- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Всъщност защо да си кривим душата? Да зарежем условностите и, да изпепелим някоя аврамическа шитня за забавление.![]()
Последно редактирано от RagioL : 12-07-2012 на 10:34
почнехме ли да свидетелствуваме Словото на истинският Бог и Исус, немалко от вярващите се изнервяха, а особено онези които практикуват индийски вероизповедания или окултизъм, но дори и немалко християни хулеха Неговото Слово, като досега бяхме изгонени от около 6 български християнски интернет форума, всъщност в колкото и да бяхме, от толкова и ни отлъчиха, оказа се че повечето вярващи са склонни да приемат всякакъв бог, но Истинският поставяха на последно място, разбира се ние по принцип не съдим никого от човеците/одушевените, но това че истинският Господ Бог е толкова пенебрегван е доста жалко
Последно редактирано от npp : 12-06-2012 на 20:05
Браво Амбигуоус
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Аз ще се опитам, да ти отговоря в прав текст. Без Бог няма нужда да сме добри (в по-прав не мога да ти го напиша). Пази Боже, да се докаже, че те няма и да е както беше казал онзи в инвалидната количка (изкочи ми от главата, имаше един световноизвестен физик, почти напълно парализиран), че след смъртта следва черен екран и едно голямо нищо, тогава ще видите един свят без религии, вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването
.
Именно това, че дава смисъл на съществуването ни е основната идея. След нея плътно се движи другата идея - след като вече има смисъл целият ни живот, как да се научим да го живеем правилно. Понеже нека не си кривим душитес днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще. Тоест, въпреки технологиите си и модерно мислене, все още не разбираме същността на живота си, нито напълно разбираме концепцията "действия-последици". Свят без религия, без Бог следва да бъде анархичен свят, свят на индивидуалното мислене, свят подчинен изцяло на първичните ни инстинкти и потребности
.
Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате (също е уместно да се спомене, че сте кръгли идиоти, с извинение, понеже да се наречеш атеист, би следвало да си чел Библията, за да можеш да я отречеш, да отречеш Бог, но аз съм непоклатимо сигурен, че и това не сте направили. Тоест ето тук идва моментът, в който обличате одеждите на идиотизма си, като бетонирано отричате съществуването на нещо, с което дори не сте се запозналиоттам и в един интелигентен и нормален свят вие не бихте могли да вземете адекватно участие в подобна дискусия) понеже ако нямаше нищо след смъртта ни, то дори и за наследници е безсмислено да се живее... или да бъдеш творец... това е едно от най-честите ви извинения
хаха, на което аз лично много се забавлявам. Дори само заради времето, което ще прекараме в угаждане на най-първичните си нужди, пак няма смисъл от съществуването ни като цяло.
Ето защо аз съм убеден, че Бог съществува. Една ясно изразена идея, а не някакво жалко висящо "..мии, аз вярвам, че има нещо, но не знам какво". Дори само заради тази яснота аз смятам, че заслужава уважението ви, а не зле запознатите ви мирогледиНо навярно вашата неприязън към религията като цяло се корени в запознанството или лични случки с действия и думи на хора, ползващи Христовото име като було на лицемерието си. Именно тук ви е дадена Библията или Корана или И Чинг (зависи каква религия изповядвате), за да се запознаете с концепцията и да разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници ("По действията им ще ги познаете"). Но тук отново се застъпва вашата липса на знания по темата, с което затварям голямата скоба около правият ми отговор
И нека се отнасяме с добро, знам, че не е приятно да четеш за себе си облечен в негативизъм, аз тези неща не ги пиша, понеже ми харесват, а просто защото са така :d
И бтв, ако някой има въпроси или не му харесва нещо от написаното от мен, нека прати ЛС или линк с отговор на ЛС пак, понеже нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговор![]()
Прощавай, но не е редно да проектираш собствените си чувства и мироглед върху остатъка от човечеството.Без Бог няма нужда да сме добри
Иронията е, че това е ОСНОВЕН мотив в Християнството ..........вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването
Световен мир (като не броя конфликтите, предизвикани на религиозна основа от примитивни 'нацийки'), рязко повишаване на средната продължителност на живота, масово-достъпно образование, безплатна и задължителна(поне в Европейския съюз) здравна помощ, огромен прогрес във Физиката, изгледи за достигане на момент в най-близко бъдеще, когато човек всъщност ще е ... безсмъртен.с днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще.
За капак хората МАСОВО помагат и се учат едни от други, следствие разбира се от Интернет, който в следващите десетилетие - две доста вероятно да е с теб като аксесоар, точно както дрехите ти.
http://www.kickstarter.com/ К'во да ти кажа. Т'ва ако ти изглежда зле ...
Не само Библията съм изчел. С почти всяка религия, съществувала на тази планета съм запознат малко или много. Това е и причината да не вярвам.Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате
нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговорНямаш грижи. И ние нищо смислено от теб не видяхме - в общи линии старата песен на нов глас. Дори и типично-християнското психическо отклонение primus inter pares е налице при теб. Посредствена калинка с претенции за уникалност.разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници
Айде измитай.
Auriss май не си се запознал достатъчно, това да изчетеш библията нищо не значи, определено ти трябва външна помощ в разбирането на християнството -> прочети тълкуванията на православната църква, за да разбереш нещата които не си разбрал.
А ако все пак я знаеш, земи напиши една критика на библията![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Бахти глупаците сте.Хайде де,Викам християнския ви Бог,викам Аллах и всичките черни магьосници викам,елатее при мен и ме накажете и нека горя в пламъците на Подземния свят.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Последно редактирано от defender : 12-08-2012 на 20:49
Я, някой пак е срал в темата
Markuss, ще оставя настрана жалките, типично християнски, опити за провокация, и само ще очертая мястото с най-много булшит.
По същия метод можеш да избереш, която и да е друга религия, идеология или доктрина, претендираща за пълно и точно обяснение за света, и даваща напътствия как да се живее. Разликата между различните обяснения за света е единствено в това къде и за кой е създадена, но иначе, в основата си, всички такива обяснения са еднакви. Въпросът е само да си избереш някоя... и така свършва всичко. Вече знаеш всичко, всичко е обяснено, знаеш кое, как и защо се прави, и всичко приключва - щастлив в неведение. Но това не е отговора на въпроса за света, вселената и хората. Изборът на религия, идеология или доктрина (сбор от убеждения) дава просто и лесно обяснение на всичко около нас. Точно затова и подобни "учения" и принципи са толкова разпространени. Но лесните обяснения са просто едни патерици на мисълта, с които човекът се мъчи да живее, когато незнанието и неразбирането го заливат от всякъде. А най-лесното от всичко е просто да приемеш едно от наготово сервираните обяснения, да се позоваваш на съответните догми и принципи, да издигаш съответните идоли, и така да си мислиш че знаеш нещо за света(чрез уповаването на авторитети и доброто). По същата логика можеш да си заровиш главата в пясъка и да отричаш съществуването на всичко. И ти явно точно това защитаваш, естествено под грешният предтекст, "че е за добро". В крайна сметка, хората които винаги търсят лесните обяснение и "доброто"(за себе си), никога няма да успеят да изплуват над нивото на посредствените и клиширани концепции за света. А пък тези, които търсят как да "живеят живота си правилно",т.е. някой да им казва какво да правят, са най-заблудените и овчедушни. Най-малкото защото когато ги е страх да търсят отговорите сами, решават да се уповават на чуждите отговори(авторитети) и така да не поемат отговорност за действията си. Винаги най-примитивно мислещите индивиди търсят лесните пътища на мислене и поведение. За тях (и от тях) са създадени и всички строго концептуализирани методологии и принципи, който да им покажат лесния път към щастието и пълноценния живот. Да не говорим, че пък самия стремеж към щастие и "добро" е възможно най-животинския мотив, движещ човека.... Така че да намесваме нещо божествено и някакъв велик смисъл е просто смешно. Проличават си само жалките стремежи на "малкия", масов човек, да се изживява като "велик и божествен", като приема идеологии и религии базирани на "великото и божественото". И приемайки ги, и изкопирвайки всяка тяхна позиция, "малкият" човек също смята, че е "велик и божествен". А си остава просто "образ и подобие"...
Другата част от поста ти беше просто претенциозно, християнско наддумване, гарнирано с тихата, прикрита гордост на това, че се изживяваш с някакви "велики" идеи и "висша" нравственост. Очевидно самочувствието ти е доста високо, дали е нарочно с цел провокация, или пък наистина се вживяваш.... това не мога да кажа(мога само да предполагам). Ще ти пратя същия отговор на ЛС.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-09-2012 на 14:28
вярата е въпрос на любов към хората, колкото и да вярваш, ако не започнеш да ги обичаш съвършено, тогава (както казва самият Господ) вярата ти се превръща в избезсоляла сол, която хората лесно и основателно могат да посочат за ненужна (Матей 5:13), или казано с по-разбираеми думи, тя се обезсмисля
Последно редактирано от npp : 12-09-2012 на 19:20
Аз не питах защо е "създадена от Бог" вярата, а защо имате нужда от нея. Просто единственото обяснение човек да се е вкопчил в една недоказуема и, откровено казано, недостоверна и пропукана отвсякъде идея е това, че има нужда от нея, от това тя да е истинна (като изключим умствените проблеми). Та, защо имате нужда от вярата/религията? И задавам въпроса си с идеята да получа отговор не от религиозния npp, а от адекватно разсъждаващия npp. Ако искам да слушам религиозни псевдо-мъдрости има ги форумите, които споменахме. Ще се опиташ ли да ми отговориш, абстрахирайки се от всички заучени фрази и от една по-земна гледна точка?
Рагиол, форума никога не е бил своеобразен стожер на философията, но винаги е имало както и интелигентни хора (макар и със своите кусури), така и религиозни фанатици (което винаги е било една от най-обсъжданите теми в различните и аспекти). Не мисля, че нещата са много по-зле, дори хора като Инкадептус и Защитника тролват по-скоро от скука, отколкото защото са ниско интелигентни.
Маркус, ще се опитам да бъда лапидарен в отговора си, тъй като първо, не ми се предъвкват тривиални теми и второ, нямам за цел да споря, а дори да имах щях да преотстъпя тази задача на Аурис и Дуум, които съм сигурен, че с нужната мотивация (напр. прекомерно раздразнение) биха разкъсали всеки религиозен апологет.
1. Без бог няма нужда да сме добри? Тоест е нужно да е налице страха от всевишен разум, който постоянно ни наблюдава, за да имаме някаква мотивация да бъдем добри? Не съм корифей на психологията, но мога да си заложа къщата, че да действаш воден от страх през целия си живот не е особено здравословно. Освен това, ако приемем теорията ти, излиза, че сме отвратителни лицемери - изконно зли, но в резултат от страхопочитание - добри и послушни. Съжалявам, но това ми звучи крайно цинично, да не говорим колко практически примери противоречащи на въпросната теория могат да се открият, било то из аналите или в днешно време.
2. Интересно ми е как заключи, че в свят без религии "страданието ще върви ръка за ръка със съществуването". Аз мога да се сетя за многовековен период от историята на Европа, през който основна движеща сила на културата и образованието е била именно религията. Можеш ли да се досетиш за крайния резултат?
3. Ако религията/вярата е нещото, което ти е нужно за да има смисъл животът ти (в този ред на мисли същото важи и за това да бъдеш "добър"), никак не ти завиждам. А и в крайна сметка не мога да си обясня, как вярата би осмислила съществуването ти... По какъв начин точно, нещо толкова недостижимо и ефирно осмисля ежедневието на толкова далечни от това същества. Дори някой ден да стане ясно, че има някакъв бог, това все пак не би променило плановете и ежедневието ми. Не разбирам как дори беглата вероятност за това е способна да осмисли нечие съществуване. But that's just me...
Същото важи и за тезата, че вярата/религията ни показва как да "живеем правилно". Предпочитам да се доверя на собствения си морален компас, отколкото да се съобразявам с някакъв написан от човека текст (отново - нямам намерение да споря за такива неща).
4. Това, как ни влияе прогреса е проблем на хората, който няма как да се реши чрез религията/вярата. Разбираш ли, от точка едно насам се опитвам да внуша тезата, че на хората няма как да им се насади "добро", "смисъл в живота" и прочие, чрез външен източник. Религиозните текстове в най-добрия случай могат да послужат за интересно философско четиво. Да, съгласен съм, че хората са по-скоро лоши, отколкото добри (може би го казвам прекалено късно, но категоризирайки чрез понятията "добро" и "лошо" нямам предвид двете крайности, далеч съм от мисълта, че светът е черно-бял), но промяната трябва да дойде отвътре, няма друг начин. Не виждам как религията би могла да бъде дори катализатор, поради простата причина, че имплицитно тя води към разделение и конфликт. Да, в есенцията на всички религии има хубави послания, но те са толкова изродени и недоразбрани, че религията в последните векове е гротеска на първоизточника си (генерализирам единствено с цел да не обсъждаме всяка една религия поотделно). Вярата, от друга страна, в повечето случаи е по-безвредна от голяма част от психическите заболявания. Всеки има своите делюзии и колкото и абсурдни да изглеждат на друга група от хора са често неизкореними външно, особено предвид естеството на повечето от тях, пораждащо досадното им качество да бъдат практически неопровержими (любопитно четиво в тази насока - чайникът на Ръсел) - отново, промяната би следвало да дойде отвътре.
5. Не разбираме същността на живота, не знаем колко голяма е вселената, не можем да обясним гравитацията. Не моженето на нещо, не опровергава вярата в единичен всевишен разум. Хората преди векове не са можели много други неща, но това се е променило с времето. И докато съм агностически настроен към потенциала на науката да даде отговорите на всички въпроси, със сигурност съм скептичен към обяснението "бог", за всяко едно нещо, което все още не можем да си обясним. А що се отнася до причинно-следствената връзка - заслугите свързани с нея е редно да се припишат на Дейвид Хюм и др., не на всевишния разум. Ироничното е приемането на каузуалитета от вярващ. Ако не е очевидна причината за това - oh, well...
6. Като изключим лекото неразбиране на термина "анархизъм", което автоматично дискредитира цялото твърдение, особено предвид реалното значение на думата, но няма да издребнявам дотолкова, не виждам нищо лошо в свят, подчинен на индивидуалното мислене. Да бъдеш марионетка (било то правителствена или божествена) е лесният изход, което до някаква степен обяснява защо голяма част от хората избират да поемат по този път. Не мога да критикувам тези хора, но със сигурност обратното е достойно за похвала. А това, че бихме били водени от първичните си инстинкти и потребности е дълбока психологическа тема, която не се чувствам достатъчно образован да подхвана. Отново, звучи ми малко цинично, но може би имам прекалено много вяра в хората.
7 . До тук поста ти беше с цивилизован тон, дори и малко подигравателен. Не оценявам забележката към атеистите, особено предвид факта, че правиш заключение и генерализация без каквато и да било почва. Съмнявам се да познаваш някой от атеистите във форума лично, а ако извеждаш заключението си въз основа на личните си познанства - проблема е в твоите социални кръгове, а не във всички атеисти. Интересно ми е, ти чел ли си Библията? Интересно ми е също така, как изобщо някой, който е чел въпросното фентъзи рационализира всичките абсурди и цялата неконсистентност из книгите. Мечки, които убиват деца, бог, който убива хора, защото някой се е оплакал, че бог убива много хора и човек, които събирал пръчки в почивния ден. Като цяло - изключително развлекателно четиво, а забавното е, че вероятно е по-кърваво от "Малазанска книга на мъртвите".
Изказването, че ако няма бог, Рай и прочие, е безсмислено да се живее граничи с обида към човека и човешкия живот. Напротив, ако не са налице въпросните обстоятелства е дори по-смислено да се живее, тъй като човек де факто ще трябва да придаде смисъл на съществуването си чрез действията си, а не заради лицемерното вярване, че ако се "справи добре" му е отредено място в Рая. Наистина ли това обещание осмисля живота ти? Или има друг аспект на религията, който смяташ, че придава смисъл на съществуването?
8. Похвални са нуждите на хората да творят, да създават, да се стремят към красотата и възвишеното, не виждам как това е по-недостойно от това да вярваш в бог. Не съм на мнението, че да градиш зид е най-доброто занимание, защото веднага виждаш резултата, но пък да живееш живота си според волята на потенциален белобрад старец/слон с четири ръце/човек с глава на ястреб звучи изключително неразумно. Първичните нужди на хората и първичното като цяло са още една дълбока тема за разговор, която не ми се подема, но накратко - не мисля, че самите нужди и тяхното задоволяване са осъдителни, като изключим случаите, в които има потърпевш.
9. Тезата за бог е точно толкова ясно изразена, колкото и тази за гореспоменатия чайник на Ръсел, но това не прави и двете автоматично верни или достойни за уважение. Мога да изразя безброй много тези ясно и конструирано, но това не ме имунизира към това, някой да посочи факта, че те са абсурдни. Отново ще се абстрахирам от хапливостта струяща от тези няколко изречения, както и склонността ти да генерализираш въз основа на презумпции, но ти препоръчвам да се опиташ да си по-внимателен в изказа и аргументацията си, за да осигуриш гладкото протичане на евентуална по-нататъшна дискусия, било то в този форум или не. Забавно е с каква убеденост заявяваш, че думите ти са стопроцентови факти. Аз, който поне от моята камбанария се виждам като по-рационален от теб, не смея да бъда толкова циничен и самонадеян, но пък тази крайна убеденост в собствените възгледи е доста характерна за голяма част от религиозните фанатици, така че може би е редно просто да го приема. Все пак смятам, че дори и религиозните/вярващите притежават умението да размишляват, а намирам за редно всеки мислещ човек, да подлага под съмнение дори и най-дълбоките си убеждения.
Е, не ми се получи да съм кратък, но пък какво толкова, поне си почесах пръстите. :P
...
Ха, бил съм написал повече от 10660 (или нещо от този сорт) символа, та трябваше да си разцепя коментара...
Неймлес, именно виждането, че е нужна външна помощ за разбирането на религиозните текстове е причина за:
1. Просъществуването на формата на контрол и индустрията наречена "православна/католическа църква" до ден днешен. Константин Велики добре се е справил в това отношение.
2. Израждането на изконните послания на религиите.
3. Наличието на нелепи контрааргументи в отговор на тезата, че Библията е пълна с абсурди.
В този ред на мисли - забавно е как тълкуванията на религиозните текстове варират според това колко са удобни за дадена ситуация, но това би прозвучало малко голословно ако искам да бъда кратък, затова няма да подемам темата. Ако не си забелязал - добре за теб, няма как въпросния факт да разколебае вярата ти в християнството.
Съгласен съм... до известна степен. Съгласен съм, че любовта към хората е нещо, което си струва да бъде "проповядвано". Не съм съгласен, че трябва да намесваме върховно съзнание, което да го изисква от хората. Както споделих в отговора си към Маркус - не смятам, че любов към хората може да се "насади" външно, а религията/вярата се опитва да направи точно това (като религията има и някои по-недостойни цели). Какво толкова ви пречи да проповядвате любов към хората, без да изпитвате нужда да се обръщате към религиозни текстове, догми, канони и имагинерно всевишно entity (симпатична дума, изпитах нуждата да я използвам, моля да бъда извинен от националистите, които четат този пост)?
Айде, стига толкова, тъй като в един момент става изморително, приятна вечер на всички.![]()
...
Ей Л еди кво си как смееш да произнасяш Името ми
Това обяснява много.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
за да узнаеш какво точно е вярата и каква е нейната функция трябва да си наясно с цялата ситуация, а в същото време макар че имената на истинските Светии ще бъдат написани навсякъде из стените на Св. Град, Те не държат да имат (по-)знания в вярата, понеже са водени от съвършена любов към човеците и единственото им желание в това отношение е да се осигури съвършено спасение на всички хора за пълен живот, който трае до краят на вечността, понеже всяка вечност започва с 5-6 хилядолетия, през които "тъмнината" има власт да царува над света, което е причина за всички злини/страдания, а именно истинските Светии са онези, чрез които дохожда спасението от влиянието и робството на лукавия - Те са спасителите на света, без тях нямаше (да може) да има дори и спокоен живот, а живота, който е лишен от достатъчно живеене не е пълен живот, но истинският е живот(-а) без зло/страдания, понеже в него никой от човеците не причинява зло на когото и да е от останалите хора/одушевени, освен това истинският Бог е направил дори и този физически свят като рай("Едем"), така щото все още пребиваващите в него човеци да получат пълна реализация на живота още тук и сега, в Него има низша и висша фаза на живота, настоящата е низшата, докато послешната висшата, това е като да живееш при най-луксозни условия в цивилизованият град, но от време на време да отскачаш на бахамските острови под формата на туризъм, обаче единственият проблем е явлението на "тъмнината" посредством системата на духовното/религиозното беззаконие, което разни неправедни духовни служители/работници вършеха, виж как не само (че) невярващите, но дори и вярващите от системата на човешката(666) религия не можеха да осигуряват съвършено спасение и пълен живот за всеки човек, това е защото им липсваше съвършена(-та) любов към хората, която подтиква истинските Светии да призовават и следват единствено Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, защото само Той може да осигури всички човеци/одушевени с пълен живот, който трае во веки, така че в правилната вяра има не просто любов, но съвършена любов, която докарва пълно спасение за всички хора, а не само частично за някои, това е накратко относно истинското предназначение на вярата, която много духовни служители/работници обръщаха в чрезмерна духовност и религия наричана още йога, окултизъм, езотерика, и пр., например исполините използваха вярата за да се превъзнасят/възвеличават имайки по този начин себе си за Богове, чрез което вършеха и посяха огромно духовно/религиозно беззаконие из цялата земя, а содомците употребяваха вярата за да се кланят на "молох", зъл дух и идол, чиято доктрина е обещавала на човеците да станат подобни на бог(-ове) чрез "мъжка похот"(наричана още "коравовратие") третирайки като жени дори и мъжете, които не са членове на техният религиозен култ, египтяните пък са използвали вярата за да практикуват много дълбок окултизъм и голямо поробителско идолопоклонство, чрез което са могли да правят големи знамения подобно на самият Бог, и въобще всички посочени в библейските писания, които Бог е наказвал, са вършили духовно/религиозно беззаконие или неправда в вярата, ето защо е добре правилната вяра да бъде проповядвана, за да се прекрати по-нататъшно(-то) съгрешаване и за да се намерят още истински/праведни последователи/служители на Божията/Господната Мисия по спасяване на човечеството, и за да се попълни числото на истинските Светии, от което зависи по-скорошното пълно и перманентно събуждане на истинският Бог Отец, и по този начин пълното спасяване на целият свят
в Името на единственият истински Господ - Исус Христос, Амин.
Последно редактирано от npp : 12-13-2012 на 13:29
Подобно на историята с исполините която си описал, християните използват религията с цел да се възвишат над нас останалите глупави люде.Щом вие вече сте намерили истината и верния път, не би ли следвало да отдадете живота си в служба на всемогъщия ви Бог и да се радвате на новият си живот? Ситуацията обаче е различна, почти всички християни тикат религията в лицето на другите независимо дали е изразено с яростни дебати или прикрито лицемерие, независимо от сегашното му положение.Това е нещо като спасително въже, когато нещата не вървят, когато не си се реализирал на работното си място, когато не си много вървежен в социална обстановка винаги може да инициализираш резервният вариант.Дори човекът пред теб да е по-успешен от теб във всяко отношение, ТИ имаш вярата, ТИ си намерил пътека към истинското щастие, ТИ ще живееш вечно в двора на Господ.
Ако се чуствате неосъществени и искате да се чувствате по-добре за себе си, вярвайте в тезни неща и гледайте надменно над наивници като мен самия, но поне не пропагандирайте с тази идея, защото е смешно.
лично ние свидетелите на истинският Господ Бог не тикаме Вярата в лицето на когото и да е, но свидетелствуваме за Нея на определените за целта места, в случаят подфорум за религия и философия, при това в тема за вярата, на който му трябва да намери информация и да разисква за тези неща и ако е разбрал за съществуването на този форум и реши да го разгледа, той може да намери едно място, което малко или много да му е от полза, и както вече казахме, вярата не е за превъзнасяне/възвеличаване, но е (съз-)дадена от истинският Господ Бог за целите на всеобхватното спасение за човечеството, за лични консумации има неща като слушане на музика, секс(полов живот), гледане на филми (било то на киноекран, на тв-екран, или др. устройство), играене на игри (видео, онлайн, или др. вид), спортуване, куфеене на концерти, денсене в дискотеки, и пр., но вярата не е за тщеславие
Последно редактирано от npp : 12-13-2012 на 16:27