.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 152
    Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Блонди, не ме карай да се смея докато пия течности.. моля.

Шофирането и отглеждането на дете са две коренно различни неща. Шофирането е като карането на колело, то е способност, която можеш да научиш. Като плуването. Докато отглеждането на дете изобщо не е способност а начин на мислене. Не можеш да се научиш да отглеждаш деца. Щото детето не е телефон или телевизор, придружен с книжка с инструкции. Ако беше така.. ехеее колко по лесно щеше да е. Отглеждането на дете може да се сравни с изследване на непозната територия. Това първо.

Недей да излизаш с евтините плоски клишета за парчето месо и бабите на 70. Всички знаем че пушенето е вредно, наркотиците водят до зависимост и алкохола причинява цироза, и все пак това са основни бичове на нашето време. Заучените оправдания и клишета просто няма да подействат на мислещите. Както казах по горе - отглеждането на дете пряко зависи от начина на мислене. Отглеждането на дете е много повече от себераздаване и споделяне. Може би тази ти розова представа предопределя и начина ти на мислене. Ще ти дам един пример - аз не обичам малки топчести пухести животинки. Нищо не трепва у мен при вида на зайче, мишле, бебе коте или малко кученце. Нищичко. Дай ми една тарантула, змия, гущер, бръмбар хлебарка от пеещите или нещо от рода и съм твой до гроб, мило и драго ще дам гадинките да си живеят нормално. Айде ся.. какво ми има че бащинския ми инстинкт не се включва при вида на малко беззащитно животинче? Егоцентрик ли съм?

Отглеждането на едно дете е начин на живот. Не всички хора могат/искат да споделят с другите. Което не ги прави задължително лоши. Щото нали.. няма как всички да са ни възпитали еднакво. Егоизъм би било да имаш фабрика за хляб и да не даваш на другите. Ако имаш малка фурничка обаче, да не споделяш хляб с другите би било нормално.

А и това със съмняващия се човек е огромна глупост. Още не ме е издразнило достатъчно за да ти кажа защо. Желанието е необходимо, но не и достатъчно условие за да направиш нещо. В противен случай костенурките щяха да летят, а рибите да ходят по земята.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Можеш да оставиш на този свят много други, по-различни неща от едното поколение.
    Колкото за последното - въобще не знаеш какво са преживели тези хора и дали те са/били щастливи.
    Така че не мисля, че е правилно да бъдат наричани жалка картинка.
    Не се сещам за "много други" неща, които да са по-значими (според мен). Освен ако не е някакво откритие, в помощ на човечеството. Лекарство за смъртоносна болест, някакво изобретение и подобни. Но рода си е род.
    Не знам дали са щастливи и не ме интересува, защото знам, че аз не бих била на тяхно място. Всеки си има право на избор, някои може да са си добре, други да съжаляват. Не случайно точно такива саможиви хора са озлобени като цяло и не могат да общуват и съжителстват нормално с други. Ми жалко е. Не го казвам в обидния смисъл.

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Темата е за личен отговор - споделяне на личното мнение, а не неговото НАЛАГАНЕ и ОБИДИ спрямо всеки със собствено мнение!
    Намирисва ми,че И към мен беше насочен тоя пост Аз каквото имах да кажа,го казах.Да,изразявам се по-емоционално,но не целя да наложа мнение.Щом си взел решение на зрели години,трудно ще го промениш.Изказах мнение,пък ако то разубеди някого,добре е дошло.Нали това е смисълът да изкажеш мнение-намираш или съмишленици,или противници.А най-добре е да намериш хора,които да се замислят над казаното от теб и да извлекат от него положителното за себе си.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Град
    В мислите на хората
    Блонди, форума не е за да изкажеш мнение. Форума е за да представиш и защитиш позиция. И най-важното да знаеш защо го правиш.

Мнение се изразява на по бира.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Goddess Виж мнението
    Не случайно точно такива саможиви хора са озлобени като цяло и не могат да общуват и съжителстват нормално с други. Ми жалко е. Не го казвам в обидния смисъл.
    Душата, айде, моля ти се и ти ли подхвана тази песен. Да не искаш да имаш дете не значи, че си саможив и не можеш да съжителстваш нормално с други хора.
    Моля ви, не се излагайте.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Goddess Виж мнението
    (според мен).
    точно, според теб ^^
    Ии, хубу, ти не би била щастлива на тяхно място, но те са щастливи в своите обувки, и ти как ги наричаш им е през оная работа, нали се сещаш?
    иии, не съм съгласна че всички самотни старци, нежелаещи едно време дечица са озлобени същества,
    има и хора с деца, които са също толкова озлобени и саможиви

но както и да е,
    разни хора, разни идеали

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Моля ви, не се излагайте.
    Наистина.

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Не си се представям с дете. Не смятам, че бих била добра майка. Липсва ми всякакъв майчински инстинкт, нервите ми се опъват в присъствието на деца, нямам подход към тях. Не мога да си представя аз да бъда отговорна за живота, здравето и бъдещето на човешко същество.

Ако в бъдеще ми се промени нагласата може и друга песен да запея, но на сегашния акъл - не, не искам деца.
    TheBeliever, само да започна с това, че абсолютно мога да те разбера и нито искам да те осъждам, нито нищо. Когато прочетох първото ти мнение, а именно цитираното, ми напомни за много близка моя приятелка, с която бяхме в един клас в гимназията. Тя имаше същите възгледи като теб, ако не и по - крайни. Аз по - нервно и нетърпеливо същество от нея не познавам, колкото и да я обичам. Преди да се омъжи беше със сегашния си съпруг около 2 години и забременя. Както и да е...роди детенцето си и когато отидох на погачата тя ми сподели, че не може да повярва, че това е тя. Още си спомням думите и - " Аз едва изтърпявам човек до себе си и не мога да повярвам, че когато Митко (бебето) ме буди по 5 -6 пъти през нощта не изпитвам грам нервност, а напротив." Това, което написах не е с цел да ти кажа иносказателно, че ако забременееш нещата ще се променят, просто исках да ти го споделя, защото много ми напомняш на нея
    Иначе, аз за себе си мога да кажа, че много искам деца...работя с деца и ги обожавам, колкото и трудно да е понякога. Това за мен е много голяма мечта и се надявам да мога един ден безпроблемно да забременея и да родя едно съкровище.

Град
    София
    Ничий избор не осъждам, просто казах, че не го разбирам и не се и опитвам. Така мисля аз. Не сме в съдебна зала, за да ми опонирате кой-какво. Има хора и хора, при всеки случая е различен. А под саможиви нямах предвид липсата само на деца, ами на близки като цяло. И не съм казала, че всички такива са озлобени, но повечето, с които поне аз съм се сблъсквала. Аз така ги виждам нещата и знам, че искам да създам поколение. Хората, които не искат деца, изборът им също е за уважение, защото поне преценяват, че няма да могат да се справят с отглеждането и възпитанието и не раждат, за да ги захвърлят после в сиропиталища или пък да ги задържат, но да нехаят за живота и възпитанието им и да стават крадци, убийци и всякакви утайки. В такива случаи, по-добре наистина да не се създава поколение. Просто познавам хора, които вече и да искат, няма как да имат деца и съжаляват, че навремето не са създали.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Блонди, форума не е за да изкажеш мнение. Форума е за да представиш и защитиш позиция. И най-важното да знаеш защо го правиш.

Мнение се изразява на по бира.
    Можеш да си защитиш мнението без да обиждаш другите. И не русокоске, оная мацка дето беше се заяла с ДД ме подразни. Изроди били не знам си к'во... Всеки си решава за него си дали иска или не да има дете.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Можеш да си защитиш мнението без да обиждаш другите. И не русокоске, оная мацка дето беше се заяла с ДД ме подразни. Изроди били не знам си к'во... Всеки си решава за него си дали иска или не да има дете.
    Валдес никой не е обидил.

Йоанке, това че не се опитваш да разбереш тези хора говори лошо за теб
    иии сега пееш друга песен ^^
    както и да е

Мега фен Аватара на draid
    Мдаа, че то какъв е смисъла от живота иначе... Ако е писано, ще се радвам много да имам

Искам и то много! Искам да си осиновя едно детенце, може би негърче хихихи.. Обичам адски много хлапетата!

Град
    София

Йоанке, това че не се опитваш да разбереш тези хора говори лошо за теб
    иии сега пееш друга песен ^^
    както и да е
    А защо ми е да ги разбирам ? Пак казвам, не ги съдя. Изборът си е техен. Те пък вероятно не разбират мен, но какъв е проблема ? Пак казвам, че има хора и хора. Абсолютно не ме интересува дали комшийката Петра иска или не иска деца. Пак ще я поздравявам, пак бих седнала на една маса с нея ако е пич. Не държа на всяка цена да разбирам някого, след като си е за него и мен не ме касае лично. И песента си е същата, просто е страшно относително.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Нямах предвид, че той е обидил някого... ама някой по-рано каза, че хората, които не искали деца били изроди или нещо от сорта. И аз твърдо бях против до преди около година-ненавиждах да съм в компания на деца, е какво аз съм "бивш изрод" ли. Не мисля, че е така. Всеки си има глава на раменете.

Град
    В мислите на хората
    Петя... може, ама не е задължително винаги.

Йо - ако не искаш да разбираш някого изобщо не го коментирай и не изказвай никакви оценки по негов адрес. И не питай защо.

Dr. Gregory House

Град
    Пловдив
    1. Не можеш да се научиш да отглеждаш деца.

2. ...аз не обичам малки топчести пухести животинки. Нищо не трепва у мен при вида на зайче, мишле, бебе коте или малко кученце. Нищичко. Дай ми една тарантула, змия, гущер, бръмбар хлебарка от пеещите или нещо от рода и съм твой до гроб, мило и драго ще дам гадинките да си живеят нормално. Айде ся.. какво ми има че бащинския ми инстинкт не се включва при вида на малко беззащитно животинче? Егоцентрик ли съм?

3. Не всички хора могат/искат да споделят с другите. Което не ги прави задължително лоши.

4. няма как всички да са ни възпитали еднакво.

5.А и това със съмняващия се човек е огромна глупост. Още не ме е издразнило достатъчно за да ти кажа защо.

6. Желанието е необходимо, но не и достатъчно условие за да направиш нещо. В противен случай костенурките щяха да летят, а рибите да ходят по земята.

1.Можеш,стига например да имаш ПОДХОДЯЩИЯ човек до себе си.Ако толкова много го обичаш и виждаш как очите му грейват като види чуждо дете,дали няма да се замислиш?Дали няма да си кажеш,че щом любовта ви е толкова силна,щом сте едно цяло и споделяте всичко,това няма да е достатъчна предпоставка,за да направите такава важна стъпка,знаейки,че половинката ви ще бъде до вас и ще ви помага във всичко?

2.Чудесно.Вероятно,докато детето ти е бебе няма да си толкова привързан към него,но като поотрасне и започнете да контактувате като човек с човек така да се каже,няма да се откъсваш от него.Наречи го предчувствие

3.Следващия път като тези хора идат,за да си поприказват с някоя приятелка,съседка,роднина и т.н,нека си кажат,че "не всеки може да споделя с другите".Каквото повикало,такова се обадило.

4.Не е нужно мама и тати да те накарат да отгледаш или не дете.Това е пълна глупост!!!

5.Това няма да го коментирам,че няма толкова общо с темата...

6.Това го кажи на фрийрънъри и баскетболисти в инвалидни колички,писатели без ръце,танцьори с липсващи крайници или увреден слух и т.н... Защото надали са имали кой знае каква мотивация,за да го направят.

ПС:Не искам да обиждам никого,не отричам хората,които не искат деца и не ги мразя.Просто не съм ги разбирала преди,не ги разбирам и сега и няма и за в бъдеще да ги разбера.../изказвам и защитавам мнение и позиция/
    Последно редактирано от PyCoKoCkA93 : 07-25-2012 на 20:55

Град
    София, България
    Йоанке,

Защото ще избегнеш такива прости изказвания по форумите ---> няма да се излагаш
    Да, не те интересува дали комшийката Петра иска или не иска деца, и да би седнала с нея на една маса, докато междувременно я наричаш саможив, озлобен човек. Това не говорили за лицемерие?
    захапаха те и ти веднага запя друга песен
    ама както и да е
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-25-2012 на 20:54

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението
    1.Можеш,стига например да имаш ПОДХОДЯЩИЯ човек до себе си.Ако толкова много го обичаш и виждаш как очите му грейват като види чуждо дете,дали няма да се замислиш?Дали няма да си кажеш,че щом любовта ви е толкова силна,щом сте едно цяло и споделяте всичко,това няма да е достатъчна предпоставка,за да направите такава важна стъпка,знаейки,че половинката ви ще бъде до вас и ще ви помага във всичко?

2.Чудесно.Вероятно,докато детето ти е бебе няма да си толкова привързан към него,но като поотрасне и започнете да контактувате като човек с човек така да се каже,няма да се откъсваш от него.Наречи го предчувствие

3.Следващия път като тези хора идат,за да си поприказват с някоя приятелка,съседка,роднина и т.н,нека си кажат,че "не всеки може да споделя с другите".Каквото повикало,такова се обадило.

4.Не е нужно мама и тати да те накарат да отгледаш или не дете.Това е пълна глупост!!!

6.Това го кажи на фрийрънъри и баскетболисти в инвалидни колички,писатели без ръце,танцьори с липсващи крайници или увреден слух и т.н...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на babity
    Стига съска, кукло. Не можете да не фамилиарничите двамината, ама ако мислиш, че това много ти подсилва тезите... просто да те уведомя, че не е така. К'во лицемерие, аз ако трябва да съм коректна с всеки, с който сядам на една маса... къде ще ми излезе сметката от тоя живот? А това, че не разбирам/споделям нечие мнение не значи, че не можем да сме близки. Най - добрата ми приятелка също твърди, че не иска деца, но ние сме най - добри пяители.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението

6.Това го кажи на фрийрънъри и баскетболисти в инвалидни колички,писатели без ръце,танцьори с липсващи крайници или увреден слух и т.н...
    Ъъъъъ. Таковааа.. Ъъъ.. Без думи съм.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София
    Петя... може, ама не е задължително винаги.

Йо - ако не искаш да разбираш някого изобщо не го коментирай и не изказвай никакви оценки по негов адрес. И не питай защо.
    Мисълта ми беше, че всеки си решава сам за себе си и независимо кой-кого (не) резбира, на никого не оказва влияние. И не толкова, че не мога да разбера някого, колкото, че не мога да приема дадено нещо за себе си (но пък не е и нужно), просто защото се опитвам да се поставям и в чуждата позиция. Та затова коментирам и оценявам от моята си камбанария, за да върви някаква дискусия. Това не значи, че моите коментари и оценки имат някаква тежест, както и на когото и да било друг тук.

Йоанке,

Защото ще избегнеш такива прости изказвания по форумите ---> няма да се излагаш
    Да, не те интересува дали комшийката Петра иска или не иска деца, и да би седнала с нея на една маса, докато междувременно я наричаш саможив, озлобен човек. Това не говорили за лицемерие?
    захапаха те и ти веднага запя друга песен
    ама както и да е
    Ама вие сте тези, които не знаят за какво спорят всъщност.
    Казах, "ако е пич"! И това за саможивия, озлобен човек никъде не съм го обобщила за всички. Може пък да са си щастливи, да. Ма може и да не са. Кой ме е захапал и коя ми е другата песен в случая, че така и не разбрах ? Продължавам да си държа на мнението, просто с всеки следващ коментар, се захваща нещо все по-частно и относително "ако, ако..ако". Еми да, случаи - много, хора - различни, аз просто казах какво мисля в най-общ смисъл. Ако тръгнем да анализираме всеки човек какво може да е преживял и на какво може да се дължи изборът му....и ние ще си останем саможиви тука.
    Последно редактирано от Goddess : 07-25-2012 на 21:00

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    това и
    смея да твърдя че валдес ще бъде страхотен баща, привързан към детето си дори когато е малко.

искам много.. това е една от мечтите ми и осмисля бъдещето ми

Град
    В мислите на хората
    Блонди, свали си розовите очила моля те. Любов, любов ама си има и принципи, които другия би трябвало да уважава и зачита ако иска да се отнасят по същия начин с него и да са заедно с половинката си. Може и да не се съгласява с тях. В къщи куче НЯМА да влезе ако ще развод да последва от това. Примерно.

Между компромис и погазване на себе си има разлика. Може би ти не я осъзнаваш.

Вероятностите са хубаво нещо. Продължавай да разсъждаваш, не ми пречиш.

Тва не го разбрах със съседките?

Не е нужно да те карат, те полагат основите на това какво ще станеш в бъдеще. Искаш или не ти си това което си благодарение на родителите си. Дали заради тях или въпреки тях.. е отделна тема.

Ще им го кажа. Ако се замислиш малко... всичките които изброи зависят от един или друг уред и/или труда на някой. Сами нищо не са постигнали освен да си култивират желание.

Йо, между разбирам и приемам има разстояние колкото от тук до луната.

ДД, мерси!
    Последно редактирано от valdesbg : 07-25-2012 на 21:09

Dr. Gregory House

Град
    Пловдив
    Грешката ви е в това,че абсолютизирате всичко.Не ми се навлиза в теми как човек се променя под влияние на едни или други фактори и пр.Сега разсъждавате по един начин,но не знаете какво ще ви се случи след известно време и дали то няма да преобърне живота ви и представите ви за света...Нямам какво повече да кажа...Не,всъщност имам,но явно е излишно.Значи за вас да искаш да имаш семейство и деца е слагане на розови очила.Ок :Х :Х :Х

ПС:Грешка...за НЯКОИ от вас

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си