- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо "напуснахте" България
То и сега безработицата е достатъчна защо си мислиш че България чака точно теб!?
Изпитвам съжаление към патриотите! Познавам много кадърни хора които си пропиляват живота в България, хора които могат да помогнат много, но тая ШИБАНА ДЪРЖАВА ме им дава шанс!
И аз обичам България, но за момента единствения начин по който мога да съм полезен на себе си, семейството и приятелите си е като не съм там!
Тъжно, но ФАКТ!
Завършвам с песента: http://www.youtube.com/watch?v=i4dLP7SY_Fs
Много силен коментар, особено финалът. И все пак ако имаш желание да успееш можеш да го направиш и в България. Ако си имал акъла да изкараш добро образование ще разбереш кое е това, от което се нуждае града, в който живееш. Нещо, което трябва на хората или пък изцяло нова идея... Можеш да си осигуриш животът, стига да заложиш на печеливши проекти. А така или иначе сам не можеш да оправиш България, по-добре не се ядосвай...
До xveniit0x и всички на които им е интересно!
в крайна сметка още ли живееш в Италия?
По думите ти разбирам колко ти липсва България. Което ме навежда на това, че хората не се делят на "умни" и "глупави", а на такива които могат да преодолеят тази "самота"/"носталгия"!
Много мога да поспоря и на темата до колко човек може да просперира в България! Може да си осигури нормален живот /2000 лв месечен доход/ и нищо повече! Намериш ли революционна идея ще се намерят едни чичковци които да те попитат "кво прайм?!"!
Всичко останало е адаптация! Познавам хора с 400 лв. заплата и хора с 1400 лв. заплата - едните и другите преживяват, и едните и другите се нуждаят от още пари!
Последно редактирано от DS : 06-09-2012 на 00:48
Абе не е баш така. Можеш да се реализираш и тук добре (не по-зле от на запад ако започнеш твой бизнес и успееш), но в средния случай ще останеш прецакан и с малка заплата (поне засега туко виж някой ден се променили нещата, но не съм голям оптимист).
Човече с 1400 лева заплата можеш да живееш така, че да не ти трябва да напускаш. И жена ти ако взима 700 и ако имаш жилище... Извинявай, но да ми кажеш, че 1400 лева на месец не е доволно не знам. Явно нямаш много идея от пари или си прекалено богат.
Иначе ако става въпрос за преживяване навсякъде наемните работници преживяват и не живеят. Някои по-успешно, а други по-неуспешно. И египтянина преживява със средна заплата от 170 лева на месец. Та дори и Германеца е крайно недоволен от държавата си и доходите си и се чувства беден. Общо взето човешкото око е ненаситно и винаги ще му се струва малко. Друг е въпроса, че в България се получават наистина подигравателни доходи с оглед, че сме Европейци и стара нация и се води, че сме със силните, а не сме излезнали да викаме смърт за америка и запада и да живее талибана.
Последно редактирано от babati : 06-09-2012 на 01:02
Това казах и аз с тия примерни 400/1400 лв.
Това какво искам аз: просто един нормален живот "средна класа", не роптая да стана 2ри Бил Гейтс![]()
Израснах с идеята, че няма да живея в България и след 1ви неуспешен опит, 2я за момента върви по план. Живея на хубаво и чисто място, хората тук не са станали вълци, имам стабилен и добър доход. В България се прибирам за по седмица на година да се видя с роднини, приятели и да видя че дупките по пътищата са същите и мазните мутри по телевизията...
Пожелавам успех на всеки решил да емигрира!