- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Искам собствена стая
Така значи последните дни започвам да се отчайвам.. Проблема ми е, че никога не съм имала собствена стая! Откакто се помня живея заедно с брат ми, който е 6год. по-голям. Преди, когато бях по-малка това, че не съм сама не ми пречеше, но сега, когато съм по-голяма няма как! На 13 съм, а той е на 19. Съгласете се, че един тийнейджър - при това момиче, си има своте нужди! От няколко месеца не спирам да дрънкам на наще затова, но те непрекъснато ме питат "А брат ти къде ще живее?" Брат ми сега ще е студент и аз постоянно им обяснявам, че може да му направят стая в хола или да отиде под наем, ноо никой не ме слуша.. Тотално отчаяна съм .. Ако някой има някаква идеа, може да дава съвети![]()
Искаш да изхвърлиш брат си на квартира, за да си задоволиш егоистичното желание за собствена стая? А да ти минава през ума, че вашите може да нямат възможността да плащат наеми или да преправят апартамента, за да ти е угодно на теб?
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Да всъшност точно това искам .. През цялата учебна година, спах на неудобния диван в хола, защото на следваящия ден трябва да стана в 6, докато барт ми си беше цяла нощ на компютъра и си четеше книги! Съобразявам се със всички ....
Малко гадно постъпваш към брат си, защото сега ще е студент, ще има изпити, трябва да учи докато ти ще си щракаш с пръсти. Предполагам, че си за 6 или 7 клас. Да, ако си за 7-ми обясни на родителите ти, че искаш малко повече време да си сама в стаята, но ако си за 6 недей говори глупости, че искаш да гониш брат си. Все пак този дом не го поддържаш ти за да командваш кой къде да е. Брат ти е на 19 и ако е искал, до сега можеше той да те изгони от стаята ви. Помисли си малко не си ли леко егоистична, че искаш собствена стая? След време като си на неговите години ти ще имаш собствена стая, той няма да е във вас, но той сега теб търпи и вместо да речем си покани приятелка у вас, не, той се държи като брат към своята по-малка сестра. Относно спането ти в хола, помоли го когато е на компютъра да е по-тих и ще го направи предполагам..
Сега ще съм 7кл. ии точно заради това съм такава "егоистка". Ии само да ви кажа, че брат ми изобщо не е за жалене. Когато аз съм уморена и искам да спя, той разбира се светка лампата и цяла нощ съм будна - колкото и да го моля, той просто не разбира от дума! BlackMask - само да уточня - аз го търпя, не той мен! А и приятели си кани - аз не съм му проблем! Просто, който е на мое място ще разбере какво ми е !![]()
Аз се чудя как брат ти те търпи. 19 годишно момче да си дели стая с 13 годишната си сестра?! Малко невероятно ми се струва. Говорила ли си с него? Предполагам и той не иска да е при теб. Опитайте се заедно да намерите решение на този проблем.
И спря да се върти за миг земята..
Хора, на него изобщо не му пука дали е с мен или без мен.. той си се разполага в стаята и ИЗОБЩО не ме забелязва, имам чувството, че си мисли, че е самм и си прави каквото си иска! Веднъж дори ме заключи, аз спах на леглото до него, а той ме заключи и пусна СОТА! Съвсем сериозна съм!!!![]()
Да, то е ясно, че сега ще защитиш себе си от колкото брат ти, който е по-гoлям от теб.. Просте си примири с това! Помоли родителите ти докато учиш да не е при теб и готово!
Говори със брат си да се изнесе евентуално.Разбира се ако има финансова възможност.Той работи ли нещо или изцяло вашите го издържат?
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Работи, цяло лято работи и изкарва добри пари и от бала си събра бая пари! Точно затова, му казвам и на него и на наще, че има възможност да се изнесе, но никой не ме приема на сериозно. Хора не си мислете, че съм такъв егоист какъвто ме описвате всички, не съм толкова тъпа - да говоря за такива неща, ако примерно родителите ми нямаха финансова възможност или ако брат ми е инвалид .. просто исках да споделя ...
Разбирам,че е неприятно.Поне да бяхте 2 момичета..Единственото,кое о ми идва на главата(макар и да не е много умно) е да му досаждаш толкова,че той сам да поиска да се изнесе.![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Повечето от вас, тези с негативните коментари, най-вероятно са единствено дете или просто си имат собствена стая. Аз съм на 16 и от няколко години имам своя стая и знам какво е да спиш на дивана в хола. Нашите са разведени. При баща ми, където съм през ваканциите имам стая, а вкъщи, при майка ми, хола е разделен от секция тип решетка и не мога да се усамотя даже и в шибаната тоалетна, защото не се заключва, а никой не чука преди да влезе. Можете да си представите в какви ситуации съм изпадал. Не съдете момичето, че иска своя стая. В САЩ законите забраняват брат и сестра да спят в едно помещение и задължават домакинството да осигурят отделна стая за всяко едно дете. Тук няма прогрес.
Аз съм трето дете, делила съм стая и със сестра ми, и с брат ми. Много добре знам какво е и също така знам, че ако авторката не се държи като разглезена мрънкаща пикличка, с брат й могат да се договорят и всеки да си получи нужното усамотение. Силно се съмнявам 19 годишен младеж да си стои денонощно в стаята. Но с мрънкане от сорта на "айде бе, няма ли да се изнасяш" няма да стане.
И после се чудиш защо те заключва и не те отразява като го помолиш да загаси лампата? Спри да мислиш само за себе си, положи усилия да си оправиш отношенията със собствения си брат (!) и може би ще постигнете някакво съгласие относно стаята. Но, пак повтарям, с мърморене "изнеси се" няма да постигнеш нищо.
Да, не те знам каква си. Но оставяш впечатление за разглезена госпожица. А в тази тема само мрънкаш. Следователно в моите очи си разглезена и мрънкаща.
Изобщо не му повтарям изнеси се или нещо от сорта. Ясно е, че всички сте против мен, TheBeliever - нито едно от нещата, които казваш не са верни.![]()
Присъединявам се към dude_BS, не бързайте да определяте авторката, все пак е на възраст в която човек има нужда от нещо "свое" у дома и едно приспособяване в такъв момент може да не е от най-приятните. Иначе за другото съм съгласен с всички, гледай първо да оправиш отношенията с брат си, защото проблем е не липсата на стая, а липсата на уют.
А брат ти къде мисли да учи?
Ако е в друг град, потърпи малко, ще си имаш собствена стая.
Аз пък те подкрепям.Единствено дете съм и имам стая,но всички от семейството ми си влизат в стаята ми дори без да почукат.Все пак имам свое пространство и не се оплаквам.Но ако имах брат и се налагаше да спим в една стая бих се самоубила.Супер неудобно е да си в една стая с брат си,а камо ли че той е по-голям.А не знам какво ти е когато се събличаш или обличаш.Говори пак с ваще,кажи че ти е неприятно да е при теб.Ти си вече голяма и да си под постоянния контрол на брат ти е малко извратено.Късмет,ако успееш да ги обедиш пиши ни.
Какво си се залигавила,помисли първо малко... Да му направят стая в хола?! Да престроят апартамента не е толкова лесно и изисква време и повярвай ми,докато направят въпросната стая,брат ти вече сам ще се е изнесъл и ти няма да имаш една,а цели две стаи... ;х Потърпи още малко,нали ти е брат,пък и все някога ще се изнесе,няма вечно да си живее с вашите,а ако не след 5 години ти ще можеш да се изнесеш ;дд... Не,сериозно,какво толкова ти пречи?! Ако пък толкова ти е зор се премести да спиш в хола.
Спя в хола ии не изобщо не ми пречи, ти сигурно си си сама в стаята! Много е лесно така на думи, ии да, аз като завърша 12кл. се изнасям. Това е най-лесния вариант, който не е толкова трудно човек да се сети за него! Не съм пуснала темата, за да ме обиждате и да ми казвате - просто да почакам 5год.![]()