.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 203

Hybrid View

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от michel1 Виж мнението
    Някак си не е честно пари изкарани там да се харчат тук, та да се поддържа икономиката на държавата изкуствено.
    "...не е честно..."
    Искаш да ми кажеш, че не е честно да изпратя на родителите си пари да си изплатят заем, да си платят сметките за ток, вода... или да си купят килограм чисто месо!?
    Не е честно, баба ми жена която е работила за тая шибана държава да получава пенсия която едва й стига за лекарства!
    Без парите на емигрантите е загинала икономиката на България! Именно тези пари се опитват да вдигнат!
    Ще завърша с един цитат:
    "
    За първите два месеца на настоящата 2012 г. сънародниците ни в чужбина са излели в икономиката ни 41,8% повече средства (общо 120 млн. лв.), отколкото чуждите инвеститори (общо 84,6 млн. лв.).
    "

Повече от фен Аватара на babati
    Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    "...не е честно..."
    Искаш да ми кажеш, че не е честно да изпратя на родителите си пари да си изплатят заем, да си платят сметките за ток, вода... или да си купят килограм чисто месо!?
    Не е честно, баба ми жена която е работила за тая шибана държава да получава пенсия която едва й стига за лекарства!
    Без парите на емигрантите е загинала икономиката на България! Именно тези пари се опитват да вдигнат!
    Ще завърша с един цитат:
    "
    За първите два месеца на настоящата 2012 г. сънародниците ни в чужбина са излели в икономиката ни 41,8% повече средства (общо 120 млн. лв.), отколкото чуждите инвеститори (общо 84,6 млн. лв.).
    "
    Това е много относително нещо за парите от емигрантите и чуждите инвестиции. Това, че България се издържа от парите на емигрантите е уникална глупост. 120 милиона лева за 2 месеца са да го кажем милиард лева на година. БВП на България е 82 милиарда лева на година. А сега е криза. Я виж нещо

България привлякла 37 млрд. евро чужди инвестиции през 2001–2011 г.

ако ги разделим на 10 години ще получим по 7,4 милиарда на година. Къде са 7,4милиарда инвестиции и 82 милиарда БВП и къде са някакви пикливи 1 милиард лева?

Хора, научете се да мислите и да търсите

http://novinite.bg/articles/3377/Bal...ez-2001-2011-g

Всъщност България въобще не е толкова бедна държава и слаба икономика. Имаме повече БВП на човек от всичките ни съседи (с изключение на Гърция). Друг е въпроса, че няма как да се сравняваме с богатите държави, но по индекс на човешко развитие и покупателна способност сме в първата една трета от света.

==========
    Тема: Защо "напуснахте" България - единственото нещо, което може да ме накара да напусна са ниските доходи спрямо ЕС. Тук трябва да работя на 700 лева. Съвсем друго нещо си е да съм електротехник (или сроден) в Англия да речем.
    Последно редактирано от babati : 06-05-2012 на 09:57

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от babati Виж мнението
    Това е много относително нещо за парите от емигрантите и чуждите инвестиции.
    Доста можем да изпишем, но това е друга тема!

windowlicker, искам да си купя къща в твоето село!

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си