- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
е тогава какво е отговорност
те хората носят отговорност и пред светския закон
дори имаш отговорност и в този форум да спазваш някакви форумни правила.
какво е отговорност, кажи ни
Отговорността идва, когато "имаш силата" да създаваш сам собствената си реалност(или когато осъзнаеш, че така или иначе го правиш). А на теб някой друг наготово ти е сервирал една действителност и ти се стремиш да се вместиш в нея, и когато не можеш - се самообвиняваш. И това наричаш ти отговорност - отговорност, но пред някой друг, пред нечия друга истина, в която си се намерил. А когато нямаш готова истина, тогава се налага сам да поемеш отговорността за "истините" и самозаблудите си. Ето това е да носиш отговорност - пред самия себе си, а не пред някакъв образ, на който можеш да прехвърлиш всичките си надежди и страхове.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-03-2013 на 21:12
Какво е мнението ви относно темата за живота след смъртта.Срещали ли сте се със хора които виждат духове медиуми или некви такива виждали ли сте тунела и така.Какво мислите за измеренията госпожата ми по физика ми подметна че докато спиш си в четвъртото измерение и сетивата не го приемат и за това не помним нищо и каза че Ванга е стигала и до 5 и 6 измерение (тя принципно физичката вярва в такива неща).
Какво е мнението ви относно темата за живота след смъртта.Срещали ли сте се със хора които виждат духове медиуми или некви такива виждали ли сте тунела и така.Какво мислите за измеренията госпожата ми по физика ми подметна че докато спиш си в четвъртото измерение и сетивата не го приемат и за това не помним нищо и каза че Ванга е стигала и до 5 и 6 измерение (тя принципно физичката вярва в такива неща).
ами незнаеш ли че живеем в триизмерен свят (3d) широчина,дължина и височина учените предполагат че има и други измерения а и кой сънува че спи
ако трябва да си призная честно на доста пъти ми се е случвало да умирам и в всеки един от случаите чувството/усещането определено не беше приятно, а да не говорим че ако не беше истинският Бог - Отца и истинският Господ - Исус Христос, Които винаги ме възкресяваха, сега едва ли още щях да бъде измежду живите, но вече да са ме погребали хиляди пъти, иначе определено има живот след физическата смърт, а за измерения няма нужда да се безпокоиш, тъй като няма такива нива за каквито говорят окултистите и разните там религиозни, има един Рай и това е
Последно редактирано от npp : 02-06-2013 на 15:47
Абе ти си ебати селската махленска клюкарка,като не ти харесва темата не пиши неможе ли секи да си пише за квото си иска.В тоя раздел брат секи втори коментар е твой да не си админ на сайта на всяка манджа мерудия ти от не пиши в темата разбираш ли във форума няма нито една твоя тема но за сметка на това във всяка тема ти имаш най-много коменти ,като си отворенгяс направи една да видиме колко възвишена и осъзната ще бъде ще си пишеш сам със себе и просто екстра ще бъде малко да си затвориш устата копеле.
Не вярвам в такъв или поне не и в Рая,Ада,прераждането,
Подземното царство,Чистилището и т.н.
Самата идея за Рая е доста утопична,докато за Ада точно обратното.Но пък и двете са доста привлекателни,самият живот след смъртта.В допълнение към религията са идеален стимул за праведен живот.Перфектен начин за привличане на вярващи...
Не съм се срещала с такива хора и не вярвам в истинското им съществуване - хора,притежаващи способността да контактуват с мъртвите.Преди известно време гледах биографичен филм за Хари Худини,в действителност,той прекарва част от живота си,именно,търсейки някой,който да го свърже с вече починал човек.Не съм сигурна,но май се среща и със съпругата на Сър Артър Конан Дойл.Резултатът - Худини пише редица трудове,с които изопачава подобни шарлатани.
А от ПБС не съм се интересувала достатъчно.
Относно дежа вю-то,съществува и научна теория.Не става дума само за спомени от минал(и) живот(и),както е и една от хипотезите.Аз лично,съм чела истории за хора,знаещи езици,които не са учили и всякакви такива,но честно казано,не вярвам в прераждането.
Относно Ванга също съм скептично настроена,макар да съм чувала и чела разни истории.Още повече,не ми е приятно да попадам на "нейни(?)" предсказания относно бъдещето и т.н.
ако не живеех на Земята и ако не бях израснал в такива природни закони и ограниченост, в които ни е поставил Бог, и ако някой ми беше казал че съществува някъде такова място като Земята и че могат да съществуват хора атеисти и аз нямаше да повярвам, ................ ама уви.
Ако целия си живот си го прекарал в някакво обежище под земята и някой ти каже, че съществува такова нещо като небе, океан, планини и т.н. сигурно пак няма да повярваш.
Една от основните грешки на атеистите е, че се опитват да си обяснят духовния свят, с материални закономерности на познатата им действителност.
Последно редактирано от defender : 02-06-2013 на 19:14