държава :Д:Д:Д в сглобяването на компютри с компоненти производство на врага ахуаххаухауауха
Аз като разбрах, че прословутия правец с сглобяван с компоненти от САЩ щях да потъна от срам;
http://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=8030.0
мен пък не ме е срам да оборвам всичките ти измислици, които според теб са факти
ама така са те научили тия от америка за българия - че повтаряйки една лъжа сто пъти, тя щяла да се превърне в истина
KaRiNa.Ni
06-10-2016, 16:19
кви способности, хехехехе
явно способните тогава са свършили неща, които способните сега не са в състояние дори да изфантазират
сега чакам ауриса да дойде и да напише как по комунизма сме внасяли дигитални носители от Япония
слагали сме им лепенки 'маде ин булгариа' и сме ги изнасяли
единствения реален факт е, че нито един от вас не е живял във времето, за което давате всякви мнения
и тва само доказва, че сте лаладжийска работа
акъл няма, ама устата не спира да плямпа
+
Да, не е можело да ходите на Запад да просите като бедняци там, в гетата им, каквито тук е нямало, щото сме били социално богати. А сега можете ли с 500 700 лв заплати да ходите? А гражданство? А В САЩ как се ходи? Ами вие сте педераси.Над 90% от емигриралите на запад българи работят, някои дори високо квалифицирана и добре платена работа. Дори общите работници, на запад взимат няколко ПЪТИ по-високи заплати в сравнение със същата работа у нас!
Корабче, я обясни, като е и е било толкова готино у нас, защо потокът от мигранти е насочен навън от нашата страна?! Над 1 милион българи са напуснали "земният рай" за да отидат на запад - защо? Я обясни! Не можеш и не искаш, нали?!
Та ето това ти е България без Русия - една циганска кочина, в която или се ураждаш, или умираш от глад и болести.Що не ходиш в Русия тогава?! Хората и оттам бягат на запад :D!
А тези, които успяват, са 90% МАФИОТИ.Като знаеш толкова, я си припомни кой създаде мафията у нас!
Корабе, помисли над думите ми. И не се връзвай на другите, написал съм ти неща, които не са предположения. Хубаво е да се има предвид разликата с кого говориш и кой какво ти казва. Едно е 20 годишен пикльо надъхан от пропагандата да ти говори, друго е човек участващ в пропагандата над 20 годишния пикльо.
Като знаеш толкова, я си припомни кой създаде мафията у нас!
тия които взеха властта след 89г не случайно мафията управлява държавата
най-вероятно никой не е чел разсекретените доклади на ЦРУ и на СССР че и нашите собствени
до преди 89г имахме разузнаване във всяка страна в турция зам ком на ген щаб на турската армия беше български агент
като си разсекретихме докладите по заповед от САЩ беше разкрит и убит
та ЦРУ ни наричаше ''костеливия съветски орех'' понеже знаехме повече от тях и не се получаваше да вербуват наши хора
иначе нашето разузнаване имаше обръчи от фирми в чуждите страни които бяха на името на натурални граждани
да речем Хосе има магазин който уж е негов но някой си бай иван идва и му казва трябват ми толкова пари
Хосе му ги дава щото иначе няма да има Хосе та нашето разузнаване се издържаше само имаше доста средства и можеше да действа без проблем където и да било
но ЦРУ успя да вербува един руснак на име Горбачов който заличи СССР по думите на бивш охранител на Тодор Живков знам че самия Живков не е вярвал че промените в Русия ще ни се отразят
докато ЦРУ не вербуват наши политици които след преврата взимат властта (сещате се кои вече нали? )
и не случайно веднага започва Американската пропаганда
издаде се закон който да спонсорира новите партии и то много сериозно и видиш ли ти всеки си направил партия и по този начин някой източи доста пари от партии фантоми
след това всички е явно обръчи от фирми които също бяха финансирани
или юго агент схемата с пирамидите
мога да разкажа и как изчезва част от българския златен резерв и защо е взривен мавзолея и как случайно изгаря цял камион с войници които не са избягали от пламъците но това е друга тема
defender
06-10-2016, 20:41
Кадърен не е човек с висше, магистратура и три сертификата за дадена специалост. Кадърен е личност с изграден характер, хладнокръвие, вземане на правилни решения и дълбоки познания в своята сфера на действие..
Как ги разпознаваш тия хора от интервюто за работа, особено след като не гледаш и дипломата им при кандидатстване?
Бай Ганя, от едноименния роман и той е бил човек с характер, натурално-хладнокръвен при това, хихи.
defender
06-10-2016, 20:48
В нормалните общества никой не 'управлява'. Политическите процеси са следствие от борбата/прокарването на интересите на различни прослойки.
Дано разбереш някой ден колко по-сложна е политиката в едно цивилизовано общество от това един бабаит да се показва по телевизията и се хвали с това къде е изхарчил парите на данъкоплатците.
Причината да си толкова захлупен, а и тези на твоето мнение, е именно липсата на интерес по отношение на САЩ. Не само, че не те кефи, но и не проявяваш никакъв интерес към случващото се там. Колкото проблеми имат, 3 пъти по толкова има хора, които се борят с тях, вместо да си фантазират как ще променят 'строя' и ще колят и бесят.
А политиците не бих ги нарекъл точно пионки, но е факт, че са там просто да представляват нечии интереси. В този смисъл, ако решиш да си циничен, да - би могло да се каже, че не управляват, а просто представляват. Което, по мое мнение, е добре. Затова и се нарича представителна демокрация.
Кого точно представлява Путин и сам би могъл да си отговориш. Във всеки случай не е руския народ.
https://www.youtube.com/watch?v=0XjLSdqUpx8
какво повече да кажа. Виж клипа - медведев е това.
аурисе, кой носи отговорност при демокрацията вее, 25 години, 0 осъдени.
В парламента цари масова безотговорност, прехвърлят си топката от партия на партия, по-добре да сме президентска република.
Как ги разпознаваш тия хора от интервюто за работа, особено след като не гледаш и дипломата им при кандидатстване?
Бай Ганя, от едноименния роман и той е бил човек с характер, натурално-хладнокръвен при това, хихи.
Иска се кадърност. И да ти обясня, няма да разбереш.
Що не ходиш в Русия тогава?! Хората и оттам бягат на запад :D!
само дето емигриращите в Русия са повече от емигриращите в щатите
обаче в Русия грозни и тъпи не пускат, остава ти само кравария
тия които взеха властта след 89г не случайно мафията управлява държаватаПхахахахаха :razz:! Мафията беше създадена малко преди това!
мога да разкажа и как изчезва част от българския златен резерв ...но това е друга темаРазкажи как е изнесен в СССР!
Разкажи как е изнесен в СССР!
изнесли са акъла ти
ако предположим, че някога си имал подобен
СССР ни е платила златото, което сме им пратили
Пхахахахаха :razz:! Мафията беше създадена малко преди това!
Разкажи как е изнесен в СССР!
тогава не е имало СССР
и никъде не съм казал кога е създадена мафията
пп
защо ли се занимавам с теб
defender
06-10-2016, 21:19
грозния явно не може да си представи живота без запада и без западната демокрация, дето се вика, до тука му е въображението.
DarkTemplar
06-11-2016, 05:26
http://www.infograf.bg/article/1465392364000
Поздрав за слабоумния кавал ДОТА, който се обясняваше как ЕС повече ни е взел, отколкото ни е дал. Дотук с лъжите и пропагандата, русодебил.
"Русия живее в миналото, а останалият свят в бъдещето - и това се случва едновременно в настоящето.
В САЩ настъпва ерата на Тесла - започва изграждането на вакуумен тип свръхзвуков транспорт по тръба, който ще развива до 1200км/ч.
В Германия възобновяемите източници на енергия бият всички рекорди.
В Холандия правят пътища от пластмаса, извлечена от боклука, който замърсява морето.
SpaceX успя да приземи обратно на земята, ракета за многократно извеждане на товар в орбита.
Откриха гравитационните вълни.
А в Русия? В Русия има само окови, духовност, попове, местният ИДИЛ в лицето на Кадиров, мракобесие, победобесие, ненавист към целия свят, вечна война и заплахи към всички съседи, фиктивни гражднски права, гордост от миналото и само от него - без сегашните руснаци да имат каквито и да е заслуги към това минало."
Това е само цитат. Само цитат.
само дето емигриращите в Русия са повече от емигриращите в щатите
https://media.giphy.com/media/3oEjHAUOqG3lSS0f1C/giphy.gif
Колко хора познаваш, емигрирали в Русия и колко емигрирали на Запад?! А? Ама не ми давай пример как вуйчото на стринка ти работил 1-2 години в СССР преди 30-40 години!
Ами официалната статистика? Колко български граждани живеят постоянно на Запад и колко в Русия? Или ти имаш таен достъп до някаква друга, твоя си статистика и информация :razz:?
тогава не е имало СССРСССР се разпада през 1991 г!
и никъде не съм казал кога е създадена мафиятаЯ пак?
тия които взеха властта след 89г не случайно мафията управлява държаватаХарка, пак не си си пил хапчетата :D! Може ли такова нещо :shock:?! Може да имаш проблеми с паметта, но не всички сме като теб, освен това си го написал, така че няма нужда да помним 8)! Ама лекувай се, моля те :)!
http://www.infograf.bg/article/1465392364000
Поздрав за слабоумния кавал ДОТА, който се обясняваше как ЕС повече ни е взел, отколкото ни е дал. Дотук с лъжите и пропагандата, русодебил.
http://eurocom.bg/shows/video/sedmicata-na-ivo/3252
такива прости педали като тоя могат само теб да излъжат
а ако ти не беше повече прост, отколкото дебел
щеше да си наясно, че тия са на издръжка от правителството
и още забавно четиво от малкото педалче Адрианчо
http://ekipbg.com/quo-vadis-rusia/
http://ekipbg.com/mitovete-na-ruskata-propaganda/
Колко хора познаваш, емигрирали в Русия и колко емигрирали на Запад?! А? Ама не ми давай пример как вуйчото на стринка ти работил 1-2 години в СССР преди 30-40 години!
Ами официалната статистика? Колко български граждани живеят постоянно на Запад и колко в Русия? Или ти имаш таен достъп до някаква друга, твоя си статистика и информация
тъпака пак гледа само България
щото тва са ти познанията за света
в твоето село почнат ли да се хранят с лайна
сигурно ще решиш, че всички на планетата се хранят с лайна
най-далечното ти излизане от вас е било до магазина
а родителите ти са стояли на балкона да те наглеждат
че иначе ще вземеш да се изгубиш
defender
06-11-2016, 10:53
А в Русия? В Русия има само окови, духовност, попове"
Някой хора много им пречи духовността, явно не им е чиста работата, демек съвестта.
Как ще има някой справедлив Съдя, дето ще им държи сметка за делата ве, кой на мене ли ве ще ми държи сметка и ще ми затормозява земната аванта на гърба на по-слабите?
Ама тия хора каквито са в духовната сфера, такива са и в светското, ей заради тия хора съдебна система няма, няма и справедливост.
Повечето от тия антидуховни, антирелигиозни типове, случайно или не, но май са либерали.
Тва са един вид антидуховни мутри, но със някаква външна представителност, начетеност.
ПП: Мнението не е насочено към никой лично, говоря по принцип!
https://media.giphy.com/media/3oEjHAUOqG3lSS0f1C/giphy.gif
Ами официалната статистика? Колко български граждани живеят постоянно на Запад и колко в Русия? Или ти имаш таен достъп до някаква друга, твоя си статистика и информация :razz:?
СССР се разпада през 1991 г!
Я пак?
Харка, пак не си си пил хапчетата :D! Може ли такова нещо :shock:?! Може да имаш проблеми с паметта, но не всички сме като теб, освен това си го написал, така че няма нужда да помним 8)! Ама лекувай се, моля те :)!
Събитието е след 1991г и не е това което си мислиш
Казах че са тия дето са взели властта след 89г за да знаеш кой я е създал не че е създадена тогава
Мисли преди да пишеш
тъпака пак гледа само България
щото тва са ти познанията за света
най-далечното ти излизане от вас е било до магазинаОоо да, започна с обидите и коментари извън темата, значи вече усещаш как губиш почва под краката си 8)!
Събитието е след 1991г и не е това което си мислиш
Казах че са тия дето са взели властта след 89г за да знаеш кой я е създал не че е създадена тогава"Тия", "ония" и "това-онова" :D! Може ли малко по-свързано Харка, или пак си в делириум :D?
Мисли преди да пишешТи понеже мислиш повече преди да пишеш, затова си променяш постовете доста по-често, отколкото аз :razz:!
Ооо да, започна с обидите и коментари извън темата, значи вече усещаш как губиш почва под краката си
кое го смяташ за обида
да не са повече местата
на които си ходил
сигурно пощата е едно от тях
веднъж в месеца ходиш да си
вземеш пенсията за инвалидност
Ооо да, започна с обидите и коментари извън темата, значи вече усещаш как губиш почва под краката си 8)!
"Тия", "ония" и "това-онова" :D! Може ли малко по-свързано Харка, или пак си в делириум :D?
Ти понеже мислиш повече преди да пишеш, затова си променяш постовете доста по-често, отколкото аз :razz:!
Това че нямаш нужния мозък да разбереш какво се пише си е твой проблем
А това че си променям постовете щото съм допуснал някоя грешка не значи че променям смисъла на написаното
И тъй като се държиш идиотски и просташки повече няма да те взимам под внимание
aurissaaaaa
06-11-2016, 16:45
напрао спри да си правиш труда да пишеш най-добре
да не са повече местата
на които си ходилНа повече места съм ходил от теб, включително на запад 8)!
сигурно пощата е едно от тях
веднъж в месеца ходиш да си
вземеш пенсията за инвалидностНа село така ли правите :D?!
Това че нямаш нужния мозък да разбереш какво се пише си е твой проблемНикой не е длъжен да разбира глупостите, които пишеш 8)!
И тъй като се държиш идиотски и просташки повече няма да те взимам под вниманиеА така, човек трябва да знае, кога трябва да се оттегли 8)!
На повече места съм ходил от теб, включително на запад
възможно е, западните болници са по-модерни от нашите
ама май и при тях не са успяли да те излекуват
възможно е, западните болници са по-модерни от нашите
ама май и при тях не са успяли да те излекуват
евтаназията винаги е опция
евтаназията винаги е опция
единствено дете е на родителите си
сигурно са ги карали да го оставят
в специализирано заведение/с меките стени/
но те са решили да го отгледат сами
единствено дете е на родителите си
сигурно са ги карали да го оставят
в специализирано заведение/с меките стени/
но те са решили да го отгледат сами
бас ловя че е най-умния в родата
само да не излезе, че грозния се казва Маугли
само да не излезе, че грозния се казва Маугли
може да са брадчеди
възможно е, западните болници са по-модерни от нашитеДа, във вашето село откакто са я затворили, хората като теб се разхождат по улиците :D!
бас ловя че е най-умния в родатаПо-добре, отколкото да съм най-глупавия, 8) нали :razz:? Ти поне можеш да го потвърдиш :D!
Да, във вашето село откакто са я затворили, хората като теб се разхождат по улиците :D!
По-добре, отколкото да съм най-глупавия, 8) нали :razz:? Ти поне можеш да го потвърдиш :D!нищо не отричиаш обаче
Да, във вашето село откакто са я затворили, хората като теб се разхождат по улиците :D!
днес пуснаха ли те до магазина
golemiq_korab_minava
06-15-2016, 12:45
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjN0MfTgarNAhWGPxQKHQMYBpIQFgggMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.viaevrasia.com%2Fdocuments%2F Demografskata%2520katastrofa%2520v%2520Bulgaria.pd f&usg=AFQjCNHGUQ_vRDO7Xv6PWqgIFL_1sk7pXA&sig2=XYWECsNK3-iCliIq0YhFzQ
Aeternal
06-15-2016, 20:39
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjN0MfTgarNAhWGPxQKHQMYBpIQFgggMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.viaevrasia.com%2Fdocuments%2F Demografskata%2520katastrofa%2520v%2520Bulgaria.pd f&usg=AFQjCNHGUQ_vRDO7Xv6PWqgIFL_1sk7pXA&sig2=XYWECsNK3-iCliIq0YhFzQ
Не знам дали ги четеш като ги пускаш, ама дори тея комунисти пишат, че демографската криза е започнала по времето на комунизма.
golemiq_korab_minava
06-15-2016, 20:44
Не знам дали ги четеш като ги пускаш, ама дори тея комунисти пишат, че демографската криза е започнала по времето на комунизма.
Ми тя и в демократични страни е започнала тогава. 27 години след комунизма катастрофата се засилва и това не е от комунизма.
мда, нали Живков пусна роднините ти да се прибират в Турция
а след това се изкарахте изгонени
defender
06-15-2016, 22:36
Контрольор наби трансексуален
"Дев разказа, че контрольорът през цялото време му е говорил в среден род, а това е обидно за него."
http://skandal.bg/bg/kontrolor-nabi-transeksualen/
ПП: Добре, какво трябва да е тогава поведението на един контрольор за да може да си вземе глобата от Дев и Дев да остане доволен?
defender
06-16-2016, 19:08
"Вчера, 14.06.2016г във Франция, продължаващите вече четвърти месец масови протести срещу прокарваното от правителството на Франсоа Оланд неолиберално законодателство, кулминираха в масови протести в които взеха участие 1.2 милиона души."
http://bezlogo.com/2016/06/%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B5%D 1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D 1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D0%B2.html
ПП: така се защитава свободата
defender
06-20-2016, 18:05
"Бившият реаниматор от град Енакиево Александър Чернов, който е активен поддръжник на сегашните украински власти, на живо в ефир разказа, че през 2014 г. на територията, контролирана от полицията, с помощта на различни лекарства убивал всички попаднали в болницата му противници на киевския режим."
http://www.novini.bg/news/360349-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D 0%BE%D1%80-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8.h tml
Румънците в Буковина искат от Порошенко териториална автономия
http://www.blitz.bg/news/article/421782
В обръщението й към румънската диаспора се отбелязва, че обещанието на президента за предоставяне на териториална автономия на кримските татари е създало "правов и политически прецедент, в рамките на който всички компактно живеещи в Украйна общности могат да претендират за аналогичен статут".
KaRiNa.Ni
06-21-2016, 09:11
Темата тук е приключена напишете си нова тема със заглавие и там спамвайте.
Темата тук е приключена напишете си нова тема със заглавие и там спамвайте.
Ахахаха.
http://www.bitelevision.com/sled-sedma-prisada-za-balgariya-zaradi-dumi-na-tsvetan-tsvetanov-mozhe-i-da-sam-dopuskal-greshki/
тва да си нагъл и прост си е цяла наука
но оправданието на тоя кретен е, че първите
10 години е учил в помощно училище
демек за бавноразвиващи се
В САЩ одобриха генетични експерименти с хора
http://www.bgnes.com/tehnologii/nauka/4439672/
П.П.
американците не са точно хора, ама тва е друга тема
defender
06-23-2016, 12:32
В САЩ одобриха генетични експерименти с хора
http://www.bgnes.com/tehnologii/nauka/4439672/
Леле, след гмо храната, вече ще има и гмо хора. Защитниците на гмо храните като безопасни, дали сега биха се подложили на гмо експерименти със себе си. Едва ли.
golemiq_korab_minava
06-23-2016, 12:53
Излизам от ТЕМАТА. Но нашата храна, независимо от етикета, която се прилага, независимо от цената - е химия.
ДОМАТИ, моркови, квото се сетите.
химията е дреболия, съвсем друга история е да ти ръчкат днк-то
defender
06-23-2016, 13:10
Според мен, в близко бъдеще, богатите ще си променят днк-то, ще почнат много да превъзхождат простолюдието и ще се станат техни богове.
Но за да стане това, първо трябва да се отърват от всички останали богове, нищо да не им е конкуренция.
golemiq_korab_minava
06-23-2016, 14:49
богатите вече са виждали много повече отколкото си мислим
defender
06-23-2016, 14:58
Само да допълня, че аз имам предвид истински богатите хора с власт, които се изживяват едва ли не като творци на световните идеи и приоритети, и после ги налагат на другите, а не пишман-богаташчета, аматьори 15-ти разряд, като агарта, които даже по-скоро се числят към дълбокия ъндърграунд, без да блестят с нещо.
прав си, те нали имат трето око
с него виждат с 50% повече
Корабе, ставаш все по-добър на дартс, приятелю! Уцелваш все повече и повече десятката.
пишман-богаташчета, аматьори 15-ти разряд, като агарта, които даже по-скоро се числят към дълбокия ъндърграунд, без да блестят с нещо.
:lol: :D
Когато бяхме малки, с децата от махалата обожавахме да ходим до една къща, където имаше едно вързано куче и винаги ни лаеше. Един ден то вече беше умряло и ни липсваше лаят му. Макар да бе вързано и неговата работа беше само да скимти и да яде, все пак ни липсваше.
defender
06-23-2016, 15:39
:lol: :D
Един ден то вече беше умряло и ни липсваше лаят му.
Това да го приемам като заплаха?
Ся ако кажеш, че е умряло от бухалка, млъквам.
Това да го приемам като заплаха?
Ся ако кажеш, че е умряло от бухалка, млъквам.
Не се прави на ударен. Не е заплаха, спи си спокойно. Ако се връзвах на всеки християнски злобар, до сега нямаше да са останали християни. Имам в пъти по-важна работа от това да се ангажирам с теб, макар че ми харесва да те дразня, но нищо повече.
defender
06-23-2016, 15:42
Ако се връзвах на всеки християнски злобар, до сега нямаше да са останали християни.
Ама не ти липсва самочувствие, братче. Същински Нерон.
Между другото, defender-е, ще ти дам едно доказателство колко лицемерни сте християните. В една от църквите, където бях оставил дарение (без да знаят мнението ми за християнството) и речта, която водих пред хората там, ме поздравяваха сякаш съм някакъв пратеник Господен за тях. После им казах, че изобщо не е нужно да се разнежват толкова много, а просто да се възползват от средствата (не бяха само пари), за да може всички да са щастливи. След два месеца всички близки на попа бяха облагодетелствани, освен враговете му, които също са християни. Що тъй бе, мама му стара?
Ама не ти липсва самочувствие, братче. Същински Нерон.
Значи е време да се замислиш за някои неща.
defender
06-23-2016, 15:48
Искаш да кажеш, че само попа се е облагодетелствал. Ами не знам, мисля, че е не е правилно.
Какво да се замислям, аз не съм станал християнин заради попа.
Замислянето беше свързано с друго изречение в друга тема.
Попът и близките му. Той ми е близък, между другото, но го скри от мен. Макар, че са простовати хора, бих им помогнал, ако беше ме помолил като човек.
Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия.
http://www.budnaera.com/201404/14140240.html
мдаааа
ще ти дам едно доказателство ... Що тъй бе, мама му стара?Тая история кога я измисли?
defender
06-23-2016, 16:36
^^Още чакам момента в който ауриса ще запише детето си в циганска паралелка в знак на толерантността си.
Тая история кога я измисли?
Докато я писах.
defender
06-24-2016, 09:52
След Брекзит, американците сега ако избират Тръмп за президент и става едно яко мазало.
defender
06-27-2016, 19:57
"Исландците продължават да са най-големите расисти - всичките им футболисти са бели"
Милиционерската държава
http://hadjigenov.com/?p=3398
http://hadjigenov.com/?p=4057