- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Раздяла след 3 години
Пак казвам - говориш глупости. В повечето случаи може да е така, защото бащата не иска попечителството. Повярвай ми има далеч много начини да се получи попечителство, стига да искаш. В Българското законодателство, или в което и да е друго демократично законодателство няма такъв закон, който да гласи, че детето принадлежи повече на единия родител.
Двамата родители имат еднакви права над детето и да не ти се иска. Незряло е да мислиш обратното.
valdesbg добре.Ще те оставя да си живееш в собственият свят,защото вече постепенно усещам как се заражда бавно и постепенно "опозицията на народното недоволство" във форума.А иначе работата не е по различна от раздухването по медиите на разни неща като боевете в училищата.Нищо че и по наше време ги е имало,но никой не ги е споменавал просто и нищо че възрастните ти дават акъл как да им се оплачеш нищо че това след това може и да се окаже огромната ти грешка.Но нали възрастните са си свършили работата.Казали са ти да се оплачеш
Пък и ми стана много интерсно кога ти за последно износи бебе та да знаеш какво е чувството.Да не говорим че ако не всички,тоголяма чат от пишещите момичета/жени още не са го усещали на свой гръб.
DisappointedDreamer абсолютно нищо от написаното от теб не съм изкарал колкото и да ти се ще да е така.Аз попринцип не деля хората на полове,националности,вярва ния етноси и т.н.Деля ги на индивидуалностти. Останалото са си само и единствено твои коплекси по темата.А дали ти правя лошо или добро впечатление....е все пак няма се женя за теб.Това си е лично твои избор.
Оттам нататък темата взе да придобива леко феминистки привкус.
magita това дето го написа сама ли го измисли или го прекопира отнякъде.Ако си го измислила сама само мога да те поздравя.Честито имаш дарбата и идеята да участваш в най-крайните феминиски организации.
Колкото и да не ви харесва на някои жени без сперма-материалът,който се образува в МЪЖКИТЕ полови жлези няма как да създадете живот колкото и да се напъвате.Може чрез инвитро,но пак ви трябва този материал.Иначе ще износите дете ама на таратанци.По същата феминистка логика може да се каже че вие сте просто едни инкубатори,които след време може да се направят и електронни.И сега има разучаване на разни методи за преобразуване на клетки в такива каквиото са нужни и слагането им за развиване на жената,където им е мястото или в корема на мъжа по разни методи до достигането на определена възраст и след това с машини,което може да изключи участието на мъжа или пък на жената,но да не сме толкова крайни.Все пак природата ни е създала организми,които са полово разможаващи се за разлика от други,които се разможават безполово чрез пъпкуване и т.н.То си е по дафут и не трябва да се променя, а идеята на природата при по висшите организми и половото им разможаване т.е. създаването им от два индивида е в това че става смесване на повече гени и органзимите получават повече полезни мутации,които им помагат да се адаптират към променящата се постоянно среда.Именно и за това децата на хора,които са роднини са по застрашени от аномалии и страшни заболявания,защото гените са почти еднакви.Именно и за това Хитлер е щял да унищжи чистата си раса,което показва че и тези,които са против отношения с разлини също са в грешка.Но твърде много се отклоних от темата както и вие всъщност де.Та идеята ми като цяло беше че тия феминистки възгледи дето ги изказваш са само за по книжките.Винаги мъжа може да се изкара че само си изхвърля материала без да прави кой знае какви усилия и че не създава нищо или пък че жената е просто един органичен инкубатор,колкото и лошо да звучи и просто помага на живота който и е пратил мъжа да се доразвие.
Sh@d0w преди да даваш определения по дефаут за това,което съм писал можеше поне леко да се опиташ да се понапъъънеш и да забележиш че в общи линии този път защитаваме една и съща теза вместо да пишеш само за да ми споменаваш ника.Жалко защото все пак изглеждаш умен човек...
Последно редактирано от Niakoitam : 06-24-2012 на 08:58
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Да аз не ти говоря как е в действителност, добре измъкна се.
(ирония)
Ако двама родители спорят за попечителството над децата си, то те са сериозно увредени и не стават за родители! Щом има спор задължително поне единия от двамата е циркаджия и селянин. Цивилизованите хора разбират, че не са врагове и за двамата приоритет номер едно са децата!
п.п. При спор по-вероятно е децата да отидат при майката, въпреки че най-често именно жените са най-големите циркаджийки.
Да кажем, че имам наблюдения още от малък (7 годишен), когато родителите на най - добрия ми приятел, който също ми беше и съсед се разведоха. Имат двама сина и двамата останаха при бащата.
Това дали детето ще живее с майката или с бащата, могат да си го разрешат по лесен начин, чрез разговор и най - често майката взима децата, защото така е най - изгодно и за двамата. Но стигне ли се до съд и двамата родители имат еднакви права, пак повтарям зависи от ситуацията и причините за развода.
^ Е, да де, но в конкретната тема говорим за раздяла в следствие на насилие от страна на бащата. Нормален съд няма да остави децата при него.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Аз затова казах, че зависи от причините за раздялата миличко ;*
Радко - твоя случай е от изключенията. В живота ми съм видял 3 такива дела лично, и за още доста съм питал и интересувал. 1 срещу много... както и да го гледаме издиша.
Равни права може и да имат върху децата, но не и върху попечителството. В общия случай стигне ли се до съд за определяне на попечителството делото приключва с отсъждане на това децата да останат при майката. Позволи ми да говоря като син на жена, с две подобни дела. За да останат децата при бащата трябва той изрично да заяви че ги иска и майката изрично да заяви че не ги иска. Във всеки един случай децата ще бъдат оставени при майката.
И ако сега кажеш че моите случаи са доста остарели, свидетел съм на пресен случай от 2008-ма. Развръзката беше същата, детето остана при майката, независимо че бащата даваше мило и драго да го вземе. Не беше лош човек, до подкупи не се е стигало.
Както и да го сучем майката е самотния родител, който може по добре да отгледа децата си. Самотния баща няма да се справи толкова добре, и това е ясно на съда. Затова... в 99 % от случаите децата остават при майката.
Не зависи от много неща, да не кажа почти от нищо, решението къде да останат децата е ясно почти винаги.
Някойтам - бебе не съм носил никога, няма и да ми се случи. Интересувам се какво преживява бременната жена и съм способен да разбера през какво ще мине. Щото мойто дете няма да го носи щъркела. Което е достатъчно за да мога да твърдя подобни неща. Пантерата е написала част от това защо жената има огромен принос в износването на детето и защо тя има по големи права при попечителството. Не ми излизай с евтини оправдания.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
За да се присъди едно дете на родител, било то майката или бащата, под внимание се взимат много неща - къде има по - добра преспектива за детето, за развитие, за осигуряване на живота му, под въпрос се взимат и причините за раздяла и прочие. Това че в твоите случаи е било така, хубаво с 3 примера не можеш да обобщиш цялото Българско законодателство. Ако при майката съдът е преценил, че децата ще са по - добре - нормално е тя да спечели. Ако пък бащата има добра работа, може да им осигури бъдеще, и обратното майката няма нищо на свое име и бъдещето им при нея е неясно, много ясно че ще ги дадат на бащата.
Всеки случай е уникален сам по себе си, не можете да обобщавате. Както вече казах, няма такъв закон писан или неписан че детето е повече на единия родител.
Другаря Фройд го е написал... Добре е, че анализираш всички, ама първо анализирай твойте мисли.
Далеч съм от феминистка и тва е част от т'ва което е написал. Свързано със спора. Пича е написал около 130 страници за отношенията м/у жена - мъж... Ще забележиш, че вие сте феминистите... Някак си съм склона да се замисля над думите над Фройд, а не над твойте... Питам се защо ли??
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Звучиш като 12 годишна когато става дума за първата целувка с тая неконкретност и липса на ясно становище. Случаите над които имам поглед са над 30. Лично съм участвал в 3 от тях. Позволи ми да знам кога съм прав, защо съм прав и да отстоявам това пред хора, които само са чували за птицечовката.
В конкретните три случая бащите имаха по добри условия за отглеждането на децата, но не повлия това.
Пак ще ти кажа, че на всички е ясно че самотна майка е в пъти по добра от самотен баща.
Със здраве.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Първо бяха 3, после 30, окей имай си погледите, това не променя нищо.
Казах факторите за отсъждане са много, трети път няма да повтарям едно и също нещо. Не става въпрос само за сменяне на памперси, водене на детска градина и пари. Това всеки може да го прави, ако не може ще си наеме прислужница. Тук не става въпрос само за съревнование, а става въпрос за посрещане нуждите на детето - емоцианални и т.н., за което и двамата родители трябва да дадат принос, но в реалност те са толкова унесени в съревнованията си, че забравят за детето. Ако съдът е преценил, ще бащата въпреки по добрите условия, е психически неуравновесен, автоматично накланя везните към майката, същото важи и за обратния случай. Айде сега увеличи бройката на погледа си на 300 и кажи че си видял 300 подобни случая. Но това няма никакво значение, защото казах че всеки случай е уникален само по себе си с различни фактори и не можеш да обобщаваш.
Така че крайно време е да се престане да се спори кой е по-добър родител. И да просветне на тия родители, които търсят права, че това дете е човек, а не предмет, на който искат права на ползване.
Със здраве.
Един шамар не е нищо. Гледай да не се увлечеш и да я пребиеш.
Такаааа.Не съм допрочел цялта тема,защото в момента нямам много време та ще се опитам да отговоря само на нещата насочени директно към мен.
Въпрос с повишена трудност ама не баш. Защо ли?Защото това,което е написал Фройд явно в желанието си да се хареса на някоя точно определена жена или на всички жени идеално пасва на твоите феминистки възгледи и четка егото ти на жена.Иначе много лесно слагаш ВСИЧКИ мъже под общ знаменател.Ако не се лъжа също той беше казал че жената се влюбва в мъже подобни на баща и, а мъжа в жени подобни на майка му,което значи че по дефаут такива като ама аз съм видяла как майка ми е тормозена и няма да го позволя и на мен да ми се случи изобщо не важат, а са само празни думи.Наистина ли вярваш в това?
И както съм го почнал стигам до следващият пост:
Абе то и аз съм гледал как се коли животно някога или как се реже,но касапин не съм станал.Другото,което от отдавна искам да ти кажа че ми прави впечатление въпреки че може и да си навлека някое и друго негативно мнение в близко бъдеще.Честно казано старото ти амплоа когато си говореше от твое име по ми харесваше някакси.Не усещаш ли че напоследък във всеки втори отговор най-малкото към мен си започнал да намесваш Пантерата и да ми обясняваш колко добре разсъждавала и как винаги била права.Вече започвам да стигам до извода че както при чичко Фройд някой се стреми всячески да се хареса на някой друг.А иначе изобщо не ти се оправдавам още повече пък и евтино![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 06-25-2012 на 06:33
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
^ Мисля си, че ще си останеш сам с тези, клонящи към женомразство, възгледи.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
мисля ,че има шанс да сте си заедно ... не си е убил все пак ... жените просто лесно се убиждат,много са чувствителни и т.н ... ако майка им удари шамар но проблем , ако тя ти удари шамар със сигурност няма да е напуснеш нали ?! а и не мисля ,че си е ударил със сила , нали ?! ...както и да е по прицип не ме нападайте не подкрепям никакво насилие над жени естествено , просто се дразня на какво висучайше ниво го докарвате... хора сме ...случило се един път , момчето е осъзнало грешката си и иска да се поправи ... щом е обичаш не се предавай... А и много жени прекрачват границата многократно само заради факта , че мъжът няма право да посяга...понякога е грозно...успех ...
Kao jedno mi smo bili
volela bih da dozivim
bar jos jednom
oci da ti vidim
Niakoitam, и на мен природата не ми е дала пенис, топки и брада, но не изказвам толкова много и толкова често грозни, груби мнения, подценяващи мъжете, за да избия и аз не знам какво точно. Твоят голям проблем е, не точно, че мразиш жените, а че ги приемаш за някакъв подвид, който е меркантилен, често тъп, повърхностен и с много излишни претенции, които не би следвало да се предявяват пред Бога мъж. Няма трезво мислещо момиче на света, което да хареса човек, имащ такова презрително отношение към пола и и съответно нея. Животът ти може да стане много по-хубав, ако спреш само да се оплакваш и да критикуваш, а се захванеш да си оправиш проблемите и да се опиташ малко повече да разбираш останалите. Кааакто и да е.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Това са си лично твои интерпретации.Дай ми примери къде съм го правил.Или за да не изглеждам така трябва да се съгласявам за всичко с всички жени видиш ли да не ме изкарате едикакъв си.Понеже не ми се повтаря може да се върнеш малко по назад.Отговорил съм на DisappointedDreamer точно по същият въпрос.Никога не съм смятал жените или мъжете за нещо повече от другият пол.Ние сме равни,защото и двата пола сме хора и трябва да се обичаме, а не да водим война помежду си.Просто разни високопарни изказвания понякога страшно много ме дразнят.И да,не съм излъгал за нищо.Както при поне една част от жените си има много бъгове,така е и при мъжете.Да не говорим че всеки човек си има някакъв бъг.Че има тъпи (което е оносително понятие) и сред жените и сред мъжете си е факт.Че някои жени определено се лигавят това е факт,че доста мъже често го използват това също е факт.Обаче да ми обясняват някои колко велики същества били жените и колко нищожни мъжете едвали не,защото не носели девет месеца бебе...не благодаря.Иначе това за слабият пол си е пълна измишльютина за мен.В повечето случай мъжете сме много по-силни физически от жените,но пък често жените сте много по-силни психически.Против физическото насилие съм с две ръце,но понякога както казах жените сте по-силни психически, а психиката не издържи ли един човек е способен да се превърне в животно,защото остава без разум (макар че и животните като че ли не карат само на инстинкти).Друг въпрос е че съм забелязал че често много жени въпреки и да твърдят обратното тичат точно след тези мъже,които се държат по възможно най-гадният начин с тях.Що се отнася за разбиране на останалите...щом понякога пренебрегвам и себе си значи се стремя да ги разбирам достатъчно![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 06-25-2012 на 08:42
"Обаче да ми обясняват някои колко велики същества били жените и колко нищожни мъжете едвали не,защото не носели девет месеца бебе...не благодаря"
Никой не каза че мъжете са нищо, щото ние износваме децата. Споменаха че жените имат по-голяма заслуга за раждането на едно дете.
Което си е същото само че е лек синоним.По тая логика ние пък трябва да се оплакваме колко несправедливо било че още в ранна детска възраст трябва да ни цепват,при което също си има доста болка и ходиш няколко дни като патица,после докато свикнеш е адски неприятно усещането.Да не говорим че ако не внимаваш може да има срастване и пак процеса да се повтори.И понеже ме набедихте за женомразец да ви кажа и още нещо-винаги съм бил против разпределението на професиите на мъжки и женски,защото видиш ли една жена нямало да се справи по-добре от мъжа в никакъв случай.Но какво ли ми разбира на мен главата.Явно съм си тъп женомразец и това е...![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 06-25-2012 на 09:00