.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 139
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Кафето се пие черно. Горчиво. Т'ва е.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Горчивото кафе е Робуста. Робустата е гадно кафе - ниско качество. Иначе съм съгласна, че колкото по-малко добавки, толкова по-добре.
    Всяко кафе нагарча. Робустата е прекалено горчива, да.
    Но имах предвид, че кафето е кафе, когато е без захар, без мляко, без сметана, без канела и без други гадости, които му променят вкуса.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Всяко кафе нагарча. Робустата е прекалено горчива, да.
    Но имах предвид, че кафето е кафе, когато е без захар, без мляко, без сметана, без канела и без други гадости, които му променят вкуса.
    +++++++++++

Не всяко кафе нагарча. Смисъл, ако сега започваш да пиеш кафе се усеща каквото и да е, но ако пиеш всеки ден - хубавото кафе не ти горчи. Само гадната Робуста. Или гадната Нова Бразилия.
    Разбрах какво имаш предвид иначе, добавките са кофти. Съгласна.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    Аз би трябвало да плащам 2.90 на личната си лекарка.

Аз горчиво кафе не пия. Топля си мааалко вода (около 100 мл макс), слагам две големи чаени лъжици нес, досипвам с мляко. Идеално ми е и си върши работата.

Ние не сме гурме и кафето не са ни го срали циветки.
    Кофеина е горчив. Вземете си кофеин на прах и пробвайте.
    Grumpy old madman

Град
    София, България
    Аз при лична лекарка не ходя.

Иначе, аз пия чисто и черно кафе. Рядко ще сложа мляко. Захар, мед и сметана - абсурд.

"Черното" шварц кафе се прави по различен метод от еспресото, или както циганите му викат експресо ;д Различни машини има. Аз пия еспресо. Черно кафе и кафе без захар са различни неща. Може да е черно с добавки и еспресо без нищо. Черно не значи чисто.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    София, България
    Тц. Чисто.

anonymous708973
    Guest
    "Черното" шварц кафе се прави по различен метод от еспресото, или както циганите му викат експресо ;д Различни машини има. Аз пия еспресо. Черно кафе и кафе без захар са различни неща. Може да е черно с добавки и еспресо без нищо. Черно не значи чисто.
    Любопитно. Страхотно е, че имаш накъв интерес... Много е изискано някакво. Все едно да си любител сомелиер.

Соре, ама и малките деца знаят, че еспресо и черно се правят по различен начин. Специалистът по кафе се нарича бариста.
    И бариста е гей!
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Любопитно. Страхотно е, че имаш накъв интерес... Много е изискано някакво. Все едно да си любител сомелиер.
    Ами да. Майка ми обожава кафе и ме е научила да разбирам. Вкъщи има машина за еспресо, аз имам в моето вкъщи за шварц и не съм доволна, но нямам толкова пари да дам за DeLonghi сама. Сега от Орифлейм ще спечеля една друга, но и тя май е за шварц. Еспресото има цедка, шварц-машината има филтър. И кафето става по-водно. Трябва да сложиш повечко кафе за същия ефект. Казват му и Американо.
    Canis_Dirus пак се обаждаш неподготвен. Бариста е човекът, който приготвя кафето в кафетерия. Аз не съм обучавана или работила като нещо такова. Точно съм любител "сомелиер", но за кафе. Не е особено точно сравнението, но твоето е не по-точно. Това, че разбирам как обичам кафето си, не ме прави бариста по никакъв начин.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    Нашите значи преди имаха за шварц, щото беше с филтър - първо с пластмасов, след това купиха хартиени за еднократна употреба. Пък сега имаме от онези, в които слагаш капсула кафе. Като му изсипеш малко мляко, става супер :д
    Що не подшушна на приятели да съберат пари и да ти купят :д Или ще я чакаш като сватбен подарък един ден, хаха?

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Черното кафе е т.нар. филтър кафе или шварц. Приготвя се най-често с френска преса в домашна обстановка, но има и машини, които го правят при комерсиланата му продажба. Оригинално е започнало като homemade drink. Много по различно от еспресото е, молим не го бъркайте. Както джоли каза - между черно и чисто има огромна разлика.

ДД red eye, black eye са неща, които може да опиташ

Канис тва с циветките (копи лувак) е маркетингов трик. Като цената на диамантите.
    Последно редактирано от valdesbg : 12-29-2012 на 11:24

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз би трябвало да плащам 2.90 на личната си лекарка.
    Да. А от другия месец 3.10лв.

Сега по темата на Валдес.

Харесвам светли, уютни кафетерии. Като под уютни разбирам мека, удобна мебел, ненатрапчива музика, топли цветове, семпло обзавеждане - без излишен кич. Харесвам просторни заведения, не такива, в които внимаваш на всяка стъпка да не бутнеш нещо/някого защото няма къде да се размине спокойно човек. Менюто е задължително. Трябва да се предоставят както асортимента, така и цените на артикулите. Спестява време и разпитвания.

Естествено обслужването е от огромно значение. Не бих посещавала заведение, в което персоналът ме гледа сякаш съм му изяла десерта. Приветливото отношение и усмивката са задължителни. Прави чудесно впечатление да помнят редовните си клиенти и да имат една идея по-топло държание спрямо тях. Но и прекаленото фамилиарничене не ми е по вкуса. Аз съм клиент, не първата им дружка.
    Хресва ми когато има кой да ме посрещне в заведението. Особено когато го посещавам за първи път. Не да се лутам, за да намеря подходяща маса за нужният брой хора.
    Също така е важно персонапът да си познава идеално асортимента, за да отговори на възникналите въпроси. Не веднъж ми се е случвало аз да знам повече за съставките на дадена напитка от сервиращият я. Остава впечатление за непрофесионалност.
    Важно е и да си следят клиентите. Недопустимо е да махам 5 минути, за да привлека вниманието на обслужващия ме, било то за сметката или за повторна поръчка. Недопустимо е да чакам 10 минути да забележат, че имат нов клиент. Аз кафета и топли напитки и у нас мога да си приготвя. Когато отида в заведение очаквам обслужване.

За качеството на напитките мисля, че няма смисъл да пиша - ясно е.

Колкото до цените - определящ фактор са обслужването и обстановката. Ако ми харесва заведението и ми предоставя не само хубави напитки, а едно цялостно усещане, съм склонна да заплатя и тройно по-висока цена. Не за кафето, а за атмосферата.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Град
    София, България
    ^Ще си го запиша.

Междудругото, според майка ми, която пие кафе от 30 години, най-хубавото кафе е това което става с капсулите.

anonymous708973
    Guest
    Като гледам, всички имаме сходни изисквания.
    Някой да дава капитал и отварям една кафетерия, ще е най-успешната в страна и най-съобразена с нуждите и желанията на клиентите :д

TheBeliever вече НЕ зависи от минималната работна заплата. Промениха го Преди някой друг месец, когато беше 2.70 точно май.

Пък капсули ТАКА ДА МРАЗЯЯЯЯ! Не ми харесват. Различно е на вкус. Едно .. все едно роботче ми го прави и всяко кафе е едно и също. Губи се магията. Аз знам какво кафе ми се пие точно сега, веднъж слагам по-малко, веднъж повече. Приготвям го с любов и старание. С капсулите може и да е по-лесно, но не ми харесват. Кафето по-скоро зависи от марката и сорта. Задължително Арабика. Лаваца е класика, особено когато съм на обяд някъде , великия кеф ми е да си поръчам една след като се нахраня. Илли е хубаво, но е прекалено скъпо за качеството си. Ришар е наистина .... уникално. И не е кой знае колко скъпо като за качеството си. Смисъл, скъпо е, но си заслужава от време на време да се наградиш с него. 2.50 за едно кафе е скъпо, но не безбожно скъпо.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на xoxi
    Прочетох едно-две мнения, но съм сигурна, че повечето обхващат горе-долу същото.
    Единствено цените и качеството на това, което съм купила ми правят впечатление. Наистина не ме интересува кой ми сервира, кой ми го приготвя, на какво седя, какво е осветлението и т.н.
    Много далеч съм от мисълта, че всичко е абсолютно изрядно от гледна точка на хигиената, дори в най-елитните заведения. Ако кафето/чай или там каквото и да било, ми се сервира в чиста чашка и ми е вкусно, няма значение на какво място го пия.
    За цените не съм мислила. Пила съм примерно горещ шоколад за 1,50 и такъв за 5 лева. По-евтиния го купих от една малка будчица, плесната на тротоара, а това от 5лв. го пих в елитен ресторант. Жената от будката ми подаде един от най-вкусните шоколади, които бях опитвала. В ресторанта ми сервираха прозрачно кафява водичка. Самият ресторант е със страхотен изглед, вътре всичко е перфектно, обслужващия персонал е прекрасен, но никога не бих стъпила повече там.
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    София, България
    Нда, клиентите ти ще бъдат съфорумници

anonymous708973
    Guest
    TheBeliever вече НЕ зависи от минималната работна заплата. Промениха го Преди някой друг месец, когато беше 2.70 точно май.

Пък капсули ТАКА ДА МРАЗЯЯЯЯ! Не ми харесват. Различно е на вкус. Едно .. все едно роботче ми го прави и всяко кафе е едно и също. Губи се магията. Аз знам какво кафе ми се пие точно сега, веднъж слагам по-малко, веднъж повече. Приготвям го с любов и старание. С капсулите може и да е по-лесно, но не ми харесват. Кафето по-скоро зависи от марката и сорта. Задължително Арабика. Лаваца е класика, особено когато съм на обяд някъде , великия кеф ми е да си поръчам една след като се нахраня. Илли е хубаво, но е прекалено скъпо за качеството си. Ришар е наистина .... уникално. И не е кой знае колко скъпо като за качеството си. Смисъл, скъпо е, но си заслужава от време на време да се наградиш с него. 2.50 за едно кафе е скъпо, но не безбожно скъпо.
    То при капсулките зависи колко дълго ще му "разрешиш" да тече. Пак можеш да си го прецениш.
    Предполагам, в София има място като чаена къща, ама за кафе, откъдето да си купиш различни сортове насипно, нали? И после как си го правиш?

В София не знам, аз съм от Варна Има си магазини за кафе, да Смилаш каквото искаш както искаш. Какво да му правя после? Какво имаш предвид не разбирам
    Не съм си правила сама кафе от капсула, но .. някак си не ме кефи идеята :Д не мога да го обясня. И на вкус е различно, и гледам малко подозрително на новостите обикновено.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Не. Щаха да го променят, но ГЕРБ пак се отметнаха. Справка: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...elskata_taksa/ И аз така мислех до преди 2 седмици когато ми се наложи да посетя личната си лекарка.

Ама хайде да не разводняваме повече темата.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

anonymous708973
    Guest
    В София не знам, аз съм от Варна Има си магазини за кафе, да Смилаш каквото искаш както искаш. Какво да му правя после? Какво имаш предвид не разбирам
    Не съм си правила сама кафе от капсула, но .. някак си не ме кефи идеята :Д не мога да го обясня. И на вкус е различно, и гледам малко подозрително на новостите обикновено.
    Ами, купуваш си там, нали така? Смилат ти го. Носиш го у вас. Как си го правиш? В машина ли го слагаш?

Дам, смилат ти го казваш как го искаш смляно, зависи за какво ти е. После се прибирам, слагам кафето в цедката на машината, вода в контейнера, натискам копчето, чакам да загрее, натискам другото копче и пуска Бях в един познат на гости и ме пита "искаш ли кафе" викам да и той отиде в кухнята и по едно време чувам ПИУ от микровълнова.. и аз "Какво чуват ушите ми??!?!??!" щях да го убия ;д
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове