.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 52
    Цитирай Първоначално написано от simeon40 Виж мнението
    За оръжията трябва култура!!! Ти нямаш дори елементарна оръжейна култура даже! Но добре си се ориентирал, ако се запишеш на спортна стрелба би могъл да стреляш с пистолет. Елементарната личност си ти, защото следваш своята логика без да можеш да погледнеш нещата от страни. Но знай нещо - КНО с автоматична стрелба в България е забранено да се притежава изобщо, освен ако не си войник и ти е служебно или някоя барета.
    Къде се запозна с моята оръжейна култура, та знаеш на какво ниво е?
    Разглобявал/сглобявал съм няколко вида карабини, включително и калашников. Стрелял съм със p226 също така и със автоматичен glock.
    Между другото всеки може да стреля на стрелбище, цените варират между 40-60 лева на човек и има минимална бройк-а за групата.

Цитирай Първоначално написано от Слънцеее Виж мнението
    Не. Забранено е притежанието на оръжие. А и оръжието НЕ Е за забавление!!!
    Всъщност не е забранено.Има карабини, които са спортни(виждате ли иронията "СПОРТНИ") и стрелят с по-малък калибър, 5.6?15, 9mm и тн.
    А карабините имат голяма разновидност от калашников до Walther m4 и H&K G36.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от noconnection Виж мнението
    Къде се запозна с моята оръжейна култура, та знаеш на какво ниво е?
    Разглобявал/сглобявал съм няколко вида карабини, включително и калашников. Стрелял съм със p226 също така и със автоматичен glock.
    Между другото всеки може да стреля на стрелбище, цените варират между 40-60 лева на човек и има минимална бройк-а за групата.

Всъщност не е забранено.Има карабини, които са спортни(виждате ли иронията "СПОРТНИ") и стрелят с по-малък калибър, 5.6?15, 9mm и тн.
    А карабините имат голяма разновидност от калашников до Walther m4 и H&K G36.
    http://alex---1967.narod.ru/waffe/berdan_2_4_modif.jpg

я сега ми кажи кой номер от тези оръжия е карабина и кажи защо мислиш така
    да речем че си познал карабината стреляш но не се възпроизвежда изстрел какво правиш в случая?
    и да знаеш че който си играе с огъня рано или късно ще се опари

внимавай с какво си играеш ти че оръжията не се за игра
    Последно редактирано от haritov : 02-11-2013 на 23:42
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    http://alex---1967.narod.ru/waffe/berdan_2_4_modif.jpg

я сега ми кажи кой номер от тези оръжия е карабина и кажи защо мислиш така
    да речем че си познал карабината стреляш но не се възпроизвежда изстрел какво правиш в случая?
    и да знаеш че който си играе с огъня рано или късно ще се опари

внимавай с какво си играеш ти че оръжията не се за игра
    Вместо да влизам във малоумните ти игрички предпочитам да ти дефинирам карабина.

Оръжия наподобяващи и тези, които имат формата на пушка с дължина на цевта по-малка от 50 см. се считат за КАРАБИНА.
    Следователно много от така наречените АВТОМАТИ, технически са КАРАБИНИ.
    Не съм стрелял с bolt-action пушка, нито знам как е българския термин за такова оръжие, нито ме интересува тъй като съм фен на полу-автоматичните и автоматичните оръжия. Следователно не знам какво правиш, ако ти засече щайгата, дърпаш назад затвора?
    Въпреки това не знам каква е изперкалата ти локига зад поста, да ми докажеш колко съм в грешка ли, ти си знаеш.
    Когато писах КАРАБИНА мислех да напиша АВТОМАТ, защото ми е ясно какво ще стане и как разни типове ще ми се захванат с ДУМИЧКИТЕ в КОМЕНТАРИТЕ.
    Съжалявам, ако съм те обидил или съм се държал грубо с коментара си, но просто такива детински закачки със, като знаеш толкова ми кажи това какво е, ме дразнят и не се въздържам да реагирам остро и подобаващо!
    Всеки човек, който има нещо към оръжията би ме разбрал.
    Обожавам ги, макар никога да не бих размъквал оръжие без да е обезопасено.
    Коментари от хора, които си имат работа с оръжия и са от сорта на "Оръжието е много опасно, слушай ме мене, защото аз знам, а ти не знаеш" Ги виждам като повод да избиеш комплекси колко си велик и запознат със ситуациата!!!

Град
    системата дегоба
    Вместо да влизам във малоумните ти игрички предпочитам да ти дефинирам карабина.

Оръжия наподобяващи и тези, които имат формата на пушка с дължина на цевта по-малка от 50 см. се считат за КАРАБИНА.
    Следователно много от така наречените АВТОМАТИ, технически са КАРАБИНИ.
    Не съм стрелял с bolt-action пушка, нито знам как е българския термин за такова оръжие, нито ме интересува тъй като съм фен на полу-автоматичните и автоматичните оръжия. Следователно не знам какво правиш, ако ти засече щайгата, дърпаш назад затвора?
    Въпреки това не знам каква е изперкалата ти локига зад поста, да ми докажеш колко съм в грешка ли, ти си знаеш.
    Когато писах КАРАБИНА мислех да напиша АВТОМАТ, защото ми е ясно какво ще стане и как разни типове ще ми се захванат с ДУМИЧКИТЕ в КОМЕНТАРИТЕ.
    Съжалявам, ако съм те обидил или съм се държал грубо с коментара си, но просто такива детински закачки със, като знаеш толкова ми кажи това какво е, ме дразнят и не се въздържам да реагирам остро и подобаващо!
    Всеки човек, който има нещо към оръжията би ме разбрал.
    Обожавам ги, макар никога да не бих размъквал оръжие без да е обезопасено.
    Коментари от хора, които си имат работа с оръжия и са от сорта на "Оръжието е много опасно, слушай ме мене, защото аз знам, а ти не знаеш" Ги виждам като повод да избиеш комплекси колко си велик и запознат със ситуациата!!!
    ако издърпаш назад затвора се моли да не е калпав патрона защото ще останеш без пръсти дори да умреш

като не знаеш да боравиш с оръжие даже не го докосвай ставаш опасен за себе си и околните

и почти позна с определението за карабина
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    ако издърпаш назад затвора се моли да не е калпав патрона защото ще останеш без пръсти дори да умреш

като не знаеш да боравиш с оръжие даже не го докосвай ставаш опасен за себе си и околните

и почти позна с определението за карабина
    Какво почти съм познал бе.
    Още с предишния коментар ти дадох отговор на следващия, казах ли ти, че не съм стрелял с пушка и не знам?
    Много добре знаех на къде биеш, и ти казах, че нищо не доказваш, ако бях ползвал щях да се поинтересувам преди да действам и нямаше да има как да си продължиж изкукуригалите коментари към мене.
    Давай продължавай да се заяждаш, интересно ми е.

Град
    системата дегоба
    Какво почти съм познал бе.
    Още с предишния коментар ти дадох отговор на следващия, казах ли ти, че не съм стрелял с пушка и не знам?
    Много добре знаех на къде биеш, и ти казах, че нищо не доказваш, ако бях ползвал щях да се поинтересувам преди да действам и нямаше да има как да си продължиж изкукуригалите коментари към мене.
    Давай продължавай да се заяждаш, интересно ми е.
    аз не се заяждам просто ти казвам че не си дорасъл за такова нещо

Какво ще рече, дорасъл?

Град
    системата дегоба
    Какво ще рече, дорасъл?
    виж в тълковния речник

Супер фен Аватара на minchorna
    Какво ще рече, дорасъл?
    xaxaxaxaa

Беше риторичен въпрос!
    Искаш да поясни с какво съм недорасъл, че не му разбирам от жалките средновековни пушки ли?

Град
    системата дегоба
    Беше риторичен въпрос!
    Искаш да поясни с какво съм недорасъл, че не му разбирам от жалките средновековни пушки ли?
    през средновековието не е имало пушки

Град
    Варна
    хахахахаха
    ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ!!!

ХАХАХА, ходи на война с камък
    Последно редактирано от noconnection : 02-16-2013 на 16:39

Град
    Варна
    Ахаааа разглобявал си пушка и си стрелял и оттам ти е оръжейната култура, то и аз малък съм въртял волана на ладата на баща ми ама това нищо не значи

Знаеш ли колко му дреме на някой за тая лада, ако искаш на бойко онова нещо да си му въртял.

Започни с лов. Стани ловец, но внимавай! Това си е сериозно нещо брат! Аз съм ловец вече 2-ра година и ходя на лов. Готино си е да стреляш, но трябва много внимание. Но пък за въздушна пушка не трябва разрешително. Има Browning пушки за по 1000-2000 лв. Супер точни и достатъчно мощни да свалят патица от 50м.

Banned Фен
    Знаеш ли колко му дреме на някой за тая лада, ако искаш на бойко онова нещо да си му въртял.
    След като изчетох всички коментари те определям като "раздразнителен". Аз също съм се интересувал за оръжие (пистолет, не автоматично) и реакцията на хората по този въпрос е нормална. Това не е Америка... В полицията ще те питат:

1. Живота ти застрашен ли е от някакъв фактор?
    2. Фирма имаш ли, ако да с какъв доход?
    3. Работата ти ли го изисква, какво работиш?

Не мисля, че ако отговорите не им харесат ще ти дадат разрешително за притежание.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от SoMuchWin Виж мнението
    След като изчетох всички коментари те определям като "раздразнителен". Аз също съм се интересувал за оръжие (пистолет, не автоматично) и реакцията на хората по този въпрос е нормална. Това не е Америка... В полицията ще те питат:

Не мисля, че ако отговорите не им харесат ще ти дадат разрешително за притежание.
    на него и водно пистолетче му е много

Цитирай Първоначално написано от SoMuchWin Виж мнението

Стигна ли до такава нужда, няма да чакам дългите процедури за издаване на разрешително да минат!!!
    Това е основния проблем, който 99% от слабоумниците не могат да си набият в главата, ако искам да убия някой няма да си вадя разрешително. АКО ЖИВОТА ми е застрашен НЯМА ДА ИМАМ ВРЕМЕ за РАЗРЕШИТЕЛНО.
    Всичко е толкова елемнтарно, че няма на къде.
    Захващате се с легитимния начин да се здобиеш с оръжия, когато основния проблем е, че 90% от извършителите не им пука с какво ще те убият и ще им излезне много по евтино да го купят на черно от колкото законно в магазин.

haritov, нешо май те е яд а? Търсиш внимание като някоя к*чка, казах ти, личи си колко са ти знанията в тая насока, да не говориме за опит.

Град
    системата дегоба
    Стигна ли до такава нужда, няма да чакам дългите процедури за издаване на разрешително да минат!!!
    Това е основния проблем, който 99% от слабоумниците не могат да си набият в главата, ако искам да убия някой няма да си вадя разрешително. АКО ЖИВОТА ми е застрашен НЯМА ДА ИМАМ ВРЕМЕ за РАЗРЕШИТЕЛНО.
    Всичко е толкова елемнтарно, че няма на къде.
    Захващате се с легитимния начин да се здобиеш с оръжия, когато основния проблем е, че 90% от извършителите не им пука с какво ще те убият и ще им излезне много по евтино да го купят на черно от колкото законно в магазин.

haritov, нешо май те е яд а? Търсиш внимание като някоя к*чка, казах ти, личи си колко са ти знанията в тая насока, да не говориме за опит.
    направо сън не спя от теб вече даже получавам тикове така ме е яд

и още нещо ако живота ти е в опасност няма да разбереш навреме

пък за опита имаш поздрави от 46ти пехотен полк

Banned Фен
    Цените са скъпи (над 1000лв), а на черно още повече...

Град
    Варна
    В зависимост какво търсиш има и доста по-евтини. Иначе изискванията за издаване на разрешително са точно такива хора като noconnection да не могат да си вземат легално. И няма да го питат само 3 въпроса. Даже и до психо теста няма да стигне.

ragnarr
    Guest
    Лошото е, че на такива комплексари като вас биха дали разрешително.
    Как 46-ти пехотен полк дава поздрави след като е бил активен (1912 — 1945)?

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от ragnarr Виж мнението
    Лошото е, че на такива комплексари като вас биха дали разрешително.
    Как 46-ти пехотен полк дава поздрави след като е бил активен (1912 — 1945)?
    мда добруджански полк съставен от 90% население на Велико Търново

знам знам е тва си остава добър въпрос

ама си е активен че и на паради си ходи
    ОДИН!!!

Голям фен Аватара на nosferatu23
    Цитирай Първоначално написано от Uzerneim Виж мнението
    Здравейте! Четох за един закон приет през 2007г., че се забранява притежанието, складирането и тн. на автоматични оръжия. А има ли начин да се сдобия с някакво разрешително, длъжност, професия и тн, която ще ми позволи да притежавам и стрелям с подобно оръжие? Чудя се, защото много ще се радвам да притежавам такова, да ходя по стрелбищата и да си се забавлявам с него.
    разбирам ти болката....легално - не! дори в щатите не можеш, там карабините са семи ауто

като цяло съм либерално и позитивно настроен относно тези работи и това е много много дълга тема

по другия начин - може да се намери стига да имаш това което ти нямаш
    и по точно ти трябват доста кинти, връзки които да не те изпържат , ще стане точно като по филмите, както и нужда и мотивация да го използваш и съхраняваш
    за съхранение само няколко години ще получиш, ако съседа ти те види и се обади на полицията

защо никой от правителството не иска да имаш автоматично оръжие, защото много по лесно се организира бунт и се прави преврат. сталин хитлер мао първото нещо което са направили е да отнемат оръжията, под претекст че убиват. послед започват законите и забраните, иди ги спри. на евреите са им отнели оръжието, след това в аусшвиц. ако имаха оръжия щяха да сае бият. вярвай ми аз мога да направя масово клане с 3 инча фолдър , няма да ме спре късата дистанция, още повече че няма да вдигам шум

в швейцария са разрешени оръжията всеки след наборната служба си взема карабината у тях и си прави квото си иска с нея. при инвазия ще се срещат с въоръжено население , не с козе. в сърбия също имат много оръжия и са либерални. но разбираемо е предвид военната им история и географското им положение. тук ако стане въоръжен конфликт циганите ще ни изселят за жалост обидно е дори да сравнявам швейцарците с нашия тъп овчи народ изобщо. дори сърбите са по напред както виждаме

п.с. както се видя след катуница че доста мангисари наизлизаха с ак-47 и други неща. така че след няколко години когато те са мнозинство и са още по нагли (дано да не съм прав) ще питам останалите консерванти които са оплювали оръжията как ще защитават имуществото си и най важното, живота си, собствения , на семейството и на приятелите

и не знам защо сипвате на момчето при положение че иска легално оръжие , аз с легално не бих извършил престъпление тъй като има взета балистика бе, о боже помогни
    Последно редактирано от nosferatu23 : 04-20-2013 на 11:48

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си