.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 80
    Супер фен Аватара на Glamour92
    не,не мисля,че само ние имаме диалекти...просто прочетох горната тъпотия и реших да изръся нещо просташко от по-висше ниво xDD
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Ами в тоя ред на мисли...
    В Белград и Загреб...съм разбирал местните много по-лесно, отколкото в някои краища на България : pokerface:
    В смисъл сериозно!!! : |||

Голям фен Аватара на jumpin
    Град
    In my happy place
    Цитирай Първоначално написано от princo90 Виж мнението
    Не знам как оценявате, че немския е много груп и немелодичен, след като славянските езици (включително и българския) по никакъв начин не са по-меки или по-мелодични. Във всеки случай българския има по-твърдо звучене от немския, но си е нашият майчин език и не ни прави впечатление. Просто не можем да се чуем от страни и да направим обективна оценка. Като питаш някой немец пък кой език му звучи най-твърд и натъртен, казва руски.

А за тези, който си мислят, че немския е като речите на Хитлер: ами то на който и език да крещиш с всичка сила като обезумял и да натъртваш на всяко "р", за да се разбира по-добре, ще звучи неприятно и грубо.
    Да кажеш,че българският език е немелодичен и груб е най-голямата простотия,която скоро съм чел.Ти правиш ли разлика, примерно между любов и либен или "Аз те обичам." и "Их лиибе дих." ? Трябва ли да споменавам,че българските народни песни имат тактове,които се ценят по цял свят,а ти къде си чул немски народни песни да се славят с това? Ти знаеш ли,че на световни състезания по народно пеене,състезателите от другите страни се молят българи да не участват?Руският бил твърд език Те германците и да не крещят,пак звучи грубо,ако не си гледал немски филми?!
    Последно редактирано от jumpin : 02-08-2012 на 14:42

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Цитирай Първоначално написано от jumpin Виж мнението
    Да кажеш,че българският език е немелодичен и груб е най-голямата простотия,която скоро съм чел.Ти правиш ли разлика, примерно между любов и либен или "Аз те обичам." и "Их лиибе дих." ? Трябва ли да споменавам,че българските народни песни имат тактове,които се ценят по цял свят,а ти къде си чул немски народни песни да се славят с това? Ти знаеш ли,че на световни състезания по народно пеене,състезателите от другите страни се молят българи да не участват?Руският бил твърд език Те германците и да не крещят,пак свучи грубо,ако не си гледал немски филми?!
    Eйй, едва ли не ме изкарахте най-големия отрицател и хулител на родното... На мен лично не ми звучи нито българският, нито руският немелодично. Опитвам се да се поставя на мястото на един немец или англичанин, който със същата сила като вас би казал за нашите езици, че им звучат грубо, поради факта, че са доста по-различни като звучене от тяхните, германските. И че, ако се погледнем отстрани, наистина българският далеч не е от най-меките езици.

А с културното си наследство всяка страна е горда и няма сравнение. Народните ни песни са уникални по своя характер, но да не забравяме и за великите немски писатели, композитори, философи, които дори нямат нужда от изборяване. Ето, в "Одата на радостта" и химн на обединена Европа се пее на немски.
    Последно редактирано от princo90 : 02-08-2012 на 13:51

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    В теб няма никакъв усет към изящното и красотата. Френският е поезия!
    Точно това е проблемът. Във френския хората виждат изкуство и поезия, докато аз намирам тези неща за гей.

Иначе в момента го уча и лека полека и него започвам да го възприемам като "просто език".
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Ами в тоя ред на мисли...
    В Белград и Загреб...съм разбирал местните много по-лесно, отколкото в някои краища на България : pokerface:
    В смисъл сериозно!!! : |||
    Един приятел, който е от София, си говори със сърбите на български. Аз си говоря с тях на английски. Не им разбирам грам, нито пък те на мен.

Град
    In my happy place
    Цитирай Първоначално написано от princo90 Виж мнението
    Eйй, едва ли не ме изкарахте най-големия отрицател и хулител на родното... На мен лично не ми звучи нито българският, нито руският немелодично. Опитвам се да се поставя на мястото на един немец или англичанин, който със същата сила като вас би казал за нашите езици, че им звучат грубо, поради факта, че са доста по-различни като звучене от тяхните, германските. И че, ако се погледнем отстрани, наистина българският далеч не е от най-меките езици.

А с културното си наследство всяка страна е горда и няма сравнение. Народните ни песни са уникални по своя характер, но да не забравяме и за великите немски писатели, композитори, философи, които дори нямат нужда от изборяване. Ето, в "Одата на радостта" и химн на обединена Европа се пее на немски.
    Пак половината ти пост е повторение от миналия .. Ти чувал ли си изобщо,как германец или англичанин се опитва да говори на български?Явно не си,защото им идва много мек нашия език.Викаш ми,ако се поставям на мястото на германците,ако,ако,ако много акота станаха.Твойта работа е на теория.Аз ти казвам как стоят нещата на практика.Твой проблем си е вече,дали приемаш истината или не .. Аз ти давам пример с народните песни,защото ти ми казваш,че нашият език бил немелодичен .. той човека изби на писатели,философи и композитори.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Един приятел, който е от София, си говори със сърбите на български. Аз си говоря с тях на английски. Не им разбирам грам, нито пък те на мен.
    Аз ги разбирам : )
    Да, бягат ми някои думи, ама като вкараш pokerface и ти обясняват

Град
    Аахен
    Пак половината ти пост е повторение от миналия .. Ти чувал ли си изобщо,как германец или англичанин се опитва да говори на български?Явно не си,защото им идва много мек нашия език.Викаш ми,ако се поставям на мястото на германците,ако,ако,ако много акота станаха.Твойта работа е на теория.Аз ти казвам как стоят нещата на практика.Твой проблем си е вече,дали приемаш истината или не .. Аз ти давам пример с народните песни,защото ти ми казваш,че нашият език бил немелодичен .. той човека изби на писатели,философи и композитори.
    Прекалено разпалено се изкарваш по въпрос по който няма как да имаш обективно мнение. Пък и е странно човек да става толкова емоционален точно за това.

Аз лично съм ужасно любопитен как звучи българския в ушите на чужденците и дори съм питал такива как звучи. Всички казват, разбира се, че звучи хубаво и че звучи като руски. Мен ме съмнява на всички да им харесва, сигурно го казват от куртоазия. Но не е това важното. Важното е, че сигурно никога няма да мога да се поставя на мястото на чужденец и да видя как възприема звученето на езикът ни, граматиката му, дали му е труден ако го учи и т.н.

Това е нормално обаче, защото човек възприема родния си език по коренно различен начин от чуждите и няма как да бъде сигурен дали е мек или твърд, благозвучен или грозен, корав или гей.

Това се опита да ти обясни и човека, с който спориш, който не изказа твърди твърдения, а по-скоро educated guess. Защото чуждите езици сръбски, чешки и полски наистина звучат ужасно твърдо, може би по-твърдо и от немския. Факт. Българския като славянски може би звучи като тях. Но може и да звучи като руски, който е доволно гей. Вероятно е нещо по средата, но няма как да знаем.

Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Аз ги разбирам : )
    Да, бягат ми някои думи, ама като вкараш pokerface и ти обясняват
    Е явно на софиянци ви се отдава сръбския.

Град
    In my happy place
    Прекалено разпалено се изкарваш по въпрос по който няма как да имаш обективно мнение. Пък и е странно човек да става толкова емоционален точно за това.

Аз лично съм ужасно любопитен как звучи българския в ушите на чужденците и дори съм питал такива как звучи. Всички казват, разбира се, че звучи хубаво и че звучи като руски. Мен ме съмнява на всички да им харесва, сигурно го казват от куртоазия. Но не е това важното. Важното е, че сигурно никога няма да мога да се поставя на мястото на чужденец и да видя как възприема звученето на езикът ни, граматиката му, дали му е труден ако го учи и т.н.

Това е нормално обаче, защото човек възприема родния си език по коренно различен начин от чуждите и няма как да бъде сигурен дали е мек или твърд, благозвучен или грозен, корав или гей.

Това се опита да ти обясни и човека, с който спориш, който не изказа твърди твърдения, а по-скоро educated guess. Защото чуждите езици сръбски, чешки и полски наистина звучат ужасно твърдо, може би по-твърдо и от немския. Факт. Българския като славянски може би звучи като тях. Но може и да звучи като руски, който е доволно гей. Вероятно е нещо по средата, но няма как да знаем.
    Само наличието на букви,като ю,я,ь,й правят езика ни много по-мек от швабския ..

Повече от фен Аватара на flawless_
    Мек не значи благозвучен

Град
    Аахен
    Само наличието на букви,като ю,я,ь,й правят езика ни много по-мек от швабския ..
    Всички изброени ги има и в немския: Jugend, Jahr, Tja, Joghurt. Явно това не е критерий.

Или пък просто немския не е толкова твърд колкото го изкарвате. Разбирам ви защо мислите така, и аз си го мислех едно време, когато бях слушал само речи на Хитлер.

Сега като го слушам всеки ден и го слушам и изговарян от жени с лигав тон го намирам за странно, дори невъзможно съчтание между лигня и каруцарщина, комбиниран с немислима акробатика на езика и гърлото.

Супер фен Аватара на sashko705
    мразя испанския шибан език... английския ме кефи и френския също

"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew

"Imagine all the people
    Living life in peace"- John Lennon

Прави ми впечатление, че турският език не е много харесван в тази тема(де да беше само тази тема :P). При това повечето хора, които го плюят и го наричат "азиатска измет"(цитирам по спомен) най-вероятно могат само да псуват на турски .Мисля, че не можеш да си вадиш генерални заключения за даден език, ако си го чувал няколко пъти на улицата, и то от съмнителни индивиди или пък във филми;субективно е.
    Моите любими езици(освен майчиния ми и българския, разбира се) са английски и руски, най-вероятно защото съм ги изучавал най-дълго

Турският в азиатската част звучи лигаво и мазно.
    Турският в европейската част е мааалко по-твърд, но пак е неприятен.

//, драго
    Последно редактирано от Сиромахкиня : 02-08-2012 на 16:39 Причина: член

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    докато аз намирам тези неща за гей.
    Значи след като го говориш, си гей, така ли?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Значи след като го говориш, си гей, така ли?

Има предвид че самият език така звучи. Не Му опонирай. Той е велик

Супер фен Аватара на Glamour92
    ^драсни сега една ода и за него
    А испански как искам да проговоря някой ден ...
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Шегувах се!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    ^драсни сега една ода и за него
    А испански как искам да проговоря някой ден ...
    Писала съм колко оди за Него, и още ще пиша. Боговете трябва да бъдат почитани. ако ти се четат мои произведения виж темата ми в "Политика"...

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    http://www.youtube.com/watch?v=5FFRo...&feature=share oi scoti

шотландският и ирландският ми звучат най-яко от всички други езици

ПП:Извън темата и специално за швабишен
    Mark Twain said:
    It takes a week to learn English.
    It takes a month to learn French.
    And German will take the rest of your life.

Richard porson :Life is too short to learn German
    Creative Technologie

Град
    София
    Е явно на софиянци ви се отдава сръбския.
    88 druze!

Супер фен Аватара на marble
    Цитирай Първоначално написано от NightGuardian Виж мнението
    btw мразя английски с британски акцент.
    Wha... : о
    Това ми е най-любимия акцент.
    Освен английския, харесвам и френски. Звучи много хубаво.
    Немският не ми харесва изобщо. Дори да ми говорят мили неща, ми звучи сякаш ми секарат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си