- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Логически несъответствия, парадокси и чисти простотии в християнството.
Хммммммм еми може и да си прав,но все пак имат и друо тяло.А ти не се мисли за по-добър от нпп дефендър.Да Неймлес,твоята религия все едно не е измислена от теб.Чел си библията и си добавил измислици от теб самия,както и дефендър,поне нпп не е.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Като допълнение ще добавя че мразя да ме сравняват с някой, който и да било.
Като допълнение ще напиша,че по дяволите не можеш да поставиш всички на 13 години под общ знаменател по дяволите.И не знам кога съм казал,че съм по-добър от другите.Като гледам тук всеки се мисли за такъв и всеки вярва в различни неща.А и да ти разказвам аз макар и на 13 какво съм преживял и не говоря за проекции и разни работи,но няма значение и както казах не се мисля за по-добър от другите,но поне съм отворен за ноеи идеи.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Поставянето на хората под общ знаменател не е особена грешка. Малцина са тези, които се отличават от тълпата. Множеството винаги проявяват подобно поведение, независимо какви са техните убеждения.
В човешката природа е заложено да мислиш себе си за по-добър от останалите.
Запитай се поне веднъж във живота ти не си ли, си помислял: аз съм нещо повече от тях?
Питах и в друга тема, но ще питам и тук.
Ако всички хора идват от Адам и Ева, а те имат само двама сина - Каин и Авел, а първия убива втория, тогава как човешкия род продължава в по следващите глави на Библията? От къде се появява жената на Каин? Тя сестра ли му е? Нали Адам и Ева нямат повече деца?
Съжалявам, ако е питано по-назад, но нямам нерви да чета всичо.
Библията я зарежи,това е моят съвет,нищо лично!И ДА,казвал съм си го много пъти,но не се смятам,че съм по-добър от всички и не крещя из улицете,вижте ме къде съм аз,къде сте вий ;д И не бих казал,че се мисля за по-добър,а за по-осъзнат.Знам,че е в човешката природа,но човекът не е само тов,което е тук.Тва е друга тема.
един Бог знае точно какво е било тогава, може да е станало чрез негова сестра, но женските чада от първите родове нарочно да не са (били) споменати/описани за да не последват техният пример и много/всички други, които са слушали преданието или чели писанието, понеже нали сексът с роднина не е най-добрият избор/вариант, защото лесно може да се окаже (че е) кръвосмешение
Последно редактирано от npp : 09-23-2012 на 20:05
Не ми отговори. Как така нарочно да се пести такава информация? На Библията никъде не й пречи да споделя за кръвосмешения. Нали писанието (както му викате) е цялата истина и уж трябва да е пълно от към факти, така че да не се злоупотребява с подвеждащо тълнукване на съдържанието. Нали Бог/Светият говорят чрез теб? В момента избират да не отговорят на този въпрос ли?
напротив, вече ти бе отговорено достатъчно ясно, просто нарочно не е споменато/написано за жените им, защото тогава първите човеци са правили секс с свои роднини, и затова е пропусната тази информация, за да не се даде лош пример на останалите човеци, понеже ако те са знаели че е имало такова нещо, тогава немалко от тях са могли да се осмелят да имат полови връзки/сношения с свои роднини, а други биха могли да се отвратят от това и да похулят Бог, и затова тази информация не е била спомената, обаче за Бог половите сношения между роднини не са били проблем, тъй като Той е могъл да направи това да бъде безгрешно, понеже именно Той е създал всичко и Той може да го направи да бъде съвършено при всякакви положения/условия/обстоятелства каквито би Си поискал/допуснал
"Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я" Битие 1: 27-28,
"И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека. А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът. А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха." Битие 2: 22-25
Последно редактирано от npp : 09-25-2012 на 07:54
Значи от това, което каза излиза, че Бог създава всичко перфектно, но това, което е било в началото (кръвосмешенията - причината днес всички да ни има) в последствие е решил, че е "лош пример"?!
"Лош пример" са били и динозаврите сигурно и за това не се споменават никъде в Библията?
под греха е така че докато истинският Бог е в състояние на полусън, човеците могат да пострадат сериозно дори и от безразборни сексуални контакти, що се отнася до динозаврите, всъщност те никога не са съществували, всички находки/фосили, чрез които се показва че е имало динозаври, са просто конспирация на "тъмнината"
Добре, казваш, че находките/фосилите никога не са съществували? Но великаните в Библията са съществували, въпреки че ги няма никъде и не са открити гигантски скелети!
Значи каквото отсъства от библията е "конспирация на тъмнината", а каквото е написано в нея е истина, макар да няма никакви доказателства за това?
Последно редактирано от filmimilmi : 09-26-2012 на 12:00
Абе какво се разправяш не знам?
такива "великани"("исполини") каквито са посочени в Битие 6 гл. има и сега, това са т.нар. йоги, брахмини, гуру, и аватари, т.е. много големи/вещи окултисти, обаче всички те са неправедни пред истинският Господ Бог, такива са най-срещани сред амонците т.е. днешните индийци
"няма да ти дам да владееш нищо от земята на амонците, понеже на Лотовите потомци я дадох за владение. (Също и тя се считаше земя на исполините: исполини по-напред живееха там, а амонците ги наричат замзумими; люде велики и многочислени и високи, като енакимите; но Господ ги изтреби от пред тях; и те ги заместиха и заселиха се на мястото им;" Второзаконие 2: 19-21
Последно редактирано от npp : 09-26-2012 на 17:49
Kaто те чуя да казваш истинският Господ Бог и ми бъркаш в джигера.
докторе, знаеш ли къде изчезна Скарлет бе,............ да не си я откраднал в твоята пещера, щото беше казал, че ти харесва.
сега кво ше правим, трябва да предприемем нещо, макар че си ми конкурент, готов съм на компромис, за да я издирим.
Давам награда 2 килограма розови домати, за който я издири.
Последно редактирано от defender : 09-26-2012 на 21:39
да, неверниците се оказаха доста неподготвени, а накрая излезе, че половината от тях са окултисти, а някои екстрасенси.
а пък вожда "ган4о психолога" още не мога да го разбера за какъв се определяше - ир, фър , мър или ур религиозен , или пък беше "анти". хихи
Последно редактирано от defender : 09-27-2012 на 12:25
Аз съм окултист от начало ;д ха-ХА
да така е, ти си поне човек, който е проявил вярата си по някакъв начин, а не я отричаш.
Последно редактирано от defender : 09-27-2012 на 13:37