- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- За или против аборта?
За. На този етап от живота ми нито нужната любов, нито нужните грижи може да получи. Не искам, не съм готова и ще е напълно нежелано.
Принципно съм против аборта , но ако е наистина наложително: независимо каква е причината - неотговорност, непълнолетие и т.н.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
ЗА. Просто винаги може да се наложи да се махне бебето-дали поради здравословни причини, поради липса на възможности и тн. И определено бих направила аборт, ако забременея твърде малка.
Everything changes, but beauty remains ...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
За. За предпочитане е, пред един провален живот. От опит говоря.
Аз съм ''за, ако се налага''... И аз като горния коментар предпочитам да махна детето, отколкото да му проваля живота...
Разбира се че съм за.
А ако църквата ви или личните ви 'убеждения' ви казват че абортът е престъпление - честито.Раждайте си инвалидчетата,идиотчетата и нежеланите рожби наволя.Поне като си съсипете животите ще можете да си хвърлите шепа прах в очите с велкият ви 'морал' преди да увиснете от тавана на банята.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Въпросът трябва да е риторичен...Има случаи,в които просто абортът е нещо неизбежно-какъв е смисълът например да износиш дете,носител на тежка генетична аномалия или пък да станеш родител в момент,в който самият ти си дете...или да родиш от някой,който те е насилил.Варианти-колкото искаш,понякога човек няма кой знае какъв избор.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Според църквата аборта е забранен след 3-тия месец, защото тогава се счита, че душата на бебето вече е в тялото.
Като цяло съм против създаването на живо същество и убиването му. Каквото и да се говори, това си е живо убийство.
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
Създанието е живо, когато се роди. Преди това е ембрион, който съществува благодарение на теб, но не може да съществува самостоятелно.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
^
Не е точно така.Ембрионът е технически жив от момента на клетъчното деление.Друг е въпросът,че въпросния ембрион не е нищо повече от паразит,следователно 'убиването' на нещото чрез аборт не е по-различно от убиването на въшка или кърлеж.
Все е паразитен организъм,това че след няколко месеца въпросния паразит ще развие предпоставки за висши мозъчни дейности и наченки на съзнание не е нищо.
Е това ме разби "Според църквата аборта е забранен след 3-тия месец, защото тогава се счита, че душата на бебето вече е в тялото."
Много ще ме зарадва да ми попаднат два ембриона,единият на два месеца,другия на четири.Да видим след една дисекция къде е разликата и къде му се е скрила на втория 'душата'.Отделно че според христиенинската 'църква' абортът е забранен независимо от тримесечието в което е паразита.
И,да,'живо убийство' е,ако госпожица lubovvv случайно е пропуснала,ние човеците трепем всичко живо наред от ДОСТА години,съответно евтините псевдо-морални анти-абортни историики могат страстно да ме целунат по седалищните части.
Последно редактирано от Verminaard : 02-22-2012 на 23:48
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Твърдо против! Като не искаш дете ще предприемаш мерки предварително, а не вече като си надула корема.
Don’t waste a minute not being happy. If one window closes, run to the next window - or break down a door.
Ще задам любимия си въпрос-според теб, бебе става само ако правиш любов с някого ли? Ами ако си изнасилена? Кво правим тогава? Запазваме си го за спомен, щото не сме предприели мерки предварително?
Verminaard
Съгласна съм с теб, но все пак се смята за жив един човек след като се роди (изключвам момента, когато е мъртво роден плода)....
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium