- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Аз съм нищо,винаги съм бил нищо!Без приятели, без любов, без нищо :(
By all means...
Густо ми е да гледам как си просиш внимание с провокативни постове, отричащи нуждата от ... човешко внимание.
Aвтора изчезна. Или е избухнал в сълзи или някъде из БДЖ
. Стягай се пич друго не мога да ти кажа (ако се опитам ще те насоля яко ). Главата нагоре леко открива и шията.
![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Не се отчайвай ! Ще срещнеш и приятели и момиче и ще се смееш на дните в които си бил sadface!
Ооооо... универсални ценности... My favourite! И какво си ти без универсалните ценности? Задаваш ли си този въпрос? Какво си ти без семейството си, без приятелите си, без "любовта" ? Едно голямо нищо. Животът ти остава просто един празен бял лист. Сега разбираш ли за какво говоря? Ти съществуваш само благодарение на тези неща, те те определят, ти имаш нужда от тях. Защото си си определила поле, в което да се изживяваш и то да те идентифицира, като човек, личност, същестувуващ и преживяващ. Но това е просто сладка илюзия, а тези т.нар. универсални ценности играят роля на вече подготвено от социума поле, в което ти да се изживяваш и да се наричаш човек. Затова е цялата работа. Затова и продължаваш да си там, защото в противен случай ще се сгромоляса целият ти живот. Представи си за момент че цялата ти реалност се разпадне, всичките ти мечти, изживявания, отношения със семейство и приятели, всичките търсения и копнежи внезапно изчезнат. Какво ще стане тогава? Ще полудееш, защото вече нямаш принадлежност, нямаш цел и смисъл в живота. А психиката ти не би допуснала това, защото тя също като цялото тяло има защита. И психиката винаги търси познатото и безопасното, защото иначе би се срутила къщичката от карти, която наричаш "АЗ".
Иии какво от написаното?
Не можеш да съществуваш сам за себе си, всичко е свързано.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Try and you'll see. : )
Няма лошо да философстваш .. Мисълта ти да извършва грандиозен полет и да постигаш до някакви значими прозрения за себе си и за живота. Но дори в полета на мисълта ти пак си ограничен от рамките, които тя ти поставя, но с обратен знак - да не зависиш от нищо, да живееш сам за себе си и т.н.
Аз избирам да бъда практична.
Съвсем не значи, че не вниквам в твоите идеи, че не разбирам за какво говориш и т.н.
Просто може би аз не намирам смисъл от подобен начин на живот, нито от подобен начин на мислене.
Да ходим от групата в университета, било на дискотека, на кръчма, но през останалото време съм сам, ние да не ходим всяка седмица, в месеца 1 път, и лятото изобщо не се виждаме, само си пишем от време на време, когато са на компа, те са си изградили собствено обкръжение в тяхните си градове, имат си вече приятели и т.н. Да и няма да повярвате но аз съм един от лидерите на групата, много говоря, много съм нахален и може би за това, но това всъщност е някаква маска която нося, всъщност съм слаб човек, много нещастен, често седя с часове в къщи и си мисля за бъдещето, което ми се струва доста мрачно за мен.....
Кретен. Да не си обърнал резбата? Или пък си асексуален, като Насето? Няма срамно, сподели.
П.С. Не съм те чела, нямам и намерение. Имам алергия от сивотата.
Явно по-трудно допускаш хората до себе си. Баща ми винаги е казвал: ''няма приятели, има близки познати''.
Какво избираш си е само твоя отговорност и аз нямам отношение към това.
Но на мен не ми трябва цел и обяснение на живота , струва ми се излишно цял живот да се залъгваш с красиви илюзии, предлагащи удобни обяснения на света. Точно борбата и желанието за тези илюзии поражда тази вътрешна празнота, която цял живот иска да бъде запълнена. Това е раздвоение на духа и човека, в името на нещо толкова преходно и незначително като разни човешки измислици и постановки - наречени най-общо социум.
Значи ти си признаваш че предпочиташ да се залъгваш и ограничаваш само и само заради едната практичност? Значи затова е цялата работа. За едното просто оцеляване в живота ? Колко посредствено. Никой вече не иска да направи нещо заради самата идея, всеки се е затворил в черупката си, лъже останалите, лъже и себе си, с крайната цел да живее удобно в лъжите си, и да оцелява. Колко жалко...
"Много дълго, бе, мен... Реномирай, ако обичаш."
Не е лесно да се измислят нови думи.
=D
Такива теми много ме радват (браво на ОП-то за булшита, който съумя да генерира в рамките на има-няма 2 страници).
//
дано някой от вас не е обмислял сериозно идеята, че има вероятност човек с подобна езикова култура да е засегнат от подобни екзистенциални проблеми. По-забавни са обаче отговорите на писалите в темата потребители - на база способността им за и дълбочината на идентифициране с автора може цяла книга да се изпише.
Емии до преди 3 години изобщо не се интересувах от приятели, момичета, социални контакти, не ми пукаше от нищо и се чувствах добре.Но после осъзнах, че нещата в живота са съвсем други, просто тези неща са част от живота и повечето хора не могат да живеят така, без тези неща. Е аз съм един от тези хора, просто да не си познавал чувството любов до 20 си годишнина, да не си се влюбвал до сега изобщо, само да си заглеждал момичетата с погледа на разгонен бик и изведнъж срещам момиче, много красиво, много секси, но не гледам на него със същия този поглед, започнах да изпитвам нещо ново, нещо различно,нещо непознато.Имах чувството, че бих направил всичко за нея, само за да е с мен.Просто разбираш, че да си щастлив човек, трябва да споделяш живота със сродна душа,да има някой до теб, иначе никога няма да си изпитал пълното щастие! Твоят съвет да зарежа тези ценности е малко пресилен, все пак това е живота, няма начин да се откажеш завинаги от любовта!
Говорех за думата "реномирай", сигурно е няква далечна роднина на "реновирай".