- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Стегнат корем! КАК?
200 коремни? За какво са и? За да може да и отиде кръста ли? Има достатъчно други упражнения, които са в пъти по-ефективни и не го товарят толкова много - вдигане на крака от лег, от вис, на успоредка, пръсти към лост, предни и странични планкове и поне още толкова други....
Ами да съм казала, че ще натоварват кръста? Има толкова различни видове коремни преси, които почти не оказват влияние на кръста, не повече от това, което оказва седенето пред компютъра дориОсвен това на серии, 200 коремни не са кой знае какво. Ще прави примерно по 30 странични, от двете страни стават 60. 40 обикновени без ставане догоре, тоест само натоварване на корема - стават 100. 50 за долните коремни мускули с вдигане на краката и още 50 въртящи им викам аз примерно. Това не е кой знае какво. Пък и ако иска бързи резултати или плочки... Такава програма имах аз, и кръст не ме е болял. Това е моето мнение и не съм казала, че е най-правилното, но дава резултати и то много добри
![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Никой не е казал, че кръстът трябва да те боли, ако понася някакво натоварване. Също така - няма "долни" и "горни" коремни мускули. Не знам кой те е излъгал, погледни в някой учебник по анатомия/биология, има само един прав коремен и съответно странични. Долната част, под пъпа, е проблемна при повечето хора заради много неща - в това число влиза и храненето, а не заради това, че не правят коремни преси. Аз също говоря от опит, спрях много отдавна да правя по еди-колко-си коремни на ден (пък било то и през ден) и коремът ми взе, че прогресира. Той не се товари само и единствено от изолиращи упражнения, участва като стабилизатор в много други, един прост пример - лицеви опори.
Аз имам плочки и честно казано не знам как са станали. Спортувам си активно и е от това, но може би тичането, коремните преси и различни други упражнения си помагат и то доста. Също така не мисля, че е малка за да иска да има стегнато тяло като не визирам нелепите фикс идеи на момичетата, че са дебели. Твърдо против съм мързела и липсата на спорт в младото поколение затова е много похвално, че искаш да си стегната затова тренирай най - вече на стадиона и си намери спорт който ти харесва и с времето всичко ще стане както искаш!