- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Дайте съвет, че яко се накиснах
Здрасти, хора. Имам една уж най-добра приятелка, в която взех, че се влюбих. Тя си има приятел от 1 година кажи-речи. Споделих и, че имам повече от приятелски чувства и, че ме привлича, че няма как да продължаваме вече така, защото живея в агония. Тя остави нещата без коментар и се прибра, като на следващия ден ми сподели, че има същите чувства към мен, само че обича приятелят си и не иска да се разделя с него. Казах й, че уважавам изборът й и се разбрахме да не се виждаме, защото влия зле и на двама ни. Това продължи точно 6 дни, като през първите 1-2 имаше едно трогателно постване на сърцераздирателни песни във фейса от нейна страна, едно липсваш ми, чувствам се самотна по стената си.. На 3тият ден взех, че се напих и написах смс "липсваш ми", а на следващият тя отвърна с "ти на мен повече". На 6тият не издържах и се видяхме.. сега пак се чуваме, виждаме все едно нищо не е станало... и така пак ни в клин, ни в ръкав. Старото положение. Дайте акъл какво да правя. От една страна не искам да съм резерва и да си потъпквам достойнството, при положение, че е избрала него, а от друга е наистина добро, умно и красиво момиче, с което желая да съм? Да се дръпна ли, или да продължавам да си сера на достойнството и нервите?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Много брутално се хлътва по добра приятелка/приятел, от личен опит го знам.
ми, не се е отказала.. той е от друг град и се виждат рядко - веднъж седмично, а понякога и по-рядко.
Майната му на мъжкото достойнство
Но според мен не трябва да правиш нищо прибързано , защото така ще им развалиш връзката ( което вече спомена ) .. Явно и тя не знае какво иска , защото ако знаеше нямаше да ти пише на теб такива неща докато е с него .. Изчакай да видиш как ще се развият нещата и какво ще направи тя самата ( кого и какво ще избере ) .. Ако реши да се раздели с приятеля си ще имаш възможността да я имаш , но ако не трябва се примириш и да продължиш напред![]()
Прави несъзнателни сравнения между мен и него и по думите й, съм по-добър във всяко едно отношение, но явно е влюбена в него или знам ли..
Да, наистина е брутално, draid
Как ще развали връзка, която вече е развалена?
Не може да обичаш някой и да имаш нужда от друг. Да ти липсва друг и отдаваш такива чувства, каквито отдава тя не за приятеля си, а за друг.
Н-е-м-о-ж-е
По-добре да го остави, или тотално да забрави за теб, което не е гаранция, че няма да се появи друг на мястото, на което си в момента.
4XCOKИ
Приятел, щом преви такива сравнения, то е ясна работата. Сега при нея дилемата е дали да се впусне в това което иска или да се възползва от сигурността която той и предлага. Като цяло мисля че има два варианта на ситуацията и понеже съм изпадал в подобна ще ти кажа, че няма да я бъде тая с не виждането и т.н.
Ако трябва да съм по-конкретен, думите й бяха, че при нея е странно, защото го обича, но също така обича и мен и я привличам и въпреки това иска връзката с онова момче
endorfina, така може да е свикнала и с мен. Ние сме приятели от години.
Свикнала е с него, не се захвърля нещо такова лесно, но щом ви сравнява работата е ясна, обича повече теб и вътрешно иска да е с теб. Въпроса е дали ще има смелостта да направи крачката.
омг и двамата говорите глупости
-не можеш да обичаш двама едновременно
-не можеш да обичаш някой за толкова кратко време
Тя не те обича, но не обича и него. Или го обича, но вече не й е достатъчен. Което е тъжно. Много тъжно и много болезнено.
В теб намира това, което не намира вече у приятеля си, или което е изгубила.
И като цяло е грозно да ти говори такива неща. Ако бях на мястото на приятеля й щеше да ме заболи.
Аз пък от личен опит мога да кажа, че такива картинки са ми ясни и колкото по-скоро приключиш нещо, което вече си е отишло, толкова по-добре.
Лъжата и особено думите, думи, които наистина мислиш, се забиват много, ама много навътре и е гадно.
4XCOKИ
Т.е, какво е най-добре да предприема аз?
Нищо, докато тя не реши какво иска.
Но й го кажи ясно - или него или теб.
4XCOKИ
Каза, че не иска да се разделя с него, което означава, че избра него. Въпросът е как да постъпя аз сега.
Добре де, тя не го ли взе това решение. Не знам дали да продължавам да я търся и да съм покрай нея, сякаш не ми пука и нищо не е станало, или да се отдръпна за известно време, че да усети липсата ми.
Това с отдръпването е добра идея понеже ти сам написа , че в период от 2-3 тя сие писала неща за теб и след това смс-а .. и когато ти си я потърсил все едно нищо не се е случило .. ( тук ще добавя част от един цитат " но аз не успях да го видя - трябваше да я изгубя, за да разбера, че вкусът на възвърнатите неща е по-сладък и от мед " )![]()
Супер сте! Хубав цитат, благодаря. Последен въпрос и ви оставям да спите ^^. Изведнъж ли да спра да я търся и да и отговарям или да използвам някакъв претекст, че съм зает с нещо си и нямам време в момента (опитвал съм се да се отдръпна от нея 2-3 пъти за по няколко дни, без да и казвам защо и ми е казвала, че се чувства ужасно, когато я игнорирам)
Ами да .. но гледай да не е напълно , за да не си помисли , че вече нямаш интерес .. Примерно мен би ме издразнил факта , ако някой ми пише е така за 2-3 минутки ии пак ме игнорира .. подхвърли ми кокала и бяга после.. Но ти я познаваш и сам прецени как ще усети липсата ти по-добре
Айде и успехх
![]()