.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 133
    Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Като казаха наука, последните док. филми на тема физика които гледах с физика Брайън Грийн са леко разочароващи за всеки който вярва в задгробния живот. Оказва се, че Вселената върви към пълен хаос още от първите секунди след зараждането си, а минало, настояще и бъдеще са една шибана илюзия, накрая дори се оказа, че живота е предопределен. Тогава започвам да си мисля, защо изобщо го живеем ако не можем поне малко да го контролираме ? До тук с нещата които казва физиката.
    Реално погледнато за момента няма как да изключа съществуването на висша крайна цел, интелигентен разум който може би изпълзва Вселената и живот след този ни живот и т.н. Все пак Вселената колкото и да е странна се е зародила от вакуум, т.е от нищото, но все пак нищото накрая се оказва нещо и това нещо кипи от енергия, абе изобщо луда работа ;д. Като цяло това което е дало живот на Вселена е вечно, друг въпрос е до колко е логично, дали имаме висша крайна цел и прочие, но дори и да не съществуваме след смъртта едва ли ще ни пука особено, все пак ще сме мъртви, та дори да сме само храна за червеите пак сме били полезни по някакъв начин на природата. Малко съм далеч от мисълта, че като умрем бдим над близките си, в крайна сметка и те някой ден ще умрат, тогава какво ще правим ? Може би ще хапваме с тях нар на някой облак. Надали. Всичко във Вселената се изменя и непрекъснато е в движение, така че такова статично състояние е по-скоро на измислено и ментално ниво.

1. Животът е за да страдаш
    2. Когато настъпи смъртта умираш
    3. след смъртта виждаш само черно
    дай малко по весело, и не се вкарвайте в такива разни филми.
    просто се отпускаш по течението, и живей ден за ден!

Мега фен Аватара на koshtramba
    Аз пък съм сигурна, че мойта мисия в живота е да ям. Все пак, като се наям и живота ми изгубва смисъл.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

ми браво на тебе, после да не те гледаме в форума с диетите

След като има хора,които общуват с духове=>има продължение след живота на земята.В малка България има доказателства за хора,които са говорели с духове,а какво остава в световен мащаб.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Оф почти съм сигурна какъв тип "доказателство" ще дадеш, ама айде длъжна съм да пробвам. Може ли да споделиш и с нас някое от тези достоверни доказателства?

Banned Повече от фен
    Доста изтъркана е темата за живота и смъртта, наистина. Според мен живота няма никакъв обективен смисъл, освен този който природата ни е дала - да се борим да оцелеем и да продължим рода. Останалото е man-made простотии. Именно страхът от това че един ден просто ще спрем да съществуваме, е в основата на религиите. Човек толкова много иска да живее, че си измисля глупости, с които да оправдае съществуването си. В деиствителност на смъртта не и пука дали си преуспял бизнесмен или наркозависим клошар, и в двата случая за вселената си нищо. Конфликтът между заложените инстинкти в човека(оцелей и се размножи) и човешкият разум, който се опитва да обясни и придаде смисъл на всичко, е причина за тези хилядолетни спорове за живота след смъртта и т.н. Идеята, че след теб ще остане само храна за червеите, е наистина ужасяваща и затова хората не искат да я приемат и предпочитат да се залъгват с простотии.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-06-2012 на 20:13

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Оф почти съм сигурна какъв тип "доказателство" ще дадеш, ама айде длъжна съм да пробвам. Може ли да споделиш и с нас някое от тези достоверни доказателства?
    Ако си напрегнеш малко мозъка може да се досетиш.Ако не са ти се случвали "интересни неща",ако нямаш такива приятели,които са били свидетели или на тях им се е случвало,тогава ти остава само видео,но и то е достатъчно.Разходка до някои точки на света,а дори на България също биха могли да те убедят.
    Всъщосст повечето хора търсят под вола теле,май така се оказва.И философстват без да са си направили труда да се поинтересуват,да вникнат по-дълбоко в нещата,повечето хора сякаш НЕ ИСКАТ да знаят истината.Ако хората наистина вярваха,че има продължение след живота на земята,нямаше да са такива каквито са.Човешката наивност и желание за неповторимост е в основата на разните секти.И сега,и преди е имало хора,които разговарят с духове,но е имало и много такива,които търся под вола теле и не им се иска да вярват,че има продължение и то зависи от живота на земята.
    Последно редактирано от Riddle069 : 07-06-2012 на 21:44

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Riddle069 Виж мнението
    Ако си напрегнеш малко мозъка може да се досетиш.Ако не са ти се случвали "интересни неща",ако нямаш такива приятели,които са били свидетели или на тях им се е случвало,тогава ти остава само видео,но и то е достатъчно.Разходка до някои точки на света,а дори на България също биха могли да те убедят.
    Всъщосст повечето хора търсят под вола теле,май така се оказва.И философстват без да са си направили труда да се поинтересуват,да вникнат по-дълбоко в нещата,повечето хора сякаш НЕ ИСКАТ да знаят истината.Ако хората наистина вярваха,че има продължение след живота на земята,нямаше да са такива каквито са.Човешката наивност и желание за неповторимост е в основата на разните секти.И сега,и преди е имало хора,които разговарят с духове,но е имало и много такива,които търся под вола теле и не им се иска да вярват,че има продължение и то зависи от живота на земята.
    Само защото някакви хора вярват в нещо, виждат го и си говорят с него, не значи че то съществува(справка - религиите)

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Приятели, общуващи с духове, спрях да имам откакто завърших втори клас. Това 'достатъчно' видео би ли бил така добър да го споделиш все пак с нас? До кои точки на България се предполага, че трябва да се поразходя? Изобщо в целия ти отговор не видях нито едно обективен, дори теоретично смислен аргумент на тезата ти, само някакви празни приказки. Сигурно предполагаш, че всеки човек като си 'напрегне мозъка' мигновено достига до състояние на приемане и съгласяване с твоите празни и недоказани убеждения, но трябва да те разочаровам - на мен нещо не ми се получава. Чакам великите ти доказателства.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Само защото някакви хора вярват в нещо, виждат го и си говорят с него, не значи че то съществува(справка - религиите)
    ако го има, независимо как, значи (че) по един или друг начин (то) съществува, но едно са добрите неща, а друго злите, добрите не са лоши за никого, докато злите могат да бъдат лоши за един или друг човек, ако "храниш" дявола, значи "храниш" собствената си погибел

"Има тежко зло, което видях под слънцето, именно, Богатство пазено от притежателя му за собствената му вреда;" Еклесиаст 5: 13,

"дявола..... той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината(т.е. в доброто); защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа(т.е. зло), от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8: 44

това е като да предоставяш свобода и средства на някой садист, с които той да ти причинява най-големи и продължителни мъки
    Последно редактирано от npp : 07-07-2012 на 17:07

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако го има, независимо как, значи (че) по един или друг начин (то) съществува
    Не разбирам....." Ако го има значи съществува"..... Да, и ако ходи, значи върви . Ако си глупав, значи си тъп.
    И мен ме има, значи съществувам. Бог го няма(освен може би в промития ти мозък) следователно не съществува. Ако трябва да съм честен, Господ наистина съществува, щом има хора които вярват в него. Толкова силен е човешкият ум. За теб може би съществува, също както и за тези, които вярват в НЛО съществуват летящи чинии и извънземни. Но иначе са пълни глупости. Също както и останалите неща в който хората сляпо вярват.

добрите не са лоши за никого, докато злите могат да бъдат лоши за един или друг човек
    You don't say!!! Това сам ли го измисли? Или накакъв злокобен брадат чичко от небето ти ги говори тези заплетени и неразбираеми, за нас простосмъртните, мъдрости?
    "дявола..... той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината(т.е. в доброто); защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа(т.е. зло), от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8: 44
    Този цитат доколкото си спомням беше за евреите. Че техният баща е дяволът и затова те лъжат и в тях няма истина. Но ти явно си си направил труда уместно да скриеш пълният цитат. Не мога да ви разбера вас християните как вадите от контекста разни притчи, едното не го четете и не вярвате в него, другото го приемате буквално, третото пък трябвало да се разбира в преносен смисъл......пълни глупости.

това е като да предоставяш свобода и средства на някой садист, с които той да ти причинява най-големи и продължителни мъки
    Всъщност Сатаната е бунтовник, който като един Прометей, е донесъл разума и просветлението на хората, докато Бог е кръвожаден и отмъстителен и само изтезава хората, като им дава нарочно критическо мислене, за да провери кой му е верен. Това е доста жестоко. Кой би искал такъв Бог, който подлага своите творения на изпитания? Който нарочно им дава свободна воля и после очаква да му се кланят като безмозъчни марионетки. Християнството ми е непонятна форма на мазохизъм.....
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-08-2012 на 16:13

Мега фен Аватара на koshtramba
    Божеее, ти на колко си, на 13?!
    Речника ти, начинът ти на изказ и мисловната ти насока са ориентирани в тази цифра.
    Общо взето, в мнението ти не казваш НИЩО. Какво ще рече, че повечето хора търсят под вола теле?! Би ли се обосновал какво имаш предвид, че аз нещо не те разбрах?! (а може би не само аз)
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Мега фен
    Не разбирам....." Ако го има значи съществува"..... Да, и ако ходи, значи върви . Ако си глупав, значи си тъп.
    И мен ме има, значи съществувам. Бог го няма(освен може би в промития ти мозък) следователно не съществува. Ако трябва да съм честен, Господ наистина съществува, щом има хора които вярват в него. Толкова силен е човешкият ум. За теб може би съществува, също както и за тези, които вярват в НЛО съществуват летящи чинии и извънземни. Но иначе са пълни глупости. Също както и останалите неща в който хората сляпо вярват.

You don't say!!! Това сам ли го измисли? Или накакъв злокобен брадат чичко от небето ти ги говори тези заплетени и неразбираеми, за нас простосмъртните, мъдрости?

Този цитат доколкото си спомням беше за евреите. Че техният баща е дяволът и затова те лъжат и в тях няма истина. Но ти явно си си направил труда уместно да скриеш пълният цитат. Не мога да ви разбера вас християните как вадите от контекста разни притчи, едното не го четете и не вярвате в него, другото го приемате буквално, третото пък трябвало да се разбира в преносен смисъл......пълни глупости.

Всъщност Сатаната е бунтовник, който като един Прометей, е донесъл разума и просветлението на хората, докато Бог е кръвожаден и отмъстителен и само изтезава хората, като им дава нарочно критическо мислене, за да провери кой му е верен. Това е доста жестоко. Кой би искал такъв Бог, който подлага своите творения на изпитания? Който нарочно им дава свободна воля и после очаква да му се кланят като безмозъчни марионетки. Християнството ми е непонятна форма на мазохизъм.....
    досега света беше пълен с хора като теб, които си мислеха че са единствените или най-уникалните като се правят на лоши, а в същото време почти никой не искаше да бъде съпричастен на истинските Светии, които са всецяло отдадени на осигуряването на пълен/вечен живот за всички човеци в вселената, ако не бяха Те, сега всички ние щяхме да живеем (или по-точно съществуваме) с хиляди пъти в по-лоши условия, а Те малцината пак останаха сами в единствената дейност, чрез която се работи за осигуряването на изобилен живот за всички човеци а не само за някои, защото са Верни докрай, а досега почти всеки друг човек, който се бърка(-ше) в Божиите работи се оказа (че е) съпричастен на неправдата/лошотията, и то без никаква благодарност към истинският Господ Бог и истинските Светии, благодарение на Които досега винаги имаше възможно най-изобилен живот за всички, като се има предвид че дори и много от християните бяха противници на Правдата - досега бяхме изгонени от почти всеки християнски форум заради Божията Правда, а я свидетелствувахме в десетки такива, така че ето как никак не си единственият, който постъпва така, но дори ти харесва да бъдеш един от милиардите такива посредствени хора, които иначе получават живота (си) даром от Бога, и благодарение на Исус Христос го имаха в изобилие

дявола не е одушевено същество, това е главното явление на "тъмнината", което е неодушевен дух, чиято природа е да причинява зло на човеците/одушевените до колкото се може повече, това е просто безмилостна машина за убиване, а не някакъв паднал ангел, понеже всеки такъв е възможно да бъде доведен до покаяние, но не и неодушевените явления/духове на "тъмнината", които не могат да станат добри, понеже природата им е да бъдат зли докрай, така че в голяма зблуда си ако си мислиш че дявола е същество, което донася нещо полезно и безвредно за хората, той е просто като един терминатор, който е направен (за) да убива колкото се може повече хора, и който не може да бъде препрограмиран с нещо добро/полезно за човеците, такава му е природата, а хора като теб се втурват за да му служат/угаждат или за да се възползват от неговите услуги?!, какво ти дава той?!, той убива всичките ти роднини и приятели а също и теб, и е причинителят на всички(-те) злини, а ти си тръгнал да го славиш?!, това е все едно да срещнеш някакъв окован маниакален убиец психопат, и да го освободиш от оковите и да му дадеш оръжия и всичко необходимо за да убие теб и много други хора

Banned Повече от фен
    досега света беше пълен с хора като теб, които си мислеха че са единствените или най-уникалните като се правят на лоши, а в същото време почти никой не искаше да бъде съпричастен на истинските Светии, които са всецяло отдадени на осигуряването на пълен/вечен живот за всички човеци в вселената, ако не бяха Те, сега всички ние щяхме да живеем (или по-точно съществуваме) с хиляди пъти в по-лоши условия, а Те малцината пак останаха сами в единствената дейност, чрез която се работи за осигуряването на изобилен живот за всички човеци а не само за някои, защото са Верни докрай, а досега почти всеки друг човек, който се бърка(-ше) в Божиите работи се оказа (че е) съпричастен на неправдата/лошотията, и то без никаква благодарност към истинският Господ Бог и истинските Светии, благодарение на Които досега винаги имаше възможно най-изобилен живот за всички, като се има предвид че дори и много от християните бяха противници на Правдата - досега бяхме изгонени от почти всеки християнски форум заради Божията Правда, а я свидетелствувахме в десетки такива, така че ето как никак не си единственият, който постъпва така, но дори ти харесва да бъдеш един от милиардите такива посредствени хора, които иначе получават живота (си) даром от Бога, и благодарение на Исус Христос го имаха в изобилие
    Ахахахахаха, не мога да си представя че си възрастен човек и вярваш в тези глупости. "Пълен и изобилен живот за всички хора" - ама ти сериозно ли? Животът е такъв какъвто си го направят хората. Животът не е справедлив и поравно за всеки. Въпрос на воля и късмет.... Странно е съвпадението че хората който живеят най-добре не вярват в Бог. А тези дето се кланят като идиоти, и дори облак на небето обясняват като божи знак, те живеят като скотове и умират от глад. А хората който се вмесиха в т.нар. божи дела, тези които измислиха физиката, биологията, медицината и т.н. всички те са атеисти. Всичките по-добри условия за които говориш са осъществени от хора опълчили се на посредствената овча вяра. Така че това, което говориш са глупости.

той е просто като един терминатор, който е направен (за) да убива колкото се може повече хора, и който не може да бъде препрограмиран с нещо добро/полезно за човеците

Хахахахаха.....нямам думи

Ама ти си помисли че вярвам в Сатаната и той ми дава нещо....... Говорех в преносен смисъл, като символ, не като някакво реално съществуващо създание. Ако вярвах в Сатаната щях да вярвам и в Бог....Въпреки че ако трябва да съм честен бих предпочел Дявола, поне в образа които християнството му създава. Но иначе не съществува, за мен е само символичен. А ти наскоро да си чувал Дявола да е убил някого, защото аз не съм.... Същото не може да се каже за Господ, който е главна причина за смъртта на милиони, да не кажа милиарди, хора през историята.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-09-2012 на 13:30

Мега фен
    Ахахахахаха, не мога да си представя че си възрастен човек и вярваш в тези глупости. "Пълен и изобилен живот за всички хора" - ама ти сериозно ли? Животът е такъв какъвто си го направят хората. Животът не е справедлив и поравно за всеки. Въпрос на воля и късмет.... Странно е съвпадението че хората който живеят най-добре не вярват в Бог. А тези дето се кланят като идиоти, и дори облак на небето обясняват като божи знак, те живеят като скотове и умират от глад. А хората който се вмесиха в т.нар. божи дела, тези които измислиха физиката, биологията, медицината и т.н. всички те са атеисти. Всичките по-добри условия за които говориш са осъществени от хора опълчили се на посредствената овча вяра. Така че това, което говориш са глупости.

Хахахахаха.....нямам думи

Ама ти си помисли че вярвам в Сатаната и той ми дава нещо....... Говорех в преносен смисъл, като символ, не като някакво реално съществуващо създание. Ако вярвах в Сатаната щях да вярвам и в Бог....Въпреки че ако трябва да съм честен бих предпочел Дявола, поне в образа които християнството му създава. Но иначе не съществува, за мен е само символичен. А ти наскоро да си чувал Дявола да е убил някого, защото аз не съм.... Същото не може да се каже за Господ, който е главна причина за смъртта на милиони, да не кажа милиарди, хора през историята.
    ако Господ Бог беше поне малко лош или виновен за страданията на някого от човеците/одушевените, Той сега нямаше да е Господ Бог, защото или въобще нямаше да може да седне на върховният престол, или щеше да отпадне от него и някой друг да го наследи, обаче вие прибързаните в духовните/философските въпроси/работи обикновено не разсъждавате тези неща, иначе ако ги бяхте разсъдили, сега нямаше да има злини по света, понеже именно извършваната в вярата (или както можем да я наречем още духовната/религиозната) неправда е причината за съществуването на злото в този свят, а това че дадено нещо не се вижда, не означава че то не съществува и че не е активно, точно както атомите/молекулите, например онези на въздуха, които по принцип не ги виждаме, обаче разни учени успяха да ги заснемат посредством модерни технически средства, такива като електронният микроскоп, и така те чак тогава станаха видими за всички, но иначе ги е имало и преди, така и Бога и дявола са невидими, но това не означава че те не съществуват, а това дали учените ще успеят да заснемат нещо от съставляващата ги финна субстанция е друг въпрос
    Последно редактирано от npp : 07-09-2012 на 17:02

Banned Повече от фен
    Аз се доверявам на това което виждам, а то е че всеки ден умират и страдат хора, навсякъде и по-всяко време, без значение дали вярват в Господ. Така че дори и да има Господ, то той съвсем не е всемогъщ, не съди никого, и най-общо казано не му пука. Това дали съществува е едно, това дали прави нещо е съвсем друго. Аз доколкото виждам не прави нищо в момента, също така не мога и да го видя никъде, следователно не съществува. Пък и дори да съществуваше, след като не прави нищо и не взима отношение, то той все едно не съществува. За разлика от атомите и молекулите навсякъде, Бог не само че не можем да го видим, но и никъде не се проявяват деиствията му. И не започвай да ми говориш за чудеса, ясно е че това са просто съвпадения или най-чисти църковни лъжи. Та едно нещо ако не го виждаш, то поне трябва да виждаш деиствията му, а такива не се забелязват, така че сравнението ти с атомите е невалидно.

За да ти докажа че Господ не е всемогъщ или поне не е милостив ще споделя нищо от личният си живот. Когато майка ми влезе в болницата и в последствие разви оток на главният мозък, докторите казаха че все пак има някакъв шанс да се оправи. Близък приятел ни каза да отидем в църквата и да се молим. Там в продължение на часове съм стоял и съм се молил, от най-дълбокото дъно на моята същност. И все пак чудеса не се случиха. Какво показва това - че или Господ не е всемогъщ, тоест явно Сатаната е причинител на всички болести, а Господ няма сила да ги излекува. Или пък е чул молитвите ми и не е направил нищо по въпроса, значи иска да ме накаже за нещо и не иска да ми прости. Или пък най-вероятното е че изобщо не съществува Бог и Сатана, а всичко живо умира и се разболява на случаен принцип. Или по точно на приинцип базиран на страшно много малки фактори - с една дума теория на хаоса. Ако погледнеш навсякъде около нас, ще видиш абсолютен хаос, множество малки причини, водещи до големи промени. Така е при хората, така е и във вселената. А в хаоса, Господ не се вписва особенно добре. Так че всичко е 50 на 50, същото с християнството, същото с исляма, същото със заешкото краче, четирилистната детелина и другите глупости. Ако си дете или с детско съзнанание, каквото християнската догма проповядва, тогава може би ще виждаш света по различен начин, но това не значи че е реален. Затова порасни и виж грозната деиствителност.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    За всеки човек животът е нещо различно. Ти сама трябва да намериш смисъла за твоя. По този въпрос още древните гърци са развили чудесни теории. Учите ги в у-ще. Поинтересувайте се.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    казва се, че Вселената върви към пълен хаос още от първите секунди след зараждането си, а минало, настояще и бъдеще са една шибана илюзия, накрая дори се оказа, че живота е предопределен. Тогава започвам да си мисля, защо изобщо го живеем ако не можем поне малко да го контролираме ?
    Tова, за което говориш е детерминизъм и индетерминизъм. Подготвял съм курсова работа по въпроса и ще се опитам да го разясня с едно изречение:
    Детерминизмът е философско гледище, според което всичко, което се случва е предопределено от изминали събития. От тук като се връщаме назад по причинно-следствената връзка стигаме до изначалния момент, който е определил всичко, което се случва (този момент е също наричан Бог). Според детерминизмът свободната воля е илюзия. Предполагам сам си се досетил вече, че индетерминизмът е обратното. Естествено, че отново има причинно следствена връзка, но този път хората имат избор и много от нещата зависят от това, което сме правили, правим и ще направим.

Според много хора въпросът е философски и никой не може да каже със сигурност, дали имаме свободна воля или не. Е да, ама не!
    През 1927г физикът Вернер Хайзенберг въвежда Принципът на несигурността, според който когато разглеждаме елементарна физична частица, не можем едновременно да знаем 2 от нейните характеристики като спин, момент или положение. От тук можем да извадим изводът,че във вселената има случайност => има свободна воля => индереминизмът печели над детерминизмът => това, което си гледал са глупости. Physics 1, Philosophy 0

Цитирай Първоначално написано от Djenka Виж мнението
    Какъв е смисъла на живота? Какво става, когато настъпи смъртта? Има ли нещо и след това?

1. "Смисълът на живота е да придадеш смисъл на живота"
    Ако си религиозна животът ти има ясно определен смисъл. Всеки предпочита да мисли, че го чака вечно блаженство, ако живее праведно, но лошото е, че не това е истината. Ако си атеистка нещата изглеждат доста по-различно. Осъзнавайки, че ти си една от трилионите форми на живот, които ще умрат и после ще се разложат в почвата не дава много спокойствие на ума на по-нискоинтелигентните хора. Нямаш ясно определена цел както религиозните хора и това ти възлага задачата сама да намериш смисъл в живота си!

2. Какво си чувствала преди да се родиш? Същото е. Предполага се, че твоето съзнание са електрични импулси в мозъка ти. Когато умреш тези импулси спират. Молекулите и частиците, които представляват твоето съзнание остават, но тяхната функция се нарушава. Представи си, че мобилният ти телефон е мозъкът ти. Неговите съставни части и специалната подредба на частиците, от които е направен му позволяват да извършва множество функции. Сега обаче си представи, че телефонът ти се разтапя до някакво еднородно течно състояние. В него пак има въглерод, силиций, калций и кислород, но тези елементи вече не изпълняват същата функция.
    Да попиташ какво човек чувства след като умре е малко като да попиташ "какво има на север от северния полюс" и малко като да си представиш ултравиолетов цвят.
    3. Не, нищо. (Тук съм 90% сигурен, че е така)

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от kadishona Виж мнението
    От тук можем да извадим изводът,че във вселената има случайност => има свободна воля => индереминизмът печели над детерминизмът => това, което си гледал са глупости.
    Не искам да се заяждам, но имам един въпрос. Как ако всичко е случайно има свободна воля? Ако сега метеорит падне случайно върху твоята къща и те убие, ще имаш ли някакъв избор или свободна воля? В крайна сметка има неща които не зависят от теб, това не е ли доказателство че няма свободна воля и случайният късмет определя всичко?
    Колкото до това дали самите ние в решенията си имаме свободна воля, това също не е така, поради няколко причини:
    1. Всичко което решаваме също е базирано на предишни фактори, т.е. за него отново има причинно-следствена връзка. В този ред на мисли, как е възможно, непредубедено и независимо да направим някакъв избор?
    Тук не се заяждам и ако може да обясниш по-подробно ще се радвам, защото това за елементарната частица и двете характеристики не го разбрах.
    2. Подсъзнанието - там където се съхранява всичката важна информация - спомени, морални предубеждения и дори първични инстнкти, и изобщо всички тези неща които влияят върху взимане на решения..... как при наличието на такава част от човешката психика, можем да имаме свободна воля.
    3. Отдавна има спор дали средата формира човека или човека е генетично предопределен какъв да стане. И в двата случая няма свободна воля.
    4. Ето още няколко примера: Биологията показва че всяко живо същество се стреми да избегне болката и да достигне удоволствието.И при хората е така, дори и при онези дето се молят по цял ден и се самобичуват. Те отново търсят удоволствието само че в отвъдното и завинаги. Друг пример е че всяко живо същество прави това което му се струва правилно. Няма човек или същество, което да направи нещо, което не смята за правилно. И от тук се вижда че сме обвързани не само със случайността, но и със законите на природата и човешкото мислене. Как тогава можем да приемем свободната воля?
    Струва ми се че не съм те разбрал достатъчно, ако може да поясниш малко....

Иначе за смисъла на човешкият живот и за това какво става след смъртта, съм съгласен.

Мега фен
    Аз се доверявам на това което виждам, а то е че всеки ден умират и страдат хора, навсякъде и по-всяко време, без значение дали вярват в Господ. Така че дори и да има Господ, то той съвсем не е всемогъщ, не съди никого, и най-общо казано не му пука. Това дали съществува е едно, това дали прави нещо е съвсем друго. Аз доколкото виждам не прави нищо в момента, също така не мога и да го видя никъде, следователно не съществува. Пък и дори да съществуваше, след като не прави нищо и не взима отношение, то той все едно не съществува. За разлика от атомите и молекулите навсякъде, Бог не само че не можем да го видим, но и никъде не се проявяват деиствията му. И не започвай да ми говориш за чудеса, ясно е че това са просто съвпадения или най-чисти църковни лъжи. Та едно нещо ако не го виждаш, то поне трябва да виждаш деиствията му, а такива не се забелязват, така че сравнението ти с атомите е невалидно.

За да ти докажа че Господ не е всемогъщ или поне не е милостив ще споделя нищо от личният си живот. Когато майка ми влезе в болницата и в последствие разви оток на главният мозък, докторите казаха че все пак има някакъв шанс да се оправи. Близък приятел ни каза да отидем в църквата и да се молим. Там в продължение на часове съм стоял и съм се молил, от най-дълбокото дъно на моята същност. И все пак чудеса не се случиха. Какво показва това - че или Господ не е всемогъщ, тоест явно Сатаната е причинител на всички болести, а Господ няма сила да ги излекува. Или пък е чул молитвите ми и не е направил нищо по въпроса, значи иска да ме накаже за нещо и не иска да ми прости. Или пък най-вероятното е че изобщо не съществува Бог и Сатана, а всичко живо умира и се разболява на случаен принцип. Или по точно на приинцип базиран на страшно много малки фактори - с една дума теория на хаоса. Ако погледнеш навсякъде около нас, ще видиш абсолютен хаос, множество малки причини, водещи до големи промени. Така е при хората, така е и във вселената. А в хаоса, Господ не се вписва особенно добре. Так че всичко е 50 на 50, същото с християнството, същото с исляма, същото със заешкото краче, четирилистната детелина и другите глупости. Ако си дете или с детско съзнанание, каквото християнската догма проповядва, тогава може би ще виждаш света по различен начин, но това не значи че е реален. Затова порасни и виж грозната деиствителност.
    донякъде имаш право, и това не се е случвало само с теб, но и на доста хора - щеше да е най-добре ако не се беше случвало нищо лошо на никого, аз също изгубих не един от моите близки/роднини и то при все че за някои от тях се молех дори в продължение на месеци и години, като даже съм правил онези неща с носенето на вещ в църква, която е собственост на болния, с цел да се (по-)молят за него и да оздравее, и най-лошото е че неизбежното определено зло винаги ще се случва през първите 5-6 хилядолетия от началото на всяка следваща вечност, така както бе досега (и) в тази, понеже Бог(-ът) Отец бе в състояние на хилядолетен полусън, който досега продължаваше 5-6 хилядолетия, което бе и причината за страданията, но вината не е (и) негова, защото нямаше как да остане напълно буден от седмият ден нататък, понеже това винаги се случва в началото на всяка вечност, и наистина цялата тази лоша ситуация е много идиотска, защото хем имаше Всемогъщ Бог, хем сякаш нямаше, съжалявам както за майка ти, така и за всички останали жертви/потърпевши, но все пак истинските Светии не са виновни, защото Те бяха винаги активни в доброто дело без въобще да причинят каквото и да било зло на когото и да е от човеците, всички Те предпочетоха да останат най-последни в много отношение, а за да се реши проблема, едва ли каквато и да е омраза към единствените източници на истинското спасение може да помогне, иначе в това отношение помага само праведният гняв т.е. що се отнася до гневът, наричан още Божият Гняв в Писанието, но това означава да се бориш против "тъмнината", не против човеци/одушевени, истината е че дори и лично аз през целият си живот не можах да срещна нито един човек, който да желае истинското спасение за всички човеци/души, и то инициативно, което наистина е много жалко, а и нито един от истинските Светии/Праведни не би се осмелил да въвлече когото и да е от човеците в това, защото никой от Тях не би предпочел някой да пострада дори и когато е в името на съвършената любов - правдата от Бога, така че, дори и аз няма как да кажа на когото и да е от невярващите/нерелигиозните/неокултистите да започне да прави каквото и да е от нещата в правилната вяра, а и по принцип не е проблем да се започне поне с най-основното - поне по малко и полека, понеже истинският Бог не е насилник, нито е деспотичен, Той няма изисквания към Праведния, например дали е вярващ или невяравщ, но никак не толерира неправдата в вярата, или както още можем да я наречем - духовно/религиозно беззаконие, понеже именно то е източникът на всички злини в вселената, истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос както и всички истински Светии и Ангели, никога не са причинявали зло на когото и да е от човеците, но същото никак не може да се каже за явленията/духовете и духовните служители/работници на "тъмнината"/неправдата, така че, сметка ще имаш ако си на страната на истинският Господ Бог, а най-вече на страната на съвършената любов - Правдата, понеже дори и Бог да не е в състояние да я изяви, човек винаги може да се стреми към Вярността към съвършеното добро, иначе (за) онези, които са все още млади, е нормално да са привлечени от живота предимно в неговата потребителска страна, която всъщност е (и) основната, но лошото е и когато такива хора са улавяни от една или друга секта за да вършат неправда в вярата, дори и сатанизмът (както и самото име подсказва) е такава човешка религия, и така, ако се работи за всеспасението, чийто изпълнител е истинският Господ Бог сиреч Отца и Исус, тогава ще има най-добра надежда, не само за все още живите, но и за онези, които вече не са измежду живите в този свят, а също и за всички души в вселената, но това е за онези, които наистина искат да участват, понеже (и) истинският Бог никога не е искал да въвлича когото и да е от онези, които не желаят истински това, но това не означава че след като (така да се каже) управниците са по-малък(-ият) процент от общото население, е редно да бъдат поругавани от страна на останалите, но независимо от всичко това, човек винаги може да се старае да бъде верен на онова, което всяко най-малко дете предпочита, а именно чистото добро - нищо не може да отлъчи "жадния/гладния" за всичко онова, което е в единственият истински Господ Исус Христос

а да се разчита на явленията на "тъмнината": дявола, звяра, смъртта, ада, злите духове, и пр., никак не е полезно, защото именно те са източниците/причинителите на всички злини, това е все едно да се опитваш да усмириш огромният трактор, чието управление е изтървано, като му препречиш пътят единствено с собственото си тяло - едва ли такава машина ще се смили над такъв човек
    Последно редактирано от npp : 07-09-2012 на 18:29

Banned Повече от фен
    но независимо от всичко това, човек винаги може да се старае да бъде верен на онова, което всяко най-малко дете предпочита, а именно чистото добро - нищо не може да отлъчи "жадния/гладния" за всичко онова, което е в единственият истински Господ Исус Христос
    Не знам за теб, но в мен тъмнината е откакто съм се родил. В резултат на това съм причинил доста зло на някои хора и винаги съм мислел за себе си. Не смятам че мога да се отрека от нещо което е в мен. Всъщност през целият си живот съм се опитвал, но това само ме разяждаше отвътре. Навярно не съм прав като казвам че всички хора са зли, но за себе си съм сигурен.... Все пак смятам че ако те затворя с още няколко човека в тъмна стая, без храна, само за 2-3 дена ще се върнеш в каменната епоха . Тогава няма да има добро и лошо, Бог и Сатана, ще има само оцеляване.... И това според мен доказва че хората по начало са зли, а това че сега сме сравнително добри, е единствено защото можем да си го позволим. Та не знам за каква чистота в детският ум говориш. Ние с приятелите в детството си спомням че ловяхме паяци от полето и ги гледахме в бурканче как се бият, ловяхме скакалци и им махахме задните крака за да не могат да скачат, след което ги горяхме с лупи под слънцето. Спомням си в детската градина как убивахме стотици божи кравички и ги заравяхме в пясъчника.... Какво по очевидно доказателство за характера на човешката природа, от поведението на едно дете. Имам и друго интересно наблюдение. Защо като малки всички момчета изпитват интерес към войнството и войната и си представят че са войници, докато в същото време момичетата си играят с кукли, и си представят че се грижат за собствените си деца. И съвсем случайно точно позицията на мъжът войн и жената, която отглежда децата, са в основата на човешките общества през изминалите хилядолетия. Мисля че от това по-ясно няма - войната, кръвопролитието и убийството, било на животно или човек, е човешки инстинкт. Естествено че има хора, които са добри с другите и не искат да причинят лошо никому, но както казах, това е защото могат да си го позволят. В момента в който свърши храната и дойде страхът, тогава вече важи закона на джунглата. А с този закон, които е програмиран в нас, мисля че всякакви идеи за изначална човешка доброта са излишни....

Мега фен
    Не знам за теб, но в мен тъмнината е откакто съм се родил. В резултат на това съм причинил доста зло на някои хора и винаги съм мислел за себе си. Не смятам че мога да се отрека от нещо което е в мен. Всъщност през целият си живот съм се опитвал, но това само ме разяждаше отвътре. Навярно не съм прав като казвам че всички хора са зли, но за себе си съм сигурен.... Все пак смятам че ако те затворя с още няколко човека в тъмна стая, без храна, само за 2-3 дена ще се върнеш в каменната епоха . Тогава няма да има добро и лошо, Бог и Сатана, ще има само оцеляване.... И това според мен доказва че хората по начало са зли, а това че сега сме сравнително добри, е единствено защото можем да си го позволим. Та не знам за каква чистота в детският ум говориш. Ние с приятелите в детството си спомням че ловяхме паяци от полето и ги гледахме в бурканче как се бият, ловяхме скакалци и им махахме задните крака за да не могат да скачат, след което ги горяхме с лупи под слънцето. Спомням си в детската градина как убивахме стотици божи кравички и ги заравяхме в пясъчника.... Какво по очевидно доказателство за характера на човешката природа, от поведението на едно дете. Имам и друго интересно наблюдение. Защо като малки всички момчета изпитват интерес към войнството и войната и си представят че са войници, докато в същото време момичетата си играят с кукли, и си представят че се грижат за собствените си деца. И съвсем случайно точно позицията на мъжът войн и жената, която отглежда децата, са в основата на човешките общества през изминалите хилядолетия. Мисля че от това по-ясно няма - войната, кръвопролитието и убийството, било на животно или човек, е човешки инстинкт. Естествено че има хора, които са добри с другите и не искат да причинят лошо никому, но както казах, това е защото могат да си го позволят. В момента в който свърши храната и дойде страхът, тогава вече важи закона на джунглата. А с този закон, които е програмиран в нас, мисля че всякакви идеи за изначална човешка доброта са излишни....
    напротив, ето какво пише и в Писанието:

"В същото време учениците дойдоха при Исуса и казаха: Кой е по-голям в небесното царство? А Той повика едно детенце, постави го посред тях, и рече: Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство. И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство. И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема..... Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките, защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата." Матей 18: 1-10,

"Тогава доведоха при Него дечица, за да се докосне до тях; а учениците ги смъмриха, Но Исус като видя това, възнегодува и рече им: Оставете дечицата да дойдат при Мене; не ги възпирайте, защото на такива е Божието царство. Истина ви казвам: Който не приеме Божието царство като детенце, той никак няма да влезе в него. Прегърна ги и ги благослови като положи ръцете Си на тях." Марк 10: 13-16,

"онова, което сте чули отначало, нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца." 1 Йоаново 2: 24

както се вижда и от написаното, всяко най-малко дете е абсолютно чисто и в него има само чисто добро, а това че някои бяха съблазнявани от страна на разни секти (както вече казахме и по-горе), наистина е лошо, понеже доста хора бяха "промивани" с всякакви нечисти и погрешни впечатления, представи и възгледи, от които немалко станаха и убийци, и то (в крайна сметка) по един доста лекомислен начин, или както е писано:

"поръчката(т.е. препоръката), която чухте от начало, е това: да любим един другиго; и да не бъдем както Каин, който беше от лукавия и уби брата си. И защо го уби? Защото неговите дела бяха нечестиви, а братовите му правдиви." 1 Йоаново 3: 11-12,

"Наистина насилието изумява мъдрия(т.е. Святия/Праведния не може да проумее защо някои вършат зло)" Еклесиаст 7: 7

от написаното също се вижда че не е нужно да има някакво напълно разумно обяснение за извършваното от хората зло, злото е просто нередно, дори е абсолютно неразумно
    Последно редактирано от npp : 07-09-2012 на 19:03

Banned Повече от фен
    Оффф това че е написано някъде не значи че е истина.... Аз ти говоря за мои неблюдения, а не какво някой си религиозен фанатик е написал преди 15 века. Както и да е, стига сме спамили .....

Мега фен
    Оффф това че е написано някъде не значи че е истина.... Аз ти говоря за мои неблюдения, а не какво някой си религиозен фанатик е написал преди 15 века. Както и да е, стига сме спамили .....
    ти си видял с физическите (си) очи, но не си видял така какво има в основата, а там е духовното, сиреч невидимото за физическите очи, ето какво казва самият Господ Исус Христос по въпроса:

"Пазете се да ви не заблуди някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос(или: Бог/Христос ме праща), и ще заблудят(или: съблазнят) мнозина. И ще чуете за войни и за военни слухове(т.е. и от тях ще чуете враждебни на Правдата вероучения и подстрекателства да се воюва против човеци/одушевени); но внимавайте да се не смущавате(т.е. но внимавайте да не вярвате на такива); понеже тия неща трябва да станат(т.е. може да се окаже неизбежно да дойдат/да се случат); но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ(т.е. вероизповедание) против народ, и царство(т.е. и религия) против царство; и на разни места ще има глад и трусове(т.е. духовни кризи и сътресения). Но всичко това ще бъде само начало на страдания, Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име. И тогава мнозина ще се съблазнят(т.е. ще вършат неправда в вярата), и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят. И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. Но понеже ще се умножи беззаконието(т.е. духовното/религиозното беззаконие), любовта на мнозинството ще охладнее. Но който устои(т.е. но всеки вярващ, който устои в правдата) до край, той ще бъде спасен. И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи(т.е. на всички вероизповедания); и тогава ще дойде свършекът. Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място(сиреч, духовното/религизното беззаконие), (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея(т.е. онези, които следват човешката религия), нека бягат по планините(т.е. нека да бягат от там, сиреч от човешката(666) религия);" Матей 24: 4-16

ето как и от този пасаж на писанието се вижда че именно неправдата в вярата (или както още можем да я наречем - духовното/религиозното беззаконие) е източникът на всичкото зло, нещо, което не може да бъде видяно (напълно) с физическото зрение, понеже духовното не е напълно видимо за човека
    Последно редактирано от npp : 07-09-2012 на 19:44

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си