- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
xxxxxx, отиди в библиотеката и търси някой учебник по микро, нашият беше на горекспрес и беше доста подробен. За сравнението основните ти критерии трябва да са търсенето и предлагането, как се постига пазарното равновесие м/у тях, както и ценообразуването. Можеш да направиш връзката м/у различните пазари (там обаче трябва да са повечко) и да покажеш как промяната на цената на единия (примерно) влияе в/у другите пазари. Щом трябва да правиш презентация, трябва да знаеш за кво иде като цяло в микрото, така че няма да ти е трудно да намериш материали (има бол).
Не, като изкарате двойки, означава, че не сте за там , накъдето сте се запътили. Мразя да се повтарям, но както казах горе- това са болни амбиции.Първоначално написано от ledenakrasota
Има ли някой,който е студент в ПУ?
Каква специалност искаш да запишеш там ? В повечето специалности вече се влиза много лесно, то не че преди години беше голям проблем де. Имай в предвид обаче, че в ТУ лесно се влиза, но в 70% от специалностите ще съжалиш безброй пъти че си влязъл. Разбира се, ако имаш желание да учиш и амбиция това не би трябвало да те спре![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аа, това е студентската тема, да се похваля, че вече съм приета във ФМИ (покрай едно състезание), ще пиша Компютърни науки, но още съм малко разколебана за Софтуерното, то не, че много се различават програмите и дисциплините.
Някой да свирка с впечатления.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
КН уж са по-доброто, но напоследък СИ започна да взима превес. Мисля, че което и да запишеш, ще е ок, е ще те гърчат много де, няма как, но са хубави специалности и двете.
Не записвай софтуерно! Повечето или съжаляват по-нагоре, или им е все тая. Единствено ИС трябва да те разколебава като по-мрежова специалност. Но КН е истината. И честито, колежке! Не съм се и съмнявал за теб
И все пак, която от компютърните да избереш, все ще е добре. Само дето в КН средата ще ти подхожда повече.
Последно редактирано от Chacho : 04-28-2012 на 12:09
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мерси, мерси!! Иначе, за информационните системи не съм чувала нищо, не познавам и хора от там.
За КН - двама инструктори- колеги са учили в НПМГ моята специалност, след това са записали КН, някак си ми се вижда логичен житейски път.
Та, за ИС - какво е всеобщото мнение, какво по-различно се случва там? Наистина, не съм чувала нищо.
+ информатиката - ако не се лъжа, имате задължително сиско по някое време ?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Защо да съжаляват, че са записали СИ, Чачо? (просто ми е интересно, не го оспорвам).
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Все си мисля, че ако човек се е насочил към програмиране и не иска да се занимава толкова с хардуер, е по- удачен вариант да запише СИ, но нз теб какво те влече повече![]()
Аз се занимавам с мрежи, заради състезанието по мрежи ме приеха без изпит, евентуално бих се изкефила на мрежовото програмиране като дисциплина.
Хардуерната част ме кефи повече, щях да ходя телекомуникации в техническия, но в крайна сметка се отказах, защото средата ми е във фми, там кисна всеки ден.
Иначе, все още чакам мненията за СИ и ИС, както за информатиката, казвайте какви слухове се носят.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
А, моето мнение относно информационните науки не е много меродавно, въпреки че съм коментирала. Бях ги писала КН на 3то място, но икономика уча![]()
Мммм проблемът във ФМИ е малко като този в НБУ - специалността звучи добре, но не е баш тва, което пише. КН и Информатика са най-програмистко ориентираните. СИ има съвсеееем лека мениджърска насоченост и малко по-малко мат. от КН и информатика, а ИС май има няколко повече мрежички в предметите (за това не съм сигурен). Абе почти едни и същи са. Съответно между КН и Информатика (по думите на професора по анализ, специалностите се различават по 1 предмет) по-добрият избор е КН, щото там нивото е по-високо (може би и малко по-хубави изборни дисц. на моменти). Но да си знаеш, че специалностите са си мазохистични, в сравнение със всичко друго компютърно в БГ по държавните университети.
А СИ-то пак ми се оплакаха миналата седмица от него, че им липсвала малко геометрия. И все пак оплакванията не са сериозни, почти всички си харесват ФМИ. Колкото до задължителните Сиско курсове, мисля че не са задължителни, но можем да избираме такива.
PS: Мрежи в СУ не е най-добрият избор, по-добре ТУ или НБУ според мен. (според Наков НБУ е най-добрия вавриант)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Приема съ.
Мерси за изчерпателния пост, Чачо !
В крайна сметка остава КН, за мрежите хич не ми е зор, тях отделно си ги карам, нямам големи претенции.
Иначе, Вени :* , колежки ще сме ! :Д
А с Чачо баш колеги, и той е във факултета.
Страданието е всеобщо.![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Махнете го това СИ и елате КН. Тук е купона![]()
Между другото 2ма асистенти споменаха, че е заложено като идея да бъдат обединени КН и Информатика, защото добрите преподаватели се прехвърляли постепенно към КН, пък все още и в двете специалности има хора, които влизат с висок бал и си учат/разбират. Това естествено няма как да стане 2012/2013 уч. година. Иначе аз ако можех да се върна една година назад, нямаше да запиша КН - много математика, част от която според мен е излишна, в първи курс никакво свободно време, а се очертава и лятото никакво свободно време, щото ще трябва да се учи за изпити септеври.. идилия![]()
Обаче вчера излезнаха резултатите и той се оказа мега умния.. Разбира се , това е страхотно ама аз се чувствам мега тъпата ..