.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 110

Тема: Emotion vs Reason

Hybrid View

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    а) Кое е по-добре да се използва при взимането на решения? Зависи какви решения.

б) Способнили сме изобщо да вземем решение, да направим избор без емоциите ни да го повлияат? Не.

в) Един човек от дискусията беше нарекъл емоциите субективни, а разума обективен. Съгласни ли сте? Категорично не.

г) Вие кое използвате по-често, когато взимате решения? За съжаление разума.

д) Възможно ли е приятелство между човек воден от емоциите си и човек воден от разума си? Не.
    Абе вие изобщо какво разбирате под разум?! Нима не се контролира от чувствата ни?! Разума е някаква заблуда, с която се бичуваш, когато знаеш, че искаш нещо, ама 'не трябва', а 'не трябва' е нещо ужасно.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Абе вие изобщо какво разбирате под разум?! Нима не се контролира от чувствата ни?! Разума е някаква заблуда, с която се бичуваш, когато знаеш, че искаш нещо, ама 'не трябва', а 'не трябва' е нещо ужасно.
    Изложи се...

Разума си е разум, емоциите - емоции. Както едното може да бъде повлияно от другото, така и обратно.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Изложи се...

Разума си е разум, емоциите - емоции. Както едното може да бъде повлияно от другото, така и обратно.
    Искм и това да коментирам.

Ето как аз виждам нещата, ако трябва да ги степенуваме:

Емоции
    ----------
    Разум

Т.е. емоциите винаги ще са над разума, дори доминантен да е разума. Защото ти не си робот. За да вземеш каквото и да е решение, наричайки го разумно, то малко или много е минало през ситото на емоцията.. Просто когато си мислиш, че постъпваш разумно за каквото и да е, ти просто се въздържаш от това, което искат чувствата ти.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си