Радко - твоя случай е от изключенията. В живота ми съм видял 3 такива дела лично, и за още доста съм питал и интересувал. 1 срещу много... както и да го гледаме издиша.
Равни права може и да имат върху децата, но не и върху попечителството. В общия случай стигне ли се до съд за определяне на попечителството делото приключва с отсъждане на това децата да останат при майката. Позволи ми да говоря като син на жена, с две подобни дела. За да останат децата при бащата трябва той изрично да заяви че ги иска и майката изрично да заяви че не ги иска. Във всеки един случай децата ще бъдат оставени при майката.
И ако сега кажеш че моите случаи са доста остарели, свидетел съм на пресен случай от 2008-ма. Развръзката беше същата, детето остана при майката, независимо че бащата даваше мило и драго да го вземе. Не беше лош човек, до подкупи не се е стигало.
Както и да го сучем майката е самотния родител, който може по добре да отгледа децата си. Самотния баща няма да се справи толкова добре, и това е ясно на съда. Затова... в 99 % от случаите децата остават при майката.
Не зависи от много неща, да не кажа почти от нищо, решението къде да останат децата е ясно почти винаги.
Някойтам - бебе не съм носил никога, няма и да ми се случи. Интересувам се какво преживява бременната жена и съм способен да разбера през какво ще мине. Щото мойто дете няма да го носи щъркела. Което е достатъчно за да мога да твърдя подобни неща. Пантерата е написала част от това защо жената има огромен принос в износването на детето и защо тя има по големи права при попечителството. Не ми излизай с евтини оправдания.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House