- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Връзка с ром
Да се сбием (party)
Schhh! Hear the silence...
Ти пък много на сериозно се взе, щом започна и да се обиждаш. Да не въпросният приятел на авторката?
Нормално, какво да иска човек от "swag" axaxa
Леко да не ти крадне верижката на тела и да я претопи
Нещо такова бих казал на мой приятел/приятелка, но едва ли ще го/я ебавам повече![]()
Много обичам,когато хората казват:
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
Защо трябва едно и също да се пише във всяка тема.Все се хващаме за кражбите,"повечето" права,липсата на ценности и т.н.Първо,защо краде един човек?!За да изхранва себе си и семейството си,например.Защо?!
1)Не е образован,
2)възпитан е по този начин,
3)трудно някой ще го вземе на работа,заради 1) ,останалите предразсъдъци и бездруго голямата безработица.
И какво остава - да работи на някой строеж и да живее честно или да се възползва от българското "правосъдие",да се остави на инстинктите и да краде.Как мислите кое ще избере?
И всичкото това е причина да ги мразим ли?Някой опитва ли се да промени нещо?Да промени мисленето им?Условията?Да промени общественото отношение към тях?Не,тогава не очаквайте и те да се променят заради вас!
И преди да повторите,че свестни и образовани роми няма :
http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Li...es/Denica.aspx
Ама му се дава възможност да учи нали?! Това, че са прости не е наш проблем - да са учили, за да работят, не е нужно да крадат от хора, които са си изградили дома с честен труд.
Това, че избират да крадат ТРЯБВА да се наказва от държавата. И не само мангалите, всички, които крадат - затвор, бой и тн.
Ще видим когато не дай си боже цигани ти пребият детето или ти откраднат дома или не го пожелавам на никого, да го изнасилят 5 циганина.
Циганина е гаден по рождение! Не случайно са кастия на индийците, които са най-долната нация на целия свят и си представи какви са мазутите, че да са изгонени от Индия. Не ми говори, че средата ги е направила такава, защото англичаните в България не са такива, но пак са чужденци, турците не са такива, макар и да също да се мразени от болшинството. Мангала си е мангал - не случайно има толкова нарицателни за циганите и все лоши. Приемер: Мангал - повечето като им кажат мангал си представят крадящ желязо индивид. Както знаем, това всъщност е отоплително средство, а до колкото знам е имало и мангали за готвене. Мангала отдавна не е в употреба, което е показателно за времето когато е възникнало значението на думата.
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
Абе,пикльо,не си ми на годините и на нивото да ми говориш така.
Ня'я се занимавам с теб.Тц-тц.Сополи , малки.
Относно темата,вярно е ,че циганите сами ни изграждат мнение за тях.Рядко се виждат,нормални и честни цигани!И все пак,има.
Темата вече разрасна в расов спор.
Създателката на темата,да не се притеснява,ако и е добре с него и му вярва.Запознай го с приятелките ти,за да опровергаеш мнението им.
говориш пълни глупости... първо - безплатно средно образование - никой не го спира да се образова
второ - възпитан е по този начин - пак ли ние сме виновни ?
3 - и все пак може да опита.. за българите също важи голямата безработица ама не са тръгнали да крадат всички нали ?
4то - сама го каза .. инстинктите.. след това изречение не виждам смисъл да спориш след като сама го каза ... и да.. нали искат да се приемат добре от всички,защо да не работи на строеж ? нима няма българи,които работят на строежи в дъжд и сняг ?
5то - ами виж какво ти написах.. те самите не правят нищо,за да НЕ бъдат мразени ... чакай малко бе,защо ние да опитваме да променим нещо? болния търси лекаря,а не обратното .... ако те искат могат да го променят.. що ние да се мъчим ? .. условията ? условията са им предоставени,те не ги искат и минават по тънкия път ... защо отново ние да го променяме ? те са си спечелили отрицателното отношение,ми нека си спечелят и положителното ... не искаме те да се променят заради нас ама не и да мрънкат че не ги приемаме ... да си стоят такива,но да не очакват от българския народ червен килим
Само за инфо на всички защитници на циганите - бивш учител по психология отива като част от група на БЧК във филиповци за да поставят спирали на ромските жени. След 2-3 дена правят контролни прегледи. И к'во да видят - масово пациентките страдат от вагинално кръвотечение. Защо? Ами защото тапанарките разбрали, че има метал в цялтата работа и ги изкарали от едното място, заради това. Питам ви, това нормално ли е?
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
Пхахахахах,т'ва е пълна глупост,колко ст. ше вземат за метала в спиралата?OMG,аре по - спокойно с глупостите.
Има такива хора и такива,няма значение българи,цигани,турци и т.н.
И аз не харесвам циганите,но това не значи ,че не вярвам да има нормални.Имала съм приятелка циганка(от сръбските цигани,дето ги продават) и беше много готино момиче!
Последно редактирано от BamBamBo : 01-26-2013 на 17:58
Добре,да учат!Но все пак е по-лесно да се краде,било то честно или не.И колко български ученици ходят просто ей така на училище,защо ромите да имат желание да учат?Всичко тръгва от начина им на мислене.Но смятате ли,че ако наистина законите ни бяха по-строги и кражби,изнасилвания,побои и .т.н,се наказваха по-сериозно,броят на ромите,извършващи споменатите,нямаше да намалее?Ако ученето,за разлика от раждането на пет,шест деца,се стимулираше по някакъв начин,нима нищо нямаше да се промени?!
В България хората не сме се спекли.
Хората си имат предразсъдъци, които им пречат да приемат фактите, че не всички представители на даден народ са си такива, каквато е голяма част от тях. Да, ромите са си изградили сами това мнение, но нека не забравяме, че всяко правило си има изключения. По-добре спрете да поставяте всичко под общ знаменател и гледайте на нещата обективно.
Нямало човек, който като чуел циганин* не се е сещал за нищо добро - дрън дрън. Аз пък познавам поне един такъв, който по нищо не прилича на голяма част от представителите си. Умен, чистоплътен, нормално говорещ българския език.
Та, авторке, без да изпадам в излишни подробности: бъди си с него, щом се чувстваш добре. Сама можеш да преценяваш що за човек е и искаш ли да си с него. Мнението на другите да не те засяга.
не ме интересува кое е по лесно.. то по лесното важи за цял свят ама не сме се изпокрали ... българите поне ходят на училище ... и начина им на мислене.. стига с тоя начин на мислене да не сме ги раждали ние .. за законите до някъде съм съгласна ама не и за ученето.. извинявай,отличната стипендия в университетите знаеш ли колко е ? да,не е 500лв,но е доста ... защо няма цигани в университети с отличен успех да си вземат 100лв. ако не и повече ?