- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво милисите за заплатите в България?
Аз винаги съм била с рогата напред и ще се боря с каквото и да е. Може да отида някъде в чужбина да завърша магистратура (най-вероятно) , после може да ходя на екскурзии навсякъде, но винаги ще се връщам. Единствено в Италия бих живяла, но не защото "Там знайш ли к'ви заплати вземат, копеле", а просто защото я обичам.
Проблемът на висшисти-продавачки е, че всеки гледа да завърши и да го "избутаме" и преписват, после за нищо не стават. Има, разбира се, колкото искаш връзкари, но ако се бориш - винаги има начин!По лесния път никога не ми е било интересно.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ааааха... Друго тъпо оправдание което съм чувал е, че му е било по-лесно да общува на английски вместо на Български макар никога да не е пресичал граница. И кое по-точно учиш на английски? Ежедневен разговор?
Интересното е, че Български не ми е първи език, общувам на английски през по голямата част на деня и въпреки това нямам никакъв проблем да общувам на Български когато говоря с Българи. Много рядко запецвам и се чудя как е някоя дума на Български, но определено знам как да кажа на Български "точно казано" или пък "не ми говори"...
Щом аз мога да го направя, значи за вас в България няма да е никакъв проблем, но нали твойте приятелчета ще те отметнат от групата ако не си cool, та трябва да покажеме знанията си за Английския.
Знаеш ли което друго ненавиждам при днешните Българи? Това, че те никога не са излиза от граница ама обичат да ми обесняват за живота извън България, колко е прекрастно и как навсякъде всичко е по розово. Интересно как ги знаете тези теми като не сте живели поне няколко години зад граница.... Процента на Българи тука които живеят на помощи и нямат и намерения да си мръднът пръста не е малък. Процента на Българи тука които работят за жълти стотинки и едвам свързват края също не е малък.
Но нали ние Българите имаме 1 прекрастна черта да знаеме всичко за всеки и за всякъде... Малко се поотбих от темата де... Нека се върнеме на нея... Та какво ви е мнението за Българските заплати?
Оф , казала съм две думи на английски и айде. Зачепвайте се за това, хайде. Аз казвам ли ти , че пишеш "обесняват" и това изключително много ме дразни? Аз не вкарвам английски думи в обикновената си реч, случайно е било по-горе. Виж какво имам да ти кажа вместо да ми обЕсняваш на какъв език да пиша, аз поне знам перфектно и английски, и български и когато ги използвам, не правя грешки.Буквалист такъв.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Добре, казах да не се отплесваме от темата НЯКОЛКО ПЪТИ.
И да, мога да говоря английски доста добре. Също и не казвам "обеснявам" - уважавам родния си език.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^Хората допускат грешки. Особено тези, които от доста дълги години живеят в чужбина и чуват/практикуват само чужд език. Доста по неуважително е да използваш английски заучени фразички от интернета, отколкото да объркаш една буквичка в думичка. Така че изобщо не ми говори за уважение.
Доста добре, а? Променихме си бързо мнението.
Не е нормално като не ме познаваш, да спориш какво и колко знам аз.
Да се върнем към коментиране на основната тема!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Да, не е нормално. Но има някакви граници, които никой, независимо кой е той, не може да премине. Освен това съм се нагледала на тъпите ти коментари в раздел Любов, Училище и приятели, а /изненада/ сега и тук. Разочароващо е, че момиче на толкова години може да отблъсне и дори отврати някого с плоските и невярни разсъждения. Не казвам, че аз нямам своите кусури - напротив. Но поне се опитвам да ги променя.
Казах това, което имах да кажа.
И продължаваш?
Тъпо е да пренасяш отношението си от една тема в друга. Има момичета, с които в една тема сме се карали, в друга изобщо не им говоря на въпреки, както теб, щото видиш ли сме се скарали еди кога си и да си върна. Детинско и глупаво е. Държа се .. как го каза ти ? Възпитано. Опитай и ти.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Дами и Господаа представяме ви от лявата част на ринга 20 годишната JoLLiE92, a oт дясната 16 годишната DisappointedDreamer.
Tова са двамата претенденти, които се борят за титлата "безмисленият спор".
Вие не разбрахте ли че може да си спорите, до безкрай понеже единия човек живее в България, а другия Не...
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 12-01-2012 на 10:04
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Госпожицата спори заради започнат в друга тема спор. Аз казах поне 3 пъти , че трябва да се върнем към темата , която е написана най-горе.Смятам за изключително безсмислено да продължаваме това жалко подобие на спор.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
И дори и да е ламтеж за пари, какво лошо има в това, а? Аз искам да си ги изкарам с труд и учене тези пари. Освен това примерът ми беше за професия в сферата на енергетиката. Ами ако искам да стана учителка? Колко са учителските заплати при нас?
Не разбирам злобата, която много хора проявяват към тези, които искат да си търсят късмета в чужбина.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Това не е никаква злоба. Какво си мислиш, че една шепа хора сте достойните да си търсите късмета там ли ? Всеки с желание може да отиде. Проблема се корени далеч по-дълбоко от това което си представяш, ама не мисля да се хабя да ти обяснявам. И даваш много лош пример с учителките, защото има такива които си докарват много стабилни пари посредством частни уроци и т.н.
Не, не знаеш перфектно Български!!! Ако го знаеше достатъчно добре то нямаше да ти се налага да използваш простовати английски думи когато се изразяваш. И не, не говориш английски перфектно или дори близко до перфектно! Факт е, че в България малко хора знаят добре английски. 1 от темите които имаме с Българите тука е колко малко Българите говорят английски и колко много се перчат със техните си знания. Има моменти в които не можеме да спреме да се хилиме... И няма срамно човек да не владее каквото и да е, но е срамно да твърди как е най-добрия когато си няма и бъкъл понятие...
Каква злоба кви 5 лева? За какво да злобея? Аз живея извън България и аз съм минъл през пътя който ти искаш да преминеш някой ден. Също така виждам Българи идващи тука с голямите си надежди доста често и много добре знам какво става с тях... Защо просто не се заслушаш в хората които знаят маааалко повече от тебе на тази тема?
Току-що Кирил и Методи се обърнаха в гроба.
За пореден път - да не се зачепкваме в това, че съм казала нещо на английски. В момента уча моя приятелка на разговорен английски и говорим постоянно на английски, освен това тези неща ги уча на английски. А и не можеш да ме убедиш, че въпреки че живееш в Англия, знаеш английски колкото или повече от мен. Приятелка на майка ми завършила английска филология тук живее в Англия и когато за пръв път кацнала на летището в Манчестър индийския шофьор на такси не я разбрал, защото той говори Cockney и накрая и казал "Не се притеснявайте, ще научите езика много бързо"
А точно с мен на тема български те съветвам да не спориш.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Е тука вече брутално се престара. Като отидеш да живееш в англоговоряща страна, пиши отново. Така всичките си мислите колко много знаете език, ама да отидеш да живееш и да учиш на чужд език е съвсем различно. Няма нужда да казваш, че учиш на английски, ясно ми е колко се учи на чужд език.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Тъжното е, че дори не знаеш какво говориш...
Аз използвах повече от 1 твой пост като пример за моята точка, но ти реши, че трябва да го вземеш на вътре и да започнеш спор... Пак ще попитам! Кое по-точно го учите на английски? Ежедневен разговор? Нещо което не практикувате на Български?
Не се и опитвам. Дори не живея в Англия... Но как може 1 човек който живее в англоговоряща държава и посещава англо говорящ университет да знае толкова английски колкото 1 Българин който е живял цял живот в България. А това да знае повече е направо нечувано. Алелеле как може този глупак да не знае, че Българите знаят най-много английски...
А дали не съм чувал всичките версии на тези приказки?
Слушам шефе! Как смея аз да цитирам твой постове в които трябва да пишеш английски думи вместо Български? Ти не си cool, ти просто учиш ежедневен разговор на английски![]()
Последно редактирано от Nakadah : 12-02-2012 на 07:37
Я пътя бе.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
С простаци не споря.По-умният отстъпва. Peace.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Момиче аз мога да те уверя че нищо не знаеш на английски.Това че можеш да кажеш "кажи баба тенкю" не те прави знаеща.Знанията ще получиш когато почнеш да практикуваш езика в англоговоряща страна.
За заплатите в Българистан мога да кажа че са обидно ниски и човек не получава това което е заработил и заслужава да получи.