.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 146
    Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    няма как истината да бъде забравена и да изчезне.
    Първо за да е истина трябва да е доказана.

Второ както в момента шаманизма почти не съществува така и религията ще изчезне. Човешката мисъл се развива неизбежно е, религията да изчезне въпроса е кога. Религията не е абсолютна истина а етап от развитието на човечеството.
    Надявам се съзнаваш че бълваш само заучени фрази в комбинация с празни приказки и лигавщини.
    Последно редактирано от RagioL : 05-14-2012 на 20:34

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Първо за да е истина трябва да е доказана.
    добре, а за мен е истина и за мен си имам достатъчно доказателства и примери, а с това което говоря нямам намерение никой да убеждавам да вярва или не. Освен това много добре знам позициите на атеизма, не ми го обяснявай, като ми казваш колко съм бил тъп, не съм те и молил.

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Второ както в момента шаманизма почти не съществува така и религията ще изчезне. Човешката мисъл се развива неизбежно е, религията да изчезне въпроса е кога. Религията не е абсолютна истина а етап от развитието на човечеството.
    Добре, а за мен християнството няма да изчезна. (но, това са си мои изводи и не те принуждавам да ми вярваш)

къв е проблема?
    Последно редактирано от defender : 05-14-2012 на 22:49

Проблемът никога не е бил в религията. По мое скромно мнение от прочетено и осмислено има различни религии и всяка религия по някакъв начин удовлетворява човешки потребности. Тъй като Библията е писана от много хора в нея има много понякога дори и взаимно противоречащи си елементи. Някъде по-горе имаше цитати, които показват патриархална насоченост, но ако видим новия завет там се говори за любов, докато в стария има подчинение. Карл Маркс смята, че религията е опиум за народа, защото нейната функция е използвана, за да притъпи мислите на хората. Това не променя същността на религията, но показва, че тя може да бъде изкривявана, за различни цели. Ние сме тези, които изкривяваме дадена религията, ние я създаваме и ние можем да я изкривим. Въпросът дали религията е психична болест е безсмислен и нерелевантен. Няма значение дали Исус Христос е живял някога или Мойсей, или Буда, или Заратустра. Важна е същността на религията каква е. Има смислени религии, има и такива, които не са смислени. Много от философите са се противопоставяли на използването на религията за манипулиране, а не на самата религия като такава.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Последно редактирано от bloodyfool : 05-14-2012 на 23:10

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon Виж мнението
    Това не променя същността на религията, но показва, че тя може да бъде изкривявана, за различни цели.
    който изкривява догмите на християнството, за да угоди на някоя своя потребност или цел, значи тогава това вече не е християнство, а някаква негова си религия.
    Не човека трябва да променя християнството (както му отърва, за да угоди на потребностите си) а християнството трябва да промени човека.
    Последно редактирано от defender : 05-14-2012 на 23:24

Мисля, че живеем във време, в което всеки може да си вярва в каквото си иска. Не е редно да наричаме християните, мюсюлманите, будистите и т.н. психично болни, защото на практика всеки, който "вярва в нещо" може да бъде обявен за такъв.

Нека всеки си вярва, в каквото иска

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ Ми аз пък съм фундаментален мюсюлманин и вярвам че ако те видя без бурка и без отрязан клитор си дете на дявола и имам божествено задължение да те заровя до кръста в пръстта и да те целя с камъни докато не ти се пръсне мозъка (ако си девствена преди това съм длъжен да те изнасиля, понеже трябва да те убия, а е грях да се убие девица)

Има доста хора които вярват това. Да ги оставим нали?

Такива малки пикльовци с мозък за по пет стотинки и идеи за приятни, мирни хорица с различни идеи живеещи в хармония и разбирателство :S

Eто резултата от "да ги оставим да си вярват каквото поискат", миличко нали?

“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    девствеността, за която се говори в Новият Завет на Библията е онази на вярата, сиреч, важното е да не се вършат неправди в вярата, т.е. освен единствено в Истинските, вярата не бива да бъде в друг(-и) бог(-ове), в друг(-и) дух(-ове), друго слово, друго(-и) пророчество(-а), друго(-и) предание(-я), друго(-и) писание(-я), друга(-и) заповед(-и), друго(-и) учение(-я), и т.н.

"И видях, и, ето, Агнето(т.е. Исус) стоеше на хълма Сион, и с Него сто и четиридесет и четири хиляди, които носеха Неговото име и името на Неговия Отец, написано на челата им(т.е. и с Него бяха онези, които пазеха Св. Заповеди на вярата, дадени чрез Него от Неговият Отец). И чух глас от небето като глас от много води и като глас от гръм; и гласът който чух, беше като глас на свирачи, които свиреха с арфите си. И пееха като че ли нова песен(т.е. и свидетелствуваха съвършено Добро(-то) Слово) пред престола и пред четирите живи същества и старците; и никой не можеше да научи песента освен сто и четиридесет и четирите хиляди, които са били изкупени от земята. Те са ония, които не са се осквернили с жени(т.е. които не вършат верчески/духовни неправди), защото са девственици(т.е. защото са праведни в вярата); те са които следват Агнето, където и да отива; те са били изкупени измежду човеците за първи плодове на Бога и на Агнето. И в устата им не се намери лъжа(т.е. зло); те са непорочни(т.е. безгрешни). И видях друг ангел че летеше посред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята(т.е. на земните верчески/духовни дейци) и на всеки народ(т.е. и на всяка деноминация) и племе(т.е. и секта), език(т.е. вероучение) и люде(т.е. и верчески/духовни последователи). И каза със силен глас: Бойте се от Бога(т.е. зачитайте истинският Господ Бог), и въздайте Нему слава(т.е. и оставете Той да се (по-)грижи за всичко), защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на(т.е. и предайте себе си Нему защото Той е) Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори. И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който(т.е. човешката(666) религия/духовност, която) напои всичките народи от виното(т.е. от съблазънта/благодатта) на своето разпалено блудствуване(т.е. на своето разпалено беззаконие). И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра(т.е. на "бога" на човешката(666) религия) и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му;" Откровение 14: 1-10

старият завет е бил сатанински в немалък процент, ето защо там е имало толкова строги заповеди за телесно въздържание сякаш телесното въздържание е не по-малко важно от духовното, обаче това е било просто дяволска инсинуация, и за съжаление дори и 5 века след идването на Исус сумати арабски/персийски пророци продължиха да следват старият завет, като го разшириха и изопачиха много неща преди всичко от Новият Завет, не само исляма, но и всяка една човешка религия са просто явления на звяра(666)
    Последно редактирано от npp : 05-15-2012 на 08:47

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Eто резултата от "да ги оставим да си вярват каквото поискат", миличко нали?[/b]
    Е и какво ще направиш, няма да ни оставиш ли?
    Това заплаха ли беше, миличко?
    Последно редактирано от defender : 05-15-2012 на 10:52

Е и какво ще направиш, няма да ни оставиш ли?
    Това заплаха ли беше, миличко?
    Абе курво дребна, спри да ме третираш сякаш съм ти някаква реална манифестация на измисления образ на атеиста с големите зъби, катранено черно сърце и зачервени от плач очи, който иска със зъби и нокти да унищожи щастието на добрите религиознички хорица само и само да заглуши болката си.

Педал с педала.

Що? Ти да не би да си за това примера ми да бъде узаконен в немюсюлманските страни, а педалче? Като си толкова против мнението ми, което касае бинарен избор, значи си ЗА това да се позволява на разни фундаментали мюсюлмани да избиват неверници, истински сатанистки да жертвопринасят хора и откачени християни да убиват педали, така ли е?

Бахти лайнара си, как ми извърташ думите и мазно мазно се дистанцираш от имликациите които това носи за теб самия.

И НЕ, педро, не те оставям. Правя всичко, което е правилно че да покажа колко глупави и далеч от реалността са идеите ти (при това доста успешно ако мога да добавя) така че да не можеш да си поддържаш илюзията за някаква кредабилност пред другите хора и обективната реалност.

Какво трябваше да кажа:

"ЪЪъ! Не г'син гейски, сър! Не Ви заплашвам с телесна травма, съррр! Не исках да се покажа като антисоциалният психопат, който съм, сър гейски, сър!"

Педал с педала ненужен, казвал съм ти триста пъти да мислиш за пет секунди преди да се мъчиш да ме изкараш някакво чудовище, което би дало мило и драго да ти изтръгне грацмуля да не станеш за посмешище ама не, държиш да показваш на всички колко си тъп и смотан.

Дрисльо
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Абе курво дребна,
    Педал с педала.
    Бахти лайнара си
    педро, не те оставям
    Педал с педала ненужен
    Дрисльо
    в типичния стил, два тона мрънкане.....

"ЪЪъ! Не г'син гейски, сър! Не Ви заплашвам с телесна травма, съррр! Не исках да се покажа като антисоциалният психопат, който съм, сър гейски, сър!"
    какъв "сър" бе...... сърчо.
    нямам предвид физическа травма, просто ми е интересно как някакво си т.е. никакво си надъхано атеистче, как нямало да остави хората да вярват"
    Последно редактирано от defender : 05-15-2012 на 12:12

Ми в нормални общества, както показах, хората не са оставени "да си вярват" - ако вярваш че ако се молиш детето ти ще се оправи от болест и по тази причина го лишаваш от медицинска помощ ще бъдеш осъден, а не оставен да си вярваш, ако ти е в религията да измъчваш животни и да ги жертвопринесеш ще бъдеш осъден, а не оставен да си вярваш, ако ти е в религията че неверници трябва да се убиват ще бъдеш осъден, а не оставен да си вярваш, ако ти е в религията каквато и да е била глупост ще бъдеш осъден, а не оставен да си вярваш (поне докато правителството е нормално, но по някаква странна причина нетеистични правителства са доста поуспешни от фундаменталните, стига да не са плод на някакъв екстремизъм)

Аз правя всичко, което трябва да правя, за да ти спра глупостите (отново, успешно) когато правиш твърдение го изобличавам като лъжовно и всеки който чете ще види че си лъжец или тъпак и няма да можеш да им въздействаш. Самият този процес помага на хора да се "осъзнаят" и да оставят религия (според личното мнение на такива деконверти, мога да постна инфо към такива, че и съм в миналото). Ето това правя. Помагам на хора в този и други форуми, както и в IRL да се поусвестят, образовам се по въпроса и ще мога да просветя децата си, както и да взимам такова политическо участие което да не позволи на страната ми да стане на смотана, варварска теокрация като ислямските посмешища.

Това е всичко, което нормален човек може да направи без да е знаменист или политически значим.

ПС Не е нужно да ми вадиш мненията, които те обиждат с цитат. За разлика от тебе аз не съм лъжливо курве, което си трие или променя по сто пъти мненията и после се прави че не ги е писало когато му е угодно, нито пък ме е срам от тях тъй като са заслужени с тежък труд от твоя страна и напълно фактологични, даже и ще повтарям ако искаш.

The Bird of Hermes

Мега фен
    [b]Ми в нормални общества, както показах, хората не са оставени "да си вярват" - ако вярваш че ако се молиш детето ти ще се оправи от болест и по тази причина го лишаваш от медицинска помощ ще бъдеш осъден, а не оставен да си вярваш
    Така е, да отидеш при лекар да се лекуваш, не е противоречи на християнството. Ако някой остави детето си да без медицинска помощ, когато то се нуждае, то тава не се одобрява от християнството. - но тъй като ти не си запознат добре с християнството а говориш за него на автопилот или си чел нещо от някакви, не знам си какви си източници, си мислеше, че има проблем - ами не, няма проблем.

ако ти е в религията да измъчваш животни и да ги жертвопринесеш ще бъдеш осъден, а не оставен да си вярваш
    ако това да си заколиш прасето на Коледа или да си направиш агнешко на Гергьовден е престъпление, то тогава да спрем да ядем месо.

ако ти е в религията че неверници трябва да се убиват ще бъдеш осъден,
    в християнството няма такова нещо, това е религия на любовта и свободния ненасилствен избор. Говоря за православието. За инквизициите и делата на католицизма не отговарям. Може и да е имало отделни хора, които да са прибягвали към насилие, но това се дължи или на лоша религиозна просвета или на това, че са се поддали на слабости - като гняв например.

Аз правя всичко, което трябва да правя, за да ти спра глупостите (отново, успешно) когато правиш твърдение го изобличавам като лъжовно и всеки който чете ще види че си лъжец или тъпак и няма да можеш да им въздействаш. Самият този процес помага на хора да се "осъзнаят" и да оставят религия
    ами добре прави, щом така си избрал, едва ли някой християнин ще те заплашва, само някой може да те посъветва че не постъпваш добре, да се опитваш да отделиш хората от Църквата и ще те остави на собствената ти съвест. Не ние сме тези, които ще те съдим за делата ти.

За останалите религии, не се заемам да коментирам.
    Последно редактирано от defender : 05-15-2012 на 13:01

Така е, да отидеш при лекар да се лекуваш, не е противоречи на християнството. Ако някой остави детето си да без медицинска помощ, когато то се нуждае, то тава не се одобрява от християнството. - но тъй като ти не си запознат добре с християнството а говориш за него на автопилот или си чел нещо от някакви, не знам си какви си източници, си мислеше, че има проблем - ами не, няма проблем.
    Т'ва не го обяснявай на мене, а на всичките родители които си убиват децата така, дръгел с дръгела. Не съм аз този дето е тръгнал да си убива детето в името на християнството, а християните. На тях им говори по този въпрос.

ако това да си заколиш прасето на Коледа или да си направиш агнешко на Гергьовден е престъпление, то тогава да спрем да ядем месо.
    Аз самият съм тъй че драматичният ти патос е загубен. Така или иначе пак грешиш - има си стриктни регулации за това как да се третират животни - не може да се изсереш на главата на животно и да го режеш парче по парче докато е живо щото ще те осъдят. Това че ти си напълно неинформиран по въпроса само, за пореден път, показва колко си глупав и необразован.

в християнството няма такова нещо, това е религия на любовта и свободния ненасилствен избор. Говоря за православието. За инквизициите и делата на католицизма не отговарям. Може и да е имало отделни хора, които да са прибягвали към насилие, но това се дължи или на лоша религиозна просвета или на това, че са се поддали на слабости - като гняв например.
    Аз казах че не е хубаво да се оставят такива хора да си упражняват свободата на вярата и говорех в частност за фундаменталните мюсюлмани. Ти каза че трябва религиозните да бъдат оставяни да си правят такива неща. Сега не ми дрънкай за християнството и да скачаш от общо на частно.

ами добре прави, щом така си избрал, едва ли някой християнин ще те заплашва, само някой може да те посъветва че не постъпваш добре, да се опитваш да отделиш хората от Църквата и ще те остави на собствената ти съвест. Не ние сме тези, които ще те съдим за делата ти.
    Това беше из контекста на въпроса ти (Какво аз ще направя) аз ти отговорих, не ме грее препуциума какво мислят дегенерати като теб за действията ми. Християните чието мнение уважавам по някакъв магически начин успяват да не са малоумни дебили и постигаме диалог.

За останалите религии, не се заемам да коментирам.
    Що не бе? Нали да се оставят хората да си вярват каквото искат? Или има разлика между "хората" и твоята група?

The Bird of Hermes

Мега фен

Що не бе? Нали да се оставят хората да си вярват каквото искат? Или има разлика между "хората" и твоята група?
    да, и моя въпрос тогава беше, какво ще направиш за да го постигнеш. Какво лошо видя във въпроса?

да, и моя въпрос тогава беше, какво ще направиш за да го постигнеш. Какво лошо видя във въпроса?
    Oтговорих ти, явно просто си по-тъп отколкото мислех когато цитира отговора ми (Аз правя всичко, което трябва да правя, за да ти спра глупостите (отново, успешно) когато правиш твърдение го изобличавам като лъжовно и всеки който чете ще види че си лъжец или тъпак и няма да можеш да им въздействаш. Самият този процес помага на хора да се "осъзнаят" и да оставят религия (според личното мнение на такива деконверти, мога да постна инфо към такива, че и съм в миналото). Ето това правя. Помагам на хора в този и други форуми, както и в IRL да се поусвестят, образовам се по въпроса и ще мога да просветя децата си, както и да взимам такова политическо участие което да не позволи на страната ми да стане на смотана, варварска теокрация като ислямските посмешища.
    ) и го интерпретира като някаква странна изповед към светлата ти личност

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    добре, а за мен е истина и за мен си имам достатъчно доказателства и примери, а с това което говоря нямам намерение никой да убеждавам да вярва или не. Освен това много добре знам позициите на атеизма, не ми го обяснявай, като ми казваш колко съм бил тъп, не съм те и молил.

Добре, а за мен християнството няма да изчезна. (но, това са си мои изводи и не те принуждавам да ми вярваш)

къв е проблема?
    Silencio! Нужно ли е да ти обяснявам какво означава доказателства?

А ето ти един пример: Зевс някога е бил почитан като божество, хората не са го забравили, но не вярват че е бог.

Мега фен
    Oтговорих ти, .............
    ами то ясно, че си ми отговорил, ама аз не те карах да ми отговаряш отново на същия въпрос, а те попитах какво лошо видя във въпроса ми?

както и да взимам такова политическо участие
    Какво имаш предвид, с тези думи - партия ли ще създаваш? Обоснови се малко, ако може, за да не гласувам за тебе. Освен ако с течени на времето не се промениш, което мисля, че е доста вероятно. Мерси.
    Последно редактирано от defender : 05-15-2012 на 18:27

1 Tъпия ти и нагъл тон ей т'ва

2 Не бе педал, гласувам, водя диалог по въпроса, това е то.

The Bird of Hermes

Мега фен
    2 гласувам, водя диалог по въпроса, това е то.
    ааа, добре, значи си поредната мишка с прогресиски фантазии.

"възклицание-О, чуствам се толкова провокиран. Емоциите ми експлодират като супер-нова. О. Никога в живота си не съм виждал по-брилянтно определяне и квалифициране на целият ми живот от някой който ми е на половина на възрастта и на десета от акъла."

The Bird of Hermes

Мега фен
    ^
    хаххахаха, ама кефиш де, не го отричам, дори съм ти малко фен.

който изкривява догмите на християнството, за да угоди на някоя своя потребност или цел, значи тогава това вече не е християнство, а някаква негова си религия.
    Не човека трябва да променя християнството (както му отърва, за да угоди на потребностите си) а християнството трябва да промени човека.

Това е така, но има и още нещо. Самото християнство е било изкривено и догматизирано и това, което е ранно християнство до голяма степен се различава от сегашното, което е сбор от православие, католицизъм и протестантство. Да не говорим, че от всичките евангелията са избрани само 4. Да не говорим и за спора между Св. Аврелий Августин и Пелагии, в който първия залага на вродената и предаваща се през поколенията греховност на Адам и Ева и идеята за първородния грях, а втория за това, че грешни са само Адам и Ева не и техните наследници. Накрая Пелагий губи спора и се налага идеята на Августин. Така че това, което имам предвид, че истинското християнство се намира в мистични секти, а не в официалната догма.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Мега фен
    Това е така, но има и още нещо. Самото християнство е било изкривено и догматизирано и това, което е ранно християнство до голяма степен се различава от сегашното, което е сбор от православие, католицизъм и протестантство.
    Това не е вярно, християнството се е запазило в своя чист вид (т.е. както са ни го предали Христос и Апостолите) в православната църква

Да не говорим и за спора между Св. Аврелий Августин и Пелагии, в който първия залага на вродената и предаваща се през поколенията греховност на Адам и Ева и идеята за първородния грях, а втория за това, че грешни са само Адам и Ева не и техните наследници. Накрая Пелагий губи спора и се налага идеята на Августин.
    Истинското християнство, както са ни го предали Апостолите е било вече установено, просто Пелагии и бил поредния еретик.
    „Както чрез един човек грехът влезе в света, а чрез греха – смъртта, и по такъв начин смъртта премина във всички люде чрез един човек, в когото ВСИЧКИ СЪГРЕШИХА” (Рим. 5:12)
    какво да говорим повече, и ти сам можеш да прецениш.

Така че това, което имам предвид, че истинското християнство се намира в мистични секти, а не в официалната догма.
    тва пък от къде го измисли.
    Последно редактирано от defender : 05-15-2012 на 20:36

Мега фен
    една интересна притча:

когато накрая настъпил свършека и Господът Исус Христос дошъл, първо отишъл при служителите/последователите на човешката религия, и ги попитал: ако сега бяхте на Мое място, какво щяхте да сторите с грешниците?, а те отговорили: щяхме да ги накажем най-тежко приживе и след това да ги хвърлим в вечни мъки, след това Господът отишъл до един от добрите невярващи на отсрещната страна, и го попитал: ако сега беше на Мое място, какво би сторил с грешниците?, а той отвърнал: бих им простил всички грехове и бих им дал вечен живот още тук приживе, тогава Исус отново отишъл при служителите/последователите на човешката религия и им казал: току-що онзи човек там ви спаси животите

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си