- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как мислите?
А кой не е ?
Напоследък оборваш всяко твърдение с позната ни теория/идея за ''липса на самоидентификация'' - ("Въпросът е някой да се изживява като защитник или поддръжник на някаква теза, идея, религия и т.н., и да спори и предоказва постоянно тази позиция, която той е приел като своя."; ''Но за да се поддържа тази вътрешна "истина", тя трябва постоянно да се предоказва, да се (при)вижда във всичко, и да се оборва и оспорва всичко, което противоречи на тази "истина".'')
В този смисъл съм абсолютно съгласна. Разликата е, че ти вярваш, че някои правят изключение. И естествено всичко е възможно и аз няма как да знам със сигурност, но още поддържам тезата, че е по-вероятно цялата ти идея да е заблуда и да не демонстрираш приложението и вероятно дори да не можеш (като човешко същество, подчинено на ограниченията на мозъка, не ти специално). Разбира се, сега ще кажеш, че не се изживяваш и самоопределяш като думички и не поставяш етикети и че аз не те разбирам.
Можеш да кажеш, че коментарът ми е безсмислен особено след като дори не целя поредния идентичен с предишните спор и че аз съм пример за горепосочените от теб хора, които не се отказват от теорията си и явно изпитват някаква нужда да го казват за пореден път. И за тези неща ще си абсолютно прав.
Между другото кой от нас е прав за "липсата на самоидентификация" спрямо бръснача на Окам според теб?