.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Цитирай Първоначално написано от mirorforse Виж мнението
    Но след голяма борба в кухнята стана :

    Ябълков кекс.. но въпреки всичко се изяде за секунди
    mirorforse, напиши ми, моля те, рецетпата за този ябълков кекс

  2. #2
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 114
    Цитирай Първоначално написано от marsita Виж мнението
    mirorforse, напиши ми, моля те, рецетпата за този ябълков кекс
    Аз го правя така:

    Нуждаеш се от:

    4 яйца
    1 чаена чаша захар
    2 чаени чаши настъргани ябълки
    2/3 чаена чаша олио
    2 чаени чаши брашно
    1 бакпулвер
    1 ванилия
    ½ кафeна лъжичка хлебна сода

    Ябълките можеш да настържеш, но така се губи сока им. Иначе, можеш и да ги нарежеш на кубчета. Обели ги задължително преди това. Всичко се разбърква в една купа и накрая се сипва в тава. Печеш а като го извадиш можеш да поръсиш пудра захар отгоре.

  3. #3
    Цитирай Първоначално написано от marsita Виж мнението
    mirorforse, напиши ми, моля те, рецетпата за този ябълков кекс
    DisappointedDreamer ти я написа и моята е горе/долу същата Само киселото мляко не го видях, но.. мисля, че може и без него.

    2 яйца
    1 ч.ч. захар
    около 1 кг обелени и настъргани ябълки
    около 500 гр. кисело мляко (става по-нежно и пухкаво тестото)
    около 300 гр. брашно
    3,4 супени лъжици олио
    1 бакплувер
    1 ванилия
    2 щипки канела (за аромат)
    ии 1,2 щипки сода .. сравнително същото е, както вече казах Попринцип сама си преценяваш на око, но това са съставките

    Разбиваш яйцата със захарта,бакплувера и ванилията,прибавяш киселото мляко и след това брашното, докато не стане горе/долу гъста смес ( гледай да не е прекалено гъстa ). Настъргваш ябълките,прибавяш канелата в тях(по желание е ) и прибавяш всичко в сместа. Разбъркваш,сипваш в една тавичка или форма за кекс и пъхаш в печката. Като стане готово от горе поръсваш с разтопен на пара шоколад илии пудра захар (или и 2те ). Айде Бон Апети!

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си