Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
^ Хич не съм съгласна. Първата година обикновено е с общи предмети, които нямат много общо със специалността. При нас, примерно, важните дисциплини започват някъде към втори семестър на втори курс. И много неща не можеш да научиш сам. Едно е да ми пишат в учебника коя киселина къде се налива и как се прави биохимичен анализ, съвсем друго да пипнеш уредите, да опиташ реално. Само с теория няма шанс да се справяш после и на практика.
Интересно звучи, не си съгласна с моите лични чувства относно проблема, сякаш те не съществуват

Да говорим за нещата на практика. Аз докато бях в училище нямах никакво желание за живот. Всичко що сме учили там като предмети днес го няма в главата ми, и го няма от момента в който приключих с университета. Не ти ли идва отвътре - няма шанс да се получи.
От това което ми е направило впечатление - в един клас/курс има да кажем 25 ученици, и само 2-3 са истинските. Разбирай такива, които са вътре в материала, винаги се подготвят добре и съответно имат добри оценки. Те просто използват училището за да научат повече, а не са там само защото се води задължително и/или всички ще им се смеят ако нямат висше на 23 г. Всички останали ученици са буквално тъпи що се отнася до предмета който изучават и от тях няма да излезе нищо в тази сфера. Ще открият сферата си по-късно, след като завършат.

Ти може да обожаваш химията и да си се записала само заради часовете по практика - да пробваш някое и друго съединение. Значи си от тези двама-трима дето ще завършат с пълно 6. Лошо няма. Макар че ако си наистина луда фенка, ще изядеш целия материал от учебниците + още един тон професионални книги за 10 пъти по-кратко време.