- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- За закуска
все тая.. мисля,че тоя спор е излишен... всеки да се храни както иска,но определено 13-17 не е хубаво да се ограничаваш толкова много,а да не говорим за пълно гладуване...
FuCKkK13, не искам да се заяждам,но това,че на теб не ти се лепи като ядеш принцеси не значи,че и на други хора не им се лепи. И не всичко е до спорта. Не може някой да нагъва чипсове,снаксове,вафли и принцеси и с едното бягане да чака да свали килограми. А и какво лошо има да се храниш здравословно?! Искаш да кажеш,че е по-добре да изядеш някакав сандвич с бял хляб и салам в който няма нищо полезно пред кофичка кисело мляко с овесени ядки? Не мисляИ все пак всеки избира как да се храни.
П.С Ако аз ядях всеки ден принцеси и чаках да си потдържам фигурата само с бягане до сега щях да съм 100кг.!![]()
Първоначално написано от amk933
Хората по дефолт са свикнали, че голямото количество храна е равно на здрав, сит и добре поддържан организъм. А всъщност имаме нужда от много по-малко, отколкото си мислим. И точно затова има изказвания от сорта на "аз ако не закусвам еди-какво-си, ще стане нам-си-кво, или няма да съм аз", разбираш ли. Въпросът не е в принцесата, нито в овесените ядки, а в количествата, които са свикнали да ядат повечето хора и едва ли не една купичка за закуска ще ги остави гладни.
аз съм ЗА здравословното хранене,но не и за ГЛАДУВАНЕТО.. половината не правят разликата.. за това спорих за тия неща... едно е да се храниш здравословно,правилно и нормално,съвсем друго е да не ядеш почти нищо и да си мислиш.че водиш здравословен живот... така че май не си разбрала какво имам предвид
Ама овесените ядки не са "почти нищо", те са достатъчно. Да не говорим като към тях се добавят и пресни или сушени плодове + млякото.. За нищо и за гладуване на закуска може да се възприеме изяждането на една ябълка например.
Не, аз лично не съм съгласна с твърденията за преяждане на закуска и след това намаляване на порциите. За мен храненето трябва да е разпределено равномерно през целия ден.
И защо закуската трябва да е най-много? Според кого? Според националната здравна организация, космополитан, или според теб?
Може би аз съм с малко изкривени представи или традиции, но и според английската култура т.нар. supper или вечеря в нашия случай е основното ядене и е най-богато, защото тогава е прието да се събира цялото семейство, да се готвят разни работи, докато през деня кой където го свари времето яде.
Хайде всеки да се храни както му е удобно, и му харесва, и го прави щастлив. Организмът бил устроен така, било свързано с нам-си-кво, било глупост, айде да се спрем с бош лафовете за малко. Чули-недочули веднага дъните някакви твърдения наляво-надясно, които в последно време май се обърнаха на 180 градуса.
И ако ми намериш някаква разлика м/у 50 г овесени ядки с мляко и там вече по твое желание добавени сушени плодове, ядки, други екстри и 2 филии със съмнителен салам/кайма/кашкавал, ще те поздравя. Количеството на въглехидратите и в двата случая е приблизително едно и също, протеините и те така (и в двата случая са минимално като количество)... Но пак си потвърждавам теорията, че хората са свикнали да мислят, че много ядене е правилно и най-вече ще ги засити повече.
^ говорим за как се отразява на организма,а не щото се събирате всички на вечеря.. щото вечер храната не се смила толкова бързо,нямаш толкова движение,не изразходваш изяденото и т.н. .. докато сутрин ако ядеш повече през деня ще го изразходиш.. и на обяд по-малко,а вечер най-малко,за да ти е леко... щото рядко има хора,които като вечерят отиват на разходка да им слегне храната
^ кой ти е казал,че трябва да е салам примерно ? какво ? не може да е изпечена филия със сирене ли ? и кое му е вредното ? или филии с мед ?
А какво ще кажеш за мен, дето тренирам предимно към 5-6 вечерта? Сигурно да вечерям една салатка, понеже нали да ми е леко, щото нали така трябвало...
Аз не се интересувам какво е правилно и какво не. Ям и гледам как ми се отразява даденото нещо на мен и си правя съответните изводи, а не се ръководя по зададени правила. Дори вечер, час и нещо преди да легна ям ядки - супер трудносмилаема и мазна храна, но се чувствам идеално и не бих спряла.
Да се говорят тия неща на хора без елементарна двигателна култура, които по цял ден седят на едно място - абсолютно подкрепям, при тях определено важи това нещо. Но предпочитам да се ръководя по своето усещане, а то е именно такова - сутрин не ми се яде, в резултат не ям толкова, а обяда и вечерята ми определено компенсират...
Всеки има индивидуален подход, не бива да слагаме всички под общия знаменател...
^ а кога вечеряш ? след или преди тренировка ?
Естествено, че след тренировка. Аз да не съм луда да тренирам на пълен стомах...
То като не обядваш и не закусваш за какво значение говорим .. Пълниш нужните макронутриенти в по-тесен прозорец просто..
Да то и вие не знаете за какво говорите)
Е що,можеш ли да наложиш на някого как да яде и то през интернет лол.
А някой просто няма подход и си няма никаква идея за какво иде реч![]()