- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Запитване към астроложката ни Щрудел (и останалите астролози)
Последно редактирано от RedArmy : 06-17-2012 на 14:38
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
В случая всеки е прав за себе си. Доказано е, че хората които вярват в призраци, са по - склонни да си обесняват звуци и движение с тях. За мен астрологията винаги ще си е измислица, а за нея ще е обеснения на някакви случайни съвпадения. Просто исках да кажа, че шанса да познаеш 3/10, че са риби, не е 50 на 50. Това е математика. Там всичко си е логически свързано.
n00bs
за нещата, които не могат да се обяснят, обикновено има изключително добри предположения; в миналото е имало много необясними неща, но обяснението винаги е излизало научно - виж слънцето и звездите, абстрахирай се от астрономическите си знания - изглеждат необясними, защото обяснението е неинтуитивно и дълго
а относно неща, които се смятат за загадка от учените и се счита, че са свръхестествени - винаги разказвача преивелучава и изкривява, реално няма такива - в момента в който докажеш съществуването на нещо свръхестествено ти гарантирам, че целия свят ще се промени
и примерно ако е видян човешки силует който преминава през стени (призрак?), ако е невъзможно да се пресъздаде със специални ефекти или стени, това е напълно достатъчно да се признае за свръхестествено - никой не говори за стриктни доказателства, просто няма случай, в където свръхестественото обяснение е по-добро от научното (както сигурно щеше да е случи ако това със силуета беше факт), напротив, научното обяснение винаги е много стабилно
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
всъщност хората, които биват привлечени от астрологията, са хората, които искат да си обяснят всяко едно нещо от себе си, другите и света. те не са крайно консервативни и не носят капаци, а са отворени към вселената и Знанието. търсещи хора.
//това само така, между другото, да има върху какво да солите;
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Аз съм отворен към знанието с факти, а не към измислици и съчинения - разсъждения. И да адски съм консервативен, обикновено 80 % от хората, ми приемат думите буквално, за тях черния/расистки/мръсен хумор е забранен, не аз съм против смъртното наказание, легализиране на проституцията и тревата.
Последно редактирано от yakuza_ : 06-17-2012 на 14:53
n00bs
Странно как Щрудела беше пуснала тема с някакви снимки против расизма, национализма и разделянето на хората, а всъщност зодиите са си своеобразно разделяне. Дали казваш на някого, че е черен, или че е еди-каква-си зодия, пак е някакво определение и рамкиране.
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
^^понеже си ми безкрайно симпатичен:
видеото е тенденциозно и спирам да му обръщам внимание на 2-рата минута.
не искам да си представя каква е нагласата ти спрямо научните институции, но нали си наясно, че изследването е основният формат на целенасочено откривателство(тук се редактирах неколкократно, за да бъде по-ясно, еднопланово, етц.)? проучване, наблюдение, опити, наблюдение, опити, наблюдение, опити, наблюдение, описи, някъде там хипотези, по-късно отчетени действия, реакции, тенценции... това е пътят.
аз уважавам твоята рационалност. самата аз съм рационален човек. прекалено рационален на моменти. алтернативата не блазни само задоволения, по ортега-и-гасет човека-маса - инертен, самодоволен... безсмислен.
скептицизмът ти издава земна природа. бих казала козирог, може би дева. или риби, заради огромната самоувереност...
Вашият Асцендент е: Скорпион
Вашата Зодия е: Рак
Луната ви се намира в: Лъв
Стабилно.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Не разбрах дали това е критика към науката (че "търсят резултати", оттам си внушават). Защото въпреки че в науката наистина има моменти в които цялото научно общество вярва в нещо и после то се опровергава и излиза правилна хипотеза, която е била непопулярна, има и затворени умове (в лошия смисъл) сред учените, това е неизбежно и цялата идея на науката е точно да предпази хората от това. Не е необичайно за учен, когато си представи идеята, да ѝ представи негативните страни и нещата, заради които може да греши. Типичен начин да търсиш истина чрез науката е да се опиташ да се опровергаеш, защото по този начин ще се спасиш от грешен извод, което е също толкова полезно, колкото да докажеш нещо.
Науката работи по такъв начин, че не може да отрече нещо, докато то е истина. Всичко което се наблюдава в ежедневието може да се докаже научно, а експерименталните методи ограничават самозаблудите, като тези, които съм описал в края на това съобщение.
Не позна, стрелец съм.
Проблема с познаването на зодиите е, че хората запомнят когато са познали, а когато не познаят, обикновено се опитват (и успяват) да го забравят. След това остават с впечатлението, че са познавали по-често, отколкото всъщност са. Затова не е трудно да се намери някой, който ще каже, че често познава зодиите на хората.
4XCOKИ
затова ли не вярваш в астрологията? защото характеристиката на стрелеца не ти отговаря. та стрелец е сигурно най-духовният знак за мъж. виж къде ти е юпитер в наталната карта, също и сатурн. я направо си дай картата или я пусни в някой астро форум. аз съм абсолютно начинаещ в тълкуването на карти, но например тук (http://astrosite.org/forum/index.php) има доста запалени ентусиасти.
приеми го като предизвикателство. нека те ти кажат за теб, да видим дали ще "познаят".
Аз пък не мисля, че стрелците са духовни ;О Дори мисля, че изобщо не вярват на тея неща и им се подиграват всячески.
4XCOKИ
според мен пък са отворени и толкова надматериални и не-от-този-свят, че съвсем естествено търсят красивото в езотериката.
4XCOKИ
Допреди около година и половина не търсех доказателство за всичко. И защо да търся, щом го вярват повечето хора е така, нали - ако не беше вярно, само един щеше да го каже публично и всички останали щяха да му проверят доказателствата и да се съгласят с него. Да, ама не.
Тогава осъзнах, че много от нещата, които хората приемат за правилни в ежедневието си, всъщност не са верни. Има някои доста шокиращи примери. Също така, против тях има окончателно научно доказателство (обикновено не 1-2, а 10 експеримента), но никой не обръща внимание на това. Просто много от хората не приемат фактите и си ги обясняват както им е удобно. Резултата е, че има множество и много големи групи от хора, които вярват в неща, които са пълни измислици. Религията е добър пример. Има цял сайт, който опровергава тези неща и си посочва източника: http://skepdic.com/
Затова осъзнах, че скептицизма - да търся доказателство за всичко преди да го приема за вярно (а ако няма такова, мога да го приема за възможно) - е най-добрия подход. Оттогава съм изненадан колко много от нещата, които мислех за доказано вярни, всъщност са грешни.
С удоволствие бих писал в онзи форум, стига да имам време. Въпреки че за някой друг, би бил грешен подход да проверя за моята зодия - астрологията действа по такъв начин, че те заблуждава, че се отнася директно за теб, докато е много обща. Нямаш си представа колко убедителни психологически методи има - един хвана карта на Лондон и му заведе пръста на точно тази улица, където той живее (без да знае предварително), като същия този човек си призна, че не е магьосник, а използва психология. Затова би било по-логично да им поставя предизвикателството да ми познаят зодията и да ме питат каквото искат за личността ми. Въпреки че има шанс 1 на 12 да налучкат + някакъв шанс личността ми да съвпада силно с характеристиката на някоя зодия, което ще доведе до мнозинство еднакви, правилни отговори.
http://prikachi.com/images/275/4904275N.png
Щрудел, какво значат тея неща, дето съм оградила?
По-скоро слънце в еди-кво-си, луна в друго и тнт и тнт..
Щтрудел какво е това асцендент?
Можеш ли да кажеш нещо за скорпионите, че ми стана интересно..![]()
4XCOKИ