.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 126
    Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Влияят, ако няма амбиции да работи и съответно печели, защото един ден няма да е хубава и другата крайност- жената да не се прибира по цял ден, да работи на няколко места, а той да си седи вкъщи и дори домакинска работа да не подхваща или да работи за жалки пари, да върти домакинството и да се чувства непълноценен.
    Точно. Парите не са всичко, но пък в една връзка, в която жената е тази, която ги изкарва неминуемо мъжа започва да се чувства непълноценен, започват се едни комплекси, едни истории, жената от друга страна започва да си мисли "Аз пък тоя защо трябва да го издържам, нали е мъж, трябва да се може да се грижи за себе си."

Цял живот съм имала пред себе си такъв пример - жената е "мъжа" в семейството. Определено не искам такава връзка. Искам човек, с който да можем да сме поне равноправни във всяко отношение и да, включително когато стане въпрос за финанси.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    Парите нямат голямо значение, по-голямо има отношението на човека към тях. Личните доходи са лични, затова всеки си ги разпределя и преценява. Никога не ми е било проблем да черпя някого пиене, защото искам да го видя, а той е на -. Ако обаче е всеки път така се дразня. Черпя, давам пари на заем, купувам неща, ужасно или не, очаквам, ако ми се наложи да могат да направят същото за мен.
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Чист пример.Приятелят ми е на 21,от 1 година и горница сме заедно.В началото на връзката ни (дори преди да тръгнем) родителите му бяха на Гърция,а той остава тук с брат си,който все още учи.Очаква се,че той трябва да го издържа,да го храни и т.н,но просто тогава нямаше възможност да работи и буквално съм му носила пълни чанти с храна през ден-два.И много мразя този негов навик,когато се скараме и с една дума ми каже,че съм материалистка.Като чуя това,само му припомням какво е било в началото и как ако съм била материалистка въобще нямаше да съм загрижена за него и нямаше да му помагам толкова,след което той си млъква ;д Наистина парите са важно нещо и живота е тежък,но не мисля,че една любов трябва да се крепи на финансовото положение на единия от двамата и едва ли не това да е смисъла на една връзка

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Съгласна съм.
    И все пак... честно казано, няма да ми е приятно на мен да ми се иска да отидем някъде (нямам предвид да се дават луди пари на бар, примерно) ... да речем, на картинг и той да ми заяви, че нямал пари. За веднъж-два-три пъти ще го разбера, ама всеки път да се ходи на разходка в парка или на кафе е кофти. По същия начин няма да се чувствам комфортно, ако той иска да ходим някъде постоянно, а аз не мога да си го позволя.
    И аз съм съгласна. Като цяло хората на моите години рядко си изкарват парите сами, че да ги съдя. Ако толкова са възможностите на родителите му, ок, това че няма пари не значи, че веднага е "отписан". То и аз нямам кой знае какви възможности, но момчетата около мен дори и да са разполагали с повече средства, не са ме карали да се чувствам тъпо от тоя факт. А и аз не съм от тия дето обичат да им плащат сметките и тн, аз не съм с някого за да ме "води еди си къде" и да ме черпи кафе всеки път. Ако съм с даден човек, то е защото той ми харесва и ми е приятно да си прекарвам времето с него.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Голям фен Аватара на xinfamous
    Какъв си глупак. Наистина ли смяташ,че някоя би си признала ..
    Can It All Be So Simple ?

Голям фен Аватара на SkiCatA
    Град
    Stara Zagora
    Каквото и да си говорим парите винаги ще бъдат важен фактор във всяка една сфера от живота ни !!!
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Естествено, че ще повлиаят парите. Аз лично не се усещам сигорен като нямам пари и не ми идва позитивизъм. Много е малоумно да си хипер активния без 10 лева в джоба за вечерта прим. Един шибан минимум да не можеш да покриеш. Ае сиктер ! А как ви с струва мацката ви да ви плаща билета за зоологическата или киното или вечерята във вкъщи ? Или пък да и пушите от цигарите. Пхахах що за тема е това ?!
    В магарешкия свят има много кончета, които се гордеят с кукли и камиончета...

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    В никакъв случай няма да ми повлияе.
    Никога не съм обръщала внимание на материалното, скоро не мисля и да го правя.

Факторът да сме заедно не са парите, а това, което чувстваме вътре в нас.

Ако наистина си на 17се значи незнаеш нито как се изкарват нито как се харчат нито как променят хората тия акани хартийки. А това, че си продавала сладолед едно лято или си била 2 седмици сервитьорка не се брой.

Едно е да бръмчим с колелото или пеша едно е да се возим в кола и да плащаме гориво и такси и да треперим кога ще се счупи нещо или ни ударят или ние някой. Парите са брутално важен фактор !
    Спирам. Искам да отговарям на мой набори или на по голями от мен

Супер фен Аватара на LeprikonA
    ^ ОбъркАл си форума.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от nepowtorima Виж мнението
    На този етап не бих гледала парите, но вече след като бих искала да имам сериозен мъж до мен, който да може да издържа мен и децата ми.. тогава малко или много ще се съобразява и това.. пък ако няма такъв .. здраве да е. Не би трябвало да се гледат парите, но без тях не може..

Без да се заяждам, ама само мЪжа ти ли ще издЪржа децата ти и теб? Много ми е интересно точно в ей-такива семейства, кЪдето мЪжа издЪржа и жената и децата: какво става, ако той 1 ден си хване калпака и паряса? Те умират ли без него или се оказва, че могат да се издЪржат и сами?? Според мен е втория вариант.. Тоест МОЖЕ жената да помогне в издрЪжката, когато ножа опре до кокала, ама ако има мЪж - той трябва да е... И после всички се бият в гЪрдите как са широко скроени и как не страдат от предрасЪдЪци и не следват догми. Ами това, че мЪжа трябва да издЪржа семейството какво е, ако не стереотип, наложен на обществото???

Тука всичките големи моралисти се извадихте сърцето гледали ,душата гледа ли обаче след годинки ножът като опре до гърлото и всички плачем ,че мъжат до нас няма стабилна професия . Да за мен любовта е важна,да характерът е важен не бих била с човек само заради финансовите му възможности Но искам да имам до себе си човек със стабилна професия, и стабилни финансови възможности . Така ,че да парите ме интересуват от гледна точка на това че някой ден ден искам, да имам добър стандарт на живот .Иначе срам, не срам обаче от малка си имам мечта да си седя вкъщи , да се занимавам с разни странични и приятни неща, а съпругът ми да носи парите вкъщи . Е да обаче това са празни мечт,и защото в днешно време трябва да се омъжиш за мафиот за да си седиш у дома и да имаш пари . Така ,че по добрият вариант е ,и двамата да получават добри заплати ,и да си делят разходите . .

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Тука всичките големи моралисти се извадихте сърцето гледали ,душата гледа ли обаче след годинки ножът като опре до гърлото и всички плачем ,че мъжат до нас няма стабилна професия .
    Това по-скоро на 25. Сега гледам(е) перспективност, съвпадане между амбиции/цели и труда, положен за тях.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Всичките ми бивши приятели са били момчета с доста по-малки финансови възможности от мен,но това не ми е било проблем.
    Честно казано въобще не ме бърка дали човека,с когото съм ще може да си позволи да ме заведе само на кафе и разходка някъде из града или ще ме заведе в някой ресторант и ще пожелае да плати и моята част от сметката.
    Разбира се ако решим да живеем заедно нещата въобще няма да са толкова прости и определено няма да ми е приятно ако повечето разходи тежат на моите рамене.Няма да ми е проблем 2-3 месеца (например) да вкарвам повече пари от него докато си намери нещо по-добре платено,но определено нямам намерение да живея с човек,който не може да покрива месечните си разходи
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Ама го има и другото - ако човека може да си покрива разходите, но като се сЪберете да живеете иска да те води насам-натам (не защото ти го караш, а защото той иска) и почне да изнемогва? Тогава какво - раздяла?

Мега фен Аватара на Chacho
    girlwithblueyes: "Иначе срам, не срам обаче от малка си имам мечта да си седя вкъщи , да се занимавам с разни странични и приятни неща, а съпругът ми да носи парите вкъщи."

Да си гледам живота, пък мъжа ми - кучета го яли. Не съм жена, може и затова да не разбирам, но мисленето ти ми звучи като това на компаньонка. Мъжът ми да ходи да бачка, да носи парите, да ме храни и пои, да ме води наляво-надясно и да си ме чука - рай. И кво става мъжът ти като си тръгне? С пръст у гъз и крокодилски сълзи. Как би те удовлетворило да си толкова зависима от някого? Това си е чисто робуване.

Както и да е, имам лична причина да се разпалвам, но може би не е коректно. Дано извадиш късмет и да си намериш такъв мъж, какъвто търсиш. Само гледай да не ставаш от тези, които като получат сигурността на тепсия и вечност от свободно време, започват да циврят, че видиш ли, мъжа им забравил, че има семейство и само работата си гледал.

Иначе повечето тук си движат с някви 2-5лв на ден джобни и получават храна, подслон, дрехи, ток, вода и въобще пълния пакет издръжка от родителите, което е нормално за възрастта. Също толкова нормално е и да приказват колко им е все тая за парите. Айде останете с филия хляб и резанче кашкавал, с висящи сметки и 1-2 заема от приятели, и тогава разправяйте колко не ви пука за парите. Или вземете 100 лева за месеца и си плащайте яденето сами - квото остане, за джобни. Половината толкова ще се стиснете и ще издребнеете, че няма да има помен от старото ви аз. А ако успеете тогава да си запазите мисленето, ще можете спокойно да заявите, че не сте материалисти и че има по-значими неща от финикийските знаци.

А преди да хокате тези, които си разнасят паричките, харчат безразборно и се хвалят, се замислете, че както недоимъкът може да ви изкриви, така и заможността. Ако тия парички са си ваши, ще се питате, аджеба, за какво да не си правите кефа, а ще се оставяте чуждото мнение да ви води. За повечето от вас то е причина да пишете по форумите на тоя въпрос и да си възвисявате съзнанието в собственото си съзнание, не от някакъв хуманистки дълг. Когато стъпите в обувките на някого, тогава го коментирайте какъв и що е бил.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен Аватара на laila_94
    Град
    burgas
    Ако не си материална ще ти е все тази ,но в днешно време всички се материализираха до такава степен,че забравиха какво е любов ,надявам се ти да не си от тях!
    Summer (h)

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Явно не четеш к'во пиша След като съм написала,че не ми е проблем да издържам домакинството ни в продължение на няколко месеца,явно въобще не ми пука за това дали ще имаме пари за ресторанти и други подобни по-скъпи глезотии.
    Стига ми да можем да си позволим едно кино (примерно) веднъж в месеца и няколко пъти да пием по едно кафе някъде навън.По принцип не ми е проблем и аз да ги платя тия неща (ако съм човека с повечето пари) стига да съм сигурна,че половинката ми няма да го приеме по някакъв кофти начин.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Tsukuda_Hiroshi имам пресен пример за твоя пост. Съквартиранта ми вече направи 2 години с една столична девойка и доста обиколиха БГ. Момата учи туризам в СУ и се сещаш зарибявка голяма. Наистина го има този вариант който описваш и аз го видях с изнемогването от екскурзий и глезотий но тогава на помощ идват родителите (ако ги има). Ако родителите от двете страни са все още заедно и се уважават винаги могат да помогнат та дори то и с храна но ако са разделени е тогава вече сложничко защото в повечето случай майките бъхтят И НОЩНИ смени за да може да помогне на чедото.
    Добро образование се получава при добър стандарт на живот и в повечето случай редовно посещение на университета. Време има за всичко - за учене и жени дори и за тренировки ако си спортист.

Варианта "Кокетка с 2 деца" го има и е достатъчно разпространен в БГ. Но това може да се случи след 30+ годишни индивиди с частен бизнес които са заети достатъчно много за да обръщат внимание на половинките си. Просто дават кеш усигоряват жилище, продължават рода и си гледат бизнеса. Това е ! Там се изисква от жените акъл а не само "обий ме обичам те" щот може да последва фразата "умри ше те зема"

3oPuTy браво кака ми :P ! Харесва ми !

Сещам се преди 4 години като изкарах книжка и бях на 18се в даскало тия с колите бяхме некви на почит Чудно що ли ? Може би щот бръмчахме насам натам с девойките и баса дънеше ма то бензина с любов се купуваше тогава. Литъра беше още 2.10 целувки

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    girlwithblueyes: "Иначе срам, не срам обаче от малка си имам мечта да си седя вкъщи , да се занимавам с разни странични и приятни неща, а съпругът ми да носи парите вкъщи."

Да си гледам живота, пък мъжа ми - кучета го яли. Не съм жена, може и затова да не разбирам, но мисленето ти ми звучи като това на компаньонка.
    Напълно прав си, а аз съм жена. Никога не бих позволила само мъжът ми да бачка, а аз да гледам турските сериали по БТВ и чат-пат да готвя манжда. Отдавно е минало време, когато мъжете са били най-най, когато те са плащали сметките в една връзка и когато те са изкарвали единствено парите в семейството. Да ме нарече някой, сега, домакиня (разбирайте, да не бачкам, а да си седя вкъщи и от време на време да пускам прахосмукачка), е бих се обидила. Много.

// истински телец.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 02-19-2013 на 10:36

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението

Да си гледам живота, пък мъжа ми - кучета го яли. Не съм жена, може и затова да не разбирам, но мисленето ти ми звучи като това на компаньонка. Мъжът ми да ходи да бачка, да носи парите, да ме храни и пои, да ме води наляво-надясно и да си ме чука - рай. И кво става мъжът ти като си тръгне? С пръст у гъз и крокодилски сълзи. Как би те удовлетворило да си толкова зависима от някого? Това си е чисто робуване.

Както и да е, имам лична причина да се разпалвам, но може би не е коректно. Дано извадиш късмет и да си намериш такъв мъж, какъвто търсиш. Само гледай да не ставаш от тези, които като получат сигурността на тепсия и вечност от свободно време, започват да циврят, че видиш ли, мъжа им забравил, че има семейство и само работата си гледал.

Иначе повечето тук си движат с някви 2-5лв на ден джобни и получават храна, подслон, дрехи, ток, вода и въобще пълния пакет издръжка от родителите, което е нормално за възрастта. Също толкова нормално е и да приказват колко им е все тая за парите. Айде останете с филия хляб и резанче кашкавал, с висящи сметки и 1-2 заема от приятели, и тогава разправяйте колко не ви пука за парите. Или вземете 100 лева за месеца и си плащайте яденето сами - квото остане, за джобни. Половината толкова ще се стиснете и ще издребнеете, че няма да има помен от старото ви аз. А ако успеете тогава да си запазите мисленето, ще можете спокойно да заявите, че не сте материалисти и че има по-значими неща от финикийските знаци.

А преди да хокате тези, които си разнасят паричките, харчат безразборно и се хвалят, се замислете, че както недоимъкът може да ви изкриви, така и заможността. Ако тия парички са си ваши, ще се питате, аджеба, за какво да не си правите кефа, а ще се оставяте чуждото мнение да ви води. За повечето от вас то е причина да пишете по форумите на тоя въпрос и да си възвисявате съзнанието в собственото си съзнание, не от някакъв хуманистки дълг. Когато стъпите в обувките на някого, тогава го коментирайте какъв и що е бил.
    +100, брат!

Не е казано че ако една жена си седи у дома задължително е домакиня която трябва да си седи само вкъщи и да готви . Повечето такива жени се занимават с най-различни неща . Но както казах това е невъзможно освен ако не става дума за съпруга на мафиот . Така че най-добрият вариант е и двамата да имат стабилна професия и да могат да си делят разходите . Онова другото са празни мечти които са безплатни но шансът да се случат е никакъв .

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Тц. Възможно е жената да работи от вкъщи. Това вече е друго.

Опитах се да каза в„нещо подобно но не мис получи

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Не е казано че ако една жена си седи у дома задължително е домакиня която трябва да си седи само вкъщи и да готви . Повечето такива жени се занимават с най-различни неща . Но както казах това е невъзможно освен ако не става дума за съпруга на мафиот . Така че най-добрият вариант е и двамата да имат стабилна професия и да могат да си делят разходите . Онова другото са празни мечти които са безплатни но шансът да се случат е никакъв .
    Въобще не е нужно да ставаш мутреса, за да си позволиш да седиш вкъщи без работа. Никога не е било заможно семейството ми, имали сме тъкмо достатъчно пари и майка ми не е работила откакто съм роден. Само че жената гледа къща, гледа дете, гледа свекър и снаха, гледа и мъжа си. И не като да отбие номер, а не си позволява с години наред да занемари кое да е от задълженията си и да не го свърши с педантичност. Искаше да работи, но родителите ми са решили, че е по-важно да са здрави семейните връзки, отколкото да имаме някой лев отгоре. От нея знам да не съдя предварително подобен избор. Основната разлика е, че не го прави за себе си и че не й липсва работливост.

Съвсем друго е да паразитираш на гърба на друго човешко същество. Мислиш, че си заслужила някой да ти осигурява живота наготово. Ако може да е с пари, за да имам, ако може да е красив, за да ми пори гъза и ако може да е известен, за да го вея пред хората в свободното си време. Само че мъжете, бидейки също човешки същества, не особено по-различни от теб, веднага си задаваме въпроса, защо аджеба да те гледам като някво дете вкъщи, а не глезя себе си с изкараните пари? Остава самотен сексът като валиден аргумент.

За да стане още по-ясно, задай си следния въпрос: Би ли искала връзка с мъж, който ще се радва да му носиш парите вкъщи, за да може той да се занимава с някви странични неща, а твоите интереси да им търсиш място в квото ти е останало там свободно време?
    Последно редактирано от Chacho : 02-19-2013 на 12:01
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си