- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо "напуснахте" България
За 5000 евро ли? Ами то си зависи какво висше си завършил. Ако тук примерно решиш да изкараш висшето си, имаш добри оценки, можеш да си намериш добра работа в Германия, защото като цяло там са високи заплатите, висок стандарт на живот и така. Примерно работещите в банка, вземат над 2000 евро. При лекарите най - ниската заплата е 1500евро, оттам си прави сметка колко ще взема един хирург. Но имай предвид, че медицина в Германия се изкарва трудничко, и затова заплатите са им високи. За системен администратор, за програмисти, за хора, заминаващи се с компютри, заплатите са около 2500 евро бруто , например. Но си зависи от града, от това колко часа ще работиш, дните и така. Но в крайна сметка не можеш да очакваш да заминеш ей така и хоп да ти дават по 5000 евро заплата.
Последно редактирано от nIkEnCeTy_bE : 04-20-2012 на 09:24
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ми да. Аз съм на мнение, че глупави хора няма смисъл да заминават за чужбина. След като си платят квартирата и теглят чертата (като добавим и факта, че там е малко по-скъпо откъм храна, дрехи и бензин, а за услуги и ресторанти не ми се говори, въобще безбожно скъпо е, едно изчукване на леко ударена кола в Брюксел ти е 1600 евро) ще се окаже, че работят за 1000 лева чиста пари равностойност в България и са в Германия да речем. Но да си с приложимо висше образование като инженерно такова и да стоиш в България =Затова ако сте решили да се изнасяте, учете. На никой не му трябват разносвачи на пица в развитите държави (няма търсене на кадри без квалификация). Тези браншове са заети от турци и араби и няма да се доредите, защото има достатъчно кандидати. Мога да ви кажа само, че са 3,5 месеца като електротехник там изкарах достатъчно пари за да си клатя краката цяла година тук.
Последно редактирано от babati : 06-08-2012 на 17:03