.
Отговор в тема
Страница 2 от 9 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 203
    Мега фен
    Град
    Earth...
    Интересно ми е дали някой в тази тема освен windowlicker някога е живял извън България?

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Не, но сестра ми е в чужбина, ходих, видях какво е, знам какво е и така. Може да звучи незряло, но на това се уповавам, но имам и други роднини в Чужбина. Да, човек може би не може да прецени така добре, ако самият той не е минал през това. Но аз се захванах за темата, заради това, че има хора, които искат да заминат да учат и да се върнат тук, за да променят един вид страната ни. Което е малко нереално.

П.П А мен ми е интересно твоето мнение Nakadah, като човек, живеещ в чужбина? Ти ще се върнеш ли в България?
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Цитирай Първоначално написано от windowlicker Виж мнението
    Младеж, не знам защо, но много пъти съм го чувала това от българи в България и предполагам не си живял в чужбина, защото НИКОЙ който е живял не би го казал това... Според мен не е по-лесно, но просто многото труд който си вложил рано или късно се отплаща. Та кажи сега, тъй като говориш за другите и за лесно и трудно живял ли си в чужбина?
    От година и половина живея в чужбина. Затова и казах, че съм избрал трудното. Не е никак лесно да съм сам без ничия помощ, да работя , да уча и да се прехранвам. Но го правя, и смятам в един момент от живота си да се върна и с опита, който ще събера да направя нещо, колкото и да е малко

Повече от фен Аватара на windowlicker
    В крайна сметка не разбрах кое е трудното и кое лесното?

Цитирай Първоначално написано от windowlicker Виж мнението
    Младеж, не знам защо, но много пъти съм го чувала това от българи в България и предполагам не си живял в чужбина, защото НИКОЙ който е живял не би го казал това... Според мен не е по-лесно, но просто многото труд който си вложил рано или късно се отплаща. Та кажи сега, тъй като говориш за другите и за лесно и трудно живял ли си в чужбина?
    Когато говорих за трудно и лесно нямах предвид България / останалия свят. Разбира се, че в България не е лесно, нито пък е лесно в чужбина. Имах в предвид, че е лесно след като си завършил в чужбина и си постигнал нещо да си останеш там. Трудно е да се върнеш и да се опиташ да помогнеш

ПС. Това са изцяло мои убеждения, ако не мислиш същото, разбирам те и няма смисъл да спорим

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Аз лично "избягах" с идеята да съм,с компанията и да сме далече от мама,и тате ама нещата се развиха по-различно.Не знам дали ще се върна след като завърша,за жалост малко или много има някакво отношение към българите завършили в чужбина(поне според мен).А иначе ние българите сме оптимистични песимисти и да се карате нищо няма да се промени в интернет
    Creative Technologie

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    ohluv, никой не се кара просто има дискусия ;о)
    Nakadah, повечето сме извън Б-я

та:
    Защо "напуснахте" България? Ще се върнете ли?
    Последно редактирано от DS : 04-24-2012 на 08:14

Така е, всеки си има мнение. Наистина няма смисъл от спорове. Нека да се изкажа по темата най-накрая. Аз не напуснах България по определена причина. Семейството ми спечели зелена карта и аз бях пораснало дете под 21 години. Мога обаче да кажа защо не бих се върнала в България. Една от причините е абсурда с кучетата. Направо ми става тъжно като си помисля за това. Много хора са озлобени. Много хора те гледат лошо без причина. Най-лошото е че в България има много хора които се правят на големи и важни, но го правят като се сравняват с теб и гледат да те мачкат. Иначе за работата не мога да кажа. Аз съм работила в България само през летата докато бях ученичка и едното място беше ужасно, другото цяло лято си изкарах много приятно и с невероятни хора. Но не знам за професионалната среда как върви.
    Охлюв, ще ми е интересно какво е отношението на българите завършили в чужбина и дали е същото като за тези които живеят в чужбина. Аз обикновено избягвам да разказвам много, но като стане дума и кажа че живея в чужбина и следва въпроса "смяташ ли да се върнеш?" и аз като кажа - не, започва едно различно държание едва ли не съм предателка в най-лошия случай. Та това също не ми харесва. Тук никой не би ти държал сметка за това какво правиш и какви избори си направил, докато в България е много важно да се покаже несъгласието.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    на всички, писали в темата, които говорят за оставане в 'хубавата чужбина', още преди да са заминали.. мога да им кажа само, че имат мисленето на ХЛЕБАРКИ и по-хубаво наистина да ги няма в България

такива хора наистина не могат да променят нищо.. не се издигат в обществото, не се издигат културно, не променят статуквото.. вземат си западната/българската заплатичка, изплащат си кредита цял живот и минават безшумно
    България има нужда от хора, които правят нещо за бъдещето й така че заминавайте и по-важното - не се връщайте. наистина

пс: за гневните пишлемета, които ще ме надпаднат веднага колко много не зная за какво става въпрос, в момента уча в чужбина

Искам вече да завърша и при първата възможност се махам. Тук не може да се живее спокойно.

EarthShaker, точно твойто мнение е пример за това което говорех. Дори да са хлебарки или бръмбари или гвоздеи теб какво те интересува. Ако не се смяташ че си един от тях просто не им обръщай внимание. Предполагам не си оторизиран да говориш от името на България и да казваш кой ще седи и кой не... Така че отново радвай се че постигаш нещо с живота си каквото и да е и остави другите да правят същото.

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    EarthShaker, аз съм от ония които говорят за живот в "хубавата чужбина"! С малката разлика, че съм видял 2 и 200!
    Та всеки има право на избор! България се нуждае и от "овце" които да си работят работата, да си плащат заемите... във ВСЯКА държава ги има и именно те са движещата сила!
    Сега се сетих, че в Б-я всеки иска да е началник! - това е другия проблем! Хубаво е да имаш амбиции... но това става с къртовски труд! Не чрез "четки" на шефа!

windowlicker, на мнения от сорта "ти си избрал лесното!" е просто гласът на завистта, че ти си успял/а да пребориш страха! Точно това мразя в българина, завистта! Когато имах тежки моменти в началото и съм търсил помощ всеки се "измъква", а когато имаш успехи и нещата се наредят всеки почва да цъка с уста и да си казва на ум "на тоя балък виж как му е провървяло!" - да ама тоя "балък" си е скъсал задника първо, не е чакал на мама и на тати!

Към оставащите - според пророчеството Румъния, Сърбия, Гърция и Турция ще ни завладеят и БГ няма да я има след много време, така че децата и внуците ви няма да се наричат българи.

Цитирай Първоначално написано от michel1 Виж мнението
    Към оставащите - според пророчеството Румъния, Сърбия, Гърция и Турция ще ни завладеят и БГ няма да я има след много време, така че децата и внуците ви няма да се наричат българи.
    Значи можа да напишеш другите държави името им пълно, а България не ? Деба и боклука ти безроден !

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Към оставащите - според пророчеството Румъния, Сърбия, Гърция и Турция ще ни завладеят...
    Като си тръгнал да вярваш на пророчества, почвай да копаеш, че края на 2012 идва!

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Ами за края на света не се надявам да се случи....
    Не се надяваш на предсказанието за края на света!
    Споделяш предсказанието за края на България! 0.о
    Кажи че си се объркал!

Защото в БГ всички карат немски кенефи. С какво тази кола от Голфов клас е по-гадна от Голф:
    http://www.automedia.bg/test-drive/testdrive_1075.html
    За по-малко пари от Голф получаваш същото качество, но с визия на спортно купе.

Къде ги извадихте тези 5000 евро
    Какво като е извън бг, вие си мислите (повечето), че в чужбина е супер лесно да си намериш работа,ама не е.
    Повечето професии изискват experience и владеене на език.
    Btw не знам за германия,но в англия се плащат повечето работи на часове.
    £5.93 е минималното плащане на работник навършил 21, £4 и нещо за навършили 19 и £3.68 навършили 16. В седмицата се правят около 35 часа. И накрая като платиш квартирата, храната си и другите неща, чийто използваш да се забавляваш, ще видиш колко ти остават...
    И кой каза че тук е бъкано с работа?

По темата: "Напуснах" БГ, заради нашите, когато бях на 9 се преместихме в Англия. И да, възнамеряваме да се прибираме.6 години не са малко, но пък не пропускаме лятото да си идем на почивка, да се видим с роднините и приятели.

Аз ще напусна тая кочина БГ защото хората тук са ужасни комплексари, злобари и нещастници.
    И защото тук няма кде да тичаш без да те тормозят уличните кучета.

Аз ще напусна тая кочина БГ защото хората тук са ужасни комплексари, злобари и нещастници.
    И защото тук няма кде да тичаш без да те тормозят уличните кучета.
    Не мисли,че в другите държави са цвете за мирисане.
    Далеч не е така. Бих казал, че зависи повече от начина, по който, човека е израснал.
    Последно редактирано от ilikeitdirtyX : 05-05-2012 на 21:57

Ами аз съм бил в чужбина и там където бях все едно беше рая.

Ами аз съм бил в чужбина и там където бях все едно беше рая.
    А къде и за колко време беше останал, ако не е тайна?

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Не възнамерявам да се връщам да живея в България. И не, не съм избрала лесното, просто живота ме тласна в тази посока. Радвам се, че така са се стекли обстоятелствата, виждам се с майка си сравнително често - живее в съседен град и ми е добре така.
    Не знам защо така се оплакват всички от "чужбината", ама като знам ква мизерия е в България, навсякъде другаде си е по-добре. Главно говоря за работата, ама и природата и манталитета не остават назад. Преди два месеца ми се случи случка - отивам да купувам хляб от хлебарницата и нямаше пълнозърнест, питах за черен, после търсих един друг и продавача ме заговори от къде съм. Викам от България. И той ем пита дали си търся работа, защото съседният магазин, където продават кафе търсели продавачка за през деня, а вечерта работело някакво момче. Викам, ехе, има и добри хорица. Аз му казах на чичкото, че уча, ама ще кажа на познати, накрая се хвана един приятел да работи там, който пък е руснак.
    Мисля, че много си зависи ти с каква нагласа си и как се държиш. Виждаш млад и усмихнат човек и другата крайност лелка, която отишла да изкарва пари да праща в България... еми първият има повече шанс да почне работа, та даже и да му предлагат.
    Според мен са много нещастни тези хора, които отиват в чужбина само и само да изкарват пари и да пращат в къщи, за да има бедният народ какво да яде. Много ограничено мислене е това, дори слабохарактерно.

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Мисля, че много си зависи ти с каква нагласа си и как се държиш. Виждаш млад и усмихнат човек и другата крайност лелка, която отишла да изкарва пари да праща в България... еми първият има повече шанс да почне работа, та даже и да му предлагат.
    Според мен са много нещастни тези хора, които отиват в чужбина само и само да изкарват пари и да пращат в къщи, за да има бедният народ какво да яде. Много ограничено мислене е това, дори слабохарактерно.
    Права си, че поведението и излъчването са важен фактор, но примерът с лелката беше мноого груб. По същата логика една мила лелка ще бъде избрана пред един разглезен и невъзпитан младеж. И тези, които работят в чужбина, за да издържат семействата си, далеч не са слабохарактерни! Слабохарактерният ще си стои тук на 200 лв. заплата, защото чужбината представлява риск; а и там няма да си говори по цял ден с пенка и стоянка пред блока. Който праща пари, просто не е в състояние да вземе семейството със себе си.

За себе си подозирам, че ако си намеря добро работно място по време или след обучението си в чужбина, ще си остана там.
    always late but worth the wait!

Някак си не е честно пари изкарани там да се харчат тук, та да се поддържа икономиката на държавата изкуствено.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си