Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Прекалено битово гледаш върху тези празници, целта е друга.
Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
^И комерсиално бих казала.
Аз ? Да мисля комерсиално и битово ? Много моля, сбъркали сте човека. Нямам нищо против комерсиализма, стига той да не вреди на хората. В случая го прави, вреди и на природата също така. Посочете ми къде в библията пише, че трябва елхички да се накичват със смотани играчки от битака, явно за да може и някои китайски производител да спечели нещо ? Искам да ви попитам вие как празнувате Коледа ? Във вас украсяват ли се елхи, каква храна се купува, какво пийвате на Коледа ? Като малки подаръци получавали ли сте ? Колко пари хвърляте вие или вашите родители покрай подобни празници ?
За производителите това е един финансов стимул, за икономиката също. Дори е факт, че Дядо Коледа е далеч по-популярен образ от Исус Христос. Хората знаят повече песни за Дядо Коледа от колкото за т.нар им 'спасител'. По рекламите се върти отново Дядо Коледа, еленчетата му, шейната му, джуджетата му и т.н. КОМЕРСИАЛНИ образи. Децата сядат в скута на Дядо Коледа, не на Исус. Дори в Коледните филми рядко се вижда образа на Исус, та дори и не се сещам за такива. Празникът който се опитвате да изкарате свят е отдавна опорочен.