- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Притежанието на автоматично оръжие в България?
Къде се запозна с моята оръжейна култура, та знаеш на какво ниво е?
Разглобявал/сглобявал съм няколко вида карабини, включително и калашников. Стрелял съм със p226 също така и със автоматичен glock.
Между другото всеки може да стреля на стрелбище, цените варират между 40-60 лева на човек и има минимална бройк-а за групата.
Всъщност не е забранено.Има карабини, които са спортни(виждате ли иронията "СПОРТНИ") и стрелят с по-малък калибър, 5.6?15, 9mm и тн.
А карабините имат голяма разновидност от калашников до Walther m4 и H&K G36.
http://alex---1967.narod.ru/waffe/berdan_2_4_modif.jpg
я сега ми кажи кой номер от тези оръжия е карабина и кажи защо мислиш така
да речем че си познал карабината стреляш но не се възпроизвежда изстрел какво правиш в случая?
и да знаеш че който си играе с огъня рано или късно ще се опари
внимавай с какво си играеш ти че оръжията не се за игра
Последно редактирано от haritov : 02-11-2013 на 23:42
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Вместо да влизам във малоумните ти игрички предпочитам да ти дефинирам карабина.
Оръжия наподобяващи и тези, които имат формата на пушка с дължина на цевта по-малка от 50 см. се считат за КАРАБИНА.
Следователно много от така наречените АВТОМАТИ, технически са КАРАБИНИ.
Не съм стрелял с bolt-action пушка, нито знам как е българския термин за такова оръжие, нито ме интересува тъй като съм фен на полу-автоматичните и автоматичните оръжия. Следователно не знам какво правиш, ако ти засече щайгата, дърпаш назад затвора?
Въпреки това не знам каква е изперкалата ти локига зад поста, да ми докажеш колко съм в грешка ли, ти си знаеш.
Когато писах КАРАБИНА мислех да напиша АВТОМАТ, защото ми е ясно какво ще стане и как разни типове ще ми се захванат с ДУМИЧКИТЕ в КОМЕНТАРИТЕ.
Съжалявам, ако съм те обидил или съм се държал грубо с коментара си, но просто такива детински закачки със, като знаеш толкова ми кажи това какво е, ме дразнят и не се въздържам да реагирам остро и подобаващо!
Всеки човек, който има нещо към оръжията би ме разбрал.
Обожавам ги, макар никога да не бих размъквал оръжие без да е обезопасено.
Коментари от хора, които си имат работа с оръжия и са от сорта на "Оръжието е много опасно, слушай ме мене, защото аз знам, а ти не знаеш" Ги виждам като повод да избиеш комплекси колко си велик и запознат със ситуациата!!!
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Какво почти съм познал бе.
Още с предишния коментар ти дадох отговор на следващия, казах ли ти, че не съм стрелял с пушка и не знам?
Много добре знаех на къде биеш, и ти казах, че нищо не доказваш, ако бях ползвал щях да се поинтересувам преди да действам и нямаше да има как да си продължиж изкукуригалите коментари към мене.
Давай продължавай да се заяждаш, интересно ми е.
Какво ще рече, дорасъл?
Беше риторичен въпрос!
Искаш да поясни с какво съм недорасъл, че не му разбирам от жалките средновековни пушки ли?
ХАХАХА, ходи на война с камък
Последно редактирано от noconnection : 02-16-2013 на 16:39
Ахаааа разглобявал си пушка и си стрелял и оттам ти е оръжейната култура, то и аз малък съм въртял волана на ладата на баща ми ама това нищо не значи![]()
ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ!!!
Знаеш ли колко му дреме на някой за тая лада, ако искаш на бойко онова нещо да си му въртял.
Започни с лов. Стани ловец, но внимавай! Това си е сериозно нещо брат! Аз съм ловец вече 2-ра година и ходя на лов. Готино си е да стреляш, но трябва много внимание. Но пък за въздушна пушка не трябва разрешително. Има Browning пушки за по 1000-2000 лв. Супер точни и достатъчно мощни да свалят патица от 50м.
След като изчетох всички коментари те определям като "раздразнителен". Аз също съм се интересувал за оръжие (пистолет, не автоматично) и реакцията на хората по този въпрос е нормална. Това не е Америка... В полицията ще те питат:
1. Живота ти застрашен ли е от някакъв фактор?
2. Фирма имаш ли, ако да с какъв доход?
3. Работата ти ли го изисква, какво работиш?
Не мисля, че ако отговорите не им харесат ще ти дадат разрешително за притежание.
Стигна ли до такава нужда, няма да чакам дългите процедури за издаване на разрешително да минат!!!
Това е основния проблем, който 99% от слабоумниците не могат да си набият в главата, ако искам да убия някой няма да си вадя разрешително. АКО ЖИВОТА ми е застрашен НЯМА ДА ИМАМ ВРЕМЕ за РАЗРЕШИТЕЛНО.
Всичко е толкова елемнтарно, че няма на къде.
Захващате се с легитимния начин да се здобиеш с оръжия, когато основния проблем е, че 90% от извършителите не им пука с какво ще те убият и ще им излезне много по евтино да го купят на черно от колкото законно в магазин.
haritov, нешо май те е яд а? Търсиш внимание като някоя к*чка, казах ти, личи си колко са ти знанията в тая насока, да не говориме за опит.
Цените са скъпи (над 1000лв), а на черно още повече...
В зависимост какво търсиш има и доста по-евтини. Иначе изискванията за издаване на разрешително са точно такива хора като noconnection да не могат да си вземат легално. И няма да го питат само 3 въпроса. Даже и до психо теста няма да стигне.
ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ!!!
Лошото е, че на такива комплексари като вас биха дали разрешително.
Как 46-ти пехотен полк дава поздрави след като е бил активен (1912 — 1945)?
разбирам ти болката....легално - не! дори в щатите не можеш, там карабините са семи ауто
като цяло съм либерално и позитивно настроен относно тези работи и това е много много дълга тема
по другия начин - може да се намери стига да имаш това което ти нямаш
и по точно ти трябват доста кинти, връзки които да не те изпържат , ще стане точно като по филмите, както и нужда и мотивация да го използваш и съхраняваш
за съхранение само няколко години ще получиш, ако съседа ти те види и се обади на полицията
защо никой от правителството не иска да имаш автоматично оръжие, защото много по лесно се организира бунт и се прави преврат. сталин хитлер мао първото нещо което са направили е да отнемат оръжията, под претекст че убиват. послед започват законите и забраните, иди ги спри. на евреите са им отнели оръжието, след това в аусшвиц. ако имаха оръжия щяха да сае бият. вярвай ми аз мога да направя масово клане с 3 инча фолдър , няма да ме спре късата дистанция, още повече че няма да вдигам шум
в швейцария са разрешени оръжията всеки след наборната служба си взема карабината у тях и си прави квото си иска с нея. при инвазия ще се срещат с въоръжено население , не с козе. в сърбия също имат много оръжия и са либерални. но разбираемо е предвид военната им история и географското им положение. тук ако стане въоръжен конфликт циганите ще ни изселятза жалост обидно е дори да сравнявам швейцарците с нашия тъп овчи народ изобщо. дори сърбите са по напред както виждаме
п.с. както се видя след катуница че доста мангисари наизлизаха с ак-47 и други неща. така че след няколко години когато те са мнозинство и са още по нагли (дано да не съм прав) ще питам останалите консерванти които са оплювали оръжията как ще защитават имуществото си и най важното, живота си, собствения , на семейството и на приятелите
и не знам защо сипвате на момчето при положение че иска легално оръжие , аз с легално не бих извършил престъпление тъй като има взета балистика бе, о боже помогни
Последно редактирано от nosferatu23 : 04-20-2013 на 11:48