.
Отговор в тема
Страница 3 от 9 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 203
    Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от michel1 Виж мнението
    Някак си не е честно пари изкарани там да се харчат тук, та да се поддържа икономиката на държавата изкуствено.
    "...не е честно..."
    Искаш да ми кажеш, че не е честно да изпратя на родителите си пари да си изплатят заем, да си платят сметките за ток, вода... или да си купят килограм чисто месо!?
    Не е честно, баба ми жена която е работила за тая шибана държава да получава пенсия която едва й стига за лекарства!
    Без парите на емигрантите е загинала икономиката на България! Именно тези пари се опитват да вдигнат!
    Ще завърша с един цитат:
    "
    За първите два месеца на настоящата 2012 г. сънародниците ни в чужбина са излели в икономиката ни 41,8% повече средства (общо 120 млн. лв.), отколкото чуждите инвеститори (общо 84,6 млн. лв.).
    "

Мега фен
    Град
    Earth...
    Някак си не е честно пари изкарани там да се харчат тук, та да се поддържа икономиката на държавата изкуствено.

Голям фен Аватара на alchy
    Интересна тема.. интересни мнения. Аз лично не бих напуснал България , каквото и да става тук ще си остана , епа не се знае пак де.. може да ме отвее някъде вятъра , но на този етап от живота тук ще си остана.

@PetarN Напълно съм съгласен с всичките ти мнения!

Да в чужбина е по красиво, по голямо заплащане има, повече може да се развие човек, но защо да не може това да се случи и в България?! Ако ние младите не променим нещо, та кой...

Напуснах я по любов и не съжалявам. Изживях най-хубавите моменти от живота си. Върнах се, за да завърша образованието си (което е в този Петък :P) и скоро пак се връщам в Холандия с годеника ми, който се върна в България, за да бъде с мен. Тук нямам бъдеще, а там възможностите са пред мен и само чакат да ги сграбча.

Голям фен Аватара на sapphirr
    "Защо "напуснахте" България?"-защото живеем в чалга държава,обитавана от неблагодарно племе,което никога няма да се оправи. Ние сме на принципа :Няма значение дали аз съм добре,важно е на другия да му е зле.

И най-вече заради това

Голям фен Аватара на sapphirr
    Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    : ) А възнамерявате ли да се върнете? Например аз догодина заминавам да уча в Германия, но планирам след магистратурата си да се върна и да поработя тук. А вие?
    Не планувай,защото докати си правиш планове,живота се случва. Живей си живот и се радвай ,че имаш шанса да видиш какво е "отвън".

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Напуснах я с родителите ми когато бях на 7 години . Живея в Канад и нямам никакво намерение да се връщам в България
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Голям фен Аватара на Leticcia
    Цитирай Първоначално написано от sapphirr Виж мнението
    Не планувай,защото докати си правиш планове,живота се случва. Живей си живот и се радвай ,че имаш шанса да видиш какво е "отвън".
    +1 Някои нямат този шанс
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Цитирай Първоначално написано от Leticcia Виж мнението
    +1 Някои нямат този шанс
    +1 И аз така мисля.

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Това да не ви е тото, че да говорите за "шанс"!?
    Спенс го е казал отдавна: "...Сам решаваш, багажа стягаш и заминаваш!..."

Не се нарича шанс, а самоувереност, смелост, решителност или... родители с въпросните качества!

Какво да правя в държава където всеки втори е расист и всеки трети коррумпиран ? "Държава" в която най важното е чалгата и където децата за родителите са просто една уценка? Знам какво е, и нямам намерение за сега да се връщам... единственно за лятото и тва е. Няма живот в България, заплатите са най ниските в Европа, Защо да уча и да се върна да печаля мизерна заплата?

Заминавам скоро, колкото по-рано се махна от тук толкова по-добре за мен! Не ми се гладува заради липса на работа и заедно с това липса на пари де .. няма смисъл даже и да уча тук, много добре се вижда нивото на образованието до къде е паднало вече в България

Голям фен
    Цялото ми семейство има доходи отвън.НИКОГА повече.Щом имам възможност защо да не променя нещата към по-добро.Ако успея , пък макар и само за 1 човек , нима това не е достатъчна отплата.

Някво меланхолично ми е

Защото в БГ мацките обичат само парите и подаръците ти, а мъжкото приятелство е двулично и неистинско. Като ида в чужбина изобщо няма да общувам с родни капути. Те тука лъжат и мажат та там ли няма?

Защото тук всички жени приличат на чалга кифли, а ако си пич ТРЯБВА да си някъф напомпан мутроподобен за да те харесват. Иначе мацките не те и поглеждат, дори да имаш красиво лице и благ характер. На запад и слабите и високи момчета си намират мацки.

Защото тук ми предлагат заплата 400-600 лева за висшист!

Защото Балканите са земетръсна зона и след вчерашното земетресение още треперя. Полша, Чехия, Скандинавието, Франция и UK са слабо сеизмично активни. Затова ще бягам в UK или Fr.

Повече от фен Аватара на windowlicker
    http://www.earthquakes.bgs.ac.uk/ear...ant/index.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Categor...ters_in_France
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._British_Isles

Изглежда ми че имаш неоснователни очаквания към чужбина. Предлагам да си избереш държава и поразучиш всичко, което можеш, за да не останеш разочарован после. Според мен проблема ти с момичетата не идва от това че си слаб и висок.

Щот забраниха пушенето ся ще се мре у студентския град

Цитирай Първоначално написано от windowlicker Виж мнението
    http://www.earthquakes.bgs.ac.uk/ear...ant/index.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Categor...ters_in_France
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._British_Isles

Изглежда ми че имаш неоснователни очаквания към чужбина. Предлагам да си избереш държава и поразучиш всичко, което можеш, за да не останеш разочарован после. Според мен проблема ти с момичетата не идва от това че си слаб и висок.
    Ти виж колко са редки земетръсите, особено във Франция и тогава говори!
    България не ми е на късмет, тук всичко на всичко за целия си живот до тук имам не повече от 5 щастливи години и то не наведнъж, а разпокъсани по 1-2-2.

Много мрънкане, никакъв дори опит за подобрение на положението. Аз яе ти кажа моето мнение за така бленуваната Франция. Не знам дали говориш френски, но ако не говориш достатъчно добре, знай че единствените хора, с които ще можеш да общуваш са именно българи и то ще са главно ткива като тебе дето не говорят френски, т.е. най-голямата утайка на населението.
    Това че в бг не си щастлив определено не означава че в чужбина ще си щастлив.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Защото в БГ мацките обичат само парите и подаръците ти, а мъжкото приятелство е двулично и неистинско. Като ида в чужбина изобщо няма да общувам с родни капути. Те тука лъжат и мажат та там ли няма?

Защото тук всички жени приличат на чалга кифли, а ако си пич ТРЯБВА да си някъф напомпан мутроподобен за да те харесват. Иначе мацките не те и поглеждат, дори да имаш красиво лице и благ характер. На запад и слабите и високи момчета си намират мацки.

Защото тук ми предлагат заплата 400-600 лева за висшист!

Защото Балканите са земетръсна зона и след вчерашното земетресение още треперя. Полша, Чехия, Скандинавието, Франция и UK са слабо сеизмично активни. Затова ще бягам в UK или Fr.
    Определено не впечатляваш човека отсреща с твоя интелект, но пък може би имаш други качества които ние не виждаме...

Вие Българите живеещи в България много знаете за живота извън България и то даже толкова много, че съвсем спокойно спорите с хората които наистина живеят извън България. Ако си мишка в България ще си мишка където и другаде да отидеш, та даже и по-голяма... Дали ще миеш кенефите в България или във Франция няма никакво значение...

Много мрънкане, никакъв дори опит за подобрение на положението.
    Характерна българска черта...

И какво става като всички напуснат България? Популацията ни се намалява, и ще дойде момента където може да изчезнем?!?! Каквото и да става, ще си стоя в България!!! Винаги има начини за реализация и добър живот!

Вчера пак разтресе! Ето две карти:
    http://www.seismo.ethz.ch/static/GSH...af-me/fig4.gif
    http://wija.ija.csic.es/gt/earthquak...ter_A4_75q.jpg

Излиза, че Полша, Чехия, част от Германия, средна Франция (включително Париж), средата на Испания (включително Мадрид) и Англия са по-слабо сеизмично активни. Най-активни и потенциално опасни са Балканите, Италия, Австрия, Словакия, голяма част от Унгария, цялата Португалия и почти цялата Италия без "токчето" на ботуша.

И стига с тия глупости, че сме щели да изчезнем - Словаците как не пищят, а са около 5 милиона?!?! Нито сме толкова малки - Чехия е с по-малка територия, а са колкото нас по население, че и малко повече. Да не са седнали да реват, че са малки, както ние го правим? Само всявате паника у хората! Щели сме да изчезнем, да, то така изчезва държава хоп и я няма. По вашата логика някои малки държави с малко население не трябваше да ги има, но си ги има.

Тук обществото е болно - котират си предимно кифлите с чалга излъчване и напомпаните момчета, докато в чужбина съм виждал дори много по-хърбави от мен с гаджета.

alchy, сега ще ти разкажа за моя живот. Живея в село Кошара, което е с население 1 човек (аз). Преди години не беше така... Имаше много хора, всички се познавахме. Преди няколко години обаче хората малко по малко започнаха да се изнасят към София. Аз много добре си спомням как им казвах: Недей бе, Пешо, да ходиш към тая София! Кой ще остане тука в Кошара?? Той обаче не ме послуша и си замина. Чуваме се рядко, но казва че е добре. Същата е историята и с Гошо И така в крайна сметка всички се изнесоха от селото, но аз съм твърдо решена да остана и да се реализирам тук.

Много са смешни някои които казват "Тук ще стоиш!". Първо всеки ще си решава сам за себе си и вие нямате никакво право да съдите хората.

И не всички бягат заради парите, парите не са всичко. Защо смятате, че всички бягат само заради повече пари? Аз бягам от баща ми и неговия род, той все иска да ме контролира и в различен град да живеем все ми се бърка. С някои роднини не може да излежеш на глава и ако се виждате веднъж на високосна по-добре!

Бягам и заради музиката - тук ако пусна поп-рок песен само аз ще си я слушам, а там, където искам да се преместя няма чалга, там доминиращият стил е точно любимият ми поп-рок. Отделно IT специалистите там са доста по-добре платени!

alchy, сега ще ти разкажа за моя живот. Живея в село Кошара, което е с население 1 човек (аз). Преди години не беше така... Имаше много хора, всички се познавахме. Преди няколко години обаче хората малко по малко започнаха да се изнасят към София. Аз много добре си спомням как им казвах: Недей бе, Пешо, да ходиш към тая София! Кой ще остане тука в Кошара?? Той обаче не ме послуша и си замина. Чуваме се рядко, но казва че е добре. Същата е историята и с Гошо И така в крайна сметка всички се изнесоха от селото, но аз съм твърдо решена да остана и да се реализирам тук.
    Мхм.. и самичка си живееш в селото, това се казва силна воля и смела постъпка! И аз имам къща на село (близо до Сл.Бряг) но вече от 6 години съм в Бургас и честно казано не ми се връща на село. Но по нататък/на старини ще се върна и ако не се застрои околността ще си живея на спокойствие. Но на този етап искам в града/разходки/кафенца/ и още куп други занимания има, както и работа. А ти иначе на колко години си и как се издържаш самичка ? :ss

@michel1 - в началото казваш че парите не са всичко, но малко по доле казваш "ИТ специалистите вземат повече пари.." Нормално е да вземат повече, по-голям жизнен стандарт, по-високи заплати.. без работа/без пари, трудно се живее, нито можеш да излезеш/ да мръднеш на някъде.. :х
    Последно редактирано от alchy : 05-25-2012 на 07:05

Мега фен
    Град
    Earth...

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си