.
Резултати от 1 до 25 от общо 80

Threaded View

Голям фен Аватара на jumpin
    Град
    In my happy place
    Цитирай Първоначално написано от princo90 Виж мнението
    Не знам как оценявате, че немския е много груп и немелодичен, след като славянските езици (включително и българския) по никакъв начин не са по-меки или по-мелодични. Във всеки случай българския има по-твърдо звучене от немския, но си е нашият майчин език и не ни прави впечатление. Просто не можем да се чуем от страни и да направим обективна оценка. Като питаш някой немец пък кой език му звучи най-твърд и натъртен, казва руски.

А за тези, който си мислят, че немския е като речите на Хитлер: ами то на който и език да крещиш с всичка сила като обезумял и да натъртваш на всяко "р", за да се разбира по-добре, ще звучи неприятно и грубо.
    Да кажеш,че българският език е немелодичен и груб е най-голямата простотия,която скоро съм чел.Ти правиш ли разлика, примерно между любов и либен или "Аз те обичам." и "Их лиибе дих." ? Трябва ли да споменавам,че българските народни песни имат тактове,които се ценят по цял свят,а ти къде си чул немски народни песни да се славят с това? Ти знаеш ли,че на световни състезания по народно пеене,състезателите от другите страни се молят българи да не участват?Руският бил твърд език Те германците и да не крещят,пак звучи грубо,ако не си гледал немски филми?!
    Последно редактирано от jumpin : 02-08-2012 на 14:42

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си