- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Кой език най-много харесвате и кой не..
не,не мисля,че само ние имаме диалекти...просто прочетох горната тъпотия и реших да изръся нещо просташко от по-висше ниво xDD
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Ами в тоя ред на мисли...
В Белград и Загреб...съм разбирал местните много по-лесно, отколкото в някои краища на България : pokerface:
В смисъл сериозно!!! : |||
Да кажеш,че българският език е немелодичен и груб е най-голямата простотия,която скоро съм чел.Ти правиш ли разлика, примерно между любов и либен или "Аз те обичам." и "Их лиибе дих." ? Трябва ли да споменавам,че българските народни песни имат тактове,които се ценят по цял свят,а ти къде си чул немски народни песни да се славят с това? Ти знаеш ли,че на световни състезания по народно пеене,състезателите от другите страни се молят българи да не участват?Руският бил твърд език![]()
![]()
Те германците и да не крещят,пак звучи грубо,ако не си гледал немски филми?!
Последно редактирано от jumpin : 02-08-2012 на 14:42
Първоначално написано от ledenakrasota
Eйй, едва ли не ме изкарахте най-големия отрицател и хулител на родното...На мен лично не ми звучи нито българският, нито руският немелодично. Опитвам се да се поставя на мястото на един немец или англичанин, който със същата сила като вас би казал за нашите езици, че им звучат грубо, поради факта, че са доста по-различни като звучене от тяхните, германските. И че, ако се погледнем отстрани, наистина българският далеч не е от най-меките езици.
А с културното си наследство всяка страна е горда и няма сравнение. Народните ни песни са уникални по своя характер, но да не забравяме и за великите немски писатели, композитори, философи, които дори нямат нужда от изборяване. Ето, в "Одата на радостта" и химн на обединена Европа се пее на немски.
Последно редактирано от princo90 : 02-08-2012 на 13:51
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Пак половината ти пост е повторение от миналия .. Ти чувал ли си изобщо,как германец или англичанин се опитва да говори на български?Явно не си,защото им идва много мек нашия език.Викаш ми,ако се поставям на мястото на германците,ако,ако,ако много акота станаха.Твойта работа е на теория.Аз ти казвам как стоят нещата на практика.Твой проблем си е вече,дали приемаш истината или не .. Аз ти давам пример с народните песни,защото ти ми казваш,че нашият език бил немелодичен .. той човека изби на писатели,философи и композитори.![]()
![]()
Първоначално написано от ledenakrasota
Прекалено разпалено се изкарваш по въпрос по който няма как да имаш обективно мнение. Пък и е странно човек да става толкова емоционален точно за това.
Аз лично съм ужасно любопитен как звучи българския в ушите на чужденците и дори съм питал такива как звучи. Всички казват, разбира се, че звучи хубаво и че звучи като руски. Мен ме съмнява на всички да им харесва, сигурно го казват от куртоазия. Но не е това важното. Важното е, че сигурно никога няма да мога да се поставя на мястото на чужденец и да видя как възприема звученето на езикът ни, граматиката му, дали му е труден ако го учи и т.н.
Това е нормално обаче, защото човек възприема родния си език по коренно различен начин от чуждите и няма как да бъде сигурен дали е мек или твърд, благозвучен или грозен, корав или гей.
Това се опита да ти обясни и човека, с който спориш, който не изказа твърди твърдения, а по-скоро educated guess. Защото чуждите езици сръбски, чешки и полски наистина звучат ужасно твърдо, може би по-твърдо и от немския. Факт. Българския като славянски може би звучи като тях. Но може и да звучи като руски, който е доволно гей. Вероятно е нещо по средата, но няма как да знаем.
Всички изброени ги има и в немския: Jugend, Jahr, Tja, Joghurt. Явно това не е критерий.
Или пък просто немския не е толкова твърд колкото го изкарвате. Разбирам ви защо мислите така, и аз си го мислех едно време, когато бях слушал само речи на Хитлер.![]()
Сега като го слушам всеки ден и го слушам и изговарян от жени с лигав тон го намирам за странно, дори невъзможно съчтание между лигня и каруцарщина, комбиниран с немислима акробатика на езика и гърлото.![]()
мразя испанския шибан език... английския ме кефи и френския също![]()
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Прави ми впечатление, че турският език не е много харесван в тази тема(де да беше само тази тема :P). При това повечето хора, които го плюят и го наричат "азиатска измет"(цитирам по спомен) най-вероятно могат само да псуват на турски.Мисля, че не можеш да си вадиш генерални заключения за даден език, ако си го чувал няколко пъти на улицата, и то от съмнителни индивиди или пък във филми;субективно е.
Моите любими езици(освен майчиния ми и българския, разбира се) са английски и руски, най-вероятно защото съм ги изучавал най-дълго![]()
Турският в азиатската част звучи лигаво и мазно.
Турският в европейската част е мааалко по-твърд, но пак е неприятен.
//, драго
Последно редактирано от Сиромахкиня : 02-08-2012 на 16:39 Причина: член
Има предвид че самият език така звучи. Не Му опонирай. Той е велик![]()
^драсни сега една ода и за него
А испански как искам да проговоря някой ден ...
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Шегувах се!![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
http://www.youtube.com/watch?v=5FFRo...&feature=share oi scoti
шотландският и ирландският ми звучат най-яко от всички други езици![]()
ПП:Извън темата и специално за швабишен
Mark Twain said:
It takes a week to learn English.
It takes a month to learn French.
And German will take the rest of your life.
Richard porson :Life is too short to learn German
Creative Technologie