Без Бог няма нужда да сме добри
Прощавай, но не е редно да проектираш собствените си чувства и мироглед върху остатъка от човечеството.

вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването
Иронията е, че това е ОСНОВЕН мотив в Християнството ..........

с днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще.
Световен мир (като не броя конфликтите, предизвикани на религиозна основа от примитивни 'нацийки'), рязко повишаване на средната продължителност на живота, масово-достъпно образование, безплатна и задължителна(поне в Европейския съюз) здравна помощ, огромен прогрес във Физиката, изгледи за достигане на момент в най-близко бъдеще, когато човек всъщност ще е ... безсмъртен.
За капак хората МАСОВО помагат и се учат едни от други, следствие разбира се от Интернет, който в следващите десетилетие - две доста вероятно да е с теб като аксесоар, точно както дрехите ти.

http://www.kickstarter.com/ К'во да ти кажа. Т'ва ако ти изглежда зле ...

Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате
Не само Библията съм изчел. С почти всяка религия, съществувала на тази планета съм запознат малко или много. Това е и причината да не вярвам.

нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговор
разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници
Нямаш грижи. И ние нищо смислено от теб не видяхме - в общи линии старата песен на нов глас. Дори и типично-християнското психическо отклонение primus inter pares е налице при теб. Посредствена калинка с претенции за уникалност.
Айде измитай.