.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 153
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    ^ Ще го напусне и при делото децата ще останат в нея 100%. Дали пък като чуят причината за развода, ще ги оставят на него? Хаха. Иначе като е толкова трудно какво предлагаш за жените, които страдат от системен тормоз? Да сведат глави и да си кажат: "А не, имам деца, дай да не слушат скандали, мен си ме бият, аз си мълча"?
    Точно.

И откъде накъде всички мъже са по-добре финансово уредени от нас, жените.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    И откъде накъде всички мъже са по-добре финансово уредени от нас, жените.
    Всички не, повечето - да. Поне в България.
    Welcome to the Jungle...

Град
    София, България
    Тц. Явно от доста дълго време съм отсъствала. И все пак, не съм съгласна с нещата, които НякойТам наговори.

Той дава примерни житейски ситуации, никой не твърди, че са общовадилни. Иначе ако една жена е образована, има добре заплатена работа и до голяма степен е независима, естествено, че ще е в облагодетелствана позиция и може да натири агресора когато пожелае. Проблемът е, че много малко от българките са такива. И това се дължи не само на образованието и финансовия статус, но и на възпитанието (до голяма степен обществото ни все още е традиционно).
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    ^ Ще го напусне и при делото децата ще останат в нея 100%. Дали пък като чуят причината за развода, ще ги оставят на него? Хаха. Иначе като е толкова трудно какво предлагаш за жените, които страдат от системен тормоз? Да сведат глави и да си кажат: "А не, имам деца, дай да не слушат скандали, мен си ме бият, аз си мълча"?
    И какво като я чуят.Всеки може да си говори каквото иска, а монетата обикновенно има две страни и всяка ситуация се гледа от отделни ъгли. Също може и с малко "зелено" под масата да я изкара луда например.
    А на жените им предлагам да гледат навреме още докато имат връзка,а не брак и деца,когато вече може да е твърде късно.Да гледат характера,навиците и промяната на отношението още преди да се е стигнало до тази сложна крачка,вместо да отделят по-голямото си внимание на това че бил,лошо момче,имал пари и защитавал половинката си.Трябва да им е ясно че даже и понякога да им е приятно щом налита на бой за щяло и нещяло на други рано или късно и те ще са потърпевши.Това предлагам аз.Мисли се навреме, а не когато опре ножа до кокала,защото вече може да е твърде късно.Е,винаги може да скачат от по-силен и влиятелен,на още по-силен и/или влиятелен мъж все пак,но трябва да са добри в бранша и да се котират.
    Другото е да са освен решителни и по-богати.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Абе к'вот и да си говорим мъж,посягащ на жени е слабохарактерен и кух!
    Един нормален мъж,с достатъчно сиво вещество никога няма да посегне на жена,защото ще е под нивото му (изключение естествено е ако оная му размахва нож или пистолет в лицето и се мъчи да го убие )!К'во ако тя му посегне толкова не може да й хване ръката и да й повиши тон за да я стресне и да се осъзнае ли?!

Що се отнася до децата:Една майка ВИНАГИ ще намери начин да е с децата си (ако наистина го иска)!!!Ако някой ден,недай си Боже,ми се наложи да водя дела с бащата на децата си за попечителство ако трябва и апартамента ще си продам,и заеми ще тегля,пък ако се наложи бих паднала и много по-ниско и бих се хванала с някой "чичко паричко",но децата НИКОГА не бих ги оставила при човек,който е посягал на мен или на тях!!!Може после цял живот да се мразя за дето съм паднала толкова ниско,но поне ще знам,че не съм оставила децата си в ръцете на някой изрод!!!
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Апартамента ако си продадеш може да се мине с довода че нямаш къде да ги гледаш.За чичко паричкото споменах,но нямаш гаранция че и по-лош няма да излезе,след,което попадаш на моя вариант от един на друг и попадаш пак в ситуация че може да те изкарат че си неморална,несигурна и дваш лош пример.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Апартамента ако си продадеш може да се мине с довода че нямаш къде да ги гледаш.
    Това е много относително и за всеки е различно.В моя случай,специално,няма да остана на улицата и ще имам къде да ги отглеждам.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Голям фен Аватара на magita
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    magita, агресията поражда агресия. Това е основен природен, пък ако щеш и физичен принцип (трети закон на Нютон). Така че който пръв посегне, той да му мисли.

Фразите от турските сапунки, след които тя ще дойде разплакана и ще ми падне на колене, кълнейки се, че повече никога няма да постъпи така и винаги ще ме обича, са за заблуда на по-емоционалните и наивни люде. Животът не е приказка и хепи енда е крайно несигурен.
    Хепи енд няма тва е сигурном, но пак те питам според теб кой мислиш, че ще остане по-наранен и унижен?
    Но има много други начини да излезеш от ситуацията с шамарите освен заплахи.
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Някой там децата по дефолт остават при майката. Освен ако не е прегрешила мега сериозното. А съда само чака да чуе насилие и бой от страна на бащата и гледай какъв сеир става. Парите в случая не са фактор.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от magita Виж мнението
    Хепи енд няма тва е сигурном, но пак те питам според теб кой мислиш, че ще остане по-наранен и унижен?
    Но има много други начини да излезеш от ситуацията с шамарите освен заплахи.
    Зависи какъв е човекът срещу теб и доколко успее да те провокира. Всяко търпение си има граници и когато се преминат става неприятно. (това относно излизането от ситуацията)

Кой ще остане по-наранен и унижен пак зависи от нагласата и манталитета на съотвения човек. Има безпардонни и прости хора (и мъже, и жени), които не разбират от "по-умния винаги отстъпва" и други подобни постановки. На такива хора нещата буквално трябва да им се набиват в главите, това е "техния начин" да схванат. Ако си позволиш толеранс към такъв, той го възприема като слабост и те смята за по-глупав, страхлив и съответно продължава злоупотребите с нервите ти.

И двамата знаем, че сценарият "тя ми посегна, аз си тръгнах и повече няма нито да се виждаме, нито чуваме" е доста нереален поради ред причини.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на Me4encety
    Тука почнахте много надълго и на широко да разтягате локумите.Ако пък има деца,свкърва та трета братовчедка вдовица...Факта е,че не е правилно да има фазическа саморазправа в една връзка,ама пък не само от мъжката страна,а и от женската.Не винаги мъжът е за горене на клада,ако цапардоса някоя мацка.

Цитирай Първоначално написано от mitkooo0
    Ако започна да водя полов живот ще ми спре ли разтежа , като цяло (пенис , вискочина ..) ?? на 14 съм
    Цитирай Първоначално написано от theeye770
    ще ти спре на тебе..мозъчната дейност... кви са тия глупости?!

Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Някой там децата по дефолт остават при майката. Освен ако не е прегрешила мега сериозното. А съда само чака да чуе насилие и бой от страна на бащата и гледай какъв сеир става. Парите в случая не са фактор.
    Напротив...фактор са за съжаление, особено в днешният материален свят.Отделно че една жена колко и да се прави и да се мисли за решителна винаги си има слаби места,които ако се напипат много бързо си променя мнението-страх от саморазправа,пари,обществе но мнение,мнение на роднини,на приятели,спокойствие на деца,самозаблуда че това е най-голямата любов в живота и,натяквания,молби и т.н.
    А да и какъв сеир по точно става.Сеир за няколко дни и после по живо по здраво пак да си се оправят.А след това мъжа освен че може да си върне,може и да се включи омразата на семейството му,които логично ще стоят зад него.Не става толкова лесно колкото си го мислят някои ама то явно е защото не са попадали на ситуация.Най-лесният вариант макар по някога и там много трудно е още при връзката,когато нищо не свързва двама човека освен думи.Макар че и там трябва да се гледа с кой се тръгва.Преди време един от моят град,които не го познавам го вкараха в затвора,защото удушил приятелката си,която го скъсала.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    ^ Живееш в много странен свят. Може да живеем в задръстена държава, ама все пак при всички разведени хора, които познавам, само 1 приятел е оставен с баща си, а не с майка си. И то, защото въпросната избяга. Няма съд, който ще даде дете на бащата, особено ако иде реч за какво да е насилие. Чак дотам не смеят, защото разбере ли се, за тях става много по-страшно и литват бая повече пари и обезщетения, отколкото могат да получат от подкупи.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    В мислите на хората
    Някой там ще го напиша по друг начин - освен ако майката не е бездомна наркозависима алкохоличка няма начин съда да даде децата на бащата. Просто е. Трябва адски много усилия от страна на бащата за да се разреши на дребосъците да прекарват при него седмица, а за повече... нещата са просто немислими. Издръжка от страна на бащата ще има задължително.

Отделно че ако се докаже насилие от страна на бащата шанса той изобщо да вижда отрочето си клони отляво на нулата. Сеира е за сметка на бащата и тогава козовете са изцяло в майката. Изказваш се много неподготвен в случая.

Говоря като човек с достатъчно опит по темата, за съжаление. Конкретни примери също мога да дам, но не е добре да се стига до там.

Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Ти мъж ли си бе ?!! Как ще я удариш бе ??!!

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Отделно че една жена колко и да се прави и да се мисли за решителна винаги си има слаби места,
    Ми, че то и мъжа има същите слаби места, че и други. Айде, моля ти се. Ти изкара всички жени лайна, изкара ги синоним на нищо, докато сравни мъжете с богове, нарече ги недостъпни, недостижими. Много лошо впечатление правиш. Мразя жени които постоянно говорят за равенство между двата пола, че чак се изхвърлят и прекаляват, но и мразя и мъже, които правят същото спрямо жените. Че ти от жена си се пръкнал, бе.

Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Някой там ще го напиша по друг начин - освен ако майката не е бездомна наркозависима алкохоличка няма начин съда да даде децата на бащата. Просто е. Трябва адски много усилия от страна на бащата за да се разреши на дребосъците да прекарват при него седмица, а за повече... нещата са просто немислими. Издръжка от страна на бащата ще има задължително.

Отделно че ако се докаже насилие от страна на бащата шанса той изобщо да вижда отрочето си клони отляво на нулата. Сеира е за сметка на бащата и тогава козовете са изцяло в майката. Изказваш се много неподготвен в случая.

Говоря като човек с достатъчно опит по темата, за съжаление. Конкретни примери също мога да дам, но не е добре да се стига до там.
    Напълно съм съгласна.

Мега фен Аватара на draid
    Не се е пръкнал от жена, пръкнал се е от сперматозоид и яйцеклетка - сиреч 50:50

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Да, ама не го е носил 9 месеца баща му.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на draid
    Независимо, и двамата родители имат равна заслуга за зараждането на живота, така че .....

Град
    В мислите на хората
    Драид.... износи едно бебе моля те. И пак ще си говорим

Dr. Gregory House

Голям фен Аватара на magita
    draid последните 2 реда са много важни относно мисленето ти ;]

Можем да формулираме въпроса и така:
    —Не се ли чувстват мъжете непълноценни в сравнение с жените, след като не могат да раждат и от плътта
    им не се отделя нищо живо? Не поражда ли у тях това „безплодие" чувство на безсилие и на непълноценност по
    отношение на живота?
    Напълно уместен въпрос. Психиатрите знаят, че мнозина нормални мъже несъзнавано страдат поради
    това, че не са способни да създадат нищо „живо". Това е една от причините за пропастта, разделяща схващанията
    на мъжете и на жените за живота и за смъртта.
    Много мъже са споделяли с мен (предавам само общото в думите им):
    —Работим, изследваме, завладяваме, строим. Опитваме се да се превъплътим в делата и в децата си.
    Каква е ползата от това? Оставаме безлодни, защото всичко се извършва вън от нас.
    Един индустриалец сподели дословно пак по същата тема:
    —Създадох огромен завод, гордост за нашия край. Той е венецът на живота ми. Може би поколенията
    ще ме запомнят заради него и заради работата, която давам на много хора. Имам чувството обаче, че всичко
    това, включително и заводът, не може да развълнува душата ми, оставя в мен някаква горчивина. Заводът не е
    плод на утробата ми... Плод е на ума ми. Аз самият какво съм създал? Нищо. По-скоро нещо материално, което
    времето ще заличи. Хубава утеха, няма що!
    Ако се вслушате внимателно, ежедневно ще станете свидетели на подобни разсъждения.
    —Как е рожбата? (Разговор между инженер и изобретател.)
    — Години наред съм носил в сърцето си тази творба. (Художник.)
    — Нищо не може да се направи, колата е такава по „рождение"! (Автомонтьор разговаря с клиент.)
    —Най-накрая идеята ми „видя бял свят". (Писател.)
    —Лодката ми? Ами че тя ми е рожба! (Мъж, който сам бе построил малката си платноходка.)
    —Тази машина е делото на моя живот. (Инженер.)
    —Господа, утре ще присъстваме на раждането на детето! (Конструктор на сътрудниците си.)
    Примерите са безчет.
    Можете да се усмихвате, но признайте, че тези изрази напомнят думи на майки за децата им. Ще ми
    отговорите, че са само изтъркани фрази, но дори да е така, фактът сам по себе си е многозначителен.
    Тези ежедневни фрази разкриват:
    а)идеята за бременност („Носил съм в сърцето си тази творба");
    б)любов към сътвореното („делото на моя живот", „моята рожба");
    в)идеята за раждане („Утре ще присъстваме на ражда нето на детето").
    Означава ли това, че мъжът е огорчен, защото не може да ражда в прекия смисъл, а и защото от това
    произтичат множество последици? Мисля, че да. Осмелявам се да го твърдя със сигурност.
    Така е, защото можем да обгърнем с ръце, да се идентифицираме само с нещо живо, нещо, родено от нас
    самите. А какво може да прегърне мъжът? Безплътни идеи, неодушевени дела, време, което отминава, без да
    остави жива следа, време, което ражда тревожност, източник на надпревара, тласкаща човека все по-далече, все
    по-високо? Какво друго му остава, освен, както сам казва, жаждата за завоевания, която не е нищо друго, а
    метафизичен страх и обърканост?
    Логиката е много проста: след като жената се чувства онеправдана, защото й липсват някои присъщи
    на мъжа способности, защо един мъж да не се чувства непълноценен, след като не притежава някои присъщи
    на жената способности?
    Какво ненормално има в това мъжът да се чувства непълноценен в сравнение с жената-родителка? За
    мъжа изразът „плът от плътта" е напълно лишен от смисъл. Ще възразите: все пак мъжът също създава живот,
    защото дарява семето си. Ала той „изхвърля " семето вън от себе си, което е едно мигновено действие. Жената,
    обратното, носи това семе в себе си в продължение на определен период от време.
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Независимо, и двамата родители имат равна заслуга за зараждането на живота, така че .....
    Заслуга, да.
    Но на мъжа ли му се гади всяка сутрин първото тримесечие? Мъжкото либидо ли варира от минус безкрайност до плюс безкрайност? Мъжът ли се бори със стрии и с влудяващи хормони? Мъжкият център на равновесие ли се променя заради огромен корем? Мъжът ли се чувства дебел и нежелан - в общия случай, разбира се? Мъжът ли се лишава от алкохол, повече от 2 чаши вино на седмица? Мъжът ли получава контракции?

Айде по-полека. Изобщо не съм феминистично настроена, ама в случая жената е тая, която си го отнася, за да се появи бебето. Усилията на бащата се изчерпват с изхвърляне на спермата и морална подкрепа по време на бременността (не че е малко усилие да изтърпиш бременна жена, особено ако е от киселите).

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Темата като гледам се е отклонила доста, мързи ме да чета всичките коментари до тук, още повече чце някойтам е писал в темата, което значи много локуми. Та видях че спорите, кой има по - голямо право над детете при развод.

Отговора е много прост - зависи от обстоятелствата за раздялата. По дефоут и двамата родители са с еднакви права, каквото и да говорите, няма такива неща като жената има по - големи, или пък мъжа еди защо си. Това са простотии. Та много зависи от причинети за раздялата, които се изтъкват. Ако е защото майката е алкохоличка, ходи надрусана постоянно, естествено ще мъжа има по - големи права над детето и всеки народно - демократически съд ще присъди попечителските права на него. Обратното ако мъжа постоянно забягва в някакви афери, няма стабилна работа, не осигурява семеиството и няма реална преспектива да отглежда децата пълноценно - закона е в подкрепа на майката.

anonymous708973
    Guest
    Не е вярно. Децата остават при майката в 99% от случаите, особено тези под 18. Не говорим за някакви крайности като надрусана майка или пропил се баща - в общия случай децата остават при майката, която получава издръжка.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си