- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо "напуснахте" България
Мхм.. и самичка си живееш в селото, това се казва силна воля и смела постъпка! И аз имам къща на село (близо до Сл.Бряг) но вече от 6 години съм в Бургас и честно казано не ми се връща на село. Но по нататък/на старини ще се върна и ако не се застрои околността ще си живея на спокойствие. Но на този етап искам в града/разходки/кафенца/ и още куп други занимания има, както и работа. А ти иначе на колко години си и как се издържаш самичка ? :ss
@michel1 - в началото казваш че парите не са всичко, но малко по доле казваш "ИТ специалистите вземат повече пари.." Нормално е да вземат повече, по-голям жизнен стандарт, по-високи заплати.. без работа/без пари, трудно се живее, нито можеш да излезеш/ да мръднеш на някъде.. :х
Последно редактирано от alchy : 05-25-2012 на 07:05
alchy, всъщност с тази измислена история исках да покажа, че емиграцията извън държавата не е единствения проблем на България. Масово хората се изнасят от селата/малките градове, за да имат по-добър живот/реализация. Странното е че никой като гледам не мисли какво става с тези населени места. Ето както ти казваш, че има повече развлечения/работа в Бургас, аз така ти казвам, че в чужбина има повече работа/развлечения от България. Та въпроса ми е защо трябва да стоя на място, което не ми харесва по ред причини? Ти си си се изнесъл от селото в което си живял, а в същото време търсиш сметка на хората, които са се изнесли от бг... Всеки трябва да прави това, което смята, че за него е добре.
Иначе съм съгласна с теб. И на мен не ми се връща в България. Веднъж като свикнеш на хубаво после много трудно се връщаш към по-лошото. Иначе като цяло е истина, че когато едно място не е хубаво за живеене просто хората търсят нещо по-добро. Същото става и с България.
Последно редактирано от windowlicker : 05-25-2012 на 16:25