.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 110

Тема: Emotion vs Reason

Hybrid View

Добре, що болдваш к'во е казала Екстази и какво аз?

За нея е това, за мен е другото, което мен ме навежда, че тя може би няма същата интуиция като моята, а аз моята си я приравнявам едва ли не до нещо магическо. Казвам "едва ли не", 'щото не я смятам за нещо магическо, но е толкова странно, когато вече знаеш нещо и остава само да ти се изпълни пред очите. И то независимо дали преди това рациото ти е отрекло това усещане, което си почувствал... Това особено предугаждане, предусещане, предсказване, ако щеш. Разбира се, всичко това на езика на емоцията, на чувството. Не е нещо магическо или извън теб, а в самия теб.
    Много интересно...
    Отделно за мен лично интуицията също е и "вътрешно гласче", понеже вътрешно ти се казва какво ще стане в рамките на вечерта (пирмер) и то взема наистина че става, без да има никакви видими признаци, от които да можем да твърдим, че съм предугадила мислено и т.н.

Поне при мен отсъства всякакво рацио в самата интуитивна представа. Даже рациото противоречи на всяка картина, която ми изникне в съзнанието и която в последствие просто се "сбъдва". ("Стана точно така, както си мислех" - каква заигравка с думата "мисля", а се има нещо съвсем друго предвид.; "Знаех, че така ще стане" - и то не за случай, в който е ясно, че бебето ще пипне горещия тиган и после ще се разплаче")

И, както вече казах, не се е случвало 1 или 2 пъти интуицията да познае дадена ситуация. Наистина не говорим за случайно съвпадение.
    Последно редактирано от jghgh : 11-15-2012 на 21:47 Причина: слагах пунктуация :Д
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Оплеска се с отговора ми, мой човек. Прибързваш. Прекалено категоричен и краен си. (блях, казва го човек, който е същия)

и не се карайте. радвам се, че темата ви подтикна да мислите :Д
    Не мога да го променя. Може би не бих, дори и да можех.

Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението

Щото смятам, че е права.

И, както вече казах, не се е случвало 1 или 2 пъти интуицията да познае дадена ситуация. Наистина не говорим за случайно съвпадение.
    И к'во? Т'ва нищо не означава. Поне за мен.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението

За нея е това, за мен е другото, което мен ме навежда, че тя може би няма същата интуиция като моята, а аз моята си я приравнявам едва ли не до нещо магическо. Казвам "едва ли не", 'щото не я смятам за нещо магическо, но е толкова странно, когато вече знаеш нещо и остава само да ти се изпълни пред очите.
    Интуицията се развива.
    Не се раждаш с изострена интуиция.
    Което значи, че тя зависи от опита, който си натрупал.
    По- възрастните (опитните) хора вземат по- бързо решения, отговорите им идват на ум бързо, извършват действия без да се замислят.
    Няма нищо свръхестествено. Натрупан опит ---> развита интуиция.

То и самата дума "интуиция" означава "to look inside", "to contemplate" - обмислям, планирам, размишлявам.
    А не - "някакви вълшебни идеи падат от небето и аз съм специален, защото гласовете ми казват, че днес ще вали". Например.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си