- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как мислите?
докторе, ами че ти отхвърляш всичко което на тебе не ти харесва и допада................ а после се оправдаваш защо го правиш и го защитаваш.
Последно редактирано от defender : 01-17-2013 на 10:36
Кога съм казал, че нещо не ми харесва? Нищо подобно не съм казвал. Това че се изказвам негативно за някой неща не значи, че ги отхвърлям, нито пък значи, че бягам от тях. Негативното изказване, както вече сигурно за 100 път ще кажа, е причинено от вече формирания ми речник от фрази, които са по принцип предназначени да обидят някой(да имат негативно отношение). Това са просто следи от предишните ми АЗ...
Но не е само това. Ти виждаш негативно отношение, защото в твоята глава винаги всичко е отношение(положително или отрицателно), така че ме виждаш през своите очи, с твоето възприемане. А всичко отвъд това, за теб е непознато, така че дори и нещо ново да се появи ти пак ще го оприличиш на нещо познато(в случая - негативно отношение). Просто така работи ума.
Но негативно отношение от моя страна няма.... Нищо не отричам.
няма нищо ново под слънцето.
ПП: ей докторе виж кво ми дойде на акъла, кво ше кажеш :
единственото ново нещо в историята на човечеството това е Христос, и хората го отхвърлиха защото се опитаха да го оприличат на нещо познато, .......................... на нещо от статуквото.
виж колко съм готЕн, а .... хихи
Последно редактирано от defender : 01-17-2013 на 13:42
Хората приеха Иисус, защото го оприличиха на нещо познато. И го изобразиха така, че да говори на техния език, да се бори за техните проблеми, да проповядва това, което на тях им е удобно, да изпълнява техните молитви и т.н. И ти не правиш изключение от това.
Няма нищо ново, но има много скрито.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-17-2013 на 14:21
тези които се опитаха да го оприличат на нещо познато не го приеха защото Той и думите Му не отговарят на земните им разбирания и те му се присмяха.
това не е така, говориш защото не си осведомен добре и затова си съчиняваш, точно напротив.
за Бог няма нищо скрито, .....а ако има нещо, което ти уж го разбираш и казваш, че за вярващите то е скрито, е всъщност безполезно.
Последно редактирано от defender : 01-17-2013 на 14:49