.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 58

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    Родителите били виновни...
    Тук няма виновни,става дума за трагедия,където един човешки живот е изгубен безвъзвратно,завинаги.Случ ай,в който самият убиец е и жертва.
    Ако и да има някаква вина семейството на самоубиеца,то си я изплаща скъпо и прескъпо след това...
    Ще минат 40 дни ,година,две,десет-всички останали забравят-майката/таткото са почернени.Завинаги.

Има случаи,в които хората са дали всичко възможно,за да осигурят добро съществуване на детето си.
    Поради някаква причина то откача и в момент на афект решава,че вече му е писнало да се оправя с "тегобите" в живота си.И си умира.
    През това време родителите са навън-какво правят там ли? Трепят се по цял ден,за да не бъде техния потенциален самоубиец лишен от нещо.
    Само погледнете от тая страна-двама човека създават дете,инвестират години,средства,любов в него.В един момент решават,че то вече е достатъчно пораснало,за да се вземе в ръце и махат златния похлупак.
    И накрая какво-хлапето ненадейно решава да плюе на всичко и да си отнеме живота,без да се замисли какви ще са последиците от това...
    Тъпо и егоистично е,много,ама много.
    Изход винаги има и една ситуация винаги,ама винаги може да бъде разплетена-колкото и сложна на пръв поглед да изглежда тя.
    От оня свят обаче не е имал шанса да се върне никой.
    И е хубаво умниците,дето са решили,че вече не им се живее вече да се присетят и за това,преди да се решат на последната,фатална стъпка.

Сори,изписах една камара хаотични изречения,но пък на тая тема съм силно пристрастна...
    Не знам що се самоубиват хората,тъй и не можах да измисля достатъчно убедителен мотив,колкото и да си блъсках главата...
    По никакъв начин не вярвам, че ако в едно дете са инвестирани грижи и любов, показани по акуратен начин, то ще се самоубие. Просто много родители не проумяват, че държането в кафез не е полезно. Също както и че родителските грижи не се изчерпват с четенето на лекции по важни житейски въпроси, даване на джобни, храна и легло.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    По никакъв начин не вярвам, че ако в едно дете са инвестирани грижи и любов, показани по акуратен начин, то ще се самоубие. Просто много родители не проумяват, че държането в кафез не е полезно. Също както и че родителските грижи не се изчерпват с четенето на лекции по важни житейски въпроси, даване на джобни, храна и легло.
    Ако не бях свидетел на реален такъв случай, бих казала абсолютно същото и бих била убедена в това.
    Преди доста години, когато аз бях 8-9 клас една съученичка се самоуби. Родителите й са прекрасни хора и правеха всичко за нея, адски грижовни в пълния смисъл на думата. Особено майка й беше уникално разбрана и мила жена. Познаваха се с моите родители, не говоря само от лични впечатления.
    Обаче е факт, че тя се самоуби. Така че не е само до родители и възпитание тази работа. Човек се гради благодарение на възпитанието до едно време, после поема сам нанякъде и невинаги доброто възпитание може да бъде гаранция за правия път.

Просто допълвам.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на shmatarok
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Съгласна съм.
    И въпреки това вината е и на двете страни - и на самоубиеца, и на родителите.
    Аз също не споделям с никого нищо - ежедневни проблеми, окей, но никой не знае в действителност какво ми се върти в главата. Двете ми най-добри приятелки си изливат душите и сърцата пред мен, а после се сърдят, че "ти все мълчиш, нищо не ми казваш. -Баа, при мен нищо ново, same old sh_it, добре съм". Майка ми пък винаги е предпочитала сестра ми и аз съм зарязана на произвола на съдбата от доста години Никога нищо не е усещала за настроенията ми, а за сестра ми сякаш използва телепатия. Т'ва си е малко садващо. И после ми говорят за делене.
    Имала съм си своите периоди, в които ми се е искало просто да изчезна, но тази мисъл се е проявявала съвсем неволно и не се е заседявала там , но това е заради собствените ми амбиции и воля, не защото съм си мислела дали би им било мъчно или дали биха се чувствали виновни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си