- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
искам да похваля катранения сапун есвен че помага в борбата с акнето и ми премахна себореята ; преди ползвах и шампоана им от него също съм доволна --->> http://apteka.framar.bg/18003019/%D1...BD%D0%B5%D0%BD
titinkaa Косата ти е уникална! Браво, наистина е много красива!
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
Присъединявам се и аз към вашата тема на младите дами, полагащи грижи за косите си.
Нека споделя малко за моята - къдрава по дефолт, но безформена, суха. Преди време всички ми се кефеха на яката коса, беше ааадски гъста, бяха ми нужни около 45 минути, за да я изправя цялата що-годе прилично, но аз самата никога не си я харесвах и съответно никога не съм полагала никакви грижи за нея. Вкъщи се мяркаха някакви маски и балсами, но тях да съм ги ползвала от дъжд на вятър, дето има една приказка. Но дойде лятото, май се прецаках да се изкъпя с един долнопробен шампоан, от което тя се пресуши и естествено в следващите дни фризьорката отряза ужасно много от нея, ама нямаше как. Но започна да капе. Да, знам, че това е породено от вътрешен проблем, недостиг на нещо, стрес, ала бала, но ми се иска да се погрижа малко за нея. Самия косъм е изтощен и го забелязвам, искам да се погрижа не само за косопада, ами и за цялостния вид на косата си, затова се старая да я подхранвам повече с масла и разни такива. Разполагам с арсенал от разни ампули; стимуланта на Икаров и витамин А на ампула (тези двете ги употребявам заедно); черния балсам без отмиване на Глис; маска на Денис; другата седмица ще си взема и нещо от медицинската козметика, което евентуално ще бъде шампоан и ампули, може и капсули, но мисля да се консултирам с лекар преди това. Още се навивам да си купя Тривитаминол, тъй като съм чела, че на някои жени им капела косата от него - аз приемам добавка, съдържаща витамин А и Е и затова все още му се каня..
В момента през ден си слагам ампула на косата, два пъти седмично я мия, като преди това и слагам домашна маска, с която стоя определено време, след това я измивам и слагам и маската на Денис. Не знам дали не идва в повече, ама..
Та, това е засега.![]()
Последно редактирано от FuckingFreak : 09-07-2012 на 09:10
^ стига и,но моя съвет е да слагаш ампулите след като се къпеш,че нещо през ден май е много или на мен така ми се струва ? иначе щом имаш витамините не си купувай и тривитаминол
titinkaa много хубава коса имаш ! бравоиначе и аз не знаех че ти е толкова права
![]()
слагам ги толкова начесто, защото така пише в листовката - за по-интензивни форми на косопад да се ползват през ден, аз слагам цялата..
косата ми не пада брутално много, но не е и малко, та затова реших поне тия, дето ги имам да ги свърша (бяха 8, вече използвах 2 от тях)
Хора, от 2-3 седмици косата ми пада много. Кажете какво да купя да я подхраня ли.. и аз не знам. Старая се да не използвам преси,имам чувството,че пада от сезона.Шампоани ли, маски ли.. какво да правя?
От тази болка не съм спала...сега е мой ред,а забия ли ти ножа даже бих го завъртяла!
аз днес мисля да си направя маска от 2с.л. зехтин, 1 с.л. тривитаминол и 1 жълтък и се чудя да добавям ли още нещо
Eй,недей така.Винаги когато имаш нещо повече от другите те започват да те плюят.Не винаги всички имат еднакво мнение и както получаваш много комплименти за косата ти,така ще получаваш и критики,но не бива да ги взимаш навътре защото има разни хора - разни мнения.На мен лично косата ти много ми харесва и се възхищавам на грижите,които полагаш за нея.![]()
Аз ще си възстановявам стария режим на миене на косата-2 пъти седмично(до сега я мих през ден).Ще ми е трудно,но...
Между другото останах доволна от професионалния шампоан на Лореал за мазна коса.А и мирише яко.
fizzyg,пристигна ли ти шампоана?Кажи мнение!И аз искам да го поръчам, като свършат моите.![]()
![]()
От сайт май излиза по-евтино пък ама аз...
А и нямам вяра на сайтове много и затова така правя.![]()
Аз даже бях пускала тема за ензо.бг, чудно ми е защо са им толкова евтини продуктите, в смисъл между тях и тези във фризьорските салони тук разликата е поне 10 лева, което никак не е малко, особено ако правиш по-големи поръчки...
FuckingFreak,аз ще ти дам един съвет за косопада.Купи си Себорал форте от аптеката и всеки път след като си измиеш косата,слагай от него в корените и ги втривай хубаво.
направих си маска от жълтък, лъжица тривитаминол, 2 лъжици зехтин и малко масло, но е много течна, какво да сложа, за да е по-гъста?