.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Tsukuda_Hiroshi Виж мнението
    Според мен ти си на ниво "мразя Бог"
    А ти на какво ниво си?

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    А ти на какво ниво си?
    Най-вероятно е на ниво Буда.

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    А ти на какво ниво си?
    За да го мразя или обичам, трябва да съм засегнат от Него по някакъв начин или от религията. Ти на какво ниво си спрямо изхвърлените коледни елхи? Предполагам на същото...
    Впрочем одеве тука някъде в раздела за религията гледах някаква тема за това "Защо атеистите не вярват в бог? Какво ще им стане, ако просто повяряват?"- голяма глупост беше. Сега се замислям какЪв ли разговор бихте водили на живо. Дали ще се изтрепете? Би ми било интересно...

Banned Повече от фен
    За да го мразя или обичам, трябва да съм засегнат от Него по някакъв начин или от религията. Ти на какво ниво си спрямо изхвърлените коледни елхи? Предполагам на същото...
    Впрочем одеве тука някъде в раздела за религията гледах някаква тема за това "Защо атеистите не вярват в бог? Какво ще им стане, ако просто повяряват?"- голяма глупост беше. Сега се замислям какЪв ли разговор бихте водили на живо. Дали ще се изтрепете? Би ми било интересно...
    Не бих утрепал никой заради религиозните му убеждения. Това е все едно да се карам на дете понеже има въображаеми приятели... Не съм и атеист в традиционния смисъл на думата. Тези разграничения вече ми се струват смешни, също както и въпросите за Бог.
    Всъщност и атеистите вярват, просто в друга концепция. Но и те си имат своите абсолютни истини, книги със закони, морални постановления, и т.н. И те изпитват нужда да натрапват и защитават някаква позиция, чрез която се изживяват. Затова е цялото наддумване - конфликт на хора които се изживяват и самоопределят чрез някакви идеи. А останалото - научните постулати, псевдо-истините, моралните глупости и т.н. - всичко това е просто пълнеж. Въпросът е в друго ... Въпросът е някой да се изживява като защитник или поддръжник на някаква теза, идея, религия и т.н., и да спори и предоказва постоянно тази позиция, която той е приел като своя. Като че ли тя става част от него и затова има нужда постоянно да я натрапва... А тя дори не е негова...

В действителност самоопределянето с разни позиции, идеологии и религии е за "малките", инфантилни хора. За онези, които само изкопирват някакво мнение и го приемат за своя вътрешна истина. Но за да се поддържа тази вътрешна "истина", тя трябва постоянно да се предоказва, да се (при)вижда във всичко(Както християните виждат във всичко Божия намеса), и да се оборва и оспорва всичко, което противоречи на тази "истина". И в това отношение атеистите не правят голяма разлика от християните... Всичкото е една голяма детска игра. Различни са само ролите и глупостите, с които се запълват...
    Та затова питам на кое ниво си? И част ли си от тези игри?
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-16-2013 на 16:52

Мега фен Аватара на RagioL
    Надявам се не проповядваш висши морални ценности, защото спомена че ще ти е интересно да гледаш как хората се избиват.

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Надявам се не проповядваш висши морални ценности, защото спомена че ще ти е интересно да гледаш как хората се избиват.
    Не сЪм човека, който трябва да казва на теб или на когото и да е как трябва или не трябва да живее. Следователно - не проповядвам нищо. Нито висше, нито низше. Просто изказвам мнение. ИзведнЪж стана вЪпрос за нивото ми. Това не е РС-игра, че да има нива.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си