.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 146
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Това не е вярно, християнството се е запазило в своя чист вид (т.е. както са ни го предали Христос и Апостолите) в православната църква

Истинското християнство, както са ни го предали Апостолите е било вече установено, просто Пелагии и бил поредния еретик.
    „Както чрез един човек грехът влезе в света, а чрез греха – смъртта, и по такъв начин смъртта премина във всички люде чрез един човек, в когото ВСИЧКИ СЪГРЕШИХА” (Рим. 5:12)
    какво да говорим повече, и ти сам можеш да прецениш.

тва пък от къде го измисли.
    Не виждам смисъл от повече обсъждане. Мислиш си, че знаеш нещо, ама какво е точно и ти не знаеш. Аз ти представям факти, не виждам ти на какви факти се основаваш. Кой определя дали Пелагий е еретик. Ако Аврелий Августин беше изгубил спора той щеше да е еретик. Православието далеч не е най-правоверната форма на християнството- Да се каже че е така жив догматизъм. Тогава наричаме по-голямата част от християните еретици. Най-старото християнство твърди, че целта е да се превърнем в бога, целта на човека е да стане бога. Новото християнство не твърди това. Тук говорим само за първите християни, тоест за Новия завет, а не за Стария, който е далеч по-сложен и все още няма нищо общо с християнството. Мисля през 4 век се събират и решават какво да остане от евангелията и какво не. Самия факт, че разна групичка хора са решили да остане само 4 от над 50 мисля е достатъчен. Това не е минало без борба, но все пак тук се е наложил принципа на по-силните. Помисли над тези неща вместо да бързаш да правиш заключения
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ Ей, малко съвет ш'ти дам па ти го вземай ако искаш - въпросния е нещо средно между пълен малоумник и трол. Отдавна си е признал че няма никакви доказателства за вярата си, но се преструва че вярва с надеждата да е уцелил вярната религия с надежда за рай. Лъга преди време че е изчел някакви си 600+ електронни книги на компа, ама като го молихме 3 страници от тема да постне едно скрийнкапче на въпросните книги се насра като кенгуру пред минно поле. Пуска тезата че повечето учени не вярват в еволюцията или земя по-стара от 6000 години, а като му праснат няколко изледвания които показват точно обратното пуска мнения на 70+ годишни старци с идеята че ако има поне един човек с някаква тапия това обезвалидява изследвания отностно мненията на приблизително половин милион хора. Като се разбере че хората не му обръщат внимание по конкретен въпрос, който е разнищен от всички и няма какво да се дъвче повече оставя темата която е започнал сякаш е без никакво значение и започва да говори всякакви имбецилни и инфантилни глупости с надеждичката някой да му обърне някакво вниманийце.

Знам че е забавно да храниш тролчето, ама не се впрягай много много. Просто е типа животинче, което не си заслужава нервите.
    Последно редактирано от gandalfepi4 : 05-16-2012 на 07:19
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon Виж мнението
    Кой определя дали Пелагий е еретик. Ако Аврелий Августин беше изгубил спора той щеше да е еретик.
    от този спор не зависи кое е истина и кое не е истина, Пелагии е еретик, защото това което проповядвал противоречи на Писанието. Дори и Августин да не беше спорил с него, това нямаше да промени факта, че Пелагии противоречи на Писанието и пак щеше да бъде обявен за еретик.

Най-старото християнство твърди, че целта е да се превърнем в бога, целта на човека е да стане бога. Новото християнство не твърди това.
    Напротив, твърди точно същото. Да, целта е да се превърнем в Бога, но по благодат, а не самостойно.

Мисля през 4 век се събират и решават какво да остане от евангелията и какво не. Самия факт, че разна групичка хора са решили да остане само 4 от над 50 мисля е достатъчен.
    Църквата ги отхвълля, защото те съдържат в себе си изкривени и съмнителни свободни писаници. Някои от тях пък са били писани в среди на гностици, други пък са били плод на фантазията. Нито едно от тези отхвърлени книги, не може да се сравни с 4-те евангелия, нито в духовно и литературно отношение, нито от гледна точка на историческа достоверност. Може да се каже така, че Църквата просто отделя плевелите от житото.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 10:09

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Доста скандална тема.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    една интересна притча:

когато накрая настъпил свършека и Господът Исус Христос дошъл, първо отишъл при служителите/последователите на човешката религия, и ги попитал: ако сега бяхте на Мое място, какво щяхте да сторите с грешниците?, а те отговорили: щяхме да ги накажем най-тежко приживе и след това да ги хвърлим в вечни мъки, след това Господът отишъл до един от добрите невярващи на отсрещната страна, и го попитал: ако сега беше на Мое място, какво би сторил с грешниците?, а той отвърнал: бих им простил всички грехове и бих им дал вечен живот още тук приживе, тогава Исус отново отишъл при служителите/последователите на човешката религия и им казал: току-що онзи човек там ви спаси животите
    Абе npp ти да не четеш някое от тези отхвърлени "Евангелия", което си купил най-вероятно от пазара Славейков. А тая притча да не си я взел от там.

Ама гейски трепе рибата, почивка нема. Ту казва че никой нормален човек не може да тълкува писания сами по себе си и се прекланя пред тълкуванията на някакви извисени люде, ту е напълно способен да тълкува писанията по-добре от всяко човешко същество на планетата и обявява кой от въпросните люде е еретик и кой не, напълно готов да стане шибан папа на обединената Земна църква и с железен юмрюк да унищожи всички неправедни в неговите очи. Нема умора тоя гейски, немааа
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    [b]Ама гейски трепе рибата, почивка нема. Ту казва че никой нормален човек не може да тълкува писания сами по себе си и се прекланя пред тълкуванията на някакви извисени люде,
    ами така и правя. Не случайно имам толкова книги.
    когато човек очисти сърцето си от злото, то тогава и той може сам да тълкува, иначе ще бъде подведен (както се подвеждат например някои атеисти, като го тълкуват и започват да го иронизират). Но аз съм далече още от това състояние на чисто сърце и сам по себе си не съм свидетел на Словото както някои съфорумници т.е. един от тях.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 10:37

Охооооо, много се извисихме бе мосю гейски, много големи станахме. Готов ли Сте да заемете златния престол на патриарха? Може да заемете мястото на онзи православния чичка от Русия с часовничето за 30 бона като Сте толкова възвисен и открехнат по въпроса.

Инцидентно, ние откъде аджиба да знаем че не лъжете за пореден път като разпрано прасе отностно въпросните си книги? Може би след толкова време вече Сте склонен да пуснете един скрийнкап?

The Bird of Hermes

Мега фен
    [b]Охооооо, много се извисихме бе мосю гейски, много големи станахме.
    не съм се извисил бе батко, нали точно това ти казах в предишния си пост.

няма да пусна, защото не искам някои атеистчета да ми знаят книгите и да ги поругаят светинята, естествено. Нищо друго не очаквам от един закоревял атеист. Ще кажеш, че не те познавам. Ае моля.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 10:44

Мега фен
    Абе npp ти да не четеш някое от тези отхвърлени "Евангелия", което си купил най-вероятно от пазара Славейков. А тая притча да не си я взел от там.
    изкарах я от написаното на сърцето ми евангелие, а и притчата сама свидетелствува за себе си че е истинна, защото представя Господ Бог като Любящ/Праведен, иначе ако Го представяше като лош, тогава наистина щеше да бъде съмнителна

"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3:1-6,

"ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях. Защото ще покажа милост към(т.е. защото ще отмахна от тях) неправдите им И греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече(т.е. и ще сложа край на греховете/беззаконията им)"." Евреи 8: 10-12

докато вярващите от човешката религия все още се позовават единствено на написаното, в същото време много добри невярващи винаги показват любов към всички други човеци/одушевени, и не желаят злото на никого, а вярващите от човешката религия все още пренебрегват, презират, съдят, осъждат, наказват, погубват, и пр.

""Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога(т.е. Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог). Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона(т.е. за служителите/последователите на човешката религия); за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога. Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха." Римляни 3: 10-20
    Последно редактирано от npp : 05-16-2012 на 11:03

не съм се извисил бе батко, нали точно това ти казах в предишния си пост.

няма да пусна, защото не искам някои атеистчета да ми знаят книгите и да ги поругаят естествено. Нищо друго не очаквам от един закоревял атеист. Ще кажеш, че не те познавам. Ае моля.

Ми то и аз много си ценя книгите и не искам да ги плюеш, но не си ги пазех като зениците на очите ами ги представих като заглавия че да можеш ако пожелаеш да се поограмотиш, че и други хора ако случайно видят да пожелаят те да се ограмотят също.

Знаеш ли, предлагам ти сделка
    - аз правя ей сега тържествено обещание, че ако постнеш поне 300 заглавия от 600-те ти книги ще си направя труда да ги изчета от кора до кора, НЯМА ДА КАЖА И ЕДНА ЛОША ДУМИЧКА и като свърша с тях (което ще е след около година най-малко, тъй като това е много матриал за четене) ще съм се ограмотил като тебе и ще съм прозрял истината и ще съм се отрекъл от грешния си начин на живот.

Освен това мнгого други хора тук също ще ги видят и ако поискат ще ги прочетат и ще бъдат вдъхновени.

Държиш в ръцете си инструмента с който да спасиш заблудени души от вечен пъкъл а се стискаш. Това е зло!

Та, ако ти поругая заглавията АЗ ЩЕ СЪМ ЛЪЖЕЦ (тъй като обещах да не правя това горе) и ще е само добро понеже всички във форума ще ме видят като лъжец и повече няма защо да пиша. Освен това - аз имам библията. Какво по-висше нещо от нея, няма нищо по-лошо което да свърши "поругаването" на дигитални заглавия от скрийнкапче.

Та толкова - поствай скрийнкапче и ни отвори очите, спаси ни от грешките ни и ни вдъхнови да започнем вълна от божествена доброта, която да освободи още много, много хора от греха, неразбирането и злото. Ти буквално ще станеш един от най-богоподобните, добри, възвисени и важни хора в историята на света и ще ни направиш толкова добри и истинни и чисти, както и ще ни вдъхновиш да направим много други хора като теб, които пък на свой ред ще вдъхновят други и тн и тн и тн докато цялата Земя не е станала царство на Иисус и едната правилна православна църква.

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    изкарах я от написаното на сърцето ми евангелие,
    значи ти вече си успял да очистиш сърцето си така че от злото и си се извисил, така ли да го разбирам.

Е?

asdasasdsad

The Bird of Hermes

Мега фен
    значи ти вече си успял да очистиш сърцето си така че от злото и си се извисил, така ли да го разбирам.
    само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог може да пречиства - Той е, Който ни пречиства, ние човеците едва ли бихме могли, иначе онези човеци, които Исус е спасявал преди 2 хилядолетия, нямаше да имат нужда от Него, но щяха сами да се пречистват и спасяват, но ето как е видимо че именно Той им е прощавал греховете като е изгонвал злите духове от тях и ги е изцелявал

"Дохождат и донасят при Него един паралитик. Четирима го носеха; И като не можаха да се приближат до Него, поради народа, разкриха покрива на къщата, гдето беше, пробиха го и пуснаха постелката, на която лежеше паралитикът. А Исус, като видя вярата им, каза на паралитика: Синко, прощават ти се греховете." Марк 2: 3-5

от този пасаж се вижда че те са имали вяра, но ето как само Господ Бог може да спасява, докато в същото отношение човеците могат само да вярват и да се молят

Мега фен
    Ама ако искаш ми вярвай, та ти нали си атеист ти не може да вярваш. Ето и част от тях:

Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 11:19

Мега фен
    които пък на свой ред ще вдъхновят други и тн и тн и тн докато цялата Земя не е станала царство на Иисус и едната правилна православна църква
    То си е казано че това не може да се случи. Дори ще дойдат времена когато православните ще бъдат гонени, дори ще бъде направено така, че да няма да им бъде позволявано да си купуват нищо от магазините, да се хранят дори.
    Чакай бе, а от друга страна ако няма атеисти то тогава Библията ще лъже. Нека, нека си има атеистчета, ако може и да се увеличават.
    Атеизма потвърждава истинността на Библията, няма как без атеистчета, аз много си ги обичкам.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 11:42

Ама ако искаш ми вярвай, та ти нали си атеист ти не може да вярваш. Ето и част от тях:

Е де. То така няма да се спасим. Как може да си толкова вероломен и злобен че да ни отричаш спасение. Дай да видим заглавия. Аз направих тържествено обещание да не ти ги хуля, ако не се доверяваш на други давай на лично.

The Bird of Hermes

Мега фен
    Как може да си толкова вероломен и злобен че да ни отричаш спасение.

ама, че то аз кога съм твърдял, че не съм такъв.

Аз направих тържествено обещание да не ти ги хуля, ако не се доверяваш на други давай на лично.
    ти ли бе, ти си маймунка малка, ще ти ги пратя е веднага ще ги изложиш на целослушание и присмех пред другите и ще ги целите с камъни, при което аз може и да получа мини инфаркт на миокарда (да пази Господ). Дори и сега да имаш добро желание, след време съм сигурен че ще бъдеш изкушен.
    Дори съм сигурен, че като почнеш да ги четеш, и после ще почнеш да ги използваш срещу мене.
    За да приемеш тези книги се иска нещо повече, от мимолетни желания е някакви обещаниица във форумчета. Иска се любов към Бога, по-голяма от любовта към себе си.
    Не си готов.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 12:29

веднага ще ги изложиш на целослушание и присмех пред другите и ще ги целите с камъни.
    Е па нема бе. Нали дадох обещание че няма да го направя и ако го наруша ще се покажа като лъжец и няма защо да пиша. Отделно и че имаме самата библия и въпреки че е доста по-важна и централна книга я споменавам/е от дъжд на вярът. Никой не го грее толкова. Най-доброто което да стане е да станем по-добри, а най-лошото да ти помрънкаме че не са добра литература за 1-2 поста и до края на седмицата въпросът да е приключен и забравен завинаги.

Злонамерен ли си че не искаш да ги постнеш? Злото ли ни мислиш, че не искаш да ни погогнеш с нещо толкова дребно? Активно ли желаеш да страдаме че не ги постваш?

Айде де, нищо няма да стане. Аз си постнах книгите, ти дори не ги помниш нали? Ето, толкова е просто. Да не говорим и че си поствал отделни заглавия три-четири пъти и НИЩИЧКО не е ставало. Нито някой ти ги е хулил, нито нищо

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на ZipFail
    SPOILER: 600-те книги на дефендър са само във фантазията му.

Мега фен
    ^
    а заклеваш ли се, че е така

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    няма как без атеистчета, аз много си ги обичкам.
    Обичкал ги бил.
    Да еба пендела да еба !
    Обичкаш да ти го слагат отзад в сектантския гъз,педал !
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Обичкал ги бил.
    Да еба пендела да еба !
    Обичкаш да ти го слагат отзад в сектантския гъз,педал !
    Общи условия на форума, които всеки (средно-интелигентен) потребител при регистрацията си, се е съгласил да не нарушава:

2.1.3 Използвайте уважаващ език. Като при всяка общност оналйн дискусиите процъфтяват само когато нашите потребители се чувстват добре дошли и в безопасност. Вие се съгласявате да не използвате език, които обижда и/или дискриминира на основата на раса, религия, националност, пол, сексуални предпочитания, възраст, образование, увреждания и др.подобни. Омразната реч от всякъкъв вид е основание за незабавно и трайно прекратяване на достъпа до всички или част от услугите на сайтовете на Инвестор.

2.1.4 Дебатирайте, но не атакувайте. В една общност пълна с мнения и предпочитания, хората винаги се разминават. “Инвестор.БГ“ АД насърчава активното дискусии и приветства разгорещен дебат в сайтовете на Инвестор. Но лични нападки са пряко нарушение на настоящите Условия за ползване и са основание за незабавно и трайно прекратяване на достъпа до всички или част от функционалностите (услугата) на сайтовете на Инвестор.БГ АД

ПП: и не съм сектант.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2012 на 13:41

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail Виж мнението
    SPOILER: 600-те книги на дефендър са само във фантазията му.
    Има! Фантастика и детски приказки.

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Да,прекалих с добрия тон,змам.

Тезичките са ти смешни и издъхват на момента.Това,че 2,5 милиарда души се кланяте на измислени и несъществуващи неща казва всичко за вас.
    И далеч не сме овце.Овцете сте вие-стадо от 2,5 милиарда овчици,сляпо вярващи на един дърводелец,един от 14-те хиляди разпънати на кръст хора.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си