.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 244

Тема: Помиярите

Hybrid View

Повече от фен Аватара на windowlicker
    dimitar_ak предполагам към мен си отговорил, благодаря. Аз това съм го чувала, но по-скоро ми е интересно за хората, които всъщност им се връзват на тези организацийки. Както виждаме бих казала сравнително голям процент от хората и в тази тема смятат, че кучетата на улицата са много важни, а някои дори казаха, че кучетата са по-важни от хората... Аз не разбирам колко трябва да си самотен и озлобен,за да мислиш нещо такова.

xoxi, т.е. общо взето мнението ти е точно пример за това, което каза draid. Не си съгласна, с това което казва, но в същото време не предлагаш решение нито правиш нещо за да спомогнеш за ситуацията.

Да се изкажа и по темата. Мен винаги ме е било много страх от бездомните кучета. Слава Богу не ме е хапало куче, но като си представя, че хора умират заради този проблем в една европейска столица направо ми става мъчно. Аз много четох за професора, следях новините и ми стана много кофти не само защото умря човека по такъв грозен начин ами най-вече защото след това като хората се наидгната за решаване на проблема (за някои краен, но все пак е някакво решение нали?) и след това започнаха всички човеко-мразци да плюят срещу решението без да предлагат нещо друго. Аз лично съм на мнението, че едно куче ти е най-добрия приятел само докато го храниш. Нека някой направи експеримент да се затвори с едно куче и да не му дава храна няколко дена да видим кой ще победи накрая в ожесточена битка...

Супер фен Аватара на Irti
    xoxi си говори това, което мисли и нейната гледка точка, но ще й обърнем внимание, разбира се. Пък и май имаше куче (не съм сигурен) смятай...

Преди 3-4 години работех на едно място. Имаше едно куче уж вързано. Никой не го закачаше и един ден си минавах покрай него и тръгна да ме хапе. Без нищо. Съответно бой и шутове та обратно в колибата. Повече не си и помисли за нещо такова.

Едно куче напада всичко, което прецени за лесно достъпно. Неговата територия? То навсякъде има кучета и всичко е тяхно?

Само тогава би нападнало? Казах вече пример и примери много такива. Когато един пес е системно бит става плашлив. Не напада, а е умрял от страх. Познавам страшно много кучкари и знам как се възпитава и как стоят нещата. След системно гонене и бой при всяко клякане кучето бяга, защото си мисли, че ще вземеш камък или нещо такова, но това за съжаление не действа при всички (особено при по-едрите мършляци и по-злобните.

Решението - на площадата + плюс десетина бесилки. И да си ************************ майката.

И да.. вярно, защо не си вземете по един такъв "сладур" да си гледате? Ако всеки "защитник" вземе по една топка бълхи - всичко ще се оправи. Никой не отговори на този въпрос и сега ще скалъпи нещо в бързината.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от windowlicker Виж мнението
    xoxi, т.е. общо взето мнението ти е точно пример за това, което каза draid. Не си съгласна, с това което казва, но в същото време не предлагаш решение нито правиш нещо за да спомогнеш за ситуацията.
    Във форума ли да се правя на защитник?
    Аз каквото съм могла съм направила вече.
    Решението е много просто, погледни другите държави и виж как те се справят с бездомните кучета. Проблемът е в нас българите и нашата мила родина, че вечно няма пари, няма средства, няма място, няма достатъчно хора, няма това, няма онова.

Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    xoxi си говори това, което мисли и нейната гледка точка, но ще й обърнем внимание, разбира се. Пък и май имаше куче (не съм сигурен) смятай...

Преди 3-4 години работех на едно място. Имаше едно куче уж вързано. Никой не го закачаше и един ден си минавах покрай него и тръгна да ме хапе. Без нищо. Съответно бой и шутове та обратно в колибата. Повече не си и помисли за нещо такова.

Едно куче напада всичко, което прецени за лесно достъпно. Неговата територия? То навсякъде има кучета и всичко е тяхно?

Само тогава би нападнало? Казах вече пример и примери много такива. Когато един пес е системно бит става плашлив. Не напада, а е умрял от страх. Познавам страшно много кучкари и знам как се възпитава и как стоят нещата. След системно гонене и бой при всяко клякане кучето бяга, защото си мисли, че ще вземеш камък или нещо такова, но това за съжаление не действа при всички (особено при по-едрите мършляци и по-злобните.

Решението - на площадата + плюс десетина бесилки. И да си ************************ майката.

И да.. вярно, защо не си вземете по един такъв "сладур" да си гледате? Ако всеки "защитник" вземе по една топка бълхи - всичко ще се оправи. Никой не отговори на този въпрос и сега ще скалъпи нещо в бързината.
    Първо - куче нямам, но през живота си съм се грижила за повече кучета, отколкото може човек да си представи.
    Едно куче не определя нрава на всички. И аз съм се сблъсквала с куче, което се опитваше да захапе човека, който го храни от бебе.
    Това, че кучетата се разхождат по улиците не значи, че всичко това е тяхна територия. Нашата територия на нас хората е нашият дом. Това, че излизаме от него, не ни прави собственици на всяка друга сграда, в която влезем.
    Битите кучета стават плашливи, но и предпазливи. Колкото и голямо да е кучето, човекът винаги е над него и клякането може да го спаси само ако кучето е на достатъчно разстояние, ако е вече тръгнало да напада и е близо, няма шанс.
    Не знам колко и какви кучкари познаваш, но ако е така, би трябвало да са ти ги обяснили тези неща.

На този въпрос не съм и обърнала внимание.
    Псевдо защитници много. Повечето са само на приказки в интернет.
    Обаче факт е, че има хора, които взимат от улицата и полагат грижи. Познавам момиче, което за последните една-две години взе от улицата около 15-20 кучета, като тя пое разходите по обезпаразитяване, ваксини и всичко останало. След това с обяви по интернет и из града успя да намери стопани. И аз преди с приятели правех така, дори сме пътували до други градове, за да занесем кученце при нов стопанин, който си го е харесал от снимки. И много ме радва, че в последно време се запознавам с все повече хора, които са инициативни. И аз бих продължила да помагам по този начин, но нямам достатъчно финансови средства, за да поема такива разходи в момента.

пп: Сега се сетих... Някой гледал ли е по новините как една германка обясняваше, че иска да осинови кучетата, нападнали професора и как спокойно им се е радвала (и те на нея), след като ги хванаха и затвориха в приюта?!
    И спря да се върти за миг земята..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си