.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 81
    Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    А ясно ли ти е, че такива животни не са за аквариуми?
    Поздравления, госпожице, току що спечелихте първа награда в категория "логическо мислене".

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Поздравления, госпожице, току що спечелихте първа награда в категория "логическо мислене".

Мерси. Голяма чест е за мен такова признание.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Повече от фен
    The pleasure's all mine.

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Не бих си взела нито едно от изброените.Предполагам,че повечето хора се гнусят/страхуват от тях,включително и аз,отчасти...Изглежда по-безопасно да си вземеш котка/куче и т.н.,но пък е похвално,че има хора,отглеждащи изброените животни.Красиви са,но отглеждането им не е за всеки.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Обожавам. <3 Особено обичам тарантули. Първата ми ми я взе приятеля ми преди 2 години, сега са 5. Ужасно ми харесва начинът, по който се движат. Ужасно са грациозни, нежни, крехки. Не знам какво ви е страх толкова от животинки, които реално са доста по-уязвими от вас. Имат много интересни навици. Никога няма да забравя с какъв шок гледах как лазиодората ми си полива растението в терариума или как грамостолата ми решава, че еди кое си камъче не и харесва и го мести в другия край на терариума. о.О За същества с такава убита нервна система са много интелигентни.

Когато за пръв път ми смени кожа, бях във възторг. <3

Много ми харесва как си ги отглеждаш от малки и след всяка кожа стават все по-яки и по-яки.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...65182176_n.jpg поздрав!

Змии също много харесвам, но приятелят ми има фобия от тях, майка ми също и за момента няма как да гледам. По някое време ще се нарадвам на гекончета, брадати агами и прочие (май го казвах в една тема наскоро).

Те първа смятам да си взема: http://www.bighairyspiders.com/pix/irminia2.jpg като навлизане в света на дървесните тарантули.
    Последно редактирано от SisiStrange : 01-20-2013 на 17:41
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на tori
    Страх ме е от змии. Тарантулите са сладки. Скорпион малко ми се вижда в повече. Имам костенурки, би трябвало да съм свикнала с присъствието на влечуги, но не съм, така че змия няма да си взема. Останалите две бих ги довела, но под ужасно стриктна охрана ще живеят. :д Фобия не бих казала, че е, той страха от първите се появи когато сънувах една такава. :д Колкото за хората - напълно нормални. :д

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Обожавам змии <3 Умирам от желание да си взема, но мама има `малко` напротив Тарантули и паяци много харесвам също <3 Скорпиони не чак толкова нз :/ Ама змиии <3 Много искам нещо такова http://www.sanfteriesen.ch/images/scannen0014.jpg вкъщи <3
    <3 d(ˆˆ)b

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Боже мой, някой знае ли това истинско ли е?
    http://snakebuddies.files.wordpress....pg?w=640&h=480
    http://calphotos.berkeley.edu/imgs/5...0907/0936.jpeg Не мога да повярвам че има хора които се гнусят от нещо толкова красиво :3
    <3 d(ˆˆ)b

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    На мен лично влечугите ми харесват. Като съм при приятеля ми винаги се залепям за витрините, мога с часове да гледам игуани примерно. Като хранят пираните също е голям кеф да ги гледаш.
    Скорпиони никога не съм виждала живи, но като бях 1 курс деня преди лекции си намерих един умрял. Много беше як
    За паяците нямам мнение, нямала съм досег до тях и не знам и много за тях.
    На мен мечта ми е да си взема сова. Но тъй като от 5 години само сменям местожителство, вече не мога да си взема каквото и да е животно, само ще го стресирам. Но совата ми е заплюта като се настаним, който квото иска да казва.

Мега фен Аватара на draid
    Като цяло не бих имал проблем да гледам. Проблема обаче при паяците и скорпионите е че са активни през нощта и в 80% от времето ще дремят под някой "камък".

Да храниш змия , паяк или скорпион с умряла храна ми се вижда като да храниш лъв с трева...

Голям фен Аватара на s40t4
    Цитирай Първоначално написано от Kalu Виж мнението
    Аз не отглеждам нито едно от трите. Ама харесвам всичко, само че са ми малко скучни, нито мога да ги галя нито нищо. Само змиите мога да ги пипам Не ме е страх от тях ама змията ми е малко гнусна как се огъва не мога да обясня. Ама бих си купила всяко едно от трите неща. А на хората, които ги гледат бих им ходила на гости всеки ден!!!
    Защо да не можеш? Тъпо е да говориш след като не си гледала.. сещаш се
    А котките и кучетата не са скучни така ли?

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Е какво да мислим за хората отглеждащи такива животни. Хора като хора. Опасни са онези, които си хранят с живи животни змиите...
    Хранителната верига е такава.. ние обичаме да ядем храна,където не мърда не шава, те обратното

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Иначе тези по панаирите/съборите/цирковете ги приемам като безобидни създания, изтормозени от дресьори и т.н. и са ми много милички.
    Мда... тормозят животинките за да изкарат некви пари по панаирите, което ми се вижда супер гадно. Тва все едно с нас да се държат така и да ни дресирват как някой искат....

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Много готини цветове! Какво й правят?
    Незнам...

Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Ясно ли ти е, че има змии, отказващи да се хранят с умъртвена храна? Тва да не ти е куче да го научиш кво да яде...
    Точно... змиите,тарантулите и скорпионите предпочитат жива плячка пред умъртвена.

Симпатяга. Corallus caninus?
    Даммм, но една batesii няма да откажа,ама едни 1000евро отгоре...

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Те първа смятам да си взема: http://www.bighairyspiders.com/pix/irminia2.jpg като навлизане в света на дървесните тарантули.
    Ps. irminia - поздравления!
    Отровата е силна,но паяка е от най-красивите.
    Не случайно е №7 в ТОП 100 на тарантулите.

Цитирай Първоначално написано от OnlyGirl Виж мнението
    Обожавам змии <3 Умирам от желание да си взема, но мама има `малко` напротив Тарантули и паяци много харесвам също <3 Скорпиони не чак толкова нз :/ Ама змиии <3 Много искам нещо такова http://www.sanfteriesen.ch/images/scannen0014.jpg вкъщи <3
    Синалойска млечна змия.... една хубава канибалка с други думи

Цитирай Първоначално написано от OnlyGirl Виж мнението
    Боже мой, някой знае ли това истинско ли е?
    http://snakebuddies.files.wordpress....pg?w=640&h=480
    http://calphotos.berkeley.edu/imgs/5...0907/0936.jpeg Не мога да повярвам че има хора които се гнусят от нещо толкова красиво :3
    Истинско е... да ти намеря латинското име да видиш още такива?

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Като цяло не бих имал проблем да гледам. Проблема обаче при паяците и скорпионите е че са активни през нощта и в 80% от времето ще дремят под някой "камък".

Да храниш змия , паяк или скорпион с умряла храна ми се вижда като да храниш лъв с трева...
    Зависи от змията,тарантулата или скорпиона.. верно,че са малко странни от страна на това колко са активни. Аз мога да каже,че амурския смок и кралската са си доста активни,но царевичната само се крие излиза само да се храни и да пие вода и отново вътре под кокоса. Също така едно 80процента от тарантулите са ми доста активни. Скорпиона е на моменти.. ту активен, ту скрит. Зависи на какви попаднеш просто.. има видове,който стоят на открито, даже обичат да щукат на ляво на дясно има и други къдете са заравят иии ги виждаш супер рядко. А колкото до тва с умрялата храна.. то все едно ние да ядем жива храна- демек няма да ни хареса

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Мега фен Аватара на tori
    Сега покрай Сиси, Макензи и s40t4 съм се зарибила супер много по тарантулите. Искам да си взема някоя по-лесна за гледане след време. Сега започвам малко образоване и след това може да си взема някоя. Какво бихте ми препоръчали като вид? Смисъл нещо, което да не е кой знае колко силно отровно и да е лесно за гледане. Също ще е в плюс да не обича да бяга от къщичката си, че в къщи може и да не го понесат. :д

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от s40t4 Виж мнението
    А котките и кучетата не са скучни така ли?
    Заповядай вкъщи да видиш как две кила кученце вилнее из апартамента цял следобед, подхвърляйки си празно шише от вода и скимти, когато не искаш да играеш с него.
    В сравнение с такава въртиопашка скорпионът/игуаната/тарантулата/змията ми се виждат откровено скучни, да.
    Даже хамстерът ми е по-забавен.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Сега покрай Сиси, Макензи и s40t4 съм се зарибила супер много по тарантулите. Искам да си взема някоя по-лесна за гледане след време. Сега започвам малко образоване и след това може да си взема някоя. Какво бихте ми препоръчали като вид? Смисъл нещо, което да не е кой знае колко силно отровно и да е лесно за гледане. Също ще е в плюс да не обича да бяга от къщичката си, че в къщи може и да не го понесат. :д
    Вземи си Brachypelma или Grammostola. И двете са супер подходящи за начинаещи. Слаба отрова, кротък характер, земни видове. Попринцип земните са по-безопасни. Дървесните са бързи, агресивни и отровни.

Ето това бих ти препоръчала:
    Brachypelma smithi
    Brachypelma emilia
    Brachypelma boehmei
    Grammostola rosea
    Grammostola pulchripes
    Grammostola aureostriata

Също подходящи са:

Nhandu-тата
    Lasiodora

На последните две не съм ти дала определени видове, а само набързо. Ако ти харесат, имам предложения.

Пантерке, кучета, котки и хамстери има в почти всеки апартамент. Колкото и да беснеят, не показват нещо ново. Някои от нещата, които правят тези потайни животинки и изключителния интелект, който проявяват в определени ситуации са изключително интересни.

ПП. Забравих да ти дам сайта, от който аз си купувам, ако си харесаш нещо: http://tarantulas-bg.com/node/5 Не обърнах внимание дали си от София, за да знам удобен ли ще ти е. Ако се влюбиш в някой вид от там, който не е сред тези, които съм ти писала, пиши ЛС и ще ти дам инфо. Попринцип е хубаво да започнеш с по-спокоен вид и като се научиш да се грижиш за него да преминеш към една идея по-опасните. Не заради друго (то идеята е да не те хапят попринцип , ами защото се гледат по-трудно. Ако изпуснеш Брахипелма на пода, ще си я хванеш без проблем. Много вероятно е да не реагира лошо, а и да го направи - все едно те е ужилила пчела. Но, ако изпуснеш Poecilotheria, Haplopelma, Lampropelma и прочие дървесни, много е вероятно да избягат преди да си се усетила, а и аз лично не бих ги хванала с ръка, ако не са на кеф. Силна отрова и много агресивни. Мисля си, че дървесните са повече за гледане в терариума отстрани, отколкото за пипане и за тях си трябва малко опит, въпреки, че са убийствени красавици.
    Последно редактирано от SisiStrange : 01-21-2013 на 17:53
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Вземи си Brachypelma или Grammostola. И двете са супер подходящи за начинаещи. Слаба отрова, кротък характер, земни видове. Попринцип земните са по-безопасни. Дървесните са бързи, агресивни и отровни.

Ето това бих ти препоръчала:
    Brachypelma smithi
    Brachypelma emilia
    Brachypelma boehmei
    Grammostola rosea
    Grammostola pulchripes
    Grammostola aureostriata

Също подходящи са:

Nhandu-тата
    Lasiodora

На последните две не съм ти дала определени видове, а само набързо. Ако ти харесат, имам предложения.
    ПП. Забравих да ти дам сайта, от който аз си купувам, ако си харесаш нещо: http://tarantulas-bg.com/node/5 Не обърнах внимание дали си от София, за да знам удобен ли ще ти е. Ако се влюбиш в някой вид от там, който не е сред тези, които съм ти писала, пиши ЛС и ще ти дам инфо. Попринцип е хубаво да започнеш с по-спокоен вид и като се научиш да се грижиш за него да преминеш към една идея по-опасните. Не заради друго (то идеята е да не те хапят попринцип , ами защото се гледат по-трудно. Ако изпуснеш Брахипелма на пода, ще си я хванеш без проблем. Много вероятно е да не реагира лошо, а и да го направи - все едно те е ужилила пчела. Но, ако изпуснеш Poecilotheria, Haplopelma, Lampropelma и прочие дървесни, много е вероятно да избягат преди да си се усетила, а и аз лично не бих ги хванала с ръка, ако не са на кеф. Силна отрова и много агресивни. Мисля си, че дървесните са повече за гледане в терариума отстрани, отколкото за пипане и за тях си трябва малко опит, въпреки, че са убийствени красавици.
    Първата от цялата върволица снимки ми се струва най-красива. Иначе аз гледах в тарантулас-бг и май от там ще чета. Много интересни и красиви ми се струват като животни, при първа възможност бих се сдобила. Единствения ми проблем е, че се гнуся от хлебарки, скакалци и други подобни... животинки. Мерси за помощта.

Град
    София
    Пробвай с ларви на бръмбари да ги храниш.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

tori Имаш ЛС! Както Сиси каза брачипелмите, граммостолите и ласиодората като за начало бих ти препоръчал, но Сиси пропусна да каже някой подромности.Брачипелмите не са лоши,но един от основните й недостатъци е, че не се замисля много преди да започне да ръси уртикарни косъмчета. Граммостолите бавен разстеж.. поне аз имах такива и супер бавно разстяха, но имаче като поведение са страхливи и кротки. И накрая Ласиодората... ако питаш мен вземи нея.. едно,че няма да се притесняваш от уртикарни косъмчета, второ,че не разсте бавно.. има доста добър разсеж.. поне аз останах доволен от нея и все още съм. Супер бързо разсте. Колкото до изпускането.. брачипелмата или по-точно земните видове много по-лесно може да пострадат дори и да умрат при изпускане за разлика от дървестните (естествено зависи от размера на тарантулата и височината от,коята пада) .Отровата е като на пчела, ако си алергична ще ти се подуе където те е ухапала и това е.. е и болка ще има, ама няма да такава,че да умреш. А за храната.. ще свикнеш да я храниш с каквото и да е.. до време е това.

Сиси да ти се похваля.. утре ще си взимам Psalmopoeus Irminia

А и забравих да спомена, тарантули на по-тънки цени мога и да ти намеря.. търпение да имаш

Град
    София
    Аз веднъж си изпуснах лазиодората на крака и ме хапна леко. После беше сърдита и излизаше от кокоса само, когато не съм в стаята. :Д

От Велко ли ще я взимаш ирминията? Ако да, снимай я да видя как изглежда.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на tori
    Мерси и на двамата ви, супер сте.

От Велко.. няма от кой друг. Смисъл може и да има,ама цената няма да е по джоба ми. Снимки.. тва е закон за мен, смисъл винаги като си взема нещо ново снимам

anonymous708973
    Guest
    Оня ден вечерта хамстерът пак беше избягал и го чаках 10 минути да излезе изпод дивана.
    Хич нямаше да ми е забавно, ако беше тарантула. блаааа.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Оня ден вечерта хамстерът пак беше избягал и го чаках 10 минути да излезе изпод дивана.
    Хич нямаше да ми е забавно, ако беше тарантула. блаааа.
    Мен всичко ми е бегало без тарантулите... змиите и скорпиона. Излизат си.. намират се. До седмица-две ги намирам

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от s40t4 Виж мнението
    До седмица-две ги намирам
    Седмица-две ?!?)!!??!?!!
    Аз ще се побъркам да имам змия на свобода, а не бих казала, че имам фобия.
    Блааа, събуждам се и вместо свито, топло спящо кученце, навита на кръг ЗМИЯ?!! УЖАС!

Да ви попитам - Имах си паяк Цура, тип тоалетен паяк, появи се през март (У нас е много чисто, но тя просто си цъфна на кофата от някъде ;д) Видя ми се много симпатична животинка и си я сложих в един широк съд с такова кафяво твърдо и сложих едно цветенце, такова дръвче с твърди листенца (Една моя приятелка, обожава паяци, ми направи тази декорация + обли камъчета, мидички и т.н). Тя паячката си плетеше паяжини там, но умря. Омота се в нещо бяло, като пашкул и умря. Някой знае ли какво е това бялото и защо е умряла ?

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Аз видях веднъж една малка змия, която ме гледаше лошо и май беше отровна и включих турбото и дим да ме няма

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си