- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гадже/приятел "под наем"
много свободна интерпретация на мнението ми
аз нямам право никого да ограничавам
и ако косвено ме наричаш несретничка, която ограничава другите и пр., може да приложим подобно отношение и към всеядните, на които всичко им харесва, всичко одобряват, реят се във въздуха и практически са без мнение - безличен вкус.
комплексарщина не виждам къде съм изявила в мнението си, а злоба още по-малко, но виж - ти пък доста едностранчиво подхождаш и лепиш епитети на поразия.
по принцип съм много съгласна с това,
но конкретно в темата избрах едната позиция. не виждам смисъл (нито в темата, нито в живота като цяло) да се виси на принципа "и така може, и иначе може" - дървена философия, вечното реене из въздуха, никаква основа, никакъв принцип, на който да си организираш мисленето. да, сега знам, че и за това ще се хванеш.Ако помислиш малко ще осъзнаеш, че в дъното на всеки проблем стоят хора, 'отстояващи' идеи/идеали.
мисълта ми е - избираш какво да защитаваш. в какво да вярваш. не налагаш. аз си казах мнението и не мисля, че по какъвто и да е начин съм го наложила - казах какво мисля за хора, които непрекъснато спекулират с това да бъдеш освободен, толерантен, глобален, мултикултурален, ако щеш.. и използват изрази като "малка държава", "закостеняло общество", "не(до)развита мисъл", само защото някой или повече хора не са склонни да приемат всичко ново и/или странно (не е задължително да е ново, де), което им се предлага. нали, щото не всичко е иновативно и прекрасно. не е нужно да ядеш всеки бълвоч, който ти се сипва. въпрос на личен избор, отсяване, критично мислене. другите да си правят каквото искат - кой може да ги спре? кой има това право?никой.
направо се учудвам на свободната ти интерпретация, но предполагам под някакъв афект си ми отговорил, защото не разбирам защо намесваш "потъпкване на чуждото щастие" за моето утвърждение. ничие щастие не потъпквам с моите традиционни възгледи. ако нечие щастие е потъпкано, защото аз не го одобрявам, то проблемът не е мой. особено пък ако не съм агитирала въпросния човек какво да прави в/с живота си.
и свободната интерпретация как всеки, който е против подобно наемане [на приятел], се смята за социално желан и много велик - не, не е така. това е прекалено свободна интерпретация от твоя страна. въпросът опира до това дали ще се чувстваш Ок с това да наемеш някого - не е нужно да си със свръхсамочувствие, за да не одобряваш идеята.
ще върна на това ти изречение - изключително фриволно е да класифицираш така.Изтъркано вече звучи това, ама сяк'ви такива мнения изхождат от чиста комплексарщина и злоба
а и пак, искам да потретя, какво значи да ограничаваш различния? как така го ограничаваш, в свободна държава сме. говорим си просто за разлика в мненията. или поне аз за това говорех. не за репресии и т.н.
фриволно е и да обясняваш как, едва ли не, ако си "ограничен", то ти се утвърждаваш само с тая ти характеристика на личността.
и последно, ама вече наистина!, понеже си поставил въпроса - а всеядните как се утвърждават? говоря за ония, които не просто са либерални и с по-широк възглед за нещата, а за онези, които не подлагат под съмнение новото (и, ако щеш, западното)?
въпросът е провокация да помислИМ малко (заедно). не е "война" между освободен начин на мислене vs. "ретрограден" начин на мислене.
и двете крайности не говорят добре за този, който ги изповядва.
Последно редактирано от jghgh : 11-19-2012 на 16:29
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride