- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Раздяла след 3 години
Аас аз бих оставила мъжо ми ако ме набие, посегне и всички други начини на насиле особено, ако имам деца. Не казвам, че ще оставя децата, а него. Посяга ми на мен дето съм по-голяма от децата ми и колкото и да е малко пак мога да се защита повече от тях. Най-малката причина е, че дава "СТРАХОТЕН" пример на децата ми, да не говорим, че щом посяга не му пречи да посегне и на тях...
За всички казали " а жените как могат да ни удрят" мисля, че всички тук изразиха мнение, че побой м/у партньори не би трябвало да има.
Съгласна съм със всичко казано от Валдес
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Офф, поредния тъпак. Един да хванеш, друг да удариш. Що не вземете да се изтребете взаимно, а?
1. Няма никаква причина, поради която мъж да посегне на жена. Да, в един спор може да е прав, но това не означава че той трябва да прибягва до побоища. Като е прав, ще се изрази словесно, ще и обясни ситуацията и своята позиция, и като цивилизован човек заедно с друг също толкова цивилизован човек ще се опита да намери решение на проблема. Боя не е едно от тях. Никога един мъж не би бил оправдан, ако той посегне на жена. Няма значение дали тя му изневерила, обидила или злепоставила. Това не са поводи, които да дадат начало на един-два шамара.
2. Отговора ми на този въпрос се крие и в отговора ми на първия - това че жената е виновна в даден аргумент, въобще не означава че мъжа получава ПРАВОТО да я набие. От друга страна, жената също няма право да го удря за каквото и да е било. А това с пияните истории може просто да ги отпишем от всичко тук, тъй като говорим за спорове и побоища на трезва, здравомислеща глава.
3. Да, ако мъжът ми ми посегне аз ще го зарежа. Изживяла съм подобно нещо, само дето майка ми беше жената, с децата. Никога не бих позволила мъж така да ме разиграва, никога не бих била толкова слабохарактерна, никога не бих позволила на когото и да е било да ме ошамари. Ще си хвана парцалките и ще си тръгна. Без обяснение и цупения.
Моля, моля. Никога не съм удрял, и изключително се противопоставям на това. Но не си мислете, че мъжа в никакъв случай не може да посегне. Не може някаква овца да седи пред тебе да те обижда, да ти посяга и да те удря и да наглее най-демонстративно. Жената както знае, че не биха я ударили, така трябва да знае и че всичко в тоя свят си има граници и да не надхвърля себе си, само защото е жена. Просто си представям как някоя почва да ме налага с шамари на обществено място и да ме обижда/наглее , еми тогава може и да и счупя ръката с чиста съвест.
^Тва ще е супер жалко, но явно не са останали никакви джентълмени вече.
1. Тя ако е такава тъпа овца, само се замисли не се ли излага тя? Особено на публично място. Защо и ти трябва да се излагаш, като й влизаш в тона и/или я налагаш?
После, щом е толкова неприятна, а ти жертва, защо просто не се отървеш от нея, вместо да й трошиш ръцете и т.н.?
3. Какво би правил цивилизован човек с такова момиче? Нали в темата дискусията е за ХОРА, а не за подчовеци.
Странно, защо гадното поведение не извиква във вас отвращение и желание да се махнете, а предизвиква желание да ударите/да отвърнете на удара? Това не е ли признак, че 1. сте слаби психически 2. сте елементарни/прости/първосигнални/примитивни (или нещо друго за определението "повърхностен", ако се сетите) ?
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Оооо не мисля. Смятам че съм достатъчно толерантен и никога не съм се държал лошо с жена. Аз не обичам да повишавам тон, въпреки че говоря високо и често хората си мислят че едва ли не викам. Жалкото е че съм се сблъсквал с такива неприятни и изключително тъпи и нагли същества, че си нямаш на идея. Не може аз да се опитвам да си тръгна, а тя да върви по мене и да продължава да ми говори и т.н и т.н мисля че ме разбра. Преди дълги години, само един единствен път се е случило да имам искрено лоши намерения към един такъв индивид и в следствие на нейното изключително нагло държание я замерих с нож, за късмет пропуснах, въпреки че по това време се занимавах с такъв род дейност. И все пак за момента не мисля че бих посегнал на жена, освен в изключително екстремни ситуации. Просто исках да ви кажа, че не е аксиома това твърдение. Питаш къде са джентълмените ли ? Може би са там където са и истинските жени.
По
1 - Психиката ми е на изумително високо ниво ( разбира се, няма как да ти докажа във форума)
2 - Мнооого търпелив човек съм, а и определено не съм прост.
Поздрави.
Добре, екстремна, екстремна ситуация, колко да е екстремна? Чудя се какво да отговоря.
Това с ножа е меко казано психарско - ако я беше уцелил, сиг. щеше сега да я лежиш.
Толкова ли няма как да се избегне истеричната кучка? Не мога да оспоря, че някои жени правят невъзможните сцени, но няма ли как да си тръгнеш, или да пребориш ситуацията? Ддз.
То верно за да удариш трябва да си докаран до пълното безсилие, но все пак .. не знам.
Успех на тези, които могат да се владеят и още по-голям на тези, които не могат ;]
М., виждам, че в този и останалите постове пак развиваш ненужни теоретични постановки, колкото да си в спора. Отчитай разликата между предупреждение и извършено действие, защото в противен случай манипулираш фактите (а оттам и аудиторията).
И понеже в два поста по един или друг начин визираш това, което написах, ще ти отговоря:
Аз на жени не съм посягал, но не съм някой 15-годишен пикльо, та да разрешавам някаква девойка да ме прави на шматка и то публично. Ако има бойни мераци и посегне първа, това е акт на агресия и ответната ми реакция се води самозащита, независимо кой е по-силен и кой по-слаб. Дори в НПК го пише. В случая има и дори бонус - предупреждение, а не моментално ответно действие. В конкретния случай тонът и подходящо подбраните думи свършиха своето и избегнахме проблема. А точно това умеят интелигентните хора - да избягват проблемите. По принцип се стремя да контактувам с нормални и уравновесени хора, защото самият аз съм такъв. Ако някоя желае да ми разиграва циркове с поведение тип "членка на Фемен", просто ме губи като компания. Прави разлика между етично/морално и законно, защото първото е чисто субективна категория.
И стига с тея женски манипулации. Когато не ви оттърва и трябва да поемете някаква отговорност сте слабия пол, а иначе се дуете как имате власт над мъжете, по-хитри сте от тях и можете да ги накарате да правят всичко, което ви скимне. Не сме длъжни да ви търпим ПМС-тата, истериите, постоянната смяна на настроения и решения и тоновете безумни идеи, които ви спохождат ежедневно. Това, че някои го правят, е въпрос на индивидуален избор, но това не означава, че е валидно за всички.
Когато една жена прояви агресия, тя просто навлиза в територия, която не й принадлежи (агресията не е женския начин за справяне с напрегнати ситуации). А в чуждо село и керемидите бият.![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 06-21-2012 на 21:45
Welcome to the Jungle...
Какво още дъвчете. Мисля, че всички сме на мнение, че не е нормално в една връзка хората да се бият, без значение дали ще те заболи физически.
Като цяло според мен трябва да си супер зле, че да не можеш да си котролираш действията и реакциите и да си неспособен да се справиш по цивилизован начин, за да се стигне до шамар. Което като цяло е мнооооого лошо.
Everything changes, but beauty remains ...
Хах ситуацията беше такава, че бяхме събрани на едно място, а моето действие беше в резултат на защита на скъп човек, така че го включвам към екстремните ситуации. Казах ти, че дори много рядко повишавам тон, да не говорим за скандали, шамари и т.н. Думите понякога са безкрайно силно средство за сриване на ответната страна, ако знаеш как да ги ползваш.
Иначе по темата, аз ви казах какво се случи с последната ми приятелка. Просто смятам, че никой не трябва да посяга на половинката си. Словесните двубой са си словесни.
Е, както искаш, това за мен е бабаитско, както и забавната поговорка с керемидите.
За начало, защо ти е предупреждаваш, ако не смяташ да го правиш? Блъф? Предполага се, че много хора биха постъпили така. То това се прави и от двете страни - хората се плашат на теория, на практика вършат съвсем различни неща. От една страна тва показва някаква цивилизованост - явно би трошал ръце само на приказки, но от друга страна това си е шантаж. Излизаш главатар от ситуацията с насаждане на страх. Това не са нормални човешки отношения. Ако пък имаш намерение наистина да трошиш ръце, т.е. съвсем сериозно на втори удар би отвърнал с едно счупване, то значи можеш да надделееш само с груба сила ли?
Никъде не съм написала, че е оправдано жена да те удря. Т'ва не значи, че смятам, че е оправдано на жена да се отвръща. В крайна сметка кой от двама ви е по-слаб чисто физически, освен ако не приемам, че дамата е боркиня на ММА?
Непозволяването да те правят на 2 ст. не е задължително да включва саморазправа или заплахи. Ако си от хората, за които резултатът е достатъчен - добре - тези похвати сигурно вършат работа. Но това много принизява човешките отношения. Да контролираш със страх. Жената е като куче, което от страх да не е набито, се държи възпитано. Разбира се, това поставя и нея извън всякаква нормална картинка. Никъде не твърдя, че е нормално да си истеричен и да се държиш нечовешки с хората около теб - бой, псувни и пр.
За законовата част на въпроса - аз избирам да мисля, че е по-важно да си етичен, отколкото изряден пред закона. И да възприемам отношенията на хората по този начин. Обективното не е обективно. Но тук нямам мераци въобще да "печеля" спора, защото въпросът е двустранен и евентуално и двете страни са прави според/зависи. Както при интерпретацията на образа на Андрешко - мошеник или човечен е той. Тва го казвам само във връзка с това доколко трябва да се уважава или не обективното, и съответно - субективното.
Пак ти казвам, че подхождаш прекалено теоретично и философско към въпроса. В конкретна житейска ситуация, тези решения се вземат за части от секундата, понякога по инстинкт. Няма време за философски беседи.
Аз също нямам намерение да печеля спор или да налагам мнение, просто аргументирах постъпката си. Това, че тя или агументацията ми не се харесва на някого, не е моя грижа.
И да, жените трябва да имат респект и уважение към мъжа до себе си, защото фриволното поведение няма как да им донесе сигурносттта и стабилността, от които се нуждаят.
Абсолютно. Споменах го още в първия ми пост по темата.
Welcome to the Jungle...
DarkTemplar да отвръщаш на удара далеч не е цивилизовано. Окей заплашваш ме, че ще ме пребиеш, ако те ударя, но въпреки тва го правя. Не мисля, че си толкова жалък, че да ме пратиш в пирогов или, че можеш да нараниш жена по тоя начин. Като си толкова интелигентен и казваш нещо от сорта на " намери си по-добър" обръщаш и гръб и да те няма. И носа да ти е разбила зарязвайки я на публично място тя остава много по-унизена от теб
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
magita, агресията поражда агресия. Това е основен природен, пък ако щеш и физичен принцип (трети закон на Нютон). Така че който пръв посегне, той да му мисли.
Фразите от турските сапунки, след които тя ще дойде разплакана и ще ми падне на колене, кълнейки се, че повече никога няма да постъпи така и винаги ще ме обича, са за заблуда на по-емоционалните и наивни люде. Животът не е приказка и хепи енда е крайно несигурен.![]()
Welcome to the Jungle...
Аз пък бих му простила един шамар, ако съм го заслужила. И той би ми простил, ако е заслужил. Не, това не е нормалния начин да се общува, не е нормална реакция, не е нещо, което трябва да се случва втори път. Но вие трябва да познавате човека, за да давате такива обобщения в стил: "А, веднага е за зарязване." Ами, ако е кротък, мил и свестен и това му е единичен изблик, защото е провокиран от нещо? Ако не му е въобще в характера, в личността, в представите за света, а се е случило веднъж? Ако вярно му е изневерила? Ако го е засегнала с нещо жилещо на много болна тема? Жените поне в това ни бива много. Случвало се е да чуя момиче да обижда починалия дядо на приятеля си, за да го нарани. Аз бих и фраснала един. Той не го направи де. Беше по-п*тьовско от това да го направи. Тези крайни решения зависят от ситуацията и най-най-най-вече от човека. Като си го познавам, че не е такъв, ако го направи, ще знам, че нещата са станали сериозни и ще ги оправим. Хората са си хора. Животни с малко повече разсъдък, който литва във въздуха, когато ни изкарат от кожата ни. Ако си стабилен и такова нещо ти се случва един единствен път, не си чак такова чудовище и не заслужаваш веднага да ти се обърне гръб. Хората, които се обичат не правят така. Трябва да си способен да даваш втори шансове. Иначе не знам за каква любов въобще говорите. Не е казано да мине безнаказано. Ако ми се случи, ще има по-различен разговор, на по-висше ниво, ще се изяснят много неща и дълго време ще сме една идея отдалечени. И втори път няма да има. Ако има - вече ясно. Но да съветвате автора да се метне отнякъде и да се откаже от момичето заради един моментен изблик... няма много логика.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Съгласна съм, че не е трябвало да я удряш, но някои истерички просто си го търсят.Ако е от тях, малко й е. Говоря за наистина непоносими жени.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Прегледнах нещата набързо....
Наистина е жалко да посегнеш на момиче и никога повече не го прави.
Видях, че са се оправили нещата между вас. Но съвет от мен - тия сериозните връзки не са за тийнове. По-добре приключете връзката си и се забавлявай. Пък и такава дълга връзка в тийн годините обикновено възпира момчето от развитие в личен план. Вместо да трупаш опит в социалните си отношения, тъпчеш на едно място.![]()
Ако тя те удари ти нямаш право ХАХАхАХАХха По правила ли почнахте да живеете бе ? Я се осъзнайте малко. И още нещо имам 5 пръста на ръката и 5-те са различни ! ТОЕСТ ВСЕКИ ЧОВЕК Е РАЗЛИЧЕН !!! Не може да съдиш по себе си, аз няма да я удара начи и другите няма. Аз ако имам приятелка 3 години ПРИМЕРНО и я видя да се целува с некой пред очите ми ще и спукам главата и ми дреме к*ра ! Това че сте мъже под чехли и не смеете да викнете на приятелките си и че не знаете как да се държите, че да става винаги вашето не са другите виновни !
Когато имаш НУЖНОТО и не даваш НЕОБХОДИМОТО, оставаш с НИЩОТО и чак тогава осъзнаваш същноста на МАЛКОТО, което е трябвало да дадеш.
Ето тук:
Може да не си се изразила правилно.Какво значи това край.Много ясно че за да е край трябва да ги зарежеш освен ако не успееш да направиш нещо по невероятно.Или всъщност край за теб значи да се разминавате с мъжа ти без да си говорите или пък постояянно да се псувате докато не остане единият.Или пък и ти не знаеш какво значи край,но иначе си на 100% убедена.Обясни ми какво значи,слагам край и зарязвам всичко,но децата си няма да ги оставя.Много обичам хората дето в целта си да изглеждат супер решителните изобщо не се замислят какво може да им дойде до гърба.Точно такива впоследствие най си го отнасят.Лично съм свидетел например дето една уж много решителна дето иначе никой нямаше да я пипне с пръст,защото разбираш ли няма как да стане и баща и полицай,но му се отрваря и на него впоследствие се омъжи за един престъпник,който доста честичко я прошляпва,но тя не го зарязва.И не нямат деца.Така че не бъразай с изводите че не се знае какво може да се случи![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Не,не се сещам,защото това го има само по филмите.В България често виновен е този,който има по-малко пари.Да и аз съм против насилието и никога не съм удрял жена и не бих го направил със сегашното си мислене.Е,може би ако реши да ме бие някоя може и да изяде някои друг шамар.Но за разлика от госпожица Violenza,която очевидно не се е омъжвала и няма деца, а пък може би и по случайни стечения на обстоятелствата се е родила в такова семейство та ми говори за разни фантазираници, аз по-добре знам как стоят нещата,защото съм роден и отраснал в семейство с доминиращ баща.Бой може би не чак толкова жесток като по разни филми и разни новини не,но е имало и по мен и по брат ми и по майка ми.Не един,не два,не три пъти.Само че семейството ми е вече здраво около 27 години въпреки неудобствата понякога.Сега пораснахме с брат ми и в повечето случай аз, а когато и той си е тук се намесваме и предотвратяваме още в зародиш нещо такова.Има и мирни дни,има и такива, а баща ми не може да се осъзнае като е ядосан че срещу него седи много по-слаб човек.И да,това не се е случвало никога преди да се омъжат.Аз когато имам семейство ще се старая да въздържам емоциите си и никога да не повтарям тези грешки.Само че и Violenza не е лошо малко да поизлезне от измисленото си розово святче![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Не си ме разбрал правилно. Имах предвид, че колкото и да го обичам, и брак да имаме, дори той да е бащата на децата ми - пак ще го оставя. Ще оставя него, а не децата си.
И вече ти казах - изобщо не ме интересува дали вярваш, на какво си свидетел или в какво семейство си израснал. Аз обясних за себе си какво никога няма да простя, ти не ми пробутвай някакви "сложни" житейски казуси и не ме учи как да си живея живота и от какво трябва излезна.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ех колко е трудно да разберем някои сложни форумни персони..![]()
Ще си умрем прости и тваЙ.
Welcome to the Jungle...
Ако имаш нещо конкретно да ми казваш, давай. Иронията не ми е по вкуса.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Да посегнеш на жена е меко казано ЖАЛКО. Не обиждам никого, но според теб не отива на всеки, който би желал да се нарече мъж, едва ли не да съревновава физическите си сили с жена, смешно е. Това би го направил или някой нервак, или някой див селянин, който спуква жена си от бой, защото е нещастник, неуспял в живота. Да си мъж означава да бъдеш силен и да защитаваш, да имаш достойнство, чест и такъв род качества. Трябва да не си си с акъла, за да посегнеш. Достатъчно много аргументи можеш да изкажеш и пак да постигнеш целта си. Ако почне приятелката ти да се репчи и накрая да ти забие един шамар, ще имаш някакво основание, защото е доста унизително. Да я удариш обаче заради това, че си ядосан или пък че е направила нещо незначително - за мен това е отвратително. Дори и да спориш със самонадеяна мадама, пак ще е по-добре да си тръгнеш с добро - по-умният отстъпва.
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Аз отново питам...как ще го оставиш него, а няма да оставиш децата си ако той не иска това и е по-силен от теб (под по силен включвам и финансово по-силен, а не само физически? Друг пример.Имах една комшийка,която беше жена на моя комшия.Той не бие,само вика и тя съответно яко си превишваше правата.То не беше бърничкане в колата,не беше да пада с мотора,не беше да удря в стената с колата,после в камион пред оградата докато не му я направи на нищо.Обаче като и викаше само му се отяждаше.Хубаво,но впоследствие реши да се заглежда по две млади момчета братя и да разпитва едно момиче,кой от двамата е по-красив.Е по-красивия е един тъп селяндур.Избра него.Сега вече освен с комшията че има едно дете и с този има две,три,редовно яде шамарите не само когато е виновна, а и когато този се прибере пиян, а това се случва често и си е постоянно посинена ама му прислужва и си седи при него. И тя като теб и онази другата много се заричаше иначе![]()
^ Ще го напусне и при делото децата ще останат в нея 100%. Дали пък като чуят причината за развода, ще ги оставят на него? Хаха. Иначе като е толкова трудно какво предлагаш за жените, които страдат от системен тормоз? Да сведат глави и да си кажат: "А не, имам деца, дай да не слушат скандали, мен си ме бият, аз си мълча"?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()