.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 142

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Вече обсъдихме какво е свободна воля според религията, и според мен няма грешка в обяснението. Просто на бялото казваш черно
    Уау, много смешно, направо ме заби. Казах ти вече защо твоят Бог не може да знае всичко и ние да имаме някакъв избор. Така че или трябва да приемем че Господ знае точно какво ще направим преди да сме го направили, с което свободната воля изчезва, или трябва да приемем че избора си е изцяло наш, и Господ не знае какво ще направим, следователно Господ е ограничен, следователно не е никакъв Господ, или поне не е такъв какъвто вие християните го представяте. Дефендър се опита да измисли някаква заобиколна простотия, която сама по себе си нямаше никакъв смисъл. А ти така и не ми даде логично обяснение на това противоречие.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Дефендър се опита да измисли някаква заобиколна простотия, която сама по себе си нямаше никакъв смисъл. А ти така и не ми даде логично обяснение на това противоречие.
    ще го кажа и по малко по друг начин, - Бог знае бъдещето, но бъдещето се случва не заради това, че Бог знае за него, а заради действията на човека извършени по свободната му воля.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ще го кажа и по малко по друг начин, - Бог знае бъдещето, но бъдещето се случва не заради това, че Бог знае за него, а заради действията на човека извършени по свободната му воля.
    Това звучи много парадоксално. Щом го знае, то значи има някакво определено бъдеще, тоест точно определено развитие на нещата. Да имаме свободна воля би означавало да изберем нещо различно от това което е определено.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си