.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 81
    Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Щото да държиш бившите си настрана е твоя задача а не на една орда непознати около теб. Ако сама не можеш да ги парираш.... значи има още мътилка за вдигане. И ако се налага да залъгваш някого за да го държиш настрана....или да направиш впечатление или квото и ще да е...новините не са добри отново.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Щото да държиш бившите си настрана е твоя задача а не на една орда непознати около теб. Ако сама не можеш да ги парираш.... значи има още мътилка за вдигане. И ако се налага да залъгваш някого за да го държиш настрана....или да направиш впечатление или квото и ще да е...новините не са добри отново.
    Абе те някои бивши мацките и физически не могат да ги задържат настрана. Особено един определен тип, който ако му не поблъскаш главата в пода, няма и да си тръгне.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Абе те някои бивши мацките и физически не могат да ги задържат настрана. Особено един определен тип, който ако му не поблъскаш главата в пода, няма и да си тръгне.
    То това ако е така, надали проблема ще е за въпросната вечер, той ще е постоянен и тя ще трябва да е намерила вече решението му.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Чакай малко, аз не залъгвам себе си, че съм обвързана.
    Аз залъгвам въпросния бивш, следователно, осигурявам си приятна вечер, лишена от присъствието му около очарователната ми особа. Защо това е лошо?
    Нещо не ми проследяваш мисълта. Ако ти трябва да си наемаш някого за да си изкараш приятна вечер....

anonymous708973
    Guest
    Бягайки от контекста на конретната ситуация, лъжеш (или по-точно се скриваш), защото в случая решаваш, че целта оправдава средствата. Пък вече е въпрос на избор дали ще гледаш на това като на нещо лошо или добро. Имайки предвид поведението някои типажи хора, може да е правилно решение от съображения за сигурност.
    Именно. За мен е добро... би свършило работа, окей е.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Няма начин да ме убедите, че ако си наема приятел/брат/братовчед, съм празна отвътре.
    Че ти пирятели нямаш ли, че трябва да си наемаш? See? За това ставаше дума.

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    От повечето коментари стигам до извода,че смятате(не всички) идеята за ...пропаднала.

Първо,какво лошо има да наемеш някой да се представи за твой колега/братовчед,дори половинка.Повечето заложиха,че лошото се състои в това,че си стигнал дотам да си платиш,нямаш самочувствие и разбира се,нямаш ли приятел,който да помолиш.

За самочувствието, как се очаква да се чувстваш добре на мероприятие,където всички са обвързани или имат кавалер/дама,освен теб.За някои хора би било неприятно,особено ако вече им се е случвало.Най-малкото винаги има разни злобари,които се опитват да ти развалят настроението с коментари от сорта на "тоя/тая пак ли е сам/а" и т.н.И колкото и да ги игнорираш накрая ти писва.Защо поне веднъж да не наемеш някого,с когото да изиграете малко театър.Коментарите спират,злобарите позеленяват от яд,докато псевдо половинката си говори с някого,се забавляваш и си прекарваш много по-спокойно и комфортно от друг път.Накрая на вечерта се смееш на цялата история и се чудиш,как са успели да се вържат.

И тъй като стана дума за "не можеш ли да помолиш приятел",връщайки се на проучването на BTV,психолог описва хората,прибягващи до "наемане" като „това е човек, който не би искал да бъде в тежест на близките си и на приятелите си... от друга страна е достатъчно уверен в себе си... Понякога е много по-лесно да се доверим на непознат”.А хората,отговорили на въпросната обява(експеримент) - "На първо място това са хора, които са достатъчно разкрепостени към нови контакти и очакват да намерят своето щастие или поне да се позабавляват, това е представителна извадка на повечето хора днес”.

Да наемеш някого е все едно да наемеш актьор и общо взето е така,тъй като от отсрещния човек се искат артистични умения.Причините са най-различни и за да се стигне дотам,очевидно,за човека са основателни.Има и доста нелепи истории - "На една сватба 30 от фамилните членове, приятели и колеги на жениха били фалшиви. Това била втората му сватба и не искал да кани същите гости за нея."

На мен лично,негативното в цялата история ми се струва измамата и самата лъжа.Да представяш непознат за роднина,близък и то пред истинските си такива...
    (А това дали непознатия ти е приятел или го наемеш,е без значение.)

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
    (А това дали непознатия ти е приятел или го наемеш,е без значение.)
    Ама на приятел няма да даваш пари, а ще го черпиш едно или ще му върнеш услугата по друг начин. С познат няма да се чувстваш като в кофти постановка и да си отваряш очите на четири да не би случайно да направи някоя грешна стъпка, да изтърси някоя простотия или да бута където не му е работа. Буквално. Не смятам ползващите услугата за хора без самочувствие, грешно е да се мисли по този начин, но за всеки влак си има пътници и явно аз не съм за този.

Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
    За самочувствието, как се очаква да се чувстваш добре на мероприятие,където всички са обвързани или имат кавалер/дама,освен теб.За някои хора би било неприятно,особено ако вече им се е случвало.Най-малкото винаги има разни злобари,които се опитват да ти развалят настроението с коментари от сорта на "тоя/тая пак ли е сам/а" и т.н.И колкото и да ги игнорираш накрая ти писва.
    Всичко е в главата ти. Нито има нещо лошо в това да си необвързан, нито пък трябва да те засягат тия коментари и е жалко, че ще се радваш от това, че някой е позеленял. Твоето не е просто желание за обвързване, а и завист. Завистта може да те затърка, тва е адски гнусно чувство. Съжалявам хората, които го изпитват. Нищо няма да направиш, като си наемеш половинка. На купона ще се радваш, вкъщи ще цивриш. Лекуването на болест се изразява в обезвреждането на причинителя, не в замазването на симптомите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Всичко е в главата ти. Нито има нещо лошо в това да си необвързан, нито пък трябва да те засягат тия коментари и е жалко, че ще се радваш от това, че някой е позеленял. Твоето не е просто желание за обвързване, а и завист. Завистта може да те затърка, тва е адски гнусно чувство. Съжалявам хората, които го изпитват. Нищо няма да направиш, като си наемеш половинка. На купона ще се радваш, вкъщи ще цивриш. Лекуването на болест се изразява в обезвреждането на причинителя, не в замазването на симптомите.
    Добре,примерът си имаше своите недостатъци.Но защо да не отидеш на дадено събитие с непознат,не за да накараш другите да "позеленеят",а самият ти да се чувстваш по-уверен.Можеш да го представиш за приятел и нещо повече,освен да "разигравате театър",може да си общувате,в случай,че останалите гости ти се струват неприятни.Това също би могло да е причина за подобно "наемане".Отиваш на събитие в компания на хора,които не харесваш,а няма кой да те придружи(приятелите ти са заети) и наемаш някого,когото да ти прави компания.Това не те прави болен,по време на събитието разговаряш с човека,който си "наел",а след това се прибираш и повече никога не го виждаш.В същото време си прекарал събитието в приятни разговори,вместо сам в компанията на неприятни хора.

Между другото,си прав,завистта е ужасно чувство/(болест),но именно тя (понякога) тласка хората към подобни стъпки като "наемането" на някого.Но има и много изключения,други случаи и причини.

Ми щото или няма да отидеш на събитието, или, ако ти се налага, можеш да го изтърпиш това събитие. Струва ми се, че сте гледали много филми и си мислите, че е изключително важно да играеш игрички на статус и надмощие като отиваш на мероприятие. Аз си мисля, че ако си си намерил добри приятели (ако не си, по-добре е да се погрижиш за това), няма да имаш нужда в конкретен ден и час да си набавиш лъжичката социалност чрез някой актьор.

И между другото, взехме много общо да говорим. Какви точно събития се сещате, че са толкова стресови и трудни, за да прибягвате до такива ситуации? Пантерката спомена за бившия, но в случая наетият човек по-скоро се превръща в бодигард.

За мен прибягването до човек под наем си остава като бягане от проблема, а не решение. Щото проблема си е в собствения телевизор на наемателя. Мисля, че винаги ще пречи дъха на фалшивост в ситуациите. Пък и (макар и спекулация) все си мисля, че тия перфектни актьори май никога няма да са баш перфектни, никой не е и забавлението ти не е гарантирано по никакъв начин.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Че ти пирятели нямаш ли, че трябва да си наемаш? See? За това ставаше дума.
    И тъй като стана дума за "не можеш ли да помолиш приятел",връщайки се на проучването на BTV,психолог описва хората,прибягващи до "наемане" като „това е човек, който не би искал да бъде в тежест на близките си и на приятелите си... от друга страна е достатъчно уверен в себе си... Понякога е много по-лесно да се доверим на непознат”.
    Или казано по такъв начин, че да ме разбереш, на въпросния си приятел (независимо от какъв пол) не мога да му кажа "слушай сега, внимавай, ще ми играеш по свирката, че да няма издънки".

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Понякога е много по-лесно да се доверим на непознат
    Аз не мисля, че това е правилно. Още повече, за човек който въобще не познаваш и прави всичко за пари. Трябва да си много наивен, че да се доверяваш сляпо на човек който познаваш от ден за пладне (нищо лично към теб, да не се обидиш, попринцип го казвам). Освен това представи си ситуацията, днес излизаш на важна среща с еди кой си, представяйки го за мъжа ти примерно, и след няколко седмици тоя същия цъфва на друго важно събиране с друга жена примерно, която в случая си го е купила. И на тази среща присъстват същите хора които са били с теб на миналата. Какво мислиш ще си помислят, ако хипотетично си представим че имат добра памет?

А и цитата изваден от контекста звучи много странно.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Чакай малко, аз не залъгвам себе си, че съм обвързана.
    Аз залъгвам въпросния бивш, следователно, осигурявам си приятна вечер, лишена от присъствието му около очарователната ми особа. Защо това е лошо?
    В повечето случай при жените, когато става дума за някакъв контакт с бивш, дори косвен... наемането на гадже няма да е с цел " да седи далеч от мен". По-скоро жената ще е с най-хубавите си дрехи, с малко повече грим от нормалните излизания, високи токове, червила.. обичайното. А пък целта на наетото гадже няма да е да държи бившия далече, а ще е там за да покаже на бившия, че жената е продължила напред, че е преживяла съответния бивш и има един много хубав живот. Което.. не е така, оттам самозалъгването и жалкарските изъплънения, оттам доказателството за хронична комплексарщина.

Пък и (макар и спекулация) все си мисля, че тия перфектни актьори май никога няма да са баш перфектни, никой не е и забавлението ти не е гарантирано по никакъв начин.
    Кво перфектни.. цяла вечер ще му трепериш да не се издъни. Защото, ако си човек, който се кланя пред чуждото мнение, съответно си е наел компаньон, то тогава страхът от това този компаньон да се изложи ще бъде огромен. Оттам и лошата вечер.
    Последно редактирано от umri : 11-19-2012 на 12:15
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Големия прас, че си сам някъде. Първо, че едва ли си единствения. Второ, че хората и да са много дребнави, едва ли си им приоритетът на вечерта, че все с теб да се занимават. Един бизнесмен никак не му дреме дали имаш гадже/брак/куца баба. Кой да е работодател се интересува от това дали си добър/а. В интерес на истината един самоуверен човек, който се усмихва и се забавлява добре и без "половинка", прави адски добро впечатление. Виж, ако да преодолееш факта, че нямаш гадже е нещо катастрофално и седиш намусено, и в явна депресия в някой ъгъл, ок. Това, обаче, наистина е жалко.

Радослав каза нещо много вярно, за което си помислих снощи като видях темата и ми стана смешно. В България градовете не са кой знае колко големи. Какво става, ако си представил/а своя съпруг/а и след няколко дена на друго събиране друг/а го/я представи? Или пък след 5 месеца (да кажем) си хванеш истинско гадже, а шефа реши, че иска да ви покани с мъжа ти на ново събиране, какво? Ще кажеш: "Мило, сори, че няма да те взема, но си имам компаньон за такива случаи." Или пък: "Шефе, разведох се и се сгаджосах наново, тъй че ако си си харесал Николай, опа. Сега е Андрей на ход."

Според мен излезе ли такава история, ще е адски унизително. Хиляда пъти предпочитам да ида сама, ако ще и на романтичен круиз из Венеция с колектива, отколкото да ме хванат, че съм наела някой, за да си вдигам егото и да не ме е срам от нещо толкова нормално и естествено като това да съм сама.

ПП. Що се отнася да работя това... Ако бях необвързана и идеше реч за актьорска игра без секс, що не. Друг си харчи парите за глупости. В сегашното ми положение е абсурд.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Болднатото е една огромна простотия; социална приумица; гавра с човека до теб. Ако помислиш малко ще осъзнаеш, че в дъното на всеки проблем стоят хора, 'отстояващи' идеи/идеали. Типично за несретниците е да се себе/осъществяват посредством убежденията си и нищо друго. В крайна сметка всеки ги има и всички смърдят (както казва популярния лаф). Да ограничаваш околните поради неразбирането си обаче е несериозно. А кръста за думичките/мнението си всеки сам си го носи.
    Та в този ред на мисли - да си 'традиционалист' означава най-вече, че си готов да потъпчеш чуждото щастие за да задоволиш нуждата си от потвърждение.

Тази тема е типичен пример. Няк'ви хора, изхождащи от позицията, че са много социално желани, се гнусят от представата какъв трябва да си, че да прибегнеш до подобни 'услуги'. Бас хващам, че ако пусна тема 'Какво мислите за мухльовците" ще тръгнат да развиват свободни съчинения.
    Изтъркано вече звучи това, ама сяк'ви такива мнения изхождат от чиста комплексарщина и злоба.
    много свободна интерпретация на мнението ми

аз нямам право никого да ограничавам

и ако косвено ме наричаш несретничка, която ограничава другите и пр., може да приложим подобно отношение и към всеядните, на които всичко им харесва, всичко одобряват, реят се във въздуха и практически са без мнение - безличен вкус.

комплексарщина не виждам къде съм изявила в мнението си, а злоба още по-малко, но виж - ти пък доста едностранчиво подхождаш и лепиш епитети на поразия.

по принцип съм много съгласна с това,
    Ако помислиш малко ще осъзнаеш, че в дъното на всеки проблем стоят хора, 'отстояващи' идеи/идеали.
    но конкретно в темата избрах едната позиция. не виждам смисъл (нито в темата, нито в живота като цяло) да се виси на принципа "и така може, и иначе може" - дървена философия, вечното реене из въздуха, никаква основа, никакъв принцип, на който да си организираш мисленето. да, сега знам, че и за това ще се хванеш.

мисълта ми е - избираш какво да защитаваш. в какво да вярваш. не налагаш. аз си казах мнението и не мисля, че по какъвто и да е начин съм го наложила - казах какво мисля за хора, които непрекъснато спекулират с това да бъдеш освободен, толерантен, глобален, мултикултурален, ако щеш.. и използват изрази като "малка държава", "закостеняло общество", "не(до)развита мисъл", само защото някой или повече хора не са склонни да приемат всичко ново и/или странно (не е задължително да е ново, де), което им се предлага. нали, щото не всичко е иновативно и прекрасно. не е нужно да ядеш всеки бълвоч, който ти се сипва. въпрос на личен избор, отсяване, критично мислене. другите да си правят каквото искат - кой може да ги спре? кой има това право?никой.

направо се учудвам на свободната ти интерпретация, но предполагам под някакъв афект си ми отговорил, защото не разбирам защо намесваш "потъпкване на чуждото щастие" за моето утвърждение. ничие щастие не потъпквам с моите традиционни възгледи. ако нечие щастие е потъпкано, защото аз не го одобрявам, то проблемът не е мой. особено пък ако не съм агитирала въпросния човек какво да прави в/с живота си.

и свободната интерпретация как всеки, който е против подобно наемане [на приятел], се смята за социално желан и много велик - не, не е така. това е прекалено свободна интерпретация от твоя страна. въпросът опира до това дали ще се чувстваш Ок с това да наемеш някого - не е нужно да си със свръхсамочувствие, за да не одобряваш идеята.

Изтъркано вече звучи това, ама сяк'ви такива мнения изхождат от чиста комплексарщина и злоба
    ще върна на това ти изречение - изключително фриволно е да класифицираш така.
    а и пак, искам да потретя, какво значи да ограничаваш различния? как така го ограничаваш, в свободна държава сме. говорим си просто за разлика в мненията. или поне аз за това говорех. не за репресии и т.н.
    фриволно е и да обясняваш как, едва ли не, ако си "ограничен", то ти се утвърждаваш само с тая ти характеристика на личността.

и последно, ама вече наистина!, понеже си поставил въпроса - а всеядните как се утвърждават? говоря за ония, които не просто са либерални и с по-широк възглед за нещата, а за онези, които не подлагат под съмнение новото (и, ако щеш, западното)?
    въпросът е провокация да помислИМ малко (заедно). не е "война" между освободен начин на мислене vs. "ретрограден" начин на мислене.
    и двете крайности не говорят добре за този, който ги изповядва.
    Последно редактирано от jghgh : 11-19-2012 на 16:29
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Аз като цяло съм за идеята. Ако на мен ми се наложи може би бих помолила някой братовчед или приятел, а ако някой друг има нужда също съм съгласна, за да си изпробвам актьорските умения пък и да става фън ;d

Аз малко поразмислих и за 600-700 лева са навивам.

Тааа, да.. тва исках да кажа.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Много тънко, душа. Особено на фона на тези, които ще направим услуга на приятел за без пари

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

^В тая криза ше ме довършите...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^В тая криза ше ме довършите...

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Пълни простотии,според мене

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    жалкарските изъплънения, оттам доказателството за хронична комплексарщина.
    Аха.
    Ще го преживея.

Мега фен
    Добро утро
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    ....
    Постът ми беше коментар над твое изказване, не опит да те квалифицирам като еди-какъв-си човек. Грешно си ме разбрала.
    критично мислене.
    говорим си просто за разлика в мненията.
    понеже си поставил въпроса - а всеядните как се утвърждават?
    Не ми се спори особено. Пиша си директно мнението, приемай го както щеш - особен мерак да убеждавам другите в позицията си нямам. Проблем ми е, когато някой друг си позволява да прави това и то изхождайки от някакви предразсъдъци. Малко двоен стандарт излиза, кво да правя.
    Вземи примера на Пантерата - аз проблем с това нямам. Проблем с това някой друг да й решава грижите също нямам, нито пък с това дали си плаща за приятна компания или хората много й се кефят, 'щото е супер готин човек. Се тая ми е на мен. Логически погледнато не би трябвало и да имам, тъй като това ни най-малко не ме касае.
    ако нечие щастие е потъпкано, защото аз не го одобрявам, то проблемът не е мой.
    С това съм особено съгласен, но обществото не функционира баш така и думичките ти винаги имат тежест. Колкото по-интелигентна, харизматична и социална личност си, толкова по-голяма е и тежестта им. Простите хора не само, че са много, ами и попиват кретения и крайни убеждения като гъби. Т'ва да си позволяваш подобни квалификации по адрес на въпросната 'професия' като такава, клиенти на коята биха били само няк'ви отрепки, и то по единствената причина, че така го чувстваш!, е ... безотговорно.
    Приятен ден ти пожелавам и пак се извинявам за недоразумението. Отново - постът ми беше с обща насоченост, не конкретно към някой потребител във форума.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Аха.
    Ще го преживея.
    Оти вадиш от контекст, ве?
    Temet Nosce

벨야카

anonymous708973
    Guest
    Оти ти се дразниме :д